Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

QUOTE(kristinkag @ 2011 02 21, 20:34)
Mano irgi panasi serpetota, trukinejanti ranku oda, as krema dariau su sviestmedziu ir avokadu al dejau kajeputu ae, citrinu ae ir pipirmeciu ae ir dar dejau juru silko, dariau su emulsiniu vasku tai pirma karta uzsitepus rankos suminkstejo ziuresiu kaip toliau bus, norejau paklausti ar visos dalys tinkamos tokiai odai?

Jei konkrečiai manęs klausiat, tai dėl visų tinkamumų medžiagų dar nelabai galiu patarinėt, nenusimanau aš dar gerai šituose dalykuose blush2.gif Tik norėčiau pataisyti, jei kalbat apie eterinius liejus jie trumpinami ea, o ne ae ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 21 vasario 2011 - 20:09
QUOTE(Babi* @ 2011 02 21, 21:06)
Jei konkrečiai manęs klausiat, tai dėl visų tinkamumų medžiagų dar nelabai galiu patarinėt, nenusimanau aš dar gerai šituose dalykuose blush2.gif Tik norėčiau pataisyti, jei kalbat apie eterinius liejus jie trumpinami ea, o ne ae ax.gif

Ups ne taip sutrumpinau blush2.gif zinojau bet ne taip paspaudziau
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 02 21, 19:50)
kremuką darykite, man rankoms vien aliejai ar sviestai nepadeda, nes kai susigeria pradeda sausėti. O su kremu super. Arba darykite kremuką be emulsiklių (pvz. Palominos), arba jau su emulsikliais.. ir toks ir toks man labai patinka, tik gal mano rankos ne tokios jautrios, nors žiemą ir žaizdelių nuo šalčio atsiranda..

vat ir sesė sako, kad jai vien taukmedžio neužtenka drinks_cheers.gif
mano pačios rankos visiškai be pretenzijų-aš iš vis retai kokį kremą ant jų tepu...
Dėl recepto galvos nesuku-paprastai susimodeliuoju pagal Palominos proporcijas iš sau reikalingų komponentų blush2.gif
Tik va įdomu ar būtų kokių ypatingai naudingų ir pageidautinų komponentų tokiam atvejui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 02 21, 21:19)
Tik va įdomu ar būtų kokių ypatingai naudingų ir pageidautinų komponentų tokiam atvejui?  g.gif

Erškėtrožių al, tamanų al (5% veiksminga pagal KN), mangų sviestas, benzoino ea, kajeputo ea, miros ea, levandos ea, ramunėlių absoliutas, jonažolių fitolis.
Atsakyti
unsure.gif oho kokios naujienos apie glicerina,o kaip tik jo i kremus pradejau deti,nu bet jei koki 1-1.5 ml i 30 ml kremuka idesiu,gal nepakenks g.gif
Atsakyti
Pasiskaitinejau temose, kad ir rankoms geriausia kremukas su vandenine dalimi, o kaip tik kremu gamybos vakarelyje pasidariau ranku balzama tik is alieju, biciu vasko ( 4g i 5o ml ) ir ea. Ir vistiek rankos man sauseja ir skyla. Sakykit, gal butu galima jau gatava produkta perdaryti, tarkim pasildyti ir prideti levandu hidrolato. Ar gautusi kremukas g.gif Kiek pati suprantu tai beda butu su ea, jie isgaruotu. O gal kazkaip kitaip galeciau ji patobulinti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 02 21, 22:46)
Pasiskaitinejau temose, kad ir rankoms geriausia kremukas su vandenine dalimi, o kaip tik kremu gamybos vakarelyje pasidariau ranku balzama tik is alieju, biciu vasko ( 4g i 5o ml ) ir ea. Ir vistiek rankos man sauseja ir skyla. Sakykit, gal butu galima jau gatava produkta perdaryti, tarkim pasildyti ir prideti levandu hidrolato. Ar gautusi kremukas g.gif  Kiek pati suprantu tai beda butu su ea, jie isgaruotu. O gal kazkaip kitaip galeciau ji patobulinti?  4u.gif

:4u:palepinkit tuo alieju misinuku savo plaukus,pries tai pakaitinus,kad suskystetu,nes mano manymu sunku bus atitaikyti tirstikliu,t.y.biciu vasko ar emulsinio vasko,kad kremas butu reikiamos konsistencijos.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2011 02 21, 21:54)
:4u:palepinkit tuo alieju misinuku savo plaukus,pries tai pakaitinus,kad suskystetu,nes mano manymu sunku bus atitaikyti tirstikliu,t.y.biciu vasko ar emulsinio vasko,kad kremas butu reikiamos konsistencijos.

