Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(kregzde @ 2011 06 09, 09:11)
Tai, kad to Neutral ir kokio Sonett net panašios kainos, aš gal rinkčiausi vaikeliui kokį Sonett skystą ir palikčiau vieną skalavimą, brangiau kainuos skalbimas, bet užteks vieno skalavimo  g.gif

Merginos, kaip Jūs pabalinate sauskelnes? Nuo muilo riešutų jos pasidarė pilkšvos. Nenoriu baliklių, gal žinote kokį natūralų būdą? Ir dar liemenėlė nupilkavo, kaip ją išbalinti? Įdomu kokia citrinos rūgštis nepadėtų, t.y. skalbti su citrinos rūgštimi? Patarkite prašau  4u.gif .

O pavirint nebandėt?Ar bent 90laipsnių skalbiankėj prasukt...aš dėl tos priežasties atsisakiau muilo riešutų....geriau tada tik su soda skalbti....
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 06 08, 18:46)
o kokiu tikslu ta soda dedate del kvapu,kad nebutu, vandens nukalkinimo ar dar kitais sumetimais, kur ta soda dedate (i koki skyreli) ir kokiu skalbimo momentu pacioj pradzioj ar veliau kada, ir kuo skalbiate riesutais ar kuo kitu? aciu.

Aš sodą skalbimui pirmiausiai atradau dėl kvapo bigsmile.gif Rasakiloje rašo apie skalbimą, o actą tai jau senai žinau, kad galima naudoti vietoj minkštiklio thumbup.gif

QUOTE(Sonrisita @ 2011 06 09, 09:38)
5 sausieji įklotai

Ir aš renku, dėlioju, bijau negerai prisipirkti doh.gif
Kas čia per sausieji įklotai?

Dar klausimėlis, štai šitos bambukinės sauskelnės su neperšlampamu sluoksniu, rašo, kad ten poliesteris, tai čia tas PUL? g.gif

QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 09, 10:04)
...pagrinde tie berimai suaktyveja tik ilgesnio buvimo su sauskelnem metu...t.y. nakties miego metu ir dienos miegelio metu.

O jie dabar prasidėjo?
Jei dabar, ar negali būti susiję su tuo nenormaliu karščiu? ax.gif Greičiau šunta, prakaituoja, dar jei šlapias, griaužia odelę ir greit beria. Aš pradžioje bandyčiau kuo dažniau prausti ir daryti oro vonias, juolab, kad jau ir oras turėtų nebebūti toks tvankus, tai matysite ar yra skirtumas.
Panašiai būdavo mano vyresnėliui, naudojom vienkartines sauskelnes, bet vasarą periodiškai atsirasdavo pabėrimų mirksiukas.gif

QUOTE(kregzde @ 2011 06 09, 10:11)
Tai, kad to Neutral ir kokio Sonett net panašios kainos, aš gal rinkčiausi vaikeliui kokį Sonett skystą ir palikčiau vieną skalavimą, brangiau kainuos skalbimas, bet užteks vieno skalavimo  g.gif

Merginos, kaip Jūs pabalinate sauskelnes? Nuo muilo riešutų jos pasidarė pilkšvos. Nenoriu baliklių, gal žinote kokį natūralų būdą? Ir dar liemenėlė nupilkavo, kaip ją išbalinti? Įdomu kokia citrinos rūgštis nepadėtų, t.y. skalbti su citrinos rūgštimi? Patarkite prašau  4u.gif .

O ar niekas nebandėte skalbti su ecogenie kamuoliais? Aš dabar su tokiu skalbiu, galvoju, gal ir sauskelnėms tiktų g.gif Nors šiaip manau, kad naujagimio drabužėliams išvis nereikia skalbiklio, aišku, jei neįvyko kokia avarija biggrin.gif

