Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

labai sudomino DHA-savaiminio idegio medziaga bigsmile.gif gal kuri esate bandziusi pasigaminti veido kremuka? ar suteikia koki atspalvi veidui? labai noreciau koki krema pasigaminti kad suteiktu veido odai atspalvi lengva ir palygintu nelygia odos spalva.
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2011 02 16, 00:23)
Aciu uz atsakyma. Su vasku man nepatinka rankom uzsisakysiu emulsini vaska bandysiu kremuka darytis, nerandu dar tinkamo kremuko kazkas vis netinka, serpetoja trukineja vieno pirsto oda tokia stora ir sutrukus jau nezinau ka daryti

itrukimams gydyti tinka benzoino derva (reiketu imaisyti i ranku krema) mirksiukas.gif

QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 02 16, 02:02)
labai sudomino DHA-savaiminio idegio medziaga  bigsmile.gif  gal kuri esate bandziusi pasigaminti veido kremuka? ar suteikia koki atspalvi veidui? labai noreciau koki krema pasigaminti kad suteiktu veido odai atspalvi lengva ir palygintu nelygia odos spalva.

gaminom gaminom.. ne tik veida rudinom bet ir visa kuna biggrin.gif kokio ryskumo atspalvi suteiks kremas, priklauso nuo odos spalvos ir naudojamos DHA koncentracijos kreme..
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 02 16, 02:02)
labai sudomino DHA-savaiminio idegio medziaga  bigsmile.gif  gal kuri esate bandziusi pasigaminti veido kremuka? ar suteikia koki atspalvi veidui? labai noreciau koki krema pasigaminti kad suteiktu veido odai atspalvi lengva ir palygintu nelygia odos spalva.

Aš esu pasidariusi vieną riebesnį, dariau 7% DHA ir su vit. C. , kad ph pakristų. Po 2 kartų pasitepimo labai gražią spalvą įgaudavau, tačiau, kai negailėdama išsitepdavau, kažkiek jausdavosi tas kvapelis kur visi savaiminiai kremai skleidžia smile.gif
Dabar turiu su maždaug 6% DHA, nebedėjau vit. C. Dariau visas proporcijas pagal šį Palominos kremą, tik DHA dadėjau. Karts nuo karto pasitepu rytais - oda patampa labai švelni, įgauna tokį sveiką atspalvį smile.gif Dėl to spalvos palyginimo, tai kadangi turiu dėmelių po spuogų, tai nė nesitikiu, kad jas užlygins..
Nei su vienu, nei su kitu jokių dryžių nebuvo, labai vientisa, ir svarbiausia, natūrali spalva gaunasi.
Palomina savo bloge yra aprašiusi 2 kremukus, Etama ir Kunigunda kiek žinau taip pat turi patirties su įdegio kremukais smile.gif
Kol rašiau, va ir Palomina apsireiškė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flos: 16 vasario 2011 - 10:15

as tai vistiek sakyciau kad dek aliejines fazes 30 proc, o like 70 proc hidrolatas.. nes odai ne tik vandenuko reikia, bet ir siek tiek riebaliuko..
biciu vasko tokioms proporcijoms tikrai nenaudok, nes nepavyks kremas.. geriausia butu, manyciau, ksantano ir emulsinio vasko derinys arba bent jau vien emulsinis vaskas..
labai rekomenduoju alavija.. morkos tikrai liuks pasirinkimas mirksiukas.gif
o be emulsikliu kremas.. jis riebus (pagrindas sviestmedis)..

pasigirsiu.. sia ziema mano oda nei karto nebuvo nusausejusi ar dehidratuota.. o visa ziema naudojau tik savos gamybos kremukus thumbup.gif
[/quote]

dekui uz patarima smile.gif aliejines fazes manau net daugiau siek tiek desiu arba aliejines 30proc. ir dar 10 proc. kokio sviestuko, beje gal zinot su laukiniu morku EA kuris dar EA veiktu sinergiskai?
Tai kaip suprantu be emulsikliu veido krema imanoma pagaminti tik rieboka? Maciau KN svetaineje, kad jie gamina be emulsinio vasko, gal nuleksiu pasimokyt, kad namie pirmas blynas nebutu prisviles, nes noreciau naudoti brangesnius ingredientus, gaila butu sugadint.
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2011 02 16, 11:40)
Maciau KN svetaineje, kad jie gamina be emulsinio vasko, gal nuleksiu pasimokyt

sakykit, KN tos pamokeles mokamos ar tik uz sunaudotas medziagas reik susimoket?
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2011 02 16, 13:58)
sakykit, KN tos pamokeles mokamos ar tik uz sunaudotas medziagas reik susimoket?

