Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

sveikos, as irgi perejau prie naturalios kosmetikos.

QUOTE(kristinkag @ 2011 02 22, 18:09)
Tai puiku supykdyt visai nenoriu, tik galvojau gal patarima gausiu kiek deti vasko kad tirstas  kremas nesigautu, galejau ir tiesiai sviesiai paklausti  blush2.gif

man tai kunigundos postai patinka biggrin.gif man jie sypsena kelia skaitant, o kitos net isizeidzia unsure.gif na ji tokia tiesmuka, rezia tiesiai ka galvoja be jokiu lia lia biggrin.gif thumbup.gif

pirmas kremukas kuri dariausi buvo lupu balzamas su biciu vasku ir mangu sviestu, tai norejos netgi kietesnis kad butu, bet siaip patiko. Susimakalavau sviesto ir alieju misini - labai patinka, o vat su emulsikliais ir vandenim dar nesiryztu pradet, dar reik "paaugt" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 22, 17:15)
doh.gif  nu jomajo, žmonės, kas jums darosi? taigi matai, kad raudona spalva- kaip gali gautis ružava?  reikėjo imi tada ružavą oksidą, jis matinis, tai vieną, antra, čia juk mica- ji ir ant lūpų tikrai žėri. pati dariau ir matėsi. Gal per mažai dėjai

na mano akimis atrodo ne visai raudona, o ryskiai rozine ir su zeruciais biggrin.gif na bet esme, kad tikejausi kad ant lupu zeres kazkiek, o cia visai to nera, ikelsiu foto , kad aiskiau butu jei pavyks. beje balzama as dariau kieta(su sviestais,biciu vasku ir t.t.), o ne blizgesio pavidalo.. tai cia gal delto.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2011 02 22, 19:50)
sveikos, as irgi perejau prie naturalios kosmetikos.
man tai kunigundos postai patinka  biggrin.gif  man jie sypsena kelia skaitant, o kitos net isizeidzia unsure.gif na ji tokia tiesmuka, rezia tiesiai ka galvoja be jokiu lia lia  biggrin.gif  thumbup.gif 
pirmas kremukas kuri dariausi buvo lupu balzamas su biciu vasku ir mangu sviestu, tai norejos netgi kietesnis kad butu, bet siaip patiko. Susimakalavau sviesto ir alieju misini - labai patinka, o vat su emulsikliais ir vandenim dar nesiryztu pradet, dar reik "paaugt" smile.gif

Negaliu sakyti kad isizeidziau, pasakiau savo nuomone ir gavau atsakyma kad ne ten kisuosi, tai pagalvojau kad supykdziau, o pyktis visai nenoriu
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2011 02 22, 19:10)
Negaliu sakyti kad isizeidziau,

as ne apie jus, cia visai kitoj temos zmones labai isizeide
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2011 02 22, 18:09)
Tai puiku supykdyt visai nenoriu, tik galvojau gal patarima gausiu kiek deti vasko kad tirstas  kremas nesigautu, galejau ir tiesiai sviesiai paklausti  blush2.gif

žinot, aš savo vyro ne visada mintis sugebu perskaityti, tai jau jūsų visų juolabiau.

Gal pradėkim nuo to, kas yra tirštas kremas. Mano nuomone, visi kremai yra tiršti, poskysčiai būna pieneliai, losjonai kūnui, emulsijos, fluidai būna geliniai ir pan. Juk nebūna skytų kųno sviestų ar lūpų balzamo kietumo veido kremo, tiesa?
Taigi, su bičių vašku pienelis nesigaus, tačiau normalaus tirštumo kremas - kuo puikiausiai.

pienelį galima darytis maišant vandenį su aliejum.

Kažkada daryto veido kremo proporcijos, sakyčiau gan lengvas jis kaip su vašku:
Vaško 2 gr.,
aliejaus - 14 ml
hidrolato -12 ml
konservantai
EA

Paskutinis mamai darytas kremas - riebus, bet gerai tepasi ir greitai susigeria, visai nelieka jokio riebumo ir švelni pamaitinta oda, nedaug reikia. baisiai jo patenkinta

Skirtas sausai odai 30 ml
bičių vaškas 3,5 gr
svistmedis -8 gr,
argano aliejus -5 ml
gardenia de inca maceratas -3 ml (galima imti kokį eliksyrą)
kviečių gemalų aliejus -5 ml

Paridžatų hidrolatas -8 ml

bosvelijų EA - 2 lašai
rožių 4 lašai

granatų co2 keli lašai
vit e -10 lašų,
naticidas -5 lašai,
rozmarinų co2 -7 lašai

relaxrides 25 lašai.

