Aš nenaudoju nappysoak, už tai plaunu kiekvieną dieną, kartkartėm vietoj virinimo naudoju Sagrotan, čia apskritai visiems rūbams tinka, ne eco, bet vaiko neerzina ir galvos nesuku. Man nėra svarbu, kad nebūtų jokios bakterijos , man atrodo netgi nesveika savąją mikroflorą iš aplinkos naikint, tada didesnė tikimybė, jog kokia kita piktesnė bacila prisikabins ir organizmui reiks su ja kovot. O sterilios aplinkos nebūna buityje, vis tiek kažkur kažko bus. Apie visokias rankenas, parduotuvių vežimus, pinigus ir kalbėt neverta.
Tokio mąstymo pasekmė, kad aš vaikų bereikalo nemuiluoju ir pati rankas be muilo apsiplaunu. Aišku, to muilo labai ir neišvengsi, tai sauskelnę patrint reikia, tai galvą išsiplaut.. Bet šiaip mūsų šeimyna dar nei sykio jokio roto ar pan viruso neturėjus, tpfu tpfu tpfu. Vat jei to "gėrio" namuos atsirastų, tai tikrai griežtai plovimus ir dezinfekavimus pažiūrėčiau.
Aš acto tirpalu prakaito kvapą naikinu (nuo bakterijų jis smirda), tai kažkur 10% mano buteliuke, bet man atrodo ir 5% užtektų, nežinau tiksliai, galima susirast Google nesunkiai.
O arbatmedžio aliejų aš naudoju kai būna darže blusų/utelių pavojus. Pašlakstau vaikui kur ant apykaklės, visad prasmukdavom su tiek
Sveikos, dar noriu paklaust, aš čia turbūt nesamonių prisigalvojau...
Jūs čia vis kalbat apie dezinfekcijas, bakterijų kaupimąsi vystykluose...
Aš daugartinių sauskelnių prisisiotų net neskalauju, dedu į krūvą, suteptas - nuplaunu dušu. Vakare viską skalbiu. Retais atvejais - po nakties - iš ryto. Skalbiu dažnai 40laipsn. temp., kartais 60, dar rečiau 90. Nelyginu. Ar čia pasišalina visokie negerumai, t.y. bakterijos ir t.t...?
Nes mano dukrytei, kuriai už poros dienų bus mėnuo pradėjo labai viduriukai kietėti. Valgo tik MP, tuštinasi lb sunkiai, gan tirštokai. Sakau, gal žarnyne kas negero užsiveisė dėl tos mano nedezinfekcijos Iš tikrųjų, net gėda klaust, bet gal....? Nes nežinau, kur priežąsčių ieškoti.
Aš daugartinių sauskelnių prisisiotų net neskalauju, dedu į krūvą, suteptas - nuplaunu dušu. Vakare viską skalbiu. Retais atvejais - po nakties - iš ryto. Skalbiu dažnai 40laipsn. temp., kartais 60, dar rečiau 90. Nelyginu. Ar čia pasišalina visokie negerumai, t.y. bakterijos ir t.t...?
Nes mano dukrytei, kuriai už poros dienų bus mėnuo pradėjo labai viduriukai kietėti. Valgo tik MP, tuštinasi lb sunkiai, gan tirštokai. Sakau, gal žarnyne kas negero užsiveisė dėl tos mano nedezinfekcijos Iš tikrųjų, net gėda klaust, bet gal....? Nes nežinau, kur priežąsčių ieškoti.
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 28, 13:04)
Aš nenaudoju nappysoak, už tai plaunu kiekvieną dieną, kartkartėm vietoj virinimo naudoju Sagrotan, čia apskritai visiems rūbams tinka, ne eco, bet vaiko neerzina ir galvos nesuku. Man nėra svarbu, kad nebūtų jokios bakterijos , man atrodo netgi nesveika savąją mikroflorą iš aplinkos naikint, tada didesnė tikimybė, jog kokia kita piktesnė bacila prisikabins ir organizmui reiks su ja kovot. O sterilios aplinkos nebūna buityje, vis tiek kažkur kažko bus. Apie visokias rankenas, parduotuvių vežimus, pinigus ir kalbėt neverta.