Įdomi mintis g.gif Esu girdėjusi, kad balta spalva nėra "tikra", nuo skalbimo natūraliai nyksta ir todėl audinys pilkėja, be to, čia daug įtakos turi ir vandens kokybė, kuo daugiau kalkių, tuo greičiau pilkėja...
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2011 06 09, 10:11)

ismatu demes labai gerai isbalina saule, ypac tokiomis dienomis kaip siandien pakabinus sauleje jos tiesiog isnyksta thumbup.gif ta pati soda kazkiek balina...
as tai bandyciau skalbiklio ipilt i verdanti vandeni ir pamirkyt arba yra lengvesnis budas sudet i skalbykle nustacius 90 laipsniu tempa palaukt kol vanduo ikais ir jo pakankaimai prileis ir isjungt skalbykle. po kokiu 4 h vel ijungt ir pabaigt skalbima jau galima ir zemesnej temperaturoje - kitaip sakant mirkymas, tik nereikia paciam i indus vandens pilstyt
Atsakyti
o kaip išmatų dėmes nuo vilnonių kelnyčių atplaut? verysad.gif

beje, aš su aprišamais irgi nemoku.

Will
, sausas įklotas, tai toks, kur pasisojus vaikui nuo jo lieka sausumo pojūtis. Galvju tokį nusipirkt, nes nakčiai ir laukui vistiek dar naudoju vienkartinius, na ir šiandien dar kai labai isterija didelė.

beje, kur prefoldu pigiausiai galima nusipirkt?
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2011 06 09, 12:02)
o kaip išmatų dėmes nuo vilnonių kelnyčių atplaut?  verysad.gif

Will
, sausas įklotas, tai toks, kur pasisojus vaikui nuo jo lieka sausumo pojūtis. Galvju tokį nusipirkt, nes nakčiai ir laukui vistiek dar naudoju vienkartinius, na ir šiandien dar kai labai isterija didelė.

Tokias dėmes puikiai išima muilas su tulžimi, bet nerandu info, kad jį būtų galima naudoti vilnai verysad.gif unsure.gif

Ačiū, radau jau.
Bet kol kas radau tik iš poliesterio arba flisinius, nors jei į kišenėlę dėti, gal nieko g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 06 09, 09:17)
O pavirint nebandėt?Ar bent 90laipsnių skalbiankėj prasukt...aš dėl tos priežasties atsisakiau muilo riešutų....geriau tada tik su soda skalbti....

Nebandžiau, teks pabandyti. Dėkui 4u.gif

QUOTE(Will @ 2011 06 09, 09:58)
O ar niekas nebandėte skalbti su ecogenie kamuoliais? Aš dabar su tokiu skalbiu, galvoju, gal ir sauskelnėms tiktų  g.gif   Nors šiaip manau, kad naujagimio drabužėliams išvis nereikia skalbiklio, aišku, jei neįvyko kokia avarija  biggrin.gif

Įdomi mintis  g.gif  Esu girdėjusi, kad balta spalva nėra "tikra", nuo skalbimo natūraliai nyksta ir todėl audinys pilkėja, be to, čia daug įtakos turi ir vandens kokybė, kuo daugiau kalkių, tuo greičiau pilkėja...

Faktas, kad tiktų, bet man muilo riešutai dar natūraliau, jis gi nuo medžio nuskinti biggrin.gif Čia apie juos: http://www.aukimekar.../muilo-riesutai, tik jie bjaurybės pilkina baltą audinį. Aš irgi pastebėjau, kad balti rūbai pilkėja net su milteliais skalbiant, nebent tuos balinančius naudoti, bet kūdikiui aš tokių nenoriu. Ačiū 4u.gif Va kaip jie auga:
user posted image

QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 09, 10:36)
ismatu demes labai gerai isbalina saule, ypac tokiomis dienomis kaip siandien pakabinus sauleje jos tiesiog isnyksta  thumbup.gif  ta pati soda kazkiek balina...
as tai bandyciau skalbiklio ipilt i verdanti vandeni ir pamirkyt arba yra lengvesnis budas sudet i skalbykle nustacius 90 laipsniu tempa palaukt kol vanduo ikais ir jo pakankaimai prileis ir isjungt skalbykle. po kokiu 4 h vel ijungt ir pabaigt skalbima jau galima ir zemesnej temperaturoje - kitaip sakant mirkymas, tik nereikia paciam i indus vandens pilstyt

Ačiū, teks pavirinti ar aukštoje temp. paplauti, tik jos ne dėmėtos, o visos pilkos, tai noriu nubalinti jas, kad būtų baltos, o ne pilkos.

