Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

QUOTE(laumi @ 2011 02 19, 11:31)

Ir dar galvoju kaip cia tas hormonines problemas iveikti. Man dazniausiai pries menstruacijas priauga spuogu, o po to vel gana graziai susitvarko veidas. Skaiciau kad rozes ir rozmarinai ta linkme teigiamai veikia. Bet kaip geriau, ar kuri laika ilgiau pavartoti tokiu produktu, ar atitinkamu ciklo metu tiktais? Gal kas jau spejot toki poveiki patikrint?

Man irgi tas pats. Mano oda misri, tai kakta, nosis ir smakras kencia. Jau seniai svajoju kaip sito atsikratyti. As jau net zinau kada visi grazumynai (spuogai) prades augti ir kilti, nes mano mmm tikslios kaip laikrodis.

O del roziu ir rozmarinu, tai cia kremas su jais turetu padeti, ar gal kokie vitaminai, maisto papildai?
Labai noreciau pati pasigaminti veiksminga veido krema butent siems periodams ar tiesiog skirta T zonai. Ieskau recepto, bet kol kas bergzdziai... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2011 02 20, 17:54)
Man irgi tas pats. Mano oda misri, tai kakta, nosis ir smakras kencia. Jau seniai svajoju kaip sito atsikratyti. As jau net zinau kada visi grazumynai (spuogai) prades augti ir kilti, nes mano mmm tikslios kaip laikrodis.

Man tas pats - pasižiūriu į kalendorių ir jau žinau, kad šiandien - rytoj išbers. Todėl tuo metu intensyviau prižiūriu veido odą - padažninu molio kaukes, tepu drėkinamąsias kaukes, valau aliejais, kad nepridygtų skaudulių. Vieną mėn padeda, kitą nelabai biggrin.gif

Beje, merginos šiandien pasidariau savo pirmąjį kremą su aliejine ir vandens faze (iki šiol bandžiau tik sviestus makaluotis), viskas puikiai susijungė, niekas neatsiskyrė bigsmile.gif Dariau kremuką po depiliacijos su papainu - ištirpinau 1/4 AN šaukštelio papaino 20ml rožių hidrolato, jungiau su 8ml makadamijų ir 2ml argano aliejaus ir 1/2 AN šaukštelio emulsinio vaško, lašinau 3 lašus ekokonservanto. Laimės pilnos kelnės, kad gavosi tongue.gif Tik konsistencija tokia labai skysta - vos skystesnė už pienelį, tačiau labai maloniai tepasi, greitai susigeria, kojos šilkinės po depiliacijos. Tai vat klausimas iškilo - kas lėmė tą skystumą? Papainas, maišomas iškart į kremą ar per mažai emulsinio vaško? Neturiu svarstyklių, todėl šaukšeliais matavau.
Atsakyti
Merginos, norėjau Jūsų paklausti apie Nerolio hidrolatą: vienur rašoma, kad jis itin tinka sausai odai, kitur minima, kad reikėtų vengti sausai odai. Tai truputį susipainiojau kaip yra iš tikro. Mano oda sausa-normali, labai patinka jo kvapas, tai ir mąstau ar verta įsigyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 02 20, 19:57)
Merginos, norėjau Jūsų paklausti apie Nerolio hidrolatą: vienur rašoma, kad jis itin tinka sausai odai, kitur minima, kad reikėtų vengti sausai odai. Tai truputį susipainiojau kaip yra iš tikro. Mano oda sausa-normali, labai patinka jo kvapas, tai ir mąstau ar verta įsigyti  g.gif

siaip nerolio hidrolatas labiau riebesnei odai tinka.. bet visko su tom odom buna, tai gal pvz gali tikt ir sausai.. na.. pvz.. roziu vanduo skaitosi drekina ir pan.. tinka sausai odai.. o va mano odai netinka, nes ja sausina.. o mano oda nera sausa biggrin.gif
Atsakyti
Maišau kremukus SB, sau, mamai, dabar užsimanė ir močiutė kad ką nors sumiksuočiau ir jai...
Gal galit patarti kokią sudedamąją dalį ar dalis vyresniai odai?
Dedu kakavos, sviestmedžio, kokosų sviestus. Vynuogių kauliukų, nakvišų aliejus, šilkas, įvairūs EA.
Atsakyti
merginos, o kiek jus lasinat ekokonservanto, na pvz. i 5ml? blush2.gif su GSE viskas aisku, o su ekokonservantu ... g.gif
Atsakyti
Mačiau kalbėjot apie aloe geli. Man jis pastoviai atsiskyrinėja, bet aš jį dedu beveik pačiame gale prieš pat EA. Dabar pabandžiau dėti kartu su sviestais. Matysim kas gausis...
Atsakyti
Kaip manote,jei i aliejus ideciau kofeino ar nieko tokio ir veida tepciau? nepages aliejai su kofeinu sumaisyti,zinoma labai daug nemaisyciau
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2011 02 19, 21:16)
4u.gif man irgi toki sposa GSE buvo iskretes,kai ji ilasinau pradejo atsiskirinet aliejus nuo hidrolato,tai dar karta pakaitinau karsto vandens vonelej,pamaisiau ir viskas susijunge.