Tokio mąstymo pasekmė, kad aš vaikų bereikalo nemuiluoju ir pati rankas be muilo apsiplaunu. Aišku, to muilo labai ir neišvengsi, tai sauskelnę patrint reikia, tai galvą išsiplaut.. Bet šiaip mūsų šeimyna dar nei sykio jokio roto ar pan viruso neturėjus, tpfu tpfu tpfu. Vat jei to "gėrio" namuos atsirastų, tai tikrai griežtai plovimus ir dezinfekavimus pažiūrėčiau.
Aš acto tirpalu prakaito kvapą naikinu (nuo bakterijų jis smirda), tai kažkur 10% mano buteliuke, bet man atrodo ir 5% užtektų, nežinau tiksliai, galima susirast Google nesunkiai.
O arbatmedžio aliejų aš naudoju kai būna darže blusų/utelių pavojus. Pašlakstau vaikui kur ant apykaklės, visad prasmukdavom su tiek
As irgi nesu uz sterilia aplinka, tik rankas visad muilu plaunu ypac gryzus is lauko. O del sauskleniu tiesiog man nemalonu kakuti i vonia plauti ir tiek
QUOTE(smale @ 2011 06 27, 20:19)
Sakykit, o kodel reikia butent merino vilnos? As nupirkau paprastos vilnos (neradau merino), na atrodo nera ji siurksti Mama gales pabandyti bent jau megzti O gal "po ranka" ir schema gera turit? Labai labai aciu uz info
nemanau, kad butent merino vilna turi buti, svarbu, kad svelni butu. Mezgiau pagal sita http://www.ottobrede...er_cover_en.pdf
bet dejau daugiau akiu, nes mezgiau dvigubu mezgimu. Cia raso deti apie 42 akis, as apie 100 dejau.
Kitas dabar mezgu 5 virbalais, su 200 akiu (labai plonas mano siulas). Schemos neturiu, nes mezgu is galvos paziuresim kas gausis. labai letai mezgasi su tokiu plonu siulu ir dar dvigubu mezgimu..
QUOTE(drugelis. @ 2011 06 28, 12:14)
Sveikos, dar noriu paklaust, aš čia turbūt nesamonių prisigalvojau...
uzkietejo del per MP gaunamas kietinancias medziagas, reiktu
perziureti savo valgymo raciona ir tiek, gal per mazai skysciu vartoji
ir pnsh.
dezinfekcija/nedezinfekcija cia ne prie ko tikrai:)
Papildyta:
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 28, 12:21)
As irgi nesu uz sterilia aplinka, tik rankas visad muilu plaunu ypac gryzus is lauko. O del sauskleniu tiesiog man nemalonu kakuti i vonia plauti ir tiek
kai uzpakaliuka vaikui vonioj ar kriauklej plauni, vistiek papuola kakucio kazkiek
ir ten ir ten, tas pats ir su sauskelniu praplovimu, kazkiek to ar to patenka/nubega ir pnsh; kibire gy vaiko neplauni, kaip kad sauskelnes, ar nea?
tai kox skirtumas.., 3 vaikucius turi, ir nemalonus pojuciai nuo plaunamo vaiko kakucio?
QUOTE(juurag @ 2011 06 28, 17:24)
kai uzpakaliuka vaikui vonioj ar kriauklej plauni, vistiek papuola kakucio kazkiek
ir ten ir ten, tas pats ir su sauskelniu praplovimu, kazkiek to ar to patenka/nubega ir pnsh; kibire gy vaiko neplauni, kaip kad sauskelnes, ar nea?
tai kox skirtumas.., 3 vaikucius turi, ir nemalonus pojuciai nuo plaunamo vaiko kakucio?
na skalbt kakucius is sauskelniu kad ir kiek vaikuciu tureciau man nera malonioji dalis. TAI REIKIA PADARYTI, bet jeigu as to nemegstu, tai kas? Surandu man priimtinus budus ir nesuku galvos. Cia tik dalinames patirtimi, nes visi skirtingai mastom.
