Aš apskritai kakutį tik dušu nuplaunu, net muilu neįtrinu, nes kasdien skalbiu... viską metu į vonią, į vieną krūvą ir net jokių minčių nei man, nei vyrui nekyla dėl kažkokios nehigienos... O maniškė irgi dažnai į kriauklę padaro, tai tik džiaugiuos
As kiek ne i tema, bet gal kas galetu imesti nuoroda ar asmeniskai atsiusti schemutes kaip nusimegzti vilnones prilaikancias kelnytes, perziurejau visa rankdarbiu tema, bet atskirai apie prilaikancias kaip ir neradau, tad nezinau prie kurios kitos temos galetu buti prideta, aciu uz pagalba
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 06 24, 21:03)
As kiek ne i tema, bet gal kas galetu imesti nuoroda ar asmeniskai atsiusti schemutes kaip nusimegzti vilnones prilaikancias kelnytes, perziurejau visa rankdarbiu tema, bet atskirai apie prilaikancias kaip ir neradau, tad nezinau prie kurios kitos temos galetu buti prideta, aciu uz pagalba
rankdarbiu temos jau yra 5
prasom
Mezgamos 5 virbalais kaip koines
Mezgamos 2 virbalais
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 21, 11:00)
bet gi juk nei akių, nei dantų į kriauklę nededat? kriauklę labai lengva nudezinfekuot, nei lankstytis ir pati kriauklė maža. nu bet jei neturit, tai neturit.
O tai kaip tu vaikui užpakaliuką nuplauni, irgi kibiran kiši? o rankas nuplovus užpakaliuką irgi dezinfekuoji, juk ant jų tada tokios pačios bakterijos kaip ten kriauklėj ar vonioj būtų..
Tiesą sakant, aš jau tikriausiai seniai būčiau numetus daugkartines šali, jei man reiktų taip kibiriuke terliotis. Gi ten visas vanduo užsimurzina
O tai kaip tu vaikui užpakaliuką nuplauni, irgi kibiran kiši? o rankas nuplovus užpakaliuką irgi dezinfekuoji, juk ant jų tada tokios pačios bakterijos kaip ten kriauklėj ar vonioj būtų..
Tiesą sakant, aš jau tikriausiai seniai būčiau numetus daugkartines šali, jei man reiktų taip kibiriuke terliotis. Gi ten visas vanduo užsimurzina
* nesvaraus (ismatom sutepto uzpakaliuko) niekada neplaunam vonioje pries tai "dregnom" servetelem nenuvale, t.y. medziaginem vandenyje sudrekintom bambukinem servetelem
** taip rankas po vaikucio uzpakaliuko plovimo visada grieztai plaunu
*** vanduo kibiriuke nesusimurzina, nes ten nepatenka ismatos, jos ismetamos su vienkartiniu popieriumi siuksliu dezen, as tik iskalbiu demes likusias nuo skystu ismatu (jeigu kazkas patenka uz vystyklu popieriaus ribu - nuvalau tualetiniu popierium)
QUOTE(Pelyte1982 @ 2011 06 22, 10:58)
Kazkaip jus cia labai primityviai, ar klozetas ar vonia vanduo ten pat nueina, kad del dizenfekcijos tai tas maziaus kakutis tikrai maziausiai turi blogio.
kodel primityviai? jeigu WC ir vonia skirtingos patalpos, tai nesvarbu kad vamzdis bendras ir nueina ten pat, bet juk nepilam i vonia kurioje maudomes vaiko puodelio turinio vien del to, kad ten pat nueis...nu atsiprasau uz pasakyma.
bet man higiena yra labai svarbi, ne be reikalo rasoma, kad kibire laikomos sauskelnes turi buti su keliais lasiukais arbatmedzio aliejaus+keiciamas vanduo kasdien jeigu laikoma 2-3 dienas ir del skalbimo tas pats - 60 laipsniu ir 90 karts nuo karto del dezinfekcijos.
Gincytis ir pyktis tikrai nenoriu...bet kartais taip rasote, jog regis tik vienas budas tera vienas vienintelis ir teisingas...
as tenorejau pasakyt kad nenaudojant vystyklu popieriaus, suteptu ismatomis sauskelniu plovimas i vonia ar kriaukle man nepriimtinas, o tas WC daikciukas turbut nebus labai pigus, be to ji montuot reikia, nors tikiu kad super dalykas. Vandens srove su spaudimu ismatas gerai nuplauna ir nereikia nei ranku teptis nei vystyklu popieriaus pirkti.
Teissakiau savo nuomone, kodel man nepatinka...Niekam nesiulau skalbti kaip as skalbiu.
gaila kad net tokiose reikalingose temose vistiek tenka nemaloniai pasijusti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 24, 21:29)
gaila kad net tokiose reikalingose temose vistiek tenka nemaloniai pasijusti
O kam nemaloniai jaustis? tu juk pati geriau žinai, kodėl ir ką darai, negi tau taip svarbu aplinkinių pritarimas, jog tavo būdas "teisingas"?
Man asmeniškai ypač pirmus 6mėn kūdikis ir visa kas iš jo išeina nekelia absoliučiai kažkokių pasibodėjimo pojūčių. Juk iš mano kraujo, mano pieno, visas iš mano gyvenimo - koks dar ten nesterilumas. Manajam tuoj metukai, jo oda muilo dar nei sykio nemačius, o užpakaliuką tai galėčiau būčiuoti ir būčiuoti..
Sveikos, mamos.
Po truputį žengdami į sveikesnį pasaulį, norėtume atsisakyti ir sauskelnių.