QUOTE(dzin budizmas @ 2011 06 09, 11:02)
o kaip išmatų dėmes nuo vilnonių kelnyčių atplaut?  verysad.gif

beje, aš su aprišamais irgi nemoku.

Aš Sonett tulžies muilu plaunu.

Ai, reikia įprasti, man pusė velnio tie aprišami, didelis pliusas, kad greit džiūna, nėra gumyčių, nespaudžia šlaunų, jei jos pvz. rubensiškos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzde: 09 birželio 2011 - 11:47
QUOTE(Will @ 2011 06 09, 12:21)
Tokias dėmes puikiai išima muilas su tulžimi, bet nerandu info, kad jį būtų galima naudoti vilnai  verysad.gif  unsure.gif

Ačiū, radau jau.
Bet kol kas radau tik iš poliesterio arba flisinius, nors jei į kišenėlę dėti, gal nieko  g.gif

nu ploviau su ringuvos muilu ir su ringuvos skysta su tulžim, visiškai neišsiplovė sad.gif rankom ploviau ir šaltam vandeny, nes vilnos juk karštam negalima....

Jei sauskelnės įgavo kvapą:
1. Pabandykite plauti sauskelnes ar įklotus karštame vandenyje be plovimo priemonių, bet su 1/3 puodelio geriamosios sodos ir 1/4 puodelio acto.
Padarykite tai kelis kartus, kol vanduo daugiau nebebus muiluotas.

o tai sodą su actu kur pilt? juk actas su soda iškart sureaguoja? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(kregzde @ 2011 06 09, 12:41)
Nebandžiau, teks pabandyti. Dėkui  4u.gif
Faktas, kad tiktų, bet man muilo riešutai dar natūraliau, jis gi nuo medžio nuskinti  biggrin.gif Čia apie juos: http://www.aukimekar.../muilo-riesutai, tik jie bjaurybės pilkina baltą audinį. Aš irgi pastebėjau, kad balti rūbai pilkėja net su milteliais skalbiant, nebent tuos balinančius naudoti, bet kūdikiui aš tokių nenoriu. Ačiū  4u.gif Va kaip jie auga:
user posted image
Ačiū, teks pavirinti ar aukštoje temp. paplauti, tik jos ne dėmėtos, o visos pilkos, tai noriu nubalinti jas, kad būtų baltos, o ne pilkos.

Ai, reikia įprasti, man pusė velnio tie aprišami, didelis pliusas, kad greit džiūna, nėra gumyčių, nespaudžia šlaunų, jei jos pvz. rubensiškos  biggrin.gif

aš pigias, dėvėtas medžiagines pirkau, tai man jos šiurkšios, nelabai. Vienas megztas turiu, naujas, bet jos baisiai dideles, nesupratau kaip jas surišt. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 09 birželio 2011 - 12:02
Nebandžiau, teks pabandyti. Dėkui  4u.gif
Faktas, kad tiktų, bet man muilo riešutai dar natūraliau, jis gi nuo medžio nuskinti  biggrin.gif Čia apie juos: http://www.aukimekar.../muilo-riesutai, tik jie bjaurybės pilkina baltą audinį. Aš irgi pastebėjau, kad balti rūbai pilkėja net su milteliais skalbiant, nebent tuos balinančius naudoti, bet kūdikiui aš tokių nenoriu. Ačiū  4u.gif Va kaip jie auga:
user posted image

