aciu,net susigedau
merginos ,pradedant siuvinėt tai nėra nieko lengviau kaip siūlą užtvirtint:dažniausiai siuvinėju dviem gijom ,tai pradedant atsikerpu giją siūlo ,kurio reikia ,perlenkiu ją pusiau ,viename gale pasidaro kilputė ,kitame du galiukai,Tuos du galiukus įveriu į adatą ir jie būna trumpesni nei kilputė,tada bedu adatą ten kur turi būt kryžiukas iš blogosios pusės į gerąją ir neištraukiu iki galo,tada darau pirmą dygsnį,apatinįjį kryžiuko siūlą,ir adata ,kaip ir gijos galas su kilpute pasilieka blogojoje siuvinio pusėje,ten perkišu adatą per kilputę ir užtraukiu palaidą siūlą ,ir siūlas mirtinai laikosi be jokio mazgo,o kai baigiu siūlą siuvinėt ,tai jau perkištu jį per jau esančius siūliukus blogojoje pusėje ,patikėkit ,nieko nėra paprasčiau ,manau pabandysit ir viskas gausi ,ir nereiks tų mazgų ,aišku viena gija siuvinėjant tai jau rišu mazgelį,bet ir tas mazgelis mažutėlis gaunasi,o trimis ,keturiomis ir daugiau gijomis siuvinėjant irgi įmanoma padaryt tokias kilputes..pabandykit,tikrai patiks..
QUOTE(zundyte @ 2011 02 06, 20:42)
merginos ,pradedant siuvinėt tai nėra nieko lengviau kaip siūlą užtvirtint:dažniausiai siuvinėju dviem gijom ,tai pradedant atsikerpu giją siūlo ,kurio reikia ,perlenkiu ją pusiau ,viename gale pasidaro kilputė ,kitame du galiukai,Tuos du galiukus įveriu į adatą ir jie būna trumpesni nei kilputė,tada bedu adatą ten kur turi būt kryžiukas iš blogosios pusės į gerąją ir neištraukiu iki galo,tada darau pirmą dygsnį,apatinįjį kryžiuko siūlą,ir adata ,kaip ir gijos galas su kilpute pasilieka blogojoje siuvinio pusėje,ten perkišu adatą per kilputę ir užtraukiu palaidą siūlą ,ir siūlas mirtinai laikosi be jokio mazgo,o kai baigiu siūlą siuvinėt ,tai jau perkištu jį per jau esančius siūliukus blogojoje pusėje ,patikėkit ,nieko nėra paprasčiau ,manau pabandysit ir viskas gausi ,ir nereiks tų mazgų ,aišku viena gija siuvinėjant tai jau rišu mazgelį,bet ir tas mazgelis mažutėlis gaunasi,o trimis ,keturiomis ir daugiau gijomis siuvinėjant irgi įmanoma padaryt tokias kilputes..pabandykit,tikrai patiks..
as irgi taip tvirtinu, manau daug kas taip daro, nes labai patogu, bet cia kalba daugiau buvo apie taip, kaip uztvirtint siula, kai jo ner uz ko tvirtint, dar ypac jei siulas kontrastingas medziagai ir persimato like galiukai as irgi nezinau kaip teisingai padaryt kai BS buna palaidas, kad aplink nei vieno kryziuko, tai surisu mazyti mazgiuka, o likusi gala apvynioju aplink kitus BS dygsnelius ir nukerpu bet kai kryziuku fone po viena primetyta, tai tenka tempti siula ir paskui matosi tie pratempimai
QUOTE(zundyte @ 2011 02 06, 20:42)
o trimis ,keturiomis ir daugiau gijomis siuvinėjant irgi įmanoma padaryt tokias kilputes..pabandykit,tikrai patiks..
Na, ir kaip gi tą kilputę suregzti iš nelyginio skaičiaus gijų?
