Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

kunigunda - o ką man daryt, jei tik mokausi ir daugiau nei pusė gaminių keliauja šiukšliadėžėn? Jei aš dar mokausi sujungt aliejų su vandeniu ir mėginu įvairius emulsiklius? na negaliu sau leist brangių aliejų eksperimentams.... tai vat pasiimu tą, aną ir bandau... Jau kai suprantu kaip veikia, tada galima daryt iš eko ir bandyt ant odos tept, nors man ir tai baisu blush2.gif Matytumėt kaip testuoju - pirma tarp pirštų, žiūriu ar patinka, kaip tirpsta, tada ant plaštakos, jei negraužia, nerausta, tada kur ant plonesnės odos...
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2011 02 03, 10:54)
kunigunda - o ką man daryt, jei tik mokausi ir daugiau nei pusė gaminių keliauja šiukšliadėžėn? Jei aš dar mokausi sujungt aliejų su vandeniu ir mėginu įvairius emulsiklius? na negaliu sau leist brangių aliejų eksperimentams.... tai vat pasiimu tą, aną ir bandau... Jau kai suprantu kaip veikia, tada galima daryt iš eko ir bandyt ant odos tept, nors man ir tai baisu blush2.gif Matytumėt kaip testuoju - pirma tarp pirštų, žiūriu ar patinka, kaip tirpsta, tada ant plaštakos, jei negraužia, nerausta, tada kur ant plonesnės odos...

nu gerai, nusipirkai papigiai iš rudugio, pasigaminai ką nors - ir kas toliau - meti lauk?
Tai gal tada geriau nusipirkti kokybiško maistinio aliejaus ir su juo bandyti, nepatiks konsistecija ant kojų sutepsi, bet nieko neišmesi.

jei manai, kad man nieko nėra tekę išmesti - tai paguosiu, aš esu net kremus su rožių absoliutais išmetusi ir tai po kelių metų praktikos esu- taip, kad, jei bijai vilko - neik į mišką schmoll.gif
Atsakyti
Kunigunda - nebesuprantu visai g.gif tai tipo - iš rudugio negalima valgyti aliejų? jei imi tik šalto spaudimo ir nerafinuotą (aš nekalbu apie rafinuotuosius), tai jų kainos nuo 40Lt/kg, bet galima įsigyti ir už 250Lt/kg (rods agurklės tiek kainuoja), o argano gal 350Lt/kg...
Atsakyti
oi kiek priraset biggrin.gif nepaskaiciau kelias dienas, o tiek naujo prirasyta bigsmile.gif
Pavardinkit sausai odai hidrolatus? zinau, kad galiu rast, bet tada reikia kiekvieno aprasyma skaityt. Nuejau i Via Naturalis, hidrolatu daug, o ant buteliuku info nulis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2011 02 03, 11:54)
oi kiek priraset biggrin.gif nepaskaiciau kelias dienas, o tiek naujo prirasyta bigsmile.gif
Pavardinkit sausai odai hidrolatus? zinau, kad galiu rast, bet tada reikia kiekvieno aprasyma skaityt. Nuejau i Via Naturalis, hidrolatu daug, o ant buteliuku info nulis  doh.gif

Pvz. morkų hidr.?
Atsakyti
4u.gif sveikutes,cia rasot,kad gaila mest nepavykusius kremus,nu su hidroliatu,tai nezinau,kol kas pavyko kiek dariau,o su aliejais ir emulsiniu vasku,tai paskutini karta ant plauku sutepiau, is kokiu 3alieju,2 sviestu kremas buvo,dar ilasinauii ja pantenolio,rozmarino,liuks kauke plaukams gavosi:D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa27: 03 vasario 2011 - 12:50
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 03, 09:33)
AN ir man buvo labai gerai, bet visus išdalinau, pati nebeturėjau, MOnika neturėjo -teko tuos imti. jie ten kažkaip pro tą skylę išbėga, arba aliejus jau apstingusius pilti  g.gif

išlindus saulei iš vis reiktų atsisakyti procedūrų su AHA, galima kaukę kartą per savaitę ar kremo
Pasisakysiu, kaip man jos patiks, neužilgo darysiuosi balzamą, bet labai norėčiau nenusivilti doh.gif man labai staigiai stingsta jie, kiek darydavau, berods nebūdavo dar labai skystaliuko, kad ir pilant g.gif žodžiu, prasinešiu smile.gif

