Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

QUOTE(laumi @ 2011 02 08, 18:27)
Merginos, o jei tarkim neturiu pakankamai hidrolato kremui, kaip manot, jei naudociau tarkim zalios arbatos (juk buna daug kosmetikos priemoniu su zaliaja arbata), ir deciau ekokonservanto - islaikytu, ar butu labiau linkes gesti g.gif  Niekas nebandet? Skaiciau, kad jei kaip tonika naudot, tai tik saldytuve laikyt ir tik kelias dienas, bet jei kreme su ekokonservantu...?

darykitės arbatos infuzą (kad ir šaltuoju būdu - užpilti žoleles šaltu vandeniu ir palaikyti šaldytuve 24 val. karts nuo karto pakratant), o ne plikytą ir turėtų būti gerai.

QUOTE(Lachesė @ 2011 02 08, 18:41)
kunigunda78, dėkoju!

4u.gif

QUOTE(Ninin @ 2011 02 08, 18:55)
Šiandien uosčiau EA, kurio kaina 700 Lt/10ml  wub.gif jazminų... dieviškas kvapas... ir visą dieną iš galvos "neišeina". Gal žinote kokį alia sausų kvėpalų receptuką??? ar kaip kitaip galima panaudoti kelis lašus to ea?  ax.gif

keli lašai čia nepadės ax.gif

QUOTE(suprara @ 2011 02 08, 20:42)
jus man pasakykit kiek laiko isstovi nesugede kambario temp. kremukai daryti su ekokonservantu? niekur nerandu tokios info doh.gif

nes tai individualu - pas vieną bus 6 mėn, pas kitą 3 mėn.
Atsakyti
Vakar pasigaminau savo pirmąjį lūpų balzamą thumbup.gif gavosi puikus.
Naudojau:
Sviestmedžio sv 1g
Mangų sv. 1g
Kakavos sv 1g
Argano al, 1 g
Ricinos al 1g
Jojobos vaško 2g
Vitamino E 1lašiuka ir GSE 2lašiukus.

Labai malonus ant lupų, o vaikams ypač patiko kakavos kvapas.
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2011 02 09, 10:33)
Vakar pasigaminau savo pirmąjį lūpų balzamą thumbup.gif gavosi puikus.
Naudojau:
Sviestmedžio sv 1g
Mangų sv. 1g
Kakavos sv 1g
Argano al, 1 g
Ricinos al 1g
Jojobos vaško 2g
Vitamino E 1lašiuka ir GSE 2lašiukus.

Labai malonus ant lupų, o vaikams ypač patiko kakavos kvapas.

aš laukiu nesulaukiu, kada pasigaminsiu savo pirmąjį lūpų balzamą. Bet dar neturiu visų ingridientų reikiamųsmile.gif
nebegaliu su tais senaisiais tepliotis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 09, 09:19)
nes tai individualu - pas vieną bus 6 mėn, pas kitą 3 mėn.

cia nuo sudetiniu kremu daliu priklauso? ar nuo aplinkos veiksniu labiau?
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 09, 10:10)
cia nuo sudetiniu kremu daliu priklauso? ar nuo aplinkos veiksniu labiau?

ir tas, ir tas -neįmanoma paskyti tiksliai tokių dalykų. Arba gal galėtų parašyti merginos kiek pas jas stovi, aš kai jo neturiu - tai nežinau. Bet su juo turėtų ilgai stovėti manyčiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 09, 10:20)
ir tas, ir tas -neįmanoma paskyti tiksliai tokių dalykų. Arba gal galėtų parašyti merginos kiek pas jas stovi, aš kai jo neturiu - tai nežinau. Bet su juo turėtų ilgai stovėti manyčiau  g.gif

aciu 4u.gif
idomu butu is praktines puses, kad parasytu kas naudoja ekokonservanta kiek kremai issilaiko..
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2011 02 08, 20:52)
Eglute, Žalia žalia parduotuvėje tie jazminai, lašiukais parduoda  lotuliukas.gif

na reikes butinai pauostyti esant galimybei bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 02 02, 00:06)
Knygoje AROMATERAPIJA NUO A IKI Z nerašo, kad nevartoti vaikams. Yra tik išskirta : Kurių negalima naudoti nėštumo metu, pirmus tris nėštumo mėnesius, kurių negalima epileptikams, aliejai, kuriais galima apsinuodyti, dirginantys odą ir darantys ją jautresnę, bei aliejai , sustiprinantys odos jautrumą šviesai. O jūsų sesė juk ne vaikas.  Jeigu kuri nors grupė domina, galiu surašyti  ax.gif

Sveiki,
labai įdomu būtų, kokių negalima epileptikams ax.gif
skaitineju po truputį, kaip čia tie natūralūs kremai gaminami...
Atsakyti
sveikos merginos,

gal kuri netingetu man priminti ? truputi susimaisiau: 4u.gif
jei i gaminama krema noreciau ideti alavijo gelio, kuri gaminciau is alaviju milteliu ir ksantano. tai ikada ji deti ? ar i vandens faze ?
ir kaip tuomet skaiciuoti proporcijas ? nu visai susimaise, nzn kas cia per uztemimas man galvoj lotuliukas.gif juk jau metai bus kaip cia sedziu vakarais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2011 02 09, 19:56)
sveikos merginos,

gal kuri netingetu man priminti ? truputi susimaisiau:  4u.gif
jei i gaminama krema noreciau ideti alavijo gelio, kuri gaminciau is alaviju milteliu ir ksantano. tai ikada ji deti ? ar i vandens faze ?
ir kaip tuomet skaiciuoti proporcijas ? nu visai susimaise, nzn kas cia per uztemimas man galvoj  lotuliukas.gif juk jau metai bus kaip cia sedziu vakarais  doh.gif

alavijo gelis atstos vandenine faze.. juk gelis susideda is vandens (ar hidrolato) + alavijo ekstrakto + ksantano.

Papildyta:
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2011 02 09, 18:15)
Sveiki,
labai įdomu būtų, kokių negalima epileptikams  ax.gif
skaitineju po truputį, kaip čia tie natūralūs kremai gaminami...

epileptikams reiketu vengti: vaistiniu salaviju, pankoliu, isopu, meteliu, rozmarinu, kieciu.
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 02 09, 20:10)
epileptikams reiketu vengti: vaistiniu salaviju, pankoliu, isopu, meteliu, rozmarinu, kieciu.

aciuks.gif ačiū labai
Atsakyti
Merginos, kremukus gaminuosi jau pora metu, ale skubiai prireike vieno dalyko biggrin.gif
sudauziau savo matavimo menzurele, o man jos skubiai reikia, nes prisizadejau kai ka sestadieniui pagaminti. siustis netinka-nespes ateiti, reikia parduotuveje pirkti, bet iki suvos del menzureles nevaziuosiu ax.gif kur vilniuje galeciau ant greicio rasti? ax.gif
Atsakyti