Sveikos mamytės, visą temą neturiu kada skaityt, tai gal jūs man greit rekomenduotumet išeitį mano situacijai - vaikeliui 1,5 men, ir nors dieną jis beveik nemiega, naktį išmiega labai gerai, po 5-8 h be pertraukų arba priversitnai pamaitinamas Kas įdomiausia, per tą laiką jis ir nesišlapina arba beveik nesišlapina, na gal kokį 1-2 kartus, truputi "pirstelna" skystai irgi, bet rytais vienkartinė sauskelnė galima sakyt tuščia beveik būna. Todėl man labai sažinė graužia jį šutint su tom vienkartinėm be reikalo, galvoju, gal nakčiai galėčiau pakeisti į daugkartinę, kad odelei geriau būtų. Klausimas didysis - kokią. Būtų gerai, kad nereiktų vilnonių kelnyčių, na, kad labai guzas tarp kojyčių nesusidarytų, ir kad sugertų kažkiek, jei visgi kokį kartą pasiusios Paprasčiausia turbūt būtų man, kaip neįgudusiai kokias "viskas viename" pradžiai įsigyt, bet kaip jos odelei? Busiu dėkinga už bent kokius patarimus ir pasiūlymus. Beje, vaiko svoris apie 6kg dabar.
P.S. Tikiuosi ateity pereit ant daugkartinių ir dieną, kai jau biškį rečiau reikaliukus darys
P.S. Tikiuosi ateity pereit ant daugkartinių ir dieną, kai jau biškį rečiau reikaliukus darys
na kol nepaskaiciau cia net nesusimasciau, kad gali but negerai vaiko shudeli i vonia nuplaut man kaip tik nemaloniau atrodo shudinas sauskelnes stovinciam, shudinam vandeni kibire plaut .... na taip, kiekvienam kitaip
bet vystyklu popieriu tai naudojam. vis didziaja dali shudelio galima tiesiog ismest. dazniausiai tada jau tik spalva lieka su muilu nutrint
bet vystyklu popieriu tai naudojam. vis didziaja dali shudelio galima tiesiog ismest. dazniausiai tada jau tik spalva lieka su muilu nutrint
QUOTE(Refresh @ 2011 06 25, 00:55)
Sveikos, mamos.
Po truputį žengdami į sveikesnį pasaulį, norėtume atsisakyti ir sauskelnių.
Mano pipiras jau visai nemažas, rugpjūtį bus 2, tačiau į puoduką daryti griežtai atsisako....
Galvoju kad dienos metu galime išsiversti tiesiog su kelnaitėm (Nors ir sysioja jis į jas ), o vat ką daryti naktį? Kiek man reiktų daugkartinių sauskelnių? O gal nebeapsimoka jų pirkti?
Po truputį žengdami į sveikesnį pasaulį, norėtume atsisakyti ir sauskelnių.
Mano pipiras jau visai nemažas, rugpjūtį bus 2, tačiau į puoduką daryti griežtai atsisako....
Galvoju kad dienos metu galime išsiversti tiesiog su kelnaitėm (Nors ir sysioja jis į jas ), o vat ką daryti naktį? Kiek man reiktų daugkartinių sauskelnių? O gal nebeapsimoka jų pirkti?
Nelabai norėjo man mamytės padėti, tai pasielgiau kaip man atrodė geriausia.
Užsisakiau keletą daugkartinių sauskelnių, bus matyt kaip mums seksis.
O kas dėl kakučio, tai nelabai supratau? Jums malonu jį plauti?
Kaip ten jau bebūtų, bet kakai nėra tai kas malonu aplamai. Bet aišku reikia, plauni ir nuplauni.
Mamytes, kiek priskaiciau daug kas naudojate prefoldus, kaip su jais sekasi, isivaizduoju, kad jie gana tinkami naujagimiui, kaip su jais tvarkotes ir kokius naudojate medvilninius ar bambukinius? ju kaina tai labai skiriasi, del kainos buciau linkusi pirkti medvilninius, bet gal visai neapsimoka? nes kaip zinai bambukas sugeria daug daugiau ir geriau nei medvilne, bet kad labai jau branus jis... pasidalinkite patirtimi,kas kaip geriau? labai labai aciu, tikiuos kas nors atsakys...
Bambukas žinoma sugeria daugiau, bet pasiusioja kartą ir jau šlapia... Arba pakakoja, kas atsitinka laaabai dažnai. Aš keičiu, jeigu nemiega. Turiu medvilninius prefoldus ir bambukines sauskelnes.
sveikos, ar galit parodyk, kaip atrodo medvilnines prefoldai (cia is flaneles, ar ne)