Lyg šiol kremus teko gamintis tik KN ir panašiose vietose, bet jau norėtųsi ir namie pabandyti. Norėčiau patarimo, kur ieškoti receptų - proporcijų ir gamybos eigos aprašymo. Gal yra koks blog'as ar pan. ką galėtumėte rekomenduoti?
Būsiu labai dėkinga už atsakymą
QUOTE(Ninin @ 2011 02 08, 18:55)
Šiandien uosčiau EA, kurio kaina 700 Lt/10ml jazminų... dieviškas kvapas... ir visą dieną iš galvos "neišeina". Gal žinote kokį alia sausų kvėpalų receptuką??? ar kaip kitaip galima panaudoti kelis lašus to ea?
ohoho, cia kur, as ir dievinu jazminus
Merginos, indukai is SUVA nupirkti. Parasysiu visom i AZ, kai vaikus uzmigdysiu
QUOTE(Liurda @ 2011 02 08, 19:52)
Merginos, indukai is SUVA nupirkti. Parasysiu visom i AZ, kai vaikus uzmigdysiu
jus man pasakykit kiek laiko isstovi nesugede kambario temp. kremukai daryti su ekokonservantu? niekur nerandu tokios info
Eglute, Žalia žalia parduotuvėje tie jazminai, lašiukais parduoda
Kaunietes,jei bus norinciu,tai galeciau paimti indukus jusu ryt.is manes gal paprasciau butu pasiimti,nereiketu Liurdos vyro uzlaikyti?jei bus pasitikinciu,tai galesiu priglaust,vaziuodama savuju pasiimti
QUOTE(Ninin @ 2011 02 08, 21:52)
Eglute, Žalia žalia parduotuvėje tie jazminai, lašiukais parduoda
Nerandu ten jazminų
QUOTE(nikofija @ 2011 02 08, 22:21)
Nerandu ten jazminų
Aš pačioje parduotuvėje buvau. Pamačiau mažus buteliukus, užklausiau kainas ea. Gavau atsakymą "nuo (lyg) 20 iki 700 LT". Man akys iššoko, sakau, duokite pauostyti ea už 700 o ir pardavėja jau traukia buteliuką "jo, visi prašo"... Tai papasakojo, kodėl toks brangus. Tai ir pasmalsavau, ar perka. gavau atsakymą, kad perka, nes parduoda lašiukais: ateina su savo paruoštukais ir įsilašina kelis lašiukus ea...
QUOTE(Ninin @ 2011 02 08, 22:30)
ateina su savo paruoštukais ir įsilašina kelis lašiukus ea...
o kokia to lasiuko kaina?
QUOTE(Mrs. R @ 2011 02 08, 18:18)
Man reikėtų gelio - lenvgo, veidui. Galvoju visai nedėt aliejinės fazės. Kažin - kuo geriau tirštint? Ksantanu ar BTMS, ar guaru?
QUOTE(Flos @ 2011 02 08, 18:38)
.
Mrs. R., vasarą buvau pasidariusi gelį su ksantanu, tai nebuvo įpatingas nes daugiau užtepus jausdavau kažkokią plėvelę, lyg ir traukdavo.. Dabar turiu kremą su BTMS bet 20% aliejine dalimi tai labai smagus kaip ir kremukas darytas pagal Palominos kremo proporcijas. Greitu laiku (gal net šiandien) gaminsiuosi plaukams nenuplaunamą balzamuką su labai mažai aliejuko ir BTMS, patepsiu ant odos galėsiu tau parašyti koks jausmas
Mrs. R., vasarą buvau pasidariusi gelį su ksantanu, tai nebuvo įpatingas nes daugiau užtepus jausdavau kažkokią plėvelę, lyg ir traukdavo.. Dabar turiu kremą su BTMS bet 20% aliejine dalimi tai labai smagus kaip ir kremukas darytas pagal Palominos kremo proporcijas. Greitu laiku (gal net šiandien) gaminsiuosi plaukams nenuplaunamą balzamuką su labai mažai aliejuko ir BTMS, patepsiu ant odos galėsiu tau parašyti koks jausmas
Aš gaminuosi su ksantanu, man veidui patinka labiau nei guaro guma. Vasarą, pavasarį gaminau daug , tik reikia pagal savo poreikius atitaikyti proporcijas, kad netemptų (dedu hialurono rūgštį, gliceriną), netepti storo sluoksnio, kad nesijaustų plėvelės. Kartais tepu šiek tiek gelio ir lašelį aliejaus, drėkina nerealiai. Naudoju - pagal poreikį - įvairius ingredientus: alavijų ekstraktą, įvairias ištraukas, alantoiną, kologeną, ožkos pieno miltelius ir t.t. Mano odai labai tinka, aišku, kito poreikiai gal kitokie, bet man tinka dauguma priemonių, mėgstu pakaitomis naudoti gelį, hidrolatą, aliejus (o juos labiausiai mėgstu), kremus.