ka tik gavau
http://www.naturessh...-8-oz-p/sbl.htm
suzaveta issitepiau rankas, nelimpa, neriebios visai, susigere viskas ir svelnios svelnios
cia ne i ta tema rasau, bet noriu pasigirt, kad labai patiko
QUOTE(Lachesė @ 2011 02 07, 17:47)
laba diena, norėjau pasiteirauti, kur pirkti kreidą dantų pastos gamybai, aišku juokingai skamba, bet būsiu labai dėkinga už atsakymą! Dar vienas klausimas, parduotuvėje gyvoji kosmetika užtikau pigmentines ochras, ar jos yra saugios naudoti, apie kažkokią teikiamą naudą ten ir nerašoma, tik detalizuota, jog naudomaja dekoratyvinės kosmetikos gamyboje?
Ačiū už atsakymus!
Ačiū už atsakymus!
LT nesu mačiusi, o tos ochros dauguma - įtariu pagal sudėtį iš AZ, ne retai kas turi pvz., burokų sulčių , kita vertus - žėručiai be sudėties - tai neaišku kokia jųs sudėtis.
Iš AZ pigmentai ir kitos spalvotos medžiagos tikrai yra saugio -pati jas turiu ir naudoju net akių pravadui - tikrai saugūs
QUOTE(Babi* @ 2011 02 07, 22:01)
O gal bandei pudrą nuvalyti ar sintetinį tušą?
pudros nenaudoju, tai nieko negaliu pasakyt, bet vat būtent sintetinį tušą ir nusivalinėju +šešėliai, pieštukas, tai daug brūdo tenka nusivalyt
QUOTE(Lachesė @ 2011 02 08, 00:25)
kunigunda78, labai ačiū už atsakymą, radau šioje parduotuvėje gan nemažai pigmentų, ar parduotuvė ir jų produktai patikimi? Kažkaip keista, kad kitos Lietuvoje esančios krautuvėlės neturi tokių dalykų. Tas man sukėlė įtarimą. Aišku sudėčių prie žėručių nėra...
ochros
žėručiai
ochros
žėručiai
patikima ši parduotuvė labai miela šeimininkė jos
QUOTE(Flos @ 2011 02 07, 17:33)
Merginos, o jūs tokius indukus iš Suvos užsisakyti žadat? aš tokį turiu iš AN pernai pirktą, tai jo dangtelis persisuka, neina stipriau užsukti. Nors kremas nėra jame sugedęs.
indukas
indukas
Nu taip, tokius Idomu ar toks papuole "brokuotas", ar jie visi blogai uzsisuka Gal dar kas is merginu esat pirkusios tokius rudus stiklinius indukus?
Laukiu kol Suva parengs uzsakyma ir atsius saskaita del apmokejimo, siandien jau siusciau vyra atsiimti ju.
QUOTE(lapuaite @ 2011 02 07, 20:22)
Merginos, noreciau pasigaminti makiazo valikli. gal kokiu receptu turit? kad gerai valytu makiaza ir tuo paciu oda gal ka su ksantanu butu galima pagaminti, kad toks lyg valomasis gelis gautusi?
Savo koncpektuose esu siuos receptus issisaugojusi:
1. MAKIAŽO VALIKLIS: emuls. vaškas 1gr., abrikosų al. 14ml., dist. vanduo 15ml., guaras (ant mentelės galo), GSE lašas.
2. Abrikosinis makiažo valiklis jautriai odai
Švelnaus kvapo, šilko tekstūros makiažo valiklis, tinkantis net jautriai odai.
Puikiai tirpdo veido kosmetiką, dažus. Švelniai valo odą jos nesausindamas - po valymo oda lieka sudrėkinta ir pamaitinta.
Abrikosų aliejaus, ekologiško - 30ml
Čampakų hidrolato - 10ml
Ekologiško skysto emulsiklio - 10ml (nebūtinai)
Augalinio vit.E - 3ml
Naujas ekologiškas emulsiklis leidžia makiažo valiklį gaminti šaltuoju būdu, nekaitinant, todėl išsaugomos visos vertingos sudedamųjų dalių medžiagos.
Gaminimas: aliejų sumaišyti su vit.E; įplakti emulsiklį; įplakti hidrolatą. Viską plakti iki vienalytės emulsijos.
Valymo būdas: paskirstyti keletą lašų valiklio ant veido ir aplink akis; suvilgyti tamponą vandeniu arba hidrolatu ir nuvalyti dažus.
Jei emulsiklio nenaudosite, emulsija išsisluoksniuoja, todėl kiekvienąkart prieš naudojimą reikės suplakti.
3. MAKIAZO VALIKLIS:
apie 2 g emulsinio vaško;
10 ml (2 arbat. š.) medetkų fitolio;
15 ml (2,5 arbat. š.) levandų vandens.
Sveikutes,
man iskilo toks klausimas, kur jus sitiek visko prisigamine juos laikot, saldytuve? nes jei ne saldytuve 1-2sav. ir sugenda.. ar darot viska mazais kiekiais labai ir laikot vonioj?
O as noreciau kokio lengvo kuno kremo receptelio visur daug kuno sviestu ar tirstu, riebiu kuno kremu, o as noriu lengvo, greitai susigeriancio.. buciau dekinga jei kuri parasytu
man iskilo toks klausimas, kur jus sitiek visko prisigamine juos laikot, saldytuve? nes jei ne saldytuve 1-2sav. ir sugenda.. ar darot viska mazais kiekiais labai ir laikot vonioj?