Ai, reikia įprasti, man pusė velnio tie aprišami, didelis pliusas, kad greit džiūna, nėra gumyčių, nespaudžia šlaunų, jei jos pvz. rubensiškos  biggrin.gif

dėl riešutų. Mes dabar gyvenam toje šalyje kur jie auga smile.gif. Priejau kartą prie krautuvėlės savininko, mano pažįstamą ir klausių, ar kur įmanoma įsigyti muilo riešutų... na kol išsiaiškinom ką turiu omeny.. tai jis sako... ha.. yra tokie kaimiečiai, be pinigų, toliau nuo miesto, muilo negali nusipirkti, tai kai jiems reikia galvą išsiplauti, jie skina riešutą ir plauna lotuliukas.gif Ir labai nustebo, kiek europiečiai yra pasiruošę už tuos riešutus mokėt biggrin.gif
Atsakyti
del aprisamu vystyklu: kai igundi, vienas juokas juos rishti, tiesiog
reikia schemute internete pasiziureti, kaip tai daroma; tikrai patogu,
kadangi maziukui niekur nespaudzia, kaip reikiant priglunda, ir ziauriai greitai dziusta:) cia tinka toms mamoms, kurios nelabai draugaujas su prefoldais ir snapiais:)

del acto su soda, taij patartina itrinti toki "misinuka" i pacias sauskelnes ar iklotus, kurie itin susitepe, neatsiplauna ir pnsh; itrinus palikti kokiai 10 min ir paskui mesti i skalbykle, padeda valyti demes ir balina;
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 06 09, 09:58)
beje, kur prefoldu pigiausiai galima nusipirkt?

Priklauso kokio dydžio norite ir iš kokios medžiagos. Neseniai rinkaus iš šitų:
vaikeliui.lt (nebalintos medvilnes) 41 x 30 – 7 lt, 53 x 37 – 10 Lt (4x8x4 sluoksniai)
atsakingamama.lt (bambuko, kanapės-medvilnės) 33x45 – 15 lt (2x3x2x s;uoksniai)
ekomama.lt (nebalintos medvilnės) 30x40 – 6 lt, 40x45 – 7 lt (imant 12 vnt – 66 Lt)
pupkis.lt – nors svetainėje nėra informacijos apie prefoldus, bet suderinome man norimus bambuko prefoldų išmatavimus, sluoksnių skaičių (ėmiau 2x3x2 ir 2x4x2 pabandymui). Ten pigiausiai gavosi užsisakyti.

Dar klausimėlis, štai šitos bambukinės sauskelnės su neperšlampamu sluoksniu, rašo, kad ten poliesteris, tai čia tas PUL? g.gif

Aš tokias žydras turiu. Panašu, kad ten PUL. Tik nelabai patiko kišti į tą kišenę įklotą, kai norima, kad sauskelnė būtų pritaikyta mažesniam dydžiui (kažkaip norisi, kad greičiau gražiai įsidėtų g.gif ).

Kol kas geriausia matyta kaina sausųjų įklotų - 3 Lt/vnt (jei nepasikeitė po paskutinio ieškojimo). pupkis.lt
Atsakyti
Faktas, kad tiktų, bet man muilo riešutai dar natūraliau, jis gi nuo medžio nuskinti...

na, čia tiesa drinks_cheers.gif Kaip tik ryt žadu važiuoti pasiimti riešutukų, reikės išmėginti ax.gif

QUOTE(dzin budizmas @ 2011 06 09, 13:03)
nu ploviau su ringuvos muilu ir su ringuvos skysta su tulžim, visiškai neišsiplovė sad.gif rankom ploviau ir šaltam vandeny, nes vilnos juk karštam negalima....
---
aš pigias, dėvėtas medžiagines pirkau, tai man jos šiurkšios, nelabai...

Aš naudoju purškiamą, kur putos pasidaro, tai kol kas iš visur išima, bet vilnos nebandžiau g.gif
---
O kokia medžiaga? Aš vystyklų turguje mačiau kaip atrodo flanelė po kurio laiko, tai doh.gif Skirtumas tarp naujos ir nuskalbtos toks nerealus, nes naudočiau nebent tuomet, jai pati galėčiau vis naujas siūti unsure.gif

