Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(dzin budizmas @ 2011 06 09, 22:19)
... o ringuvos purškiamo neradau, kur jo būna?
---
flanelė greičiausiai tos medžiagos vardas "buvo"  tai sakai flanelinių daugkartinių geriau nepirkt?
---
Klausimas, o ant medžiaginės daugkartinės ką ant viršaus maunat? ant vystyklo, tai kelnytės iš vilnos, o ant sauskelnių? tas neperšlampančias-prilaikančias?

Taip, nevisur būna... aš dažniausiai randu Norfoje ir IKI. Norfa dažnai ir akcijas daro, maždaug už pusę kainos pardavinėja bigsmile.gif
---
Aš nepirksiu schmoll.gif Pardavėja sakė, kad jai labai patinka, ji mano, kad vaikui jos labai malonios, mielos. Visiškai su tuo sutinku, pati taip galvojau. Bet jų tarnavimas trumpas, nes skalbiama gi kone kasdien doh.gif Apie tas nuskalbtas ji nieko nesakė biggrin.gif Aš džiaugiuosi, kad parodė palyginimui, nes kiek praždioj švelnu, tiek vėliau šiurkštoka doh.gif Nebent gal įklotukams, į vidų dedamiems, tinktų, nors manrods yra geresnio sugeriamumo medžiagyčių
Ir šiaip aš tokias mačiau tik pas siūnančias mamas, parduotuvėse neteko matyti schmoll.gif
---
Visur analogiškai- arba vilnonės, arba prilaikančios neperšlampančios
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2011 06 09, 12:03)
aš pigias, dėvėtas medžiagines pirkau, tai man jos šiurkšios, nelabai. Vienas megztas turiu, naujas, bet jos baisiai dideles, nesupratau kaip jas surišt.  doh.gif

Čia schema: http://lt-lt.faceboo...194207003938695

Ar čia gal patogiau žiūrėti bus: http://www.rasakila....imo-schemos.htm

QUOTE(Natuke @ 2011 06 09, 15:31)
dėl riešutų. Mes dabar gyvenam toje šalyje kur jie auga smile.gif. Priejau kartą prie krautuvėlės savininko, mano pažįstamą ir klausių, ar kur įmanoma įsigyti muilo riešutų... na kol išsiaiškinom ką turiu omeny.. tai jis sako... ha.. yra tokie kaimiečiai, be pinigų, toliau nuo miesto, muilo negali nusipirkti, tai kai jiems reikia galvą išsiplauti, jie skina riešutą ir plauna  lotuliukas.gif Ir labai nustebo, kiek europiečiai yra pasiruošę už tuos riešutus mokėt biggrin.gif

Geras lotuliukas.gif

Apie muilo riešutus: turiu dalį pirktų LT, kitą dalį užsienyje, tai LT jie sausi, kieti, o užsienyje pirkti tokie patežę, aplipę kaip kokiais tepalais ir kvapas jų intensyvesnis. Kažkaip skalbiant sauskelnes (ir ne tik) nepastebėjau skirtumo, kaip supratau, tai tie gal šviežesni ir tiek.
Atsakyti
Mano sesuo irgi kartą pasiteiravo indų tautybės moters apie muilo riešutus, tai ji nieko negalėjo pasakyti, tiesiog nežinojo , minėjo,kad gal labai neturtingi skalbia su jais.... ax.gif
Aš nusivyliau jų efektyvumu skalbdama rankomis sauskelnes, kai dar lelius į vystyklus rimtą reikaliuką atlikdavo - rezultatas- tas pats kas su vien vandeniu skalbti, o dar tas rudinimas... doh.gif , pastebėjau tik tą,kad skalbiniai tampa minkštesni.
Atsakyti
QUOTE(Sonrisita @ 2011 06 09, 09:38)

Gal kuri galėtumėt pakomentuoti?  ax.gif

BabyKikcs bambukines sauskelnės su 2 kanapiniais įklotais kažkur 3,2- 11 kg
LittleBeetle medvilninės sauskelnės kažkur iki 3-9 kg
ImseVimse flanelinės sauskelnės susegamos snapiu (mažytės)
Flanelinis aprišamas vystyklas iki 8 kg
ImseVimse prilaikančios kelnytės 3-6 kg