QUOTE(Te amo @ 2011 02 22, 18:14)
Aš tai dar nebandžiau daryti kosmetikos. Tik galvoju lūpų blizgį pagaminti.  g.gif

iš ko gaminsi
g.gif

QUOTE(lapuaite @ 2011 02 22, 18:54)
na mano akimis atrodo ne visai raudona, o ryskiai rozine ir su zeruciais biggrin.gif na bet esme, kad tikejausi kad ant lupu zeres kazkiek, o cia visai to nera, ikelsiu foto , kad aiskiau butu jei pavyks. beje balzama as dariau kieta(su sviestais,biciu vasku ir t.t.), o ne blizgesio pavidalo.. tai cia gal delto..  g.gif

deja, bet ji yra tokia kokia ir nuotraukoje vyšnios raudonumo ax.gif
kietame tai sunkiai matytųsi, benent būtum daug dėjusi baltos micos, tada ji sudarytų perlamutro efektą, o šita spalva būtų pablukusi ir turėtų matytis blizgučiai, bet iš principo tai blizgiams yra skirtos micos, ne lūpdažiams .
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif
pasigaminau sekmadienį kremuką savo jautriai veido odai. Bet niekaip negaliu priprasti prie to kvapo - pasirodo ylang-ylang EA kvapas man tikrai ne prie širdies biggrin.gif . galvojau gal priprasiu bet šį vakarą tepdamasi kremą supratau, kad tikrai ne - nepadeda net mintis, kad ylang-ylang EA yra tikras gėris biggrin.gif
šiaip kremukas gavosi tikrai neblogas, tepasi labai neblogai, greitai susigeria smile.gif

http://hotimg23.fotk...DSC00813-vi.jpg

Sudėtis:
Abrikosų kauliukų aliejus, jojobos aliejus, emulsinis vaškas, rožių hidrolatas, glicerinas, GSE, natūralus vit. E, ylang-ylang EA.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 22, 22:01)
žinot, aš savo vyro ne visada mintis sugebu perskaityti, tai jau jūsų visų juolabiau.

Gal pradėkim nuo to, kas yra tirštas kremas. Mano nuomone, visi kremai yra tiršti, poskysčiai būna pieneliai, losjonai kūnui, emulsijos, fluidai būna geliniai ir pan.  Juk nebūna skytų kųno sviestų ar lūpų balzamo kietumo veido kremo, tiesa?
Taigi, su bičių vašku pienelis nesigaus, tačiau normalaus tirštumo kremas - kuo puikiausiai. 

pienelį galima darytis maišant vandenį su aliejum.

Kažkada daryto veido kremo proporcijos, sakyčiau gan lengvas jis kaip su vašku:
Vaško 2 gr.,
aliejaus - 14 ml
hidrolato -12 ml
konservantai
EA

Paskutinis mamai darytas kremas - riebus, bet gerai tepasi ir greitai susigeria, visai nelieka jokio riebumo ir švelni pamaitinta oda, nedaug reikia. baisiai jo patenkinta

Skirtas sausai odai 30 ml
bičių vaškas 3,5 gr
svistmedis -8 gr,
argano aliejus -5 ml
gardenia de inca maceratas -3 ml (galima imti kokį eliksyrą)
kviečių gemalų aliejus -5 ml

Paridžatų hidrolatas -8 ml

bosvelijų EA - 2 lašai
rožių 4 lašai

granatų co2 keli lašai
vit e -10 lašų,
naticidas -5 lašai,
rozmarinų co2 -7 lašai

relaxrides 25 lašai.
iš ko gaminsi
g.gif
deja, bet ji yra tokia kokia ir nuotraukoje vyšnios raudonumo  ax.gif
kietame tai sunkiai matytųsi, benent būtum daug dėjusi baltos micos, tada ji sudarytų perlamutro efektą, o šita spalva būtų pablukusi ir turėtų matytis blizgučiai, bet iš principo tai blizgiams yra skirtos micos, ne lūpdažiams .

