Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjame kryželiu

QUOTE(Toli @ 2011 02 05, 22:39)
kaip tvarkingai uztvirtinti siulgali juoda baltame fone?

Žinai, aš irgi siuvinėju anaiptol ne pirmus ir ne antrus metus, bet tokių problemų taip ir neišmokau išspręsti g.gif Aš dar ir mazgus kai kada mazgau - kai man atrodo, kad nelabai yra už ko užkišiti galus ax.gif
Manau, jei kategoriškai matytųsi siūlo galiukas, gali bandyti porą kartų prasiūti pirmajį dygsnį, sako, kad taip pakankamai užsitvirtina siūlas (nors aš tuo nelabai pasitikiu - nieko nėr geriau už mazgą rolleyes.gif )
Atsakyti
as siuvineju dar visai nedaug laiko,bet va,nu niekaip neismokstu be mazgeliu pradet darbu blush2.gif
pabaigiu tai perkisu kelis kartus per siuliukus,jei pakankamai lieka siulo,jei ne-tada kaip paprastai per pati siula perkisu ir uztvirtinu,zinoma,lieka siokie tokie nelygumai,bet jei klijuoju-stengiuosi labai jau gerai paspaust,kad nesimatytu tu nelygumu.va,kad ir paskutines atvirutes
user posted image

user posted image

user posted image

tikuosi,labai neispeiksit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 02 05, 22:55)
Žinai, aš irgi siuvinėju anaiptol ne pirmus ir ne antrus metus, bet tokių problemų taip ir neišmokau išspręsti  g.gif Aš dar ir mazgus kai kada mazgau - kai man atrodo, kad nelabai yra už ko užkišiti galus  ax.gif
Manau, jei kategoriškai matytųsi siūlo galiukas, gali bandyti porą kartų prasiūti pirmajį dygsnį, sako, kad taip pakankamai užsitvirtina siūlas (nors aš tuo nelabai pasitikiu - nieko nėr geriau už mazgą  rolleyes.gif  )

Pumpureli, labas. 4u.gif na pradinis mazgiukas-ok, mano abi mociutes siuvejos, tai pirma ko ismokau-mazgus gaminti. padarai ta mazgiuka kulturinga, mazuliukuka, daugmaz ok. as tik viena karta problemu del mazgu esu tuejusi-kai siuvinejau ant 18 AIDOS Dimensions rinkinuka. bet pati kalta-kai kurie blendingai ejo 4 siulais, tai fonas gerai atrodo tik is tolo. blush2.gif bet as dar permasciau-kaip siuliuka uztvirtinti??? Na juk neuzkisi uz pirmos siules, jei nukeliauji tolyn. reikes uz artimesnes kisti. blush2.gif o jei medziaga balta, o siulukas juodas, tai kisos ta galas ir be rysio sviesis. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toli: 05 vasario 2011 - 23:35
QUOTE(Toli @ 2011 02 06, 00:33)
o jei medziaga balta, o siulukas juodas, tai kisos ta galas ir be rysio sviesis.  ax.gif

Taigi taip, suprantu tavo rūpestį, nes ir pati turiu darbų ant balto lino, kur galbūt galėtų kai kurie galiukai ir nesišviesti rolleyes.gif
Mano supratimu, vienintelis sprendimas tau - pirmą dygsnį daryti keletą kartų, tarsi "apvyniojant", tada kažkiek siūlas ir užsitvirtins, ir jokio galo neliks. Tiesa, tas pirmas dygsnis gali atrodyti storesnis (nes bus keletą kartų pakartotas). Net ir nežinau, kas blogiau - ar potencialiai besišviečiantis mažytis galiukas, atsiradęs dėl mažyčio mazgelio, ar storas pirmas dygsnis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2011 02 05, 14:42)
gobeleninis:

na jei pusinius darant blogojoj pusej gaunasi | | | , tai gobeleniniam reikia tempti siula per 2*1 kryziuko. nezinau ar aisku blush2.gif

zuzanėlė suprato, bet aš ne blush2.gif jau kelintą kartą temoje aptariamas pusinio kryželio skirtumas nuo gobeleninio dygsnio, ir vis iliustruojant gobeleninį dedamas šis paveikslėlis, tačiau aš vis vien nesuprantu, ir noriu galų gale išsiaiškinti ax.gif
pusinis - tai suprantu, tiesiog vietoj viso kryžiuko, darom tik vieną jo dalį, pvz, \\\\

