Sveikos, mergaitės
Savaitgalį pasigaminau savo pirmąjį kremuką (gaminau pagal Palominos drėkinamojo kremo su ksantanu proporcijas), viskas pavyko puikiai, tik užsitepus ant veido jaučiu šiokią tokią plėvelę (įsivaizduoju, kad nuo emulsinio vaško, nors jo ir ksantano proporcijas išlaikiau) tai svarstau gal išbandyti kitą emulsiklį, pvz šitą:
emulsiklis
Gal kuri išbandėt ir turit vienokių ar kitokių atsiliepimų?
Jei įdomu kremo sudėtinės dalys buvo tokios: aliejinė fazė-sezamų aliejus 10 ml; jojoba aliejus 5 ml, taukmedžio sviestas 2 ml, morkų fitolis, medetkų fitolis ir makadamijų aliejus po 15 lašų.
vandeninė fazė- levandų hidrolatas 35 ml
ksantano guma 0,15 g ir emulsinis vaškas 2g
ekokoncervanto 10 lašų
Šiaip kremo konsistencija atrodo puiki, niekas neatsiskyrė ir tepant ant kūno labai malonus, tik va ant veido jaučiasi šiokia tokia plėvelė.
QUOTE(Doviljana @ 2011 02 07, 14:56)
Sveikos, mergaitės
Savaitgalį pasigaminau savo pirmąjį kremuką (gaminau pagal Palominos drėkinamojo kremo su ksantanu proporcijas), viskas pavyko puikiai, tik užsitepus ant veido jaučiu šiokią tokią plėvelę (įsivaizduoju, kad nuo emulsinio vaško, nors jo ir ksantano proporcijas išlaikiau) tai svarstau gal išbandyti kitą emulsiklį, pvz šitą:
emulsiklis
Jei įdomu kremo sudėtinės dalys buvo tokios: aliejinė fazė-sezamų aliejus 10 ml; jojoba aliejus 5 ml, taukmedžio sviestas 2 ml, morkų fitolis, medetkų fitolis ir makadamijų aliejus po 15 lašų.
ekokoncervanto 10 lašų
Šiaip kremo konsistencija atrodo puiki, niekas neatsiskyