sveikos, mamos,
jungiuosi ir as i sia tema. tiesiog KASDIEN skaitau tai cia, tai pasisakymus rankdarbiu skiltyje (beje, skaitau jau daugiau nei metai ), pagalvojau, kad galeciau ir as savo zodi iterpti labiausiai dziaugiuosi tomis, kurios siuva ir demonstruoja savo gaminius... oi kaip man nuotaika pasitaiso vien beziurint i tokius sedevrus:) aciu jums kaip as pavydziu, kad jus taip mokat!!!!! gal ir as kada nors su jumis pasitarsiu ka kaip daryti geriau... bet, cia veliau...
bet vistiek gal kam nors pravers ir mano patirtis (vaikas pirmas, gime balandi, gyvename nuosavame name)...
nuo 4 sav -- ir dienomis, ir naktimis augom su prefoldais. nuo 3-4 men (buvo vasara) pradejau deti tik vaikiskas kelnaites, i kuriu vidu dedavau elementarius merliukus arba tuos pacius prefoldus. esme ta, kad vasara vaikas buvo mazas ir "gyvenom" vezimo lopsy; beje, beveik visa laika praleidome nuosavo namo kieme, gryname ore, taigi kai maziukas pasisiodavo, iskart pakeisdavau ir cia pat padziaudavau.
siuo metu (vaikui 11 men):
- dienomis dedu kelnaites+merliukas+vilnones kelnytes (keisti tenka daznai ir nera labai patogu, nes norint viska pakeisti tenka numauti vilnones kelnytes);
- naktimis dedu storesnes medziagos iklota (tikrai ne bambukas ar kanape)+kelnaites+vilnones kelnaites Couche Covers. kadangi kelis kartus nakti tenka maitinti, tai jei buna slapias-pakeiciu; vaikas neprabunda.
mano vystyklu "arsenalas":
-14 vnt papolini onesize sauskelniu; kai kurios panaudotos tik po 1 karta (nepasiteisino tik todel kad ilgai dziusta lyginant su merliukais); budavo taip, kad tik uzdedu ir jauciu, kad jau pridarytos, taigi tekdavo keisti... as megstu kada vaikutis buna sausas...
- 10 vnt mazesniu (labai patiko) ir 10 vnt dideliu (visgi, galejau ju ir nebepirkti, man rodos, kad daugumos ju net nepanaudojau) prefoldu;
- 3 vnt pirktiniu vilnos kelniu: 1 is ekomama, ilgaklesnes ir trumpaklesnes is raskila (raskilos tikrai labai smagios, bet taip isejo, kad irgi uzsidejom tik po kelis kartus);
- 3 vnt siutiniu kelniu is senu megztuku--- ziauriai man patinka, kadangi jos spalvotos (violetines, pilkos,zalios) ir kur kas dailiau atrodo nei tos pirktines;
- 2 vnt siutiniu kelnaiciu is tu paciu megztuku pagal cia buvusias schemas.
- kazkaip paskutiniu metu pradejau naudoti ir pirktinius pampersus; juos dedu einant "pasizmoneti", t.y i parduotuve, svecius.
tikrai nesakau, kad auginimas su merliukais yra superinis, nes juos tenka daznai keisti, bet jis man pagal mano gyvenimo salygas kol kas tikrai pats priimtiniausias. beje, tais itti bitti jau beveik susigundziau, tai tikrai planuoju bent 2-3 vnt pabandymui nusipirkti. tikiuosi, kad jie neuzsigules "slapiakelniu" stalciuje ir dar, kazkaip gundausi ir cia siunanciu/plepanciu mamyciu gaminukais. gaila... tik nu niekur neberandu adreso, kuriuo meduolia savo parduotuvele atsidarius.....
PS. kai pamaciau gydytojos veido israiska, kai ji mus pirmakart aplanke, o mes ja pasitikom su prefoldais--- supratau, kad toks pasirinkimas auginti vaika yra pats geriausias:)
sekmes visoms mamoms, auginancioms su daugkartinemis sauskelnemis!!!!
QUOTE(riesutas @ 2011 03 02, 17:00)
gaila... tik nu niekur neberandu adreso, kuriuo meduolia savo parduotuvele atsidarius.....
www.atsakingamama.lt
QUOTE(singa @ 2011 03 02, 13:23)
Tai vat, kaip būna, kai esi "žalias" daugkartinėse sauskelnėse Nors atrodo skaičiau, rinkausi informaciją, bet deja...