2 vilnonės kelnytės
4 medvilniniai prefoldai (maždaug 31x36 cm)
3 bambukiniai prefoldai (maždaug 40 x 45 cm)
5 Alviva flaneliniai įklotai
5 lankstomi bambuko įklotai (35 x 35 cm)
2 dvisluoksniai bambuko įklotai
2 ketursluoksniai bambuko įklotai
2 vilnoniai įklotai
5 sausieji įklotai
2 bambukiniai vystyklai (50 x 75 cm) (kaip tankesnė marlė)
2 snapiai
ImseVimse vystyklinis popierius

as galiu pakomentuoti pajuodintas prekytes:
imse vimse flanelines sauskelnes tiesa sakant nelabai kas...perdariau visas su uzsegimais, nelabai ten snapiu flanele eina susegt, bet as su jo vargau, pradzioj virveles isisiuvau, kad uzdeti butu imanoma.

flanelinis aprisamas vystyklas....as bent nesu uz aprisamus vystyklus is netrikotazinio audinio arba jeigu jie nemegzti kaip rasakilos...pabandysi uzdet suprasi kodel, nors siuvancios mamos sako kad labai pasiteisina.

imse vimse prilaikancios jeigu vilnones tai super super super pasirinkimas, kitokiu nebandem

popierius imse vimse...plonas jis labai man zymiai labaiu patinka popolini arba engel nature, kai pabandysite suprasite kodel, nes zodziais sunku paaiskinti, todel kad plonas tai cia nepagrindine beda, net ir per ta storesni kudikio skystos ismatos persigeria (bet lieka tik deme kuria zymiai lengviau salinti nei ismatas nuo audeklo), bet sausesnis vaikas jauciasi su tuo storesniu popierium, maziau susivelia sauskelnese jis ...sakau reikia ismeginti ir palyginti.

BET GAL KITU MAMYCIU PATIRTIS VISAI KITOKIA

QUOTE(Will @ 2011 06 09, 21:03)

O kokia medžiaga? Aš vystyklų turguje mačiau kaip atrodo flanelė po kurio laiko, tai  doh.gif  Skirtumas tarp naujos ir nuskalbtos toks nerealus, nes naudočiau nebent tuomet, jai pati galėčiau vis naujas siūti  unsure.gif
geras  lotuliukas.gif  O kuo ne kaimiečiai skalbia tame krašte?  ax.gif

jeigu flanele bus dziovykleje dziovinama, tai skirtumas nebus toks nerealus ir visai nebus ji kieta. Susivelia flanele bumbuliukais, bet ja laiks nuo laiko pasukuot galima ir atrodys kaip nauja.
Nors turejau padeveta vaikiska flanelini miegmaisiuka is kurio pasiuvau sauskelnes - net po viso vystyklystes laikotarpio atdore nuostabiai.
Beda ta, kad lt tera pirkti tik labai plonos flaneles 110-150 GSM (cia svoris metro ilgio flaneles su 150-160 plociu)...o storosios arba nebegamina arba nezinau ar isvis galima gaut...kokioj JAV gal ir yra bet neverta siustis labai brangu. O kodel pas mus nera??? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Juracuxzx, aciu uz patarima sukuoti glanele, reiks butinai isbamdyt wink.gif O jos kietumas priklauso ir nuo skalbimo masinos bei vandens. Pas mus vilniui kai isskalbiu buna tikrai kietokos ir siurksios, o kai skalbiu pas mama namuose, Varenoj ir vanduo labai minkstas ir skalbykle nauja, tai jos tokios minkstutes buna, kaip vandenukas tarp pirstu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 10, 08:49)
as galiu pakomentuoti pajuodintas prekytes:
imse vimse flanelines sauskelnes tiesa sakant nelabai kas...perdariau visas su uzsegimais, nelabai ten snapiu flanele eina susegt, bet as su jo vargau, pradzioj virveles isisiuvau, kad uzdeti butu imanoma.

flanelinis aprisamas vystyklas....as bent nesu uz aprisamus vystyklus is netrikotazinio audinio arba jeigu jie nemegzti kaip rasakilos...pabandysi uzdet suprasi kodel, nors siuvancios mamos sako kad labai pasiteisina.

