QUOTE(alioniukas @ 2011 02 11, 14:24)
merginos, gal kuri gaminote kremuka nuo dermatito vaikuciui?
Na, man dar toli iki prityrusiu kremu gamintoju, rasanciu sioje temoje, bet galiu pasidalinti savo kukliomis ziniomis del to, kuo tepti vaika, turinti atopini dermatita, kadangi mano pacios dukryte ji turi.
Anksciau ja tepdavau grynu ekologisku nerafinuotu kokosu aliejumi. Puikiai tiko, tik uzimdavo truputi laiko kol susigerdavo. Dabar pradejau daryti toki misinuka. Istirpdau truputi biciu vasko ir kakavos sviesto. Tada dedu kokosu aliejaus ir pilu migdolu aliejaus. Viska gerai sumaisau ir supilstau i mazytes formeles (kriauklytes). Palieku ant stalo kol sustingsta, po to isimu is formeliu, sudedu i dezutes ir laikau saldytuve. Mazdaug 10 min. pries naudojima isimu 1 kriauklyte is saldytuvo, tada ji siek tiek suminksteja ir buna labai lengva uztepti. Tepu po vonios, mazdaug 2 kartus per savaite. Odyte nepriekaistinga, o kvapas irgi
Kvepia tokiu tikru sokoladu.
Panasias plyteles naudoju ir sau (kunui). Eksperimentuoju su skirtingais, ekologiskais, nerafinuotais aliejais ir sviestais. I plyteles sau ilasinu dar kelis laselius eterinio aliejaus (pvz. eukalipto). Jis suteikia toki vesinanti efekta. Naudoju irgi po vonios. Negaliu atsidziaugti
Dekui vienai forumietei, kuri mane ikvepe.
Turiu kelis formeliu rinkinius, jos siaip skirtos maziems muiliukams, bet as jas kol kas naudoju toms plytelems. Pirkau kad butu tokio dydzio, kad vienos plyteles uztektu vienam kartui.
Tikiuosi, kad nors siek tiek padejau...