keista girdet apie tuos visus nehigienishkumus plaunant vonioj ar kriauklej:)
plauni ir nuplauni maziukui uzpakaliuka ar sauskelnes praplauni, vanduo gi nestovintis, nuteka, cia man rodos, mamos prisigalvoja del bakteriju ir pnsh:) kazin kaip jos plautu uzpakaliuka vaikiuukui kuriam virsh metu? irgi priesh tai valytu servetelemis ir pnsh? juk uzpakaliuka siaip ar taip nuplauti reik:)
man asmenishkai nehigienishkiausiai visoj sitoj sauskelniu prieziuros istorijoj atrodo, kai vystyklus "raugina" kibire kokias 2-3paras, nesvarbu, kad teorishkai "galima", bet ten tai tiksliai kaupias visokios bakterijos..
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 25, 00:08)
Aciu labai, o kaip temos uzvadintos, kad as neradau..
QUOTE(juurag @ 2011 06 27, 11:03)
plauni ir nuplauni maziukui uzpakaliuka ar sauskelnes praplauni, vanduo gi nestovintis, nuteka, cia man rodos, mamos prisigalvoja del bakteriju ir pnsh:) kazin kaip jos plautu uzpakaliuka vaikiuukui kuriam virsh metu? irgi priesh tai valytu servetelemis ir pnsh? juk uzpakaliuka siaip ar taip nuplauti reik:)
man asmenishkai nehigienishkiausiai visoj sitoj sauskelniu prieziuros istorijoj atrodo, kai vystyklus "raugina" kibire kokias 2-3paras, nesvarbu, kad teorishkai "galima", bet ten tai tiksliai kaupias visokios bakterijos..
taip, valydavom vyresneliui iki pusantru kol puodu ismoko naudoti, bet kaip minejau cia mano pasirinkimimas. Tiesiog man taip buvo patogiau, vaikui kojas pakelus i virsu viskas svariai nusivalo, belieka tekanciu vandeniu nuprausti, o serveteles taip pat daugkartines skalbiamos.
Sauskelniu laikymas kibire atliekamas taip: vanduo keiciamas kasdien+dezinfekcijai arbatmedzio aliejus+KIBIRAS SU DANGCIU. Per diena sutepam apie 6-7 vytyklus, vadinasi nebus ekologiska, jeigu kasdien tik pusiau uzkrauta skalbykle bus jungiama...JUOLABIAU labai pabrangs daugkartines sauskelnes lyginant su vienkartinemis...o jeigu dar ir dziovykle naudojama - turint 20-25 vnt (butent del to isigijom daugiau kad reciau reiketu skalbti) nereikis skalbti kasdien, juk skalbikliai, elektra ir vanduo taip pat ieina i ekploatacijos islaidas...jeigu jau rimtai skaiciuojant ir lyginant, kas pigiau
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 25, 09:26)
Tirai yra 100 proc merino vilnos. as pati pirkau. 1 vnt 50 g. 8 Lt kainuoja. Tai cia nedideliam mieste, Vilniuj nzn kiek kainuotu. Paieskojus rasit tikrai
Beje, siulas yra lengvas, tai 50 g. "matkuty" yra lygtais 150 metru siulo. mezgiau mazutes prilaikancias kelnytes dvigubu mezgimu tai 1 ir uzteko. Dabar mezgu didesnes, irgi dvigubu mezgimu, tai manau 2 matkuciu tikrai uzteks.
Beje, siulas yra lengvas, tai 50 g. "matkuty" yra lygtais 150 metru siulo. mezgiau mazutes prilaikancias kelnytes dvigubu mezgimu tai 1 ir uzteko. Dabar mezgu didesnes, irgi dvigubu mezgimu, tai manau 2 matkuciu tikrai uzteks.
oi, pasitaisysiu - "matkucio" svoris 25 g. Siulai vadinasi MONBEBE
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 27, 13:21)
vanduo keiciamas kasdien+dezinfekcijai arbatmedzio aliejus+KIBIRAS SU DANGCIU
Arbatmedžio aliejus jokiu būdu nėra dezinfekcijos priemonė, ypač jei dar praskiesta vandeniu. Nežinau iš kur šitą kas ištraukė? Kibiras visiškai nuo nieko neapsaugo, nuo kvapų ir estetiškai atrodo - taip, bet tikrai ne prieš bakterijas. Pakeičiamas vanduo gal kiek ir padeda, gerai, kad nors tiek. Mano akim šioje situacija pati veiksmingiausia priemonė. BET, rūgsta ne tik vanduo, rūgsta ir pats audinys, kurį netgi išgręžus jame lieka visokios rūgimo bakterijos ir joms netgi smagiau naujam, deguonies pilnam vandeny daugintis...
