Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

QUOTE(Flos @ 2011 02 21, 20:50)
Erškėtrožių al, tamanų al (5% veiksminga pagal KN), mangų sviestas, benzoino ea, kajeputo ea, miros ea, levandos ea, ramunėlių absoliutas, jonažolių fitolis.

dėkui, jonažolės man naujiena, bet pagal aprašymą tikrai turėtų tikti,tik dabar svarstau ar medetkos poveikis nėra labai panašus? Na tik dėl jonažolių tai labai užakcentuota, kad tinka žaizdoms gydyti ir, kad turi analgetinį poveikį, o medetkos šerpetojimams įtrūkimams (panašų), tik nerandu dėl nuskausminimo... Turbūt jonažolės neblogai papildytų medetkų poveikį.
O dėl kajeputų ea, tai kodėl ne arbatmedžio ea? Šeima ta pati, plius kajeputai gali dirginti odą? Ar aš nežinau kokio stebuklingo jų poveikio, kurio neturi arbatmedis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(un1deux2trois3 @ 2011 02 22, 16:57)
Sveikos 4u.gif
susidomėjau ekologiškų produktų gamyba, tačiau
1. net nežinau nuo ko pradėti,
2. gal galėtumėte pasiūlyti kokį paprastesnį kremuką pradžiamokslei? būčiau labai dėkinga rolleyes.gif

1. Pradet reikia nuo skaitymo, tada bus aisku nuo ko pradet gaminti krema ir kt. gerybes..
2. kai jau zinai kas ir kaip daroma, tai visi receptai neatrodo sudetingi..
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 22, 09:21)
medetkų co2 - puikus pasirinkimas  thumbup.gif

Aš daryčiau su bičių vašku, jis daug kartų geresnė medžiaga už emulsinį, daryčiau ir su morkų hidrolatų,arba rožių. Dar galima dėti ir morkų fitolio. Nežinau koks tavo benzoinas, bet manasis kuo puikiai aliejuose pasiskirsto ir jokių problemų nekyla. Galima drąsiai ir HA dėti į kremą, bei jau išvardintus kitus EA, bet benzoinas yra privalomas tokiai odai. Šiaip superinis aliejus -moringų. mano sesers rankos buvo sušerpetojusios, sviestmedis neveikė, aliejų mišinys ir ne, o pasitepė moringom ir tokia atgaiva rankoms, beje ir man labai jis patiko rankoms  wub.gif

benzoinas bus iš AZ, dar tik laukiu ateinant, tai kol kas tik pagal aprašymą mačiau jog netirpsta vandenyje ir aliejuje, aišku galėjo ir pavest google vertėjas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 02 22, 17:09)
O dėl kajeputų ea, tai kodėl ne arbatmedžio ea? Šeima ta pati, plius kajeputai gali dirginti odą? Ar aš nežinau kokio stebuklingo jų poveikio, kurio neturi arbatmedis? g.gif

Aš su kajeputu nesusidūrusi, bet esu užsirašiusi Monicos paminėtus ea nuo žaizdų.. tarp jų kajeputas yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 02 22, 17:15)
1. Pradet reikia nuo skaitymo, tada bus aisku nuo ko pradet gaminti krema ir kt. gerybes..
2. kai jau zinai kas ir kaip daroma, tai visi receptai neatrodo sudetingi..

1. na o aš skaitau daug, bet man dar toli iki kremų darymo:) reikia dar geriau pasikaustyti šitoj srity:) nes nenoriu beleko ant veido tepti:)
Atsakyti
sulaukiau parkeliaujant is AZ zerucio, ir ketinau gamintis lupu balzama su atspalviu.
maniau gausis grazi rozine su spindesiu spalva, zerutis va toks user posted image, bet gavosi visiska nesamone, bats balzamas raudonas, o ant lupu uztepus kazkokia sviesiai lyg raudona spalva gaunasi be jokiu blizguciu o taip matiskai ir netolygiai doh.gif doh.gif turbut jis netinkamas lupu balzamams ir pan, o tik kokiems seseliams gamintis....?? g.gif nezinot?
ir isvis, tai kaip pasidaryti balzama su atspalviu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 02 22, 16:21)
Aš su kajeputu nesusidūrusi, bet esu užsirašiusi Monicos paminėtus ea nuo žaizdų.. tarp jų kajeputas yra smile.gif