imse vimse prilaikancios jeigu vilnones tai super super super pasirinkimas, kitokiu nebandem

popierius imse vimse...plonas jis labai man zymiai labaiu patinka popolini arba engel nature, kai pabandysite suprasite kodel, nes zodziais sunku paaiskinti, todel kad plonas tai cia nepagrindine beda, net ir per ta storesni kudikio skystos ismatos persigeria (bet lieka tik deme kuria zymiai lengviau salinti nei ismatas nuo audeklo), bet sausesnis vaikas jauciasi su tuo storesniu popierium, maziau susivelia sauskelnese jis ...sakau reikia ismeginti ir palyginti.

BET GAL KITU MAMYCIU PATIRTIS VISAI KITOKIA

Dėkui už pastebėjimus smile.gif ImseVimse prilaikančias kelnytes ne vilnones turiu (vilnonės Ruskovila ir mano megstos).
Gerai, kad maždaug visko tik po mažai vienetų turiu, kol nuspresiu, kas tinka / patinka ir naujų dalykų reiks išmegint wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 06 09, 21:03)

geras  lotuliukas.gif  O kuo ne kaimiečiai skalbia tame krašte?  ax.gif

Na gi visi laabai civilizuoti smile.gif tide, ariel ir vietini indiški miltelių brandai smile.gif

sorry už offtopą smile.gif

Į temą

Iš imse wimse man patiko tik jų sintetinis produktas - three in one kelnatės. Vienas turim, dėvim vietoj sauskelnių kai reikia, jau antras vaikas naudoja, jie pasidarė tokios..pilkesnės, bet savo paskirtį atlieką. Visą kitą - na nebent aprišamas, bet juk ten į aprišamą reikia dėti įklotą.

Man tiko labai tie medvilnės "prefoldai" su snapiais - ypatingai kol vaikelis mažas, priekaištų neturėjau
Atsakyti
Kreipiuosi į mergaites, kurios naudoja sauskelnes Itti Bitti D'Lish Snap In One. Šiaip man jos patinka, tik kartais, kai paguldau mažiuką, atsikelia šlapiu šonu, ar jums taip būna? Atrodo, uždedu gerai, dydis geras, dar turiu Itti Bitti Tutto, bet irgi tas pats nutinka g.gif Matyt, kažką ne taip nedarau g.gif
Atsakyti
QUOTE(singa @ 2011 06 13, 10:23)
Kreipiuosi į mergaites, kurios naudoja sauskelnes Itti Bitti D'Lish Snap In One. Šiaip man jos patinka, tik kartais, kai paguldau mažiuką, atsikelia šlapiu šonu, ar jums taip būna? Atrodo, uždedu gerai, dydis geras, dar turiu Itti Bitti Tutto, bet irgi tas pats nutinka g.gif Matyt, kažką ne taip nedarau g.gif

budavo ir man taip kelis kartus su L dydziu;
ash tai manau, kad del to kad per laisvai uzsegdavau, atsirasdavo per daug laisvos vietos, del to ir perslapdavo per soniuka:) ir reiktu labiau i virshu deti pacia sauskelne, yapch jei berniukas;
Atsakyti
QUOTE(singa @ 2011 06 13, 10:23)

mums taip buvo kelis kartus, kai dejau Tutto nakciai.
Manau, kad nakciai reikia kazko daugiau sugeriancio. Be to gamintojo psl issiaskinau, kad sios sauskelnes nera skirtos nakciai. Jos dienines. Nors kai kuriems, maziau besislapinantiems vaikuciams gali tikti ir nakciai.
o dienos miegelius mums atlaiko puikiai.

bet igusti pritaikyti reikiama dydi, kad tikrai gerai priglustu, reikejo. dabar viskas thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites, o kas tas sausasis iklotas? Kam jis reikalingas? Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbanota avyte: 14 birželio 2011 - 18:40
tam, kad vaiko uzpakaliukas ishliktu sausas, visa dregme "nuvaroma" po apacia ikloto, o pavirsius visad islieka sausas, vaikutis nesunta:)
Atsakyti