Aš geriau siūlyčiau sauskelnes išmuilinti metant kibiran ir laikyti jas neužpiltas vandeniu, o tik tiek, kad sauskelnės sušlapo plaunant ir išgręžus. Arba merkt į stiproką skalbimo priemonės tirpalą, ką aš pati ir darau: į 4L pilu visą skalbimo priemonės turinį, kurį dėčiau į skalbimo mašiną, ten per dieną merkiu viską ir vakare tiesiog visą kibiriuką suverčiu į skalbyklę. O daugiadieniams laikymams merkčiau į nappysoak arba iš buitinių priemonių - į acto tirpalą.
Bet vis tik jokių būdu nelaikyčiau ilgiau 3 dienų tai ir audiniui kenkia ir tikrai nehigieniška.
O šiaip tai aš abu vaikus rengiu šviesiai, pati šviesiai velkuos, naudojam šviesius rankšluoščius.. Tai per šeimyną be jokių problemų surinkti pilną ar artipilnį būgną rūbų. Skalbu beveik visad 60C, kartais ir dezinfekcijos priemonę skirtą rūbams pilu.
QUOTE(juurag @ 2011 06 27, 11:03)
Is pradziu skalbdavau kiekviena diena, nes "arsenalas" buvo tik vienai dienai. Dabar, kai jau turime pakankamai sauskelniu ir vystyklu, skalbiu kas antra diena, kad nesukt pustustes masinos, tad i kibira (su dangciu) su vandeniu ipilu arba siek tiek acto (apsaugo nuo bakteriju veisimosi) arba Bio-D dezinfekuojanciu milteliu. Kai sukraunu slapius vystyklus i skalbykle, primiausia isgreziu, po to jau dedu skalbimo priemones ir skalbiu 60C temperaturoje. Galima taip pat naudoti arbatmezio aliejaus keleta lasu.
O kakucius mazius dazniausiai padaro i vonia arba kriaukle, jam jau tarsi refleksas jei palaikai sureistom kojytem. Po to viska nuplaunu ir pasveiciu su vonios valymo priemone.
Kiekviena mama atranda jai priimtiniausius budus, tad nera vieno vienintelio teisingo
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 27, 19:42)
oi, pasitaisysiu - "matkucio" svoris 25 g. Siulai vadinasi MONBEBE
Sakykit, o kodel reikia butent merino vilnos? As nupirkau paprastos vilnos (neradau merino), na atrodo nera ji siurksti Mama gales pabandyti bent jau megzti O gal "po ranka" ir schema gera turit? Labai labai aciu uz info
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 27, 20:45)
Arbatmedžio aliejus jokiu būdu nėra dezinfekcijos priemonė, ypač jei dar praskiesta vandeniu. Nežinau iš kur šitą kas ištraukė?
Ištraukė moksilinkai tyrinėtojai atlikę klinikinius tyrimus bei nustatę arbatmedžio savybes.
Arbatmedžio aliejus1
Arbatmedžio aliejus2
Arbatmedžio aliejus3
Visas internetas mirga marga sio aliejaus savybiu aprasymais...tiek prie daugkartiniu sauskelniu pardavinejamas butent kaip dezinfekcijos priemones neleidzianti daugintis bakterijomis tiek ir medicinoje ivairiu ligu gydymui.
Arbatmedžioeterinis aliejus yra žinomas dėl savo gydomųjų antibakterinių ir priešgrybelinių savybių. Rekomenduojama įlašinti tris lašus į skalbimo mašiną,kiekvieną kartą skalbiant vystyklus. Tai yra natūralus būdas dezinfekuoti vystyklus.
Tyrimais buvo nustatyta, kad arbatmedžio eterinis aliejus savo antiseptinėmis savybėmis yra 100 kartų stipresnis už karbolio rūgštį (chemikalas stabdantis puvima) ir nekenkia žmogui.
Kad arbatmedžio aliejus turi antibakterinių sąvybių aš tikrai žinau bet antibakterinės sąvybės ir dezinfekcija - nėra tolygūs dalykai. Vaizdžiai tariant, nemačiau chirurgo prieš operaciją rankas ir instrumentus trinant česnaku.
O tavo įdėti straipsniai NĖRA moksliniai, tai literatūriniai rašiniai.