Dėkui, tada aišku, čia matyt dėl antiseptinio poveikio, bet tada verčiau įlašinsiu arbatmedžio, kurio jau turiu smile.gif
Atsakyti
Savaitgali buvau kosmetkos gaminimo vakarelyje Kaune, ir labai nustebau, kad jie neturi jokio kremuko, kur butu biciu vaskas plius vandens faze. Uzklausiau kodel, sako: oi toki krema pasigaminti namu salygom praktiskai neimanoma, reikia labai tiksliu proporciju, spec irengimu ir t.t. Tai toks juokas paeme, kai zinau, kad dauguma cia darosi tokius kremukus be vargo. Saunuoles Jus cia visos, ir aciu kad padedat mums naujokems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 02 22, 16:09)

todėl, kad kajeputas tuti tokią savybę, o arbatmedis ne- nieko čia nepadarysi
Gitana iš KN tik su kajeputu užsigygė gilia žaizdą prie akies

QUOTE(Doviljana @ 2011 02 22, 16:16)
benzoinas bus iš AZ, dar tik laukiu ateinant, tai kol kas tik pagal aprašymą mačiau jog netirpsta vandenyje ir aliejuje, aišku galėjo ir pavest google vertėjas blush2.gif

Iš AZ benzoinas yra kažkoks baisiai sakė nevykęs, todėl ir dėl jo panaudojimo nieko negalėčiau pakomentuoti - teks pačiai bandyti ax.gif

QUOTE(lapuaite @ 2011 02 22, 16:29)
sulaukiau parkeliaujant is AZ zerucio, ir ketinau gamintis lupu balzama su atspalviu.

doh.gif nu jomajo, žmonės, kas jums darosi? taigi matai, kad raudona spalva- kaip gali gautis ružava? reikėjo imi tada ružavą oksidą, jis matinis, tai vieną, antra, čia juk mica- ji ir ant lūpų tikrai žėri. pati dariau ir matėsi. Gal per mažai dėjai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kunigunda78: 22 vasario 2011 - 17:18
QUOTE(liepa27 @ 2011 02 22, 17:32)
4u.gif as pantenolio kelis lasus i alieju misinuka isilasinu,itrinu plauku saknis,galiukus ir palaikau per nakti,be to prilasinau pantenolio ir i sampuna ax.gif

Nesurūgs?
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 22, 17:04)
aš nesupykau  ax.gif

Tai puiku supykdyt visai nenoriu, tik galvojau gal patarima gausiu kiek deti vasko kad tirstas kremas nesigautu, galejau ir tiesiai sviesiai paklausti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 02 22, 17:23)
1. na o aš skaitau daug, bet man dar toli iki kremų darymo:) reikia dar geriau pasikaustyti šitoj srity:) nes nenoriu beleko ant veido tepti:)

Jeigu daug perskaitet tai galit pirmiausia rankom nedideli kieki pasibandyti, o paskui po truputi ir veidui. As tai pirmaji kremuka bandziau po savaites skaitymu, nelabai pavyko bet ir nebuvo labai blogas
Papildyta:
QUOTE(witulee @ 2011 02 22, 18:08)
Savaitgali buvau kosmetkos gaminimo vakarelyje Kaune, ir labai nustebau, kad jie neturi jokio kremuko, kur butu biciu vaskas plius vandens faze. Uzklausiau kodel, sako: oi toki krema pasigaminti namu salygom praktiskai neimanoma, reikia labai tiksliu proporciju, spec irengimu ir t.t. Tai toks juokas paeme, kai zinau, kad dauguma cia darosi tokius kremukus be vargo. Saunuoles Jus cia visos, ir aciu kad padedat mums naujokems  4u.gif

Nugi mano pirmasis kremas buvo su biciu vasku susijunge puikiai tik per daug vasko dejau tai labai jau tirstas gavosi bet tepesi gerai
Atsakyti
Aš tai dar nebandžiau daryti kosmetikos. Tik galvoju lūpų blizgį pagaminti. g.gif
Atsakyti