Aciu uz minti, jo turbut net kaitint nereiktu, nes tas balzamas skystas, na mazdaug dirbtinio medaus skystumo (ko nesitikejau kai gaminau) doh.gif
Atsakyti
Sveikos naturalistės 4u.gif vis paskaitinėju jūsų temelę, bet kažkaip niekad nedrįsdavau parašyti, bet negaliu nepasidalinti savo naujausiu atradimu.. Šiandien pasidariau veido kremą su ožkos pieno milteliais.. oda tiesiog nuostabiai švelni lygi ir grazi.. negaliu atsidžiaugti. Dar šiandien pasidariau anticeliulitinį kremą su kofeinu.. nezinau kaip jis veiks celiulitą, bet oda pasitepus kremu nuostabiai svelni tapo.. thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, turiu keleta klausimu:

1) ar saltalankiu aliejaus gaminant krema reikia deti pradzioje i aliejine faze, ar galima ir pabaigoje i pati krema kelis lasiukus?
beje tris dienas panaudojau jo gryno ant veido po lasiuka, tai kad isbere doh.gif skaiciau, kad cia taip nuo jo gali valytis oda nuo toksinu, bet berimai man tik dideja. galvoju ar naudoti ji man toliau ir palaipsniui kai oda issivalys- berimai isnyks, ar kaip g.gif

2) kada deti alavijo geli i krema? pacioje pabaigoje i gatava kremuka??

3) ir gal dar isivaizuojate kiek ekokonservanto lasu reiketu lasinti i pvz 50ml kremo? parasyta, kad 0,5-1proc. taciau kaip tai atmatuot lasiukais?

busiu dekinga uz ats 4u.gif 4u.gif

4) ir dar, kaip naudoti kofeina pvz gaminant paakiu krema? kuriuo momentu ji deti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapuaite: 22 vasario 2011 - 00:12
QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 20, 20:02)
Beje, merginos šiandien pasidariau savo pirmąjį kremą su aliejine ir vandens faze (iki šiol bandžiau tik sviestus makaluotis), viskas puikiai susijungė, niekas neatsiskyrė bigsmile.gif Dariau kremuką po depiliacijos su papainu - ištirpinau 1/4 AN šaukštelio papaino 20ml rožių hidrolato, jungiau su 8ml makadamijų ir 2ml argano aliejaus ir 1/2 AN šaukštelio emulsinio vaško, lašinau 3 lašus ekokonservanto. Laimės pilnos kelnės, kad gavosi tongue.gif Tik konsistencija tokia labai skysta - vos skystesnė už pienelį, tačiau labai maloniai tepasi, greitai susigeria, kojos šilkinės po depiliacijos. Tai vat klausimas iškilo - kas lėmė tą skystumą? Papainas, maišomas iškart į kremą ar per mažai emulsinio vaško? Neturiu svarstyklių, todėl šaukšeliais matavau.

Matyt būsiu nusideginusi vieną pažastį papainu, nes paraudo, peršti ir skauda. Vakar vakare patepiau aliejumi, tai šiandien perštėjimas dingo, liko tik nežymus paraudimas.
Gal būsiu papaino padauginusi? g.gif
Ir vis tiek nežinau kas lėmė tą skystumą kremuko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 02 21, 17:36)
Dabar mintyse turiu medetkų co 2 ir benzoinės dervos absoliutą.
Taigi klausimai:
1. ar užtenka šių priedų ar vertėtų įtraukti dar ką nors?
2. kame tirpinti benzoinę dervą-tik alkoholyje (kaip supratau vandenyje ir aliejuje netirpsta)
3 ar verta daryti kremą su hidrolatu? jei taip koks jūsų nuomone būtu tinkamiausias?
4 ar vertėtų bandyti šiuo atveju gliceriną drėkinimui padidinti?
5 jei gaminti kremą, tai ar verčiau bandyti išsukti be jokio emulsiklio, o gal kuris emulsiklis/vaškas duotų papildomų gerų savybių šiuo atveju?Pvz. galvoju apie emulsinis vaškas  ar esate kuri išbandžiusi?

