Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

QUOTE(SaDa @ 2011 02 13, 18:17)
pirkau eurovaistinej, na aisku jis nebus is tu brangiuju, tai greiciausiai jis man ir alergizavo.

Galiu papasakoti is dukros patirties . Ji pirko ricinu alieju vaistineje ir labai netiko tepti blakstienas doh.gif Veliau nusipirkom ekologiska ir jokiu asaru ar akiu dirginimo.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 13, 19:56)
Galiu papasakoti is dukros patirties . Ji pirko ricinu alieju vaistineje ir labai netiko tepti blakstienas doh.gif  Veliau nusipirkom ekologiska ir jokiu asaru ar akiu dirginimo.

na aisku, kad daugiau nepirksiu niekur kitur tik jusu patikrintose pardavimo vietose blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 02 11, 14:24)
merginos, gal kuri gaminote kremuka nuo dermatito vaikuciui? ax.gif

Na, man dar toli iki prityrusiu kremu gamintoju, rasanciu sioje temoje, bet galiu pasidalinti savo kukliomis ziniomis del to, kuo tepti vaika, turinti atopini dermatita, kadangi mano pacios dukryte ji turi.

Anksciau ja tepdavau grynu ekologisku nerafinuotu kokosu aliejumi. Puikiai tiko, tik uzimdavo truputi laiko kol susigerdavo. Dabar pradejau daryti toki misinuka. Istirpdau truputi biciu vasko ir kakavos sviesto. Tada dedu kokosu aliejaus ir pilu migdolu aliejaus. Viska gerai sumaisau ir supilstau i mazytes formeles (kriauklytes). Palieku ant stalo kol sustingsta, po to isimu is formeliu, sudedu i dezutes ir laikau saldytuve. Mazdaug 10 min. pries naudojima isimu 1 kriauklyte is saldytuvo, tada ji siek tiek suminksteja ir buna labai lengva uztepti. Tepu po vonios, mazdaug 2 kartus per savaite. Odyte nepriekaistinga, o kvapas irgi thumbup.gif Kvepia tokiu tikru sokoladu.
Panasias plyteles naudoju ir sau (kunui). Eksperimentuoju su skirtingais, ekologiskais, nerafinuotais aliejais ir sviestais. I plyteles sau ilasinu dar kelis laselius eterinio aliejaus (pvz. eukalipto). Jis suteikia toki vesinanti efekta. Naudoju irgi po vonios. Negaliu atsidziaugti thumbup.gif Dekui vienai forumietei, kuri mane ikvepe.
Turiu kelis formeliu rinkinius, jos siaip skirtos maziems muiliukams, bet as jas kol kas naudoju toms plytelems. Pirkau kad butu tokio dydzio, kad vienos plyteles uztektu vienam kartui.
Tikiuosi, kad nors siek tiek padejau... 4u.gif

Atsakyti
Koks fainas receptukas thumbup.gif , o kur tokiu muilo formeliu buna pirkti ?
Atsakyti
As ne Lietuvoje gyvenu, taigi siuo klausimu is manes nekokia patareja doh.gif
Gal cia reiketu muilininkiu temoje paklausti?
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2011 02 12, 15:54)
Tai ir Naujoji Barmunė negera? g.gif Turėjau jos kviečių gemalų aliejų bei baigiu kokosinį, ne eko buvo, bet kokosinis kvepėjo skaniai, laikė ilgai, tepėsi maloniai, kviečių gemalų negaliu lygint, nes iš kitur daugiau ir nepirkau... tiesa, CUP pirkau kakavos sviesta, o parsinešus namo pamačiau, kad sviestmedį doh.gif

As del kvieciu gemalu jau syki rasiau, kad Barmunes man jis siaubingas pasirode, kvapas kazkoks tarp acetono ir zuvies, konsistencija ir spalva kardinaliai skyresi nuo KN ar kitu kokybisku. Dar vynuogiu kauliuku nadojau, buvo toks bespalvis, vos gelsvas, visai be kvamo. O AN nusipirkus net nustebau, kad jis tamsiai zalias ir sodraus vyno kvapo bigsmile.gif Taip kad Barmune nebepasitikiu....
Papildyta:
O as dar noriu pasgirt savo galu gale pavykusiu gaminiu. Pagaliau man gavosi kremas thumbup.gif VALIOOOO thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(laumi @ 2011 02 13, 22:35)
Papildyta:
O as dar noriu pasgirt savo galu gale pavykusiu gaminiu. Pagaliau man gavosi kremas thumbup.gif  VALIOOOO thumbup.gif

user posted image

sveikinimai thumbup.gif , gero naudojimo.

Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 02 13, 22:10)
sveikinimai  thumbup.gif , gero naudojimo.

sveikinimai 4u.gif O kur receptukas to gerio g.gif ?
Atsakyti
O receptukas stai toks (Pagal kazkurio Palominos kremuko proporcijas ax.gif )

30 ml distiliuoto vandens
8 ml avokadu aliejaus
7 ml japoniniu kameliju aliejaus
3 ml jojobos aliejaus
10 l jonazoliu fitolio
1 g emulsinio vasko
ksantano mazas ziupsnelis
10 l pseudokolageno
Hialiurono rugsties ant saukstuko galiuko
10 l ekokonservanto
Vitamino E 2l
Eteriniu: Apelsiniu 4l, kavos 4 l

Siaip galu gale nusipirkau normalius matavimo cilindrus, termometra, todel viskas uztikrintai gavosi. Maisant vandenine ir aliejine faze is pradziu keista malesi i gumula, bet panaudojau mikseri ir viskas graziai issimaise. PO to dar kiek patirstejo, ir super, tikiuosi niekas neatsiskirs rytoj. Kvapas jauciasi labiau apelsinu, nezinau kaip as cia sumasciau kava su apelsinais maisyt, bet kol neisbandysi - nezinosi, matyt smile.gif
Atsakyti
Oho, koks "turtingas" kremas thumbup.gif Cia kazkur diskutavo apie naujaji Nivea naturalu krema, tai "specai" tik argano alieju ir tai nedideli kieki iziurejo , visa kita emulsikliai ir tirstikliai , o kokia reklama - nauja linija ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2011 02 13, 17:08)
Na, man dar toli iki prityrusiu kremu gamintoju, rasanciu sioje temoje, bet galiu pasidalinti savo kukliomis ziniomis del to, kuo tepti vaika, turinti atopini dermatita, kadangi mano pacios dukryte ji turi.

Anksciau ja tepdavau grynu ekologisku nerafinuotu kokosu aliejumi. Puikiai tiko, tik uzimdavo truputi laiko kol susigerdavo. Dabar pradejau daryti toki misinuka. Istirpdau truputi biciu vasko ir kakavos sviesto. Tada dedu kokosu aliejaus ir pilu migdolu aliejaus. Viska gerai sumaisau ir supilstau i mazytes formeles (kriauklytes). Palieku ant stalo kol sustingsta, po to isimu is formeliu, sudedu i dezutes ir laikau saldytuve. Mazdaug 10 min. pries naudojima isimu 1 kriauklyte is saldytuvo, tada ji siek tiek suminksteja ir buna labai lengva uztepti. Tepu po vonios, mazdaug 2 kartus per savaite. Odyte nepriekaistinga, o kvapas irgi  thumbup.gif Kvepia tokiu tikru sokoladu.
Panasias plyteles naudoju ir sau (kunui). Eksperimentuoju su skirtingais, ekologiskais, nerafinuotais aliejais ir sviestais. I plyteles sau ilasinu dar kelis laselius eterinio aliejaus (pvz. eukalipto). Jis suteikia toki vesinanti efekta. Naudoju irgi po vonios. Negaliu atsidziaugti thumbup.gif Dekui vienai forumietei, kuri mane ikvepe.
Turiu kelis formeliu rinkinius, jos siaip skirtos maziems muiliukams, bet as jas kol kas naudoju toms plytelems. Pirkau kad butu tokio dydzio, kad vienos plyteles uztektu vienam kartui.
Tikiuosi, kad nors siek tiek padejau... 4u.gif

didelis dekui uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 02 13, 14:15)
Nu nesuprantu kas atsitiko, pasidariau kremuka (tikiuos dabar vietoj pavadinsiu kremu):
makadamiju ir abrikosu kauliuku sviestas po 10g., avieciu aliejaus 20 g. , apie 1g jojobos vasko, 45 ml vandens ir 8 l levandu e.a ir taip baisiai sualergizavo ir isdziovino oda (zandu). Kazkaip skaiciau, kad levandos nera alergizuojancios, Dermatologijoje ir kosmetikoje eterinis levandų aliejus vartojamas kremams, tonikams, šampūnams, skalavimo skysčiams praturtinti ir vonioms, aktyvina odos ląstelių atsinaujinimą po traumų, nudegimų, perdžiūvimo, efektyviai drėkina odą, skatina apykaitos procesus joje.
Pries tai turejau toki pat kremuka tik be e.a ir nieko buvo gerai, jauciu bus levandos  g.gif

levandos man irgi nelabai, man jos sausina zandus.
Atsakyti