Skaičiau, kad galima į tas sauskelnes įsiūti lipukus arba spaudukus sudėti, kad būtų galima įklotą įdėti. Gal kas bandėt, ar pasiteisino?
Skaičiau, kad galima į tas sauskelnes įsiūti lipukus arba spaudukus sudėti, kad būtų galima įklotą įdėti. Gal kas bandėt, ar pasiteisino?
As pirkau sitas sauskelnes pacias maziausias vienas pabandymui. Tai i jas isiuvau lipukus bei papildomai idedavau bambukini iklotuka, tai normaliai buvo. Tik man nepatiko, kad ju gumytes taip slabnai aplink kojytes isiutos, tai kol kojos visai kudos buvo, tai ir pro sona pratekedavo.
QUOTE(gitulia @ 2011 03 02, 21:36)
As pirkau sitas sauskelnes pacias maziausias vienas pabandymui. Tai i jas isiuvau lipukus bei papildomai idedavau bambukini iklotuka, tai normaliai buvo. Tik man nepatiko, kad ju gumytes taip slabnai aplink kojytes isiutos, tai kol kojos visai kudos buvo, tai ir pro sona pratekedavo.
Nuraminot Bandysim "remontuoti" sauskelnes
Dar turiu klausimėlį, ar kas nors skalbiate sauskelnes su Grennwalk skalbimo milteliais? Šiaip jie būtų kaip ir ekologiški
QUOTE(singa @ 2011 03 03, 09:24)
Nuraminot Bandysim "remontuoti" sauskelnes
Na jei jau nusipirkot, tai tada "remontuokit" ir papildomai apsirupinkit bambukiniais iklotukais. O jei nepirkot dar, tai ir nepirkit
QUOTE(gitulia @ 2011 03 03, 10:40)
Na jei jau nusipirkot, tai tada "remontuokit" ir papildomai apsirupinkit bambukiniais iklotukais. O jei nepirkot dar, tai ir nepirkit
Aš buvau nusipirkus ir sėkmingai per SM pardaviau neverta jų remontuoti, daug vargo...
Antrą kartą daugartinių naudojimo istorijoj manasis vyrukas turi problemų su peliuku. Iš pradžių neaiškiai supūliavo sausio mėn (radau ant sauskelnių patepta kelis kartus per dieną ir pradingo, gydytoja nusprendė kad smemga), šiandien kraujo lašelius kelis radau nežinau nei ką galvot, ar čia su sauskelnėm susiję ar ką.. gal kuriai teko kažko tokio girdėt? Vystau aš su šmakiais ar pati ką pasiuvus turiu, tai jų ten tas kvadratinis įklotas susilankstęs kietokas, nu gal ten jam kur paspaudo, per kieta????
Mums su peliuku nera buve problemu del sauskleniu O jums pats peliukas nepatines, neparaudes?
žinau, kad būna ir pampersiniams vaikams su peliuku problemos
dėl visa pikto, coco, pravirink arba praskalbk ant karšto ant kokių 90 laipsnių
dėl visa pikto, coco, pravirink arba praskalbk ant karšto ant kokių 90 laipsnių
nei patinę, nei paraudę, nu nieko išoriškai nesimato. Sėda jis ir ant puoduko, viskas su šlapimu tvarkoj.. Tai arba apyvarpė, arba iš sėklidžių gal galimas variantas??.. svarbiausia, abudu kartus dar ir virusas prikibęs, zirzia bais, o nežinau, ar dėl ligos, ar dėl peliuko.
Reiks gal tikrai pravirint, bent įklotus. Ir dar dezinfekcinio skysčio rūbams turiu, rašo, kūdikiams tinkamas
Reiks gal tikrai pravirint, bent įklotus. Ir dar dezinfekcinio skysčio rūbams turiu, rašo, kūdikiams tinkamas
As del visa ko slapimo tyrimus gal pasidaryciau, kokio uzdegimo kad nebutu prisikabine
QUOTE(gitulia @ 2011 03 04, 23:13)
Mums su peliuku nera buve problemu del sauskleniu O jums pats peliukas nepatines, neparaudes?
o maniskiui taip keistai, labai viskas aplink peliuka paraude, paskui ir zaisdelem nuejo. mastau ar cia nuo skalbiklio, ar nuo ko. tempiau guma ir vis tiek dejau daukartines, aisku daugiau nuoga laikiau, bet situacija negerejo, uzteko vieno karto uzdet vienkartini, ir is kart viskas daug graziau. tai sunerimau, nuo ko cia taip galejo but