QUOTE(Natuke @ 2011 06 09, 16:31)
dėl riešutų. Mes dabar gyvenam toje šalyje kur jie auga . Priejau kartą prie krautuvėlės savininko, mano pažįstamą ir klausių, ar kur įmanoma įsigyti muilo riešutų... na kol išsiaiškinom ką turiu omeny.. tai jis sako... ha.. yra tokie kaimiečiai, be pinigų, toliau nuo miesto, muilo negali nusipirkti, tai kai jiems reikia galvą išsiplauti, jie skina riešutą ir plauna Ir labai nustebo, kiek europiečiai yra pasiruošę už tuos riešutus mokėt

geras lotuliukas.gif O kuo ne kaimiečiai skalbia tame krašte? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 06 09, 17:16)
* del aprisamu vystyklu: kai igundi, vienas juokas juos rishti, tiesiog
reikia schemute internete pasiziureti, kaip tai daroma; tikrai patogu,
kadangi maziukui niekur nespaudzia, kaip reikiant priglunda, ir ziauriai greitai dziusta:) cia tinka toms mamoms, kurios nelabai draugaujas su prefoldais ir snapiais:)

** del acto su soda, taij patartina itrinti toki "misinuka"  i pacias sauskelnes  ar iklotus, kurie itin susitepe, neatsiplauna ir pnsh; itrinus palikti kokiai 10 min ir paskui mesti i skalbykle, padeda valyti demes ir balina;

* reiks paieškot dar kartą kaip rišt.
** tai actą su sodą leist sureaguot ir įtrint vystyklą?

QUOTE(Sonrisita @ 2011 06 09, 17:24)
Priklauso  kokio dydžio norite ir iš kokios medžiagos.  Neseniai rinkaus iš šitų:
vaikeliui.lt (nebalintos medvilnes) 41 x 30 – 7 lt, 53 x 37 – 10 Lt (4x8x4 sluoksniai)
atsakingamama.lt (bambuko, kanapės-medvilnės) 33x45 – 15 lt (2x3x2x s;uoksniai)
ekomama.lt (nebalintos medvilnės) 30x40 – 6 lt, 40x45 – 7 lt (imant 12 vnt – 66 Lt)
pupkis.lt – nors svetainėje nėra informacijos apie prefoldus, bet suderinome man norimus bambuko prefoldų išmatavimus, sluoksnių skaičių (ėmiau 2x3x2 ir 2x4x2 pabandymui). Ten pigiausiai gavosi užsisakyti.
Aš tokias žydras turiu. Panašu, kad ten PUL. Tik nelabai patiko kišti į tą kišenę įklotą, kai norima, kad sauskelnė būtų pritaikyta mažesniam dydžiui (kažkaip norisi, kad greičiau gražiai įsidėtų  g.gif ).
Kol kas geriausia matyta kaina sausųjų įklotų - 3 Lt/vnt (jei nepasikeitė po paskutinio ieškojimo). pupkis.lt

doh.gif paskubėjau. nusipirkau iš ekomama.lt tuos 12 vnt. už 66 lt

QUOTE(Will @ 2011 06 09, 21:03)
* na, čia tiesa  drinks_cheers.gif  Kaip tik ryt žadu važiuoti pasiimti riešutukų, reikės išmėginti  ax.gif
Aš naudoju purškiamą, kur putos pasidaro, tai kol kas iš visur išima, bet vilnos nebandžiau  g.gif
---
O kokia medžiaga? Aš vystyklų turguje mačiau kaip atrodo flanelė po kurio laiko, tai  doh.gif  Skirtumas tarp naujos ir nuskalbtos toks nerealus, nes naudočiau nebent tuomet, jai pati galėčiau vis naujas siūti  unsure.gif
geras  lotuliukas.gif  O kuo ne kaimiečiai skalbia tame krašte?  ax.gif
* pas mane riešutai stovi nenaudojami, nemokam mes su jais skalbt, kažkaip nepasiteisino. sauskelnes skalbiu su rutuliu. o ringuvos purškiamo neradau, kur jo būna?
** flanelė greičiausiai tos medžiagos vardas "buvo" biggrin.gif tai sakai flanelinių daugkartinių geriau nepirkt?

Klausimas, o ant medžiaginės daugkartinės ką ant viršaus maunat? ant vystyklo, tai kelnytės iš vilnos, o ant sauskelnių? tas neperšlampančias-prilaikančias?
Atsakyti