Pamokeles nemokamos. Moketi reikia uz tai ka pasidarai. Ten duoda receptukus su jau paskaiciuotom kainom. Kaip pavyzdi galiu pamineti mano pasigamintas kremukas 30 ml kainavo 30 lt + 4lt indelis.

As dariausi kremuka be emulsinio vasko. Kai sunaudijojau, bandziau namie kazka panasaus pasidaryti tokiom proporcijom. Pagrindas buvo mangu sviestas. Ji reikia issukti iki purumo, o tada po truputi pilti hidroliato, issukti ji, paskui alieju, ir vel isukti. Taip aliejus ir hidroliatus i tris dalis dalinti mazdaug, kol isisuka kremukas.
Tik mano mango sviestukas liko tokiais mazais gabaliukais(kaip pilinge buna), tai tepu labai atsargiai kad nebraizyti veido odos, ant odos tie greit istirpsta.
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2011 02 16, 15:37)
As dariausi kremuka be emulsinio vasko. Kai sunaudijojau, bandziau namie kazka panasaus pasidaryti tokiom proporcijom. Pagrindas buvo mangu sviestas. Ji reikia issukti iki purumo, o tada po truputi pilti hidroliato, issukti ji, paskui alieju, ir vel isukti. Taip aliejus ir hidroliatus i tris dalis dalinti mazdaug, kol isisuka kremukas.
Tik mano mango sviestukas liko tokiais mazais gabaliukais(kaip pilinge buna), tai tepu labai atsargiai kad nebraizyti veido odos, ant odos tie  greit istirpsta.

KN sumakaluotame šaltalankių kremuke irgi grudelių yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bastet: 16 vasario 2011 - 15:08
QUOTE(Bastet @ 2011 02 16, 15:08)
KN sumakaluotame šaltalankių kremuke irgi grudelių yra  mirksiukas.gif

turiu mangu sviesta , man tie grudeliai visiskai nemaiso. Tik pateke ant odos istrirpsta
Atsakyti
Sveikos merginos šaunuolės. Kiek informacijos sudėjote šiame forume, aš net nespėju sekti ir skaityti biggrin.gif Daug gerų patarimų radau, daug atsakymų į man iškilusius klausimus beeksperimentuojant su aliejais, sviestais ir t.t. Bet vat ir vėl turiu klausimuką ir atsakymo lygtais dar neradau, tai užklausiu jūsų. Kai kurios tepatės nerafinuotu kokosų aliejumi. Išmėginau ir aš. Kvapas fantastiškas, savijauta superinė. Bet. Praėjus porai valandų tas kvapas ne tik kad dingsta, bet oda pradeda trenkti tarsi išrūgom kokiom blink.gif Ar taip visom būna, ar tas mano aliejus koks nekokybiškas? Pirkau iš eko-jums. Ten pat pirkusi esu sviestmedžių aliejų, tai tikrai nekokybišką pardavė, nes sviestmedis turi turėti spalvą ir kvapą, o tas mano pirktas - baltas kaip pienas ir visiškai bekvapis, žodžiu 100 proc rafinuotas, nors etiketėje ant indelio aiškiai parašyta "Ekologiškas, nerafinuotas". Tai vat, suabejojau ir dėl to kokosų aliejaus, ar jis geras? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2011 02 16, 16:11)
Sveikos merginos

na as ir tepuosi kokosu aliejum. Kvapas dingsta bet isrugom tikrai nepradeda smirdet schmoll.gif
Atsakyti
Na išrūgomis kvepėt kokosas nepradeda, bet kažkoks silpnas kvapelis atsiranda ax.gif
Atsakyti
Ir as po vonios ant dregnos odos tepuosi kokoso aliejumi, jokio nemalonaus kvapo neatsiranda
Atsakyti