keista, bet man GSE niekada nieko panašaus nėra iškrėtęs schmoll.gif

QUOTE(pieniu pieva @ 2011 02 20, 15:54)
O del roziu ir rozmarinu, tai cia kremas su jais turetu padeti, ar gal kokie vitaminai, maisto papildai?
Labai noreciau pati pasigaminti veiksminga veido krema butent siems periodams ar tiesiog skirta T zonai. Ieskau recepto, bet kol kas bergzdziai...  cool.gif

rožėm šiaip galima kvepintis, galima kokį aliejų pasidaryti, o rozmarinas - arba į kremą, arb į kokį aliejų, pvz. camelijų įlašinti kelis lašus -labai gerai džiovina spuogelius, mažina paraudimą.

Nu jau, kremų receptų pilnas internetas, tik be bandymų sunku pasakyti, kuris tiktų. Galų gale, Palomina pastoviai deda savo kremų receptus- jau bent vienąkokį nukopijuoti tikrai galima g.gif

QUOTE(witulee @ 2011 02 20, 18:57)
Merginos, norėjau Jūsų paklausti apie Nerolio hidrolatą: vienur rašoma, kad jis itin tinka sausai odai, kitur minima, kad reikėtų vengti sausai odai. Tai truputį susipainiojau kaip yra iš tikro. Mano oda sausa-normali, labai patinka jo kvapas, tai ir mąstau ar verta įsigyti  g.gif

šiaip nerolis, kaip ir minėjo riebiai, mišriai odai, nes sausą gali ir pasausinti. Pvz., man jis šiltuoju sezonu - tobulybė, o šaltuoju sausiną odą, todėl žiemą susilaikau nuo jo, arba tik labai retai kada užsipurškiu, o vasarą -tai jis nr.1

QUOTE(Cefeidė @ 2011 02 20, 19:08)
Gal galit patarti kokią sudedamąją dalį ar dalis vyresniai odai?
Dedu kakavos, sviestmedžio, kokosų sviestus. Vynuogių kauliukų, nakvišų aliejus, šilkas, įvairūs EA.

dėčiau tokiu eiliškumu
sviestmedis + nakvišos + vynuogių kauliukų +kokosai + kakavos. man šilkas į vedo produktus kažkaip nelabai skamba, nežinau, aš jį sieju su plaukais, veidui yra ir geresnių dalykų ax.gif

QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 02 21, 10:26)
Kaip manote,jei i aliejus ideciau kofeino ar nieko tokio ir veida tepciau? nepages aliejai su kofeinu sumaisyti,zinoma labai daug nemaisyciau

nieko gero nebus schmoll.gif, nes kofeinas juk netirpsta aliejuje, negi taip sunku paskaityti viską iki galo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 21, 11:39)
nieko gero nebus  schmoll.gif, nes kofeinas juk netirpsta aliejuje, negi taip sunku paskaityti viską iki galo  doh.gif

o jei deciau i veido krema,tai tarkim i 30 ml kremo kiek to kofeino butu galima ideti?ar nepages kremas?
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 02 21, 10:57)
o jei deciau i veido krema,tai tarkim i 30 ml kremo kiek to kofeino butu galima ideti?ar nepages kremas?

nu negi aš moku visų aktyviųjų medžiagų procentines išraiškas. Juk ten kur yra pirkti produktas yra ir parašyta kiek jo dėti - tai belieka paskaičiuoti kiek procentaliai tai yra ir viskas.
jei dėsi konservantus tai viskas bus gerai
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 02 21, 11:57)

AN nepateikia procentų, bet va AZ irgi atsirado, manau galima jų rekomendaciją žiūrėt wink.gif
Atsakyti