Vakar dariausi krema be emulsikliu. Bandziau pagal Palominos proporcijas, bet netycia sliuksterejau simondsiju ir teko tada jau is akies koreguot, dejau dar mangu ir sviestmedzio. O tada distiliuota vandenuka. Nezinau ar gavosi ar ne jis man... Vanduo neatsiskiria, bet siek tiek jauciasi laseliai vandens kreme. O pats kremas toks gal kaip plakta grietinele, siek tiek i putu konsitencija nesa, gal perplakiau biski. Nors pasitepus rezultatas geras, aisku riebus labai, bet vaikams labai gerai, purksti nereikia, iskart tepu
Bet siaip man asmeniskai tokia konsistencija nera labai maloni, vistik labiau rinkciausi krema su emulsikliais.
Aciu, kunigunda78 pabandziau nedideli kieki to balzamo sujungti su hidrolatu, ir liuks susiemulsino.
Merginos, kurios naudojate pantenoli plaukams, kaip tai darote? as galvoju, kad ideti i balzama ir ant plauku palaikyti kokias 5min per trumpas laiko tarpas gausis, kad plaukai ji pasisavintu... ar klystu...
o idomu ar gerai butu pvz vakare pries miega aliejais ir pantenoliu istepti plaukus ir laikyti per nakti....? ne per ilgai butu...?
o idomu ar gerai butu pvz vakare pries miega aliejais ir pantenoliu istepti plaukus ir laikyti per nakti....? ne per ilgai butu...?
QUOTE(lapuaite @ 2011 02 22, 14:45)
Aš naudoju plaukų kaukėms, o po plovimo plaukus įtrinu Weledos rozmarinų vandenuku, kartais į jį įlašinusi pantenolio
Beje, mergaitės, ar pantenolis draugauja su fitokeratinais? Norėčiau į rozmarinų hidrolatą sulašinti abu, maždaug po 1-2proc ir pasidaryti purškaliuką. Ar nesusipjaus kartu?
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 22, 10:21)
Aš daryčiau su bičių vašku, jis daug kartų geresnė medžiaga už emulsinį,
Kodėl?
QUOTE(Babi* @ 2011 02 22, 13:51)
Kodėl?
jau vien todėl, kad bičių vaškas visu 1000 proc yra natūralus ir niekaip neapdirbtas, o visi emulsiniai vaškai yra natūralios kilmės, bet tokia forma jų gamtoje nėra, jie turi praeiti tam tikras procedūras kol tampa tuo kuo yra, o ir poveikis bei savybės skiriasi - bičių vaškas yra bičių vaškas ir tuo viskas pasakyta.
QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 22, 14:04)
Aš naudoju plaukų kaukėms, o po plovimo plaukus įtrinu Weledos rozmarinų vandenuku, kartais į jį įlašinusi pantenolio
Beje, mergaitės, ar pantenolis draugauja su fitokeratinais? Norėčiau į rozmarinų hidrolatą sulašinti abu, maždaug po 1-2proc ir pasidaryti purškaliuką. Ar nesusipjaus kartu?
Draugauja as dariausi balzama plaukam su abiejais, bet fitokeratinai tirstina tai nesipurks nebent gal visai nedaug gal netirstins, as lasinau pagal procentus kur ant buteliuko uzrasyta tai sutirstino balzama vos is buteliuko iskratau
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 22, 15:09)
jau vien todėl, kad bičių vaškas visu 1000 proc yra natūralus ir niekaip neapdirbtas, o visi emulsiniai vaškai yra natūralios kilmės, bet tokia forma jų gamtoje nėra, jie turi praeiti tam tikras procedūras kol tampa tuo kuo yra, o ir poveikis bei savybės skiriasi - bičių vaškas yra bičių vaškas ir tuo viskas pasakyta.
Gali buti bet man rankom su biciu vasku nepatiko su emulsiniu geriau, ir nutaikiau lengviau kieki, o su biciu vasku labai tirsta pasidariau, i 40ml dejau nepilna oranzini sauksteli gal maziau reik det? Svarstykliu neturiu
QUOTE(lapuaite @ 2011 02 22, 13:45)
Merginos, kurios naudojate pantenoli plaukams, kaip tai darote? as galvoju, kad ideti i balzama ir ant plauku palaikyti kokias 5min per trumpas laiko tarpas gausis, kad plaukai ji pasisavintu... ar klystu...
as pantenolio kelis lasus i alieju misinuka isilasinu,itrinu plauku saknis,galiukus ir palaikau per nakti,be to prilasinau pantenolio ir i sampuna
QUOTE(kristinkag @ 2011 02 22, 15:24)
o su biciu vasku labai tirsta pasidariau
tai ar dėl to vaškas kaltas
Kita vertus, manęs paklausė kodėl vaškas geriau - aš atsakiau, jei jums nepatinka vaškas, arba nemokate su juo išgauti ko norite -tai naudokite emulsinį - man sunkiau perlipti per save ir naudoti emulsinį, todėl su juo darau tik įdegio kremą kūnui ir su BTMS kodicionierių plaukams, veidui -jokių "dirbtinių emulsiklių"
Sveikos
susidomėjau ekologiškų produktų gamyba, tačiau net nežinau nuo ko pradėti, gal galėtumėte pasiūlyti kokį paprastesnį kremuką pradžiamokslei? būčiau labai dėkinga
susidomėjau ekologiškų produktų gamyba, tačiau net nežinau nuo ko pradėti, gal galėtumėte pasiūlyti kokį paprastesnį kremuką pradžiamokslei? būčiau labai dėkinga
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 22, 16:37)
tai ar dėl to vaškas kaltas
Kita vertus, manęs paklausė kodėl vaškas geriau - aš atsakiau, jei jums nepatinka vaškas, arba nemokate su juo išgauti ko norite -tai naudokite emulsinį - man sunkiau perlipti per save ir naudoti emulsinį, todėl su juo darau tik įdegio kremą kūnui ir su BTMS kodicionierių plaukams, veidui -jokių "dirbtinių emulsiklių"
Atsiprasau jei supykdziau as tik savo nuomone pasakiau
QUOTE(kristinkag @ 2011 02 22, 15:58)
Atsiprasau jei supykdziau as tik savo nuomone pasakiau
aš nesupykau