O gal matavot kiek gramu vasko telpa i oranzini AN sauksteli? nes svarstykliu neturiu ir nera kaip pasverti
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2011 02 22, 21:42)
O gal matavot kiek gramu vasko telpa i oranzini AN sauksteli? nes svarstykliu neturiu ir nera kaip pasverti

mano vaško konsistencija ir pats vaškas yra ne parduotuvinis, todėl sunku būtų tiksliai atsverti (nebent bandant jį "supresuoti"), bet jis pas mane ten ir su medum kartu šiek tiek.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 23, 08:59)
mano vaško konsistencija ir pats vaškas yra ne parduotuvinis, todėl sunku būtų tiksliai atsverti (nebent bandant jį "supresuoti"), bet jis pas mane ten ir su medum kartu šiek tiek.

kaip suprantu tu naudoji ta tikra vaska bigsmile.gif na is bitininku biggrin.gif galima toki, ane? bigsmile.gif
Atsakyti
Norejau paklausti ar darant kremus, gelius, losjonus butina naudoti maisymui plaktuva ta toki maziuka ar galima ir be jo suplakti kremus, losjonus, ta prasme rankomis su kokiu plasmasiniu pagaliuku sumaisyti g.gif As esu pradziamoksle, nesenai dariau krema su emulsikliu, maisiau su plasmasine mentele, viskas lyg ir susijunge, kol dar siltas buvo tai atrode kaip ir kremas bet kai atsalo buvo toks kietokas ir greiciau atrode ne kaip kremo konsistencija, tepant su pirstu jis kaip sviestas atrodo unsure.gif galvoju gal cia nuo plakimo priklauso, gal reikia daug plakti kad gerai viskas susijungtu? g.gif
Geli bandziau daryti irgi nelabai susijunge, dariau taip: i vandeni dejau ksantano, kai sutirstejo pyliau alieju ir maisiau su mentele tai matosi aliejaus laseliai, man atrodo kad jis turetu buti vienalytes konsistencijos?
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2011 02 23, 09:09)
Norejau paklausti ar darant kremus, gelius, losjonus butina naudoti maisymui plaktuva ta  toki maziuka ar galima ir be jo suplakti kremus, losjonus, ta prasme rankomis su kokiu plasmasiniu pagaliuku sumaisyti  g.gif As esu pradziamoksle, nesenai dariau krema su emulsikliu, maisiau su plasmasine mentele, viskas lyg ir susijunge, kol dar siltas buvo tai atrode kaip ir kremas bet kai atsalo buvo toks kietokas ir greiciau atrode ne kaip kremo konsistencija, tepant su pirstu jis kaip sviestas atrodo  unsure.gif  galvoju gal cia nuo plakimo priklauso, gal reikia daug plakti kad gerai viskas susijungtu? g.gif
Geli bandziau daryti irgi nelabai susijunge, dariau taip: i vandeni dejau ksantano, kai sutirstejo pyliau alieju ir maisiau su mentele tai matosi aliejaus laseliai, man atrodo kad jis turetu buti vienalytes konsistencijos?

Tikrai nebūtinos jokios spec. priemonės - nesu tokių naudojusi. Kad jums viskas susijungė g.gif Tik kad kietas - kai nesusijungia, tai atsiskiria vandeninė dalis.

Nebus vienlytė masė, nes aliejus vandenyje netirpsta. Ieškokit spec. receptų be emulsiklių - šioje temoje buvo - reikia žiūrėti proporcijas, nelabai didelę dalį vandens tam tikri sviestai gali suemulsinti be vaškų.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 02 23, 09:07)
kaip suprantu tu naudoji ta tikra vaska bigsmile.gif na is bitininku biggrin.gif galima toki, ane? bigsmile.gif

patį tikriausia ta prasme, kad tėtis jį nuimą nuo korio ir duoda man, bitininkai kur parduoda -tai jau perlydytą ir perkoštą ir t.t., o aš naudoju tokį kokį bitutės padarė ax.gif

QUOTE(ViGaMa @ 2011 02 23, 09:09)

mentelė čia ne prie ko, tiesiog aliejus ir plaukios gelyje ax.gif, benent atitaikysite baisiai gerai proporcijas su kietais aliejais ir t.t.
Atsakyti