pasidariau vakar vakare veido kaukę su AHA, gelio pavidalo:
Šlamučių hidr. 8,5ml., Pipirmėčių hidr. 4ml., Alantoino žiupsnis., B5 ir Hialurono r. po 1 lašelį, Aloe ferox vos vos, AHA rūgšt. did. lašas, ksantanas.
Tai normaliai, patiko smile.gif netepiau tik kuperozinių žandų, jautresnė ten oda mano. kaktai, smakrui ir kaklui tai jau reikėjo 'pašveitimo'. nesudirgo oda, panašiai buvo kaip po žaliojo molio man.
kadangi dar liko, užkonservavau, gal po sav. dar užsitepsiu tą kaukytę ar kokia draugė sunaudos biggrin.gif
Atsakyti
Etama ar sulaukei savo plakiklio? as siandien savaji remontavau biggrin.gif sluoteles (tos kur kaip baltymams plakti) vienas geleziukas isleke lauk.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2011 02 03, 11:35)
Kunigunda - nebesuprantu visai g.gif tai tipo - iš rudugio negalima valgyti aliejų? jei imi tik šalto spaudimo ir nerafinuotą (aš nekalbu apie rafinuotuosius), tai jų kainos nuo 40Lt/kg, bet galima įsigyti ir už 250Lt/kg (rods agurklės tiek kainuoja), o argano gal 350Lt/kg...

dėl maisto - tai jau kiekvieno reikalas, į šią sferą nesikišiu, jei tinka - valio. Man tie pilstomi prasilenkia su sterilumu ir jų galiojimas neaišku kaip skaičiuoti - net maistui aš jo negalėčiau naudoti schmoll.gif, bet čia jau kiekvienas pagal galimybes - maistui aliejaus reikia žymiai daugiau nei kosmetikai- todėl ne kiekviena gali pirkti tuos brangius ekologiškus.

Tiesiog, pvz., kažkada nusipirkau ekologiško sezamų aliejaus - litras iki 30 lt kainavo, jo likutis prastovėjo metus laiko ir nesugedo. palaikykite taip rudugio ar kito pilstomo aliejaus likutį tokiam laikui - pažiūrėsit kas bus doh.gif .

Ta mintis, kad ant veido reikia tepti tai ką galėtum suvalgyti yra geneali, bet visada reikia galvoti ką valgai ax.gif . Nekada nesakiau ir nesakysiu, kad kokybiškas maistinis aliejus netinka kosmetikai, bet pabrėžiu -KOKYBIŠKAS.
Atsakyti
aliejų temoje prasidėjo diskusija kur pirkti pagamintus kremus, bet kadangi buvo ne į temą tai ir moderatorė apsireiškė, tai pabijojau jau ten ta tema ką nors sakyt, o labai norėjau parodyt naujai atrastą svetainę. norėjau iš ten užsisakinėt hidrolatus, nes kaina labai tenkina, bet ten puslapis dar normaliai neveikia, nes dar kuriamas, tai pagalvojau kad nepavyko užsisakyt, o vakare gaunu į emailą laišką, kad viskas ok. žodžiu, kokybės negaliu garantuoti, bet parašius laišką tai svetainėj, maloniai visą info suteikia. tai sakė, kad ten ir asortimentas dar visas nesudėtas. bet kas yra, tai kainos labai neblogos, ir pagaminti kremai nebrangūs palyginus. va gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2011 02 03, 09:07)
Sudėtis jei kam idomi 4u.gif
Mangu sv, argano al. medetku al. alyvuogiu al. citrininiu verbenu hidroliatas, emulsinis vaskas, GSE, vit E, Mandarinu ir arbatmedzio EA.

su mandarinu EA atsargiai, apskritai su citruciniu vaisiu EA reikia atsargiai, nes jie fototoksiski. Ant veido nuo saules gali atsirast pigmentiniu demiu. Tad dabar kai ziema persiropsti i antra puse ir saulute gali islysti dazniau, reiketu pasisaugoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2011 02 03, 13:08)
Etama ar sulaukei savo plakiklio? as siandien savaji remontavau biggrin.gif sluoteles (tos kur kaip baltymams plakti) vienas geleziukas isleke lauk..  unsure.gif

Jau pakeliui pas mane biggrin.gif
Susitvarkei?
Atsakyti