Bet jei įdėtum kažkokiam tarptautiniam moksliniam žurnale publikuotą straipsnį, su aprašymu kokios koncentracijos prieš kurias bakterijas ir grybelius veikia bei kurį laiką, būtų svarus argumentas.
Bet jei įdėtum kažkokiam tarptautiniam moksliniam žurnale publikuotą straipsnį, su aprašymu kokios koncentracijos prieš kurias bakterijas ir grybelius veikia bei kurį laiką, būtų svarus argumentas.
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 28, 09:43)
Kad arbatmedžio aliejus turi antibakterinių sąvybių aš tikrai žinau bet antibakterinės sąvybės ir dezinfekcija - nėra tolygūs dalykai. Vaizdžiai tariant, nemačiau chirurgo prieš operaciją rankas ir instrumentus trinant česnaku.
Manau tereikia paieskoti, neabejoju, kad tokiu straipsniu yra, tik as tam laiko neturiu.
Kad vienkartines sauskelnes kenkia vaisingumui taip pat moksislai neirodyta (yra tik atlikti tyrimai su kudikiais matuojant temperatura kiausidziu), bet tai nereiskia, kad as tuo netikiu.
Žiū, juračiuk, galim paskaičiuot. Google radau reik 3-5% karbolio rūgšties dezinfekcijai. Jei arbatmedžio eterio užtenka 100k mažiau, reiktų tada 0,05%, bet tavo turimas kaži ar 100%? Veiklioji medžiaga ne aliejus, o jame ištirpęs eteris, vienuose aliejuose jo daugiau, kituose mažiau, o pramoninkai mėgsta ir praskiesti kitais aliejais.
Kad 1L antiseptinio tirpalo gautum reik 0,3-0,5ml šimtaproc.aliejaus.
Tu turbūt merki į 3-5L, tai tarkim vidutiniškai reik 1,5ml aliejaus, o jei dar tavasis 10%, tai ir visų 15ml, praktiškai puse buteliuko, arne? Tai tie 3 lašai į kibirą ar skalbimo mašiną labai menkas kiekis, man asmeniškai per menkas
Tu turbūt merki į 3-5L, tai tarkim vidutiniškai reik 1,5ml aliejaus, o jei dar tavasis 10%, tai ir visų 15ml, praktiškai puse buteliuko, arne? Tai tie 3 lašai į kibirą ar skalbimo mašiną labai menkas kiekis, man asmeniškai per menkas
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 28, 10:34)
Žiū, juračiuk, galim paskaičiuot. Google radau reik 3-5% karbolio rūgšties dezinfekcijai. Jei arbatmedžio eterio užtenka 100k mažiau, reiktų tada 0,05%, bet tavo turimas kaži ar 100%? Veiklioji medžiaga ne aliejus, o jame ištirpęs eteris, vienuose aliejuose jo daugiau, kituose mažiau, o pramoninkai mėgsta ir praskiesti kitais aliejais.
Deja ismeciau dezute aliejaus o nuo buteliuko vyresnelis nugramde etikete...nezinau koki as turiu, bet nuo 2 lasiuku i skalbykle ilasintu skalbimo pradzioje labai astriai kvepia skalbiniai po skalbimo. Liko tik uzrasas Made in Germany "Frey+Lau"...
Nors turiu kita eterini alieju, tiesa kitiems tikslam pirkta ir gamintojas kitas, bet ant jo rasoma Essential oil 100% pure, bet sudetyje dar 3 sudedamosios dalys.
Manau tas uz 20-30 lt aliejus nebus labai skiestas...
O man Coccinella idomu labai del to Nappy soak, gal galetum sudeti ant pakuotes paskaityti...nes pardavejai tik raso kad naturalus ne chemikalu nedirgina odos...
beje uzsienietiskuose (UK as skaitineju kartais) pokalbiu portaluose dar ir levandu alieju mini kaip antibakteriniu savybiu turinti ir jo kvapas malonesnis...apie ji tikrai daugiau nieko neteko girdet.
Aisku tu teisi del tu bakteriju grupiu...reik knist info...nes tai kad seborejai gydyt tinka ir zaizdu dezinfekcijai nereiskia, kad zudo visas ismatose ir slapime esancias bakterijas...
naudinga diskusija labai idomu pasidare. O actas taip pat esu girdejus kaip minejai, kad tinka mirkymui vystyklu, bet koncentracijos reikalingos nezinau ir niekuo paremt moksliskai negaliu...
reiks praknist ebsco.publishing ir emerald.com - ten turiu priejima prie moksliniu straipsniu (yra ir medicinos skiltis)