Mano pipiras jau visai nemažas, rugpjūtį bus 2, tačiau į puoduką daryti griežtai atsisako....
Galvoju kad dienos metu galime išsiversti tiesiog su kelnaitėm (Nors ir sysioja jis į jas ), o vat ką daryti naktį? Kiek man reiktų daugkartinių sauskelnių? O gal nebeapsimoka jų pirkti?
Po truputį žengdami į sveikesnį pasaulį, norėtume atsisakyti ir sauskelnių.
Mano pipiras jau visai nemažas, rugpjūtį bus 2, tačiau į puoduką daryti griežtai atsisako....
Galvoju kad dienos metu galime išsiversti tiesiog su kelnaitėm (Nors ir sysioja jis į jas ), o vat ką daryti naktį? Kiek man reiktų daugkartinių sauskelnių? O gal nebeapsimoka jų pirkti?
Sveikutes
Turiu klausima. Labai atsiprasau, jei buvo kalbeta, bet gal kuri atsakys
Is kokiu siulu mezgat namie vilnines kelnytes? Is paprastos 100% vilnos? As tai nemoku megzti bet mama sake, kad vaikiskos 100% vilnos nera O gal ji tik nerado. Patarkit prasau, nes pirkti zadu tik 1 kelnytes, o pora namie mama numegs
Is kokiu siulu mezgat namie vilnines kelnytes? Is paprastos 100% vilnos? As tai nemoku megzti bet mama sake, kad vaikiskos 100% vilnos nera O gal ji tik nerado. Patarkit prasau, nes pirkti zadu tik 1 kelnytes, o pora namie mama numegs
QUOTE(smale @ 2011 06 25, 09:11)
Sveikutes
Tirai yra 100 proc merino vilnos. as pati pirkau. 1 vnt 50 g. 8 Lt kainuoja. Tai cia nedideliam mieste, Vilniuj nzn kiek kainuotu. Paieskojus rasit tikrai
Beje, siulas yra lengvas, tai 50 g. "matkuty" yra lygtais 150 metru siulo. mezgiau mazutes prilaikancias kelnytes dvigubu mezgimu tai 1 ir uzteko. Dabar mezgu didesnes, irgi dvigubu mezgimu, tai manau 2 matkuciu tikrai uzteks.
Sveikos, iškilo man toks klausimas Mano dukrytei dar tik mėnuo bus už savaitėlės, nuo pat grįžimo į namus dedam prefoldus, daugkartines sauskelnes. Kai viską uždedi, t.y. vystyklą, prilaikančias - kojytės būna labai išskėstos. Ar čia nieko tokio? Mano mama pamatė ir sako, kad gal negerai Tai aš dabar sunerimau, ar čia nepakenksiu niekuo jai...
Kojytės savaime išsiskėčia jau vien nuo prefoldo ir vilnonių Beehinds kelnyčių.
QUOTE(drugelis. @ 2011 06 26, 13:35)
Mano dukrytei dar tik mėnuo bus už savaitėlės, nuo pat grįžimo į namus dedam prefoldus, daugkartines sauskelnes. Kai viską uždedi, t.y. vystyklą, prilaikančias - kojytės būna labai išskėstos. Ar čia nieko tokio? Mano mama pamatė ir sako, kad gal negerai Tai aš dabar sunerimau, ar čia nepakenksiu niekuo jai...
Tikrai nieko tokio, kaip tik taisyklingai vystosi klubo sanariai.
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 24, 23:02)
OMan asmeniškai ypač pirmus 6mėn kūdikis ir visa kas iš jo išeina nekelia absoliučiai kažkokių pasibodėjimo pojūčių. Juk iš mano kraujo, mano pieno, visas iš mano gyvenimo - koks dar ten nesterilumas. Manajam tuoj metukai, jo oda muilo dar nei sykio nemačius, o užpakaliuką tai galėčiau būčiuoti ir būčiuoti..
Sveikos mamytes
Beskaitinedama buvau susidariusi ispudi , kad turbut tik mano vaikas kakoja "kakuciasi", o ne mikrobais, ir kad tik as viena "nebijau" vaiko uzpakaliuko plauti vonioje ir be muilo
Bet pasirodo yra ir daugiau nesteriliu mamyciu Labai tuom dziaugiuosi Nes ir man mano 5 menesiu lelytes visi reikalai jokio pasislykstejimo nekelia, nenaudoju jokio vystyklu popieriaus, ir medziagines sauskelnes ir vaiko uzpakaliuka plaunu vonioje ir kol kas dar ne vienas seimos narys nuo to blogai nepasijuto Beje pacias medziagines sausklenes (prikakotas) istrinu Ringuvos muilu ir skalbimo masinoje tik ant 40 laipsniu temperaturos skalbiu - kol kas neturime ne vienos demes
QUOTE(drugelis. @ 2011 06 26, 13:35)
Sveikos, iškilo man toks klausimas Mano dukrytei dar tik mėnuo bus už savaitėlės, nuo pat grįžimo į namus dedam prefoldus, daugkartines sauskelnes. Kai viską uždedi, t.y. vystyklą, prilaikančias - kojytės būna labai išskėstos. Ar čia nieko tokio? Mano mama pamatė ir sako, kad gal negerai Tai aš dabar sunerimau, ar čia nepakenksiu niekuo jai...
dėl kojyčių išskėstų pergyvena močiutės- matyt tarybiniais laikais jas mokė, kad blogai, o dabar gydytojai kaip tik sako, kad ant klubo nešiot, kad tik prasiskėtę labiau būtų, viskas čia gerai aš jau gydytojos atsiklausiau, kai anyta dėl išskėstų kojyčių pradėjo gasdint.