na, o gobeleninis? tai tas pats pusinis, tik durti reikia ne į aidos "skylutę", o į langelio vidurį? bet juk taip labai nepatogu.. ant ewo ir ant lino gal ir įsivaizduoju tą gobeleninį, tai turbūt "pusinis" per vieną siūliuką (taip atrodo, pažiūrėjus į čia vis dedamą gobeleninio iliustraciją)? o kaip ant aidos?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(B_March @ 2011 02 06, 01:08)
zuzanėlė suprato, bet aš ne  blush2.gif jau kelintą kartą temoje aptariamas pusinio kryželio skirtumas nuo gobeleninio dygsnio, ir vis iliustruojant gobeleninį dedamas šis paveikslėlis, tačiau aš vis vien nesuprantu, ir noriu galų gale išsiaiškinti  ax.gif
pusinis - tai suprantu, tiesiog vietoj viso kryžiuko, darom tik vieną jo dalį, pvz, \\\\

na, o gobeleninis? tai tas pats pusinis, tik durti reikia ne į aidos "skylutę", o į langelio vidurį? bet juk taip labai nepatogu.. ant ewo ir ant lino gal ir įsivaizduoju tą gobeleninį, tai turbūt "pusinis" per vieną siūliuką (taip atrodo, pažiūrėjus į čia vis dedamą gobeleninio iliustraciją)? o kaip ant aidos??  g.gif

esminis skirtumas tarp pusinio ir gobeleninio yra blogoji puse. is gerosios jie abu atrodo kaip pusiniai kryziukai. ta gobelenini dazniausiai naudoja kai kokius didelius darbus, kaip HAED siuvineja, ant smulkios medziagos, tai taip, gaunasi kad dazniausiai per viena lino siuliuka vienas dygsnis eina, bet galima ir ant smulkesnes aidos mirksiukas.gif o ta paveiksleli dedam, nes aiskiai viskas parodyta biggrin.gif pabandyk pagal skaiciukus paziuret kaip reikia dygsniuoti, sunku taip paaiskint blush2.gif gaunasi gobeleninis taip: sakykim dygsniai svyra / / / / / /, tai darai pusini kryziuka is kaires i desine /, o sekanti pusini daryt grizti i kaire nuo pirmojo ir t.t, tada blogojoj pusej gaunasi ne | | | , kaip darant paprastus pusinius, bet tokie istempti \\\\\\\\\\\\ per 1x2 siuliuko g.gif nu tipo gaunas kad vienas pusinis siunasi is kaires i desine, bet eilute pildai is desines i kaire doh.gif cia taip reikia, kad medziaga nesisuktu, nes jei vien paprastais pusiniais nusiuvineta, buna kad susisuka. ir dar gobeleniniu siuvinejant graziau uzsipildo visas plotas kryziuko, nu bent taip sako, kad maziau medziaga sviecia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 02 06, 00:46)
Taigi taip, suprantu tavo rūpestį, nes ir pati turiu darbų ant balto lino, kur galbūt galėtų kai kurie galiukai ir nesišviesti  rolleyes.gif

A mumi cia apie gala snekam, na kai pasiuvineji pasiuvineji ir jau reikia siuliuku atsikratyti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2011 02 06, 02:08)
esminis skirtumas tarp pusinio ir gobeleninio

supratau bigsmile.gif bigsmile.gif oi, kaip ačiū 4u.gif labai gerai išaiškinai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mylittleprincess @ 2011 02 05, 19:09)
veduokle galiu be remo imest

ačiū, kad įmetei 4u.gif tikrai gražu drinks_cheers.gif

QUOTE(Džeinė @ 2011 02 05, 20:41)
aš tai iš vėduokles pinkep'ą dariau  smile.gif

thumbup.gif

QUOTE(mylittleprincess @ 2011 02 05, 22:14)
va,kad ir paskutines atvirutes

meilūs meškinai, o ant ko širdelės siuvinėtos?
Atsakyti
QUOTE(Toli @ 2011 02 06, 03:01)
A mumi cia apie gala snekam, na kai pasiuvineji pasiuvineji ir jau reikia siuliuku atsikratyti? blush2.gif

O gale tai jau turbūt bus keletas dygsnių blogojoj pusėj, už kurių gal pavyktų užkišti siūlo pabaigą... g.gif
Atsakyti
QUOTE(murkse @ 2011 02 06, 07:15)
ačiū, kad įmetei  4u.gif  tikrai gražu  drinks_cheers.gif
thumbup.gif
meilūs meškinai, o ant ko širdelės siuvinėtos?

aciu 4u.gif sirdeles ant aidos,tik as kampus aptepiau spec skysciu,todel taip lengvai apsikirpo ir nesiardo siuliukai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylittleprincess @ 2011 02 06, 13:41)
aciu 4u.gif sirdeles ant aidos,tik as kampus aptepiau spec skysciu,todel taip lengvai apsikirpo ir nesiardo siuliukai mirksiukas.gif

labai dailiai padarei thumbup.gif
Atsakyti