Žodžiu, dėkui jei kas nepatingėsite ir pasidalinsite savo apmastymais  smile.gif

medetkų co2 - puikus pasirinkimas thumbup.gif

Aš daryčiau su bičių vašku, jis daug kartų geresnė medžiaga už emulsinį, daryčiau ir su morkų hidrolatų,arba rožių. Dar galima dėti ir morkų fitolio. Nežinau koks tavo benzoinas, bet manasis kuo puikiai aliejuose pasiskirsto ir jokių problemų nekyla. Galima drąsiai ir HA dėti į kremą, bei jau išvardintus kitus EA, bet benzoinas yra privalomas tokiai odai. Šiaip superinis aliejus -moringų. mano sesers rankos buvo sušerpetojusios, sviestmedis neveikė, aliejų mišinys ir ne, o pasitepė moringom ir tokia atgaiva rankoms, beje ir man labai jis patiko rankoms wub.gif

QUOTE(Doviljana @ 2011 02 21, 19:24)
dėkui, Babi*  4u.gif
Kažkaip panašią nuomonę ir pati buvau susidariusi apie gliceriną, tik norėjau dar kartą pasitikslinti...  Žodžiu, glicerinas netinka visiškai  g.gif

pritariu dėl glicerino - kuo jo mažiau, tuo geriau
drinks_cheers.gif

QUOTE(liepa27 @ 2011 02 21, 21:08)
unsure.gif oho kokios naujienos apie glicerina,o kaip tik jo i kremus pradejau deti,nu bet jei koki 1-1.5 ml i 30 ml kremuka idesiu,gal nepakenks g.gif

aš dėčiau tik kokių 10 lašų ax.gif

QUOTE(witulee @ 2011 02 21, 21:46)
Pasiskaitinejau temose, kad ir rankoms geriausia kremukas su vandenine dalimi, o kaip tik kremu gamybos vakarelyje pasidariau ranku balzama tik is alieju, biciu vasko ( 4g i 5o ml ) ir ea. Ir vistiek rankos man sauseja ir skyla. Sakykit, gal butu galima jau gatava produkta perdaryti, tarkim pasildyti ir prideti levandu hidrolato. Ar gautusi kremukas g.gif  Kiek pati suprantu tai beda butu su ea, jie isgaruotu. O gal kazkaip kitaip galeciau ji patobulinti?  4u.gif

žinoma, kad galima, bet geriau būtų, kad ir ant radiatoriaus pašildyti tuos aliejus ir hidrolato ir paskui po truputį pilti kol susijungs tos dvi fazės.

QUOTE(lapuaite @ 2011 02 21, 23:56)
Merginos, turiu keleta klausimu:
1) ar saltalankiu aliejaus gaminant krema reikia deti pradzioje i aliejine faze, ar galima ir pabaigoje i pati krema kelis lasiukus?
beje tris dienas panaudojau jo gryno ant veido po lasiuka, tai kad isbere doh.gif  skaiciau, kad cia taip nuo jo gali valytis oda nuo toksinu, bet berimai man tik dideja. galvoju ar naudoti ji man toliau ir palaipsniui kai oda issivalys- berimai isnyks, ar kaip g.gif

2) kada deti alavijo geli i krema? pacioje pabaigoje i gatava kremuka??

4) ir dar, kaip naudoti kofeina pvz gaminant paakiu krema? kuriuo momentu ji deti? g.gif

1. lašinamas gale, kai kremas susiemulsina
2. aš dėčiau gale, kai kremas susiemulsina
4. į vandens fazę, kad ištirptų

QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 22, 09:00)
Matyt būsiu nusideginusi vieną pažastį papainu, nes paraudo, peršti ir skauda. Vakar vakare patepiau aliejumi, tai šiandien perštėjimas dingo, liko tik nežymus paraudimas.
Gal būsiu papaino padauginusi? g.gif
Ir vis tiek nežinau kas lėmė tą skystumą kremuko unsure.gif

papainas rūgštis ir jo didenė dožė graužia odą,o jei per dau, tai galėjo ir nudeginti odą ax.gif
Atsakyti