O as noreciau kokio lengvo kuno kremo receptelio visur daug kuno sviestu ar tirstu, riebiu kuno kremu, o as noriu lengvo, greitai susigeriancio.. buciau dekinga jei kuri parasytu
QUOTE(Lachesė @ 2011 02 07, 23:25)
kunigunda78, labai ačiū už atsakymą, radau šioje parduotuvėje gan nemažai pigmentų, ar parduotuvė ir jų produktai patikimi? Kažkaip keista, kad kitos Lietuvoje esančios krautuvėlės neturi tokių dalykų. Tas man sukėlė įtarimą. Aišku sudėčių prie žėručių nėra...
žėručiai
žėručiai
dėl parduotuvės nieko nežinau, bet kaip ir minėjau, pagal sudėtį ochros iš AZ, bet dėl žėručių- nieko negaliu pasakyti, nes jų sudėties nėra. Aš nepirkčiau produkto, kurio nėra nurodta sudėtis, nes juose gali būti ir tokių medžiagų, kurios gali dirginti ir apie kurias pardavėjai normalūs praneša.
beje, spalvų paveikslėliai labai nykūs, nes realiai tai ochros būna gražių spalvų, pvz. AZ arba CS oksidai
Papildyta:
QUOTE(suprara @ 2011 02 08, 09:29)
Sveikutes,
dedu konservantus - rozmarinų co2, vit E, naticidą - viskas išstovi pusę metų ir daugiau kambaryje, niekada tokių daiktų nelaikau šaldytuve
tai kame problema - imi daug vandens, mažai aliejaus ir voila. Kitas patarimas - nusipirkt tikro šilko naktinius - nereikės jokių kremų
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 08, 09:32)
dedu konservantus - rozmarinų co2, vit E, naticidą - viskas išstovi pusę metų ir daugiau kambaryje, niekada tokių daiktų nelaikau šaldytuve
tai kame problema - imi daug vandens, mažai aliejaus ir voila. Kitas patarimas - nusipirkt tikro šilko naktinius - nereikės jokių kremų
galvoju, negi nieko nera o po kiek visko dedi?
Niekur nerandu CO2 isskyrus KN, o man iki Vilniaus toli
dariau is koksu, norejau to skanaus kvapo sio aliejaus siek tiek dar sezamu al.ipyliau, kazkur 50/50 alieju su hidrolatu santykiu, bei emulsiniu vasku.. man viso kremo tekstura pasidare tokia ne kaip skystokas kremas o kaip dribsniai sakyciau tepasi normaliai, nera jokiu gumuleliu ar dar ko, bet man tas vaizdas kremo nepatiko ar cia vien is kokosu neina grazios konsistencijos padaryt ar kazka netaip nudariau
QUOTE(suprara @ 2011 02 08, 09:58)
galvoju, negi nieko nera o po kiek visko dedi?
dariau is koksu, norejau to skanaus kvapo sio aliejaus siek tiek dar sezamu al.ipyliau, kazkur 50/50 alieju su hidrolatu santykiu, bei emulsiniu vasku.. man viso kremo tekstura pasidare tokia ne kaip skystokas kremas o kaip dribsniai sakyciau tepasi normaliai, nera jokiu gumuleliu ar dar ko, bet man tas vaizdas kremo nepatiko ar cia vien is kokosu neina grazios konsistencijos padaryt ar kazka netaip nudariau
nežinau, reiktų namie pažiūrėti kiek kokių ten lašinu, nemoku mintinai savo receptų
tai daryk 10-30 proc. aliejaus ir likusius vandens. Tiesą sakant, niekada nesu dariusi jokios priemonės iš dviejų produktų - tai nelabai įsivaizduoju kas ir kaip ten gaunasi, aš visada dedu daug skirtingų, nes daug turiu ir dažniausiai man patinka konsitencija.
Aš kažkaip nelabai pienelius naudojusi esu - tai ir jų poreikio gamintis nėra, nors kažką panašaus buvau pasidariusi su DHA, bet ten ėjo specifiniai emulsikliai.
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 08, 10:38)
nežinau, reiktų namie pažiūrėti kiek kokių ten lašinu, nemoku mintinai savo receptų
tai daryk 10-30 proc. aliejaus ir likusius vandens. Tiesą sakant, niekada nesu dariusi jokios priemonės iš dviejų produktų - tai nelabai įsivaizduoju kas ir kaip ten gaunasi, aš visada dedu daug skirtingų, nes daug turiu ir dažniausiai man patinka konsitencija.
Aš kažkaip nelabai pienelius naudojusi esu - tai ir jų poreikio gamintis nėra, nors kažką panašaus buvau pasidariusi su DHA, bet ten ėjo specifiniai emulsikliai.
as irgi niekad nedarius is vieno ar dvieju alieju, bet si norejau pasidaryti kad butu tas nuostabus kokoso kvapas, tai negalejau visko daug primaisyt nu nesvarbu, gaminsiu koki kita..
apie CO2 koncentracijas pasiskaiciau kaip ir viskas aisku, tik suku galva is kur dabar ju gauti