QUOTE(Doviljana @ 2011 02 21, 17:36)
Dabar mintyse turiu medetkų co 2 ir benzoinės dervos absoliutą.
Taigi klausimai:
1. ar užtenka šių priedų ar vertėtų įtraukti dar ką nors?
2. kame tirpinti benzoinę dervą-tik alkoholyje (kaip supratau vandenyje ir aliejuje netirpsta)
3 ar verta daryti kremą su hidrolatu? jei taip koks jūsų nuomone būtu tinkamiausias?
4 ar vertėtų bandyti šiuo atveju gliceriną drėkinimui padidinti?
5 jei gaminti kremą, tai ar verčiau bandyti išsukti be jokio emulsiklio, o gal kuris emulsiklis/vaškas duotų papildomų gerų savybių šiuo atveju?Pvz. galvoju apie
emulsinis vaškas ar esate kuri išbandžiusi?
Žodžiu, dėkui jei kas nepatingėsite ir pasidalinsite savo apmastymais
medetkų co2 - puikus pasirinkimas
Aš daryčiau su bičių vašku, jis daug kartų geresnė medžiaga už emulsinį, daryčiau ir su morkų hidrolatų,arba rožių. Dar galima dėti ir morkų fitolio. Nežinau koks tavo benzoinas, bet manasis kuo puikiai aliejuose pasiskirsto ir jokių problemų nekyla. Galima drąsiai ir HA dėti į kremą, bei jau išvardintus kitus EA, bet benzoinas yra privalomas tokiai odai. Šiaip superinis aliejus -moringų. mano sesers rankos buvo sušerpetojusios, sviestmedis neveikė, aliejų mišinys ir ne, o pasitepė moringom ir tokia atgaiva rankoms, beje ir man labai jis patiko rankoms
QUOTE(Doviljana @ 2011 02 21, 19:24)
dėkui, Babi*
Kažkaip panašią nuomonę ir pati buvau susidariusi apie gliceriną, tik norėjau dar kartą pasitikslinti... Žodžiu, glicerinas netinka visiškai
pritariu dėl glicerino - kuo jo mažiau, tuo geriau
QUOTE(liepa27 @ 2011 02 21, 21:08)
oho kokios naujienos apie glicerina,o kaip tik jo i kremus pradejau deti,nu bet jei koki 1-1.5 ml i 30 ml kremuka idesiu,gal nepakenks
aš dėčiau tik kokių 10 lašų
QUOTE(witulee @ 2011 02 21, 21:46)
Pasiskaitinejau temose, kad ir rankoms geriausia kremukas su vandenine dalimi, o kaip tik kremu gamybos vakarelyje pasidariau ranku balzama tik is alieju, biciu vasko ( 4g i 5o ml ) ir ea. Ir vistiek rankos man sauseja ir skyla. Sakykit, gal butu galima jau gatava produkta perdaryti, tarkim pasildyti ir prideti levandu hidrolato. Ar gautusi kremukas
Kiek pati suprantu tai beda butu su ea, jie isgaruotu. O gal kazkaip kitaip galeciau ji patobulinti?
žinoma, kad galima, bet geriau būtų, kad ir ant radiatoriaus pašildyti tuos aliejus ir hidrolato ir paskui po truputį pilti kol susijungs tos dvi fazės.
QUOTE(lapuaite @ 2011 02 21, 23:56)
Merginos, turiu keleta klausimu:
1) ar saltalankiu aliejaus gaminant krema reikia deti pradzioje i aliejine faze, ar galima ir pabaigoje i pati krema kelis lasiukus?
beje tris dienas panaudojau jo gryno ant veido po lasiuka, tai kad isbere
skaiciau, kad cia taip nuo jo gali valytis oda nuo toksinu, bet berimai man tik dideja. galvoju ar naudoti ji man toliau ir palaipsniui kai oda issivalys- berimai isnyks, ar kaip
2) kada deti alavijo geli i krema? pacioje pabaigoje i gatava kremuka??
4) ir dar, kaip naudoti kofeina pvz gaminant paakiu krema? kuriuo momentu ji deti?
1. lašinamas gale, kai kremas susiemulsina
2. aš dėčiau gale, kai kremas susiemulsina
4. į vandens fazę, kad ištirptų
QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 22, 09:00)
Matyt būsiu nusideginusi vieną pažastį papainu, nes paraudo, peršti ir skauda. Vakar vakare patepiau aliejumi, tai šiandien perštėjimas dingo, liko tik nežymus paraudimas.
Gal būsiu papaino padauginusi?
Ir vis tiek nežinau kas lėmė tą skystumą kremuko
papainas rūgštis ir jo didenė dožė graužia odą,o jei per dau, tai galėjo ir nudeginti odą