QUOTE(mege2 @ 2011 02 06, 21:50)
O aš nedarau su kilpute,o paprasčiausiai palieku ilgesnį galiuką ir jį siuvinėdama iš kitos pusės tais pačiais dygsneliais kaip ir abgaubiu,ir jis jau laikosi sutvirtintas net jei reikalinga kažkur padaryti tik vieną kryžiuką,man tai labai liuks
QUOTE(Kaliteja @ 2011 02 06, 22:21)
net jei reikalinga kažkur padaryti tik vieną kryžiuką,man tai labai liuks
na aš gal dar per mažai patyrus tame ir neteisingai įsivaizduoju tai, bet ar nėra rizikos kad išlįs atgal tas galiukas kai nedaug pakišta?
QUOTE(Metaxa @ 2011 02 06, 22:28)
na aš gal dar per mažai patyrus tame ir neteisingai įsivaizduoju tai, bet ar nėra rizikos kad išlįs atgal tas galiukas kai nedaug pakišta?
Aš žinokite ir mažai patyrusi na bet iš kelių mano siuvinėtų darbų tai to dar nebuvo iki plovimo palieku ilgesnį galiuko o po plovimo tai nutrumpinu jei bijau,kad neatsilaisvintų.
Profės gal dar kitaip daro
QUOTE(mege2 @ 2011 02 06, 21:50)
atsikerpu ilgesnę giją vieną ,ją lenkiu į tris dalis,abiejuose galuose gaunasi kilputė ir siūlo galiukas,tą galiuką viename gale palieku ilgesnį nei kilputė,kitame padarau lygiai,tą kur lygiai veriu į adatą ir užtvirtinu siūlą,kaip rašiau anksčiau,likusį ilgesnį galiuką ,paskui užkišu už jau esančių siūliukų...
QUOTE(Kaliteja @ 2011 02 06, 22:30)
Aš žinokite ir mažai patyrusi na bet iš kelių mano siuvinėtų darbų tai to dar nebuvo iki plovimo palieku ilgesnį galiuko o po plovimo tai nutrumpinu jei bijau,kad neatsilaisvintų.
hmm, o nukirpt tik po plovimo tai gera idėja, kažkaip nepagalvojau niekad aš visada daug pakišu siūliuko kad nepasileistų tai niekada dar ir neteko susimąstyt apie tai ir visada sutvarkau viską prieš plaunant
mylittleprincess niu labai grazus tavo atvirukai, o veduokle lb orginaliai atrodo
Dzeine nerealiai rimtai kinieciu uzsislepus
Zvirbliukas gelininkas ir dekupazintas remelis
Siuvineta ant 14 baltos aidos apie 10 spalvyciu plius 4 blendingas
Uploaded with ImageShack.us
Dzeine nerealiai rimtai kinieciu uzsislepus
Zvirbliukas gelininkas ir dekupazintas remelis
Siuvineta ant 14 baltos aidos apie 10 spalvyciu plius 4 blendingas
Uploaded with ImageShack.us
QUOTE(Kaliteja @ 2011 02 02, 18:34)
Negaliu be atsiklausimo įkelti jos darbo,bet kitame frm Jūs galite pamatyti jos tą darbą Na jis ant panašios medžiagos man regis kaip paskutinioji Jūsų orhė. Na ji tokia dažyta švelniomis spalvomis margiukė kažkokia
Ar ant paparasto rusvo siuvinėti.
Ar ant paparasto rusvo siuvinėti.
Na kadangi pamačiau kad apie mano darbą kalba eina, tai nusprendžiau patikslinti.
Va tas mano darbas:
Siuvinėjau NE ANT EWO o ant rankom dažyto lino "36ct Edinburgh Linen GOLDSPINNER". Jį kažkada su dar keliais gabalais nusipirkau su vienos forumietės pagalba iš silkweaver, o jos draugė į LT atvežė. Tai pigiai gavos. Kadangi pirkau tikrai labai seniai, tai abejoju ar būtent ši spalva vis dar yra, mat dažoma rankomis ir vis tiek čiut čiut kiekvieną sykį skiriasi. Tai tikrai ne tas pats, kas Zweigart vintage lina, bet tai būtų puiki alternatyva
O siuvinėti tikrai nebuvo sunku ir nematau reikalo bijoti nei Nimue dizaino, nei lino
Niu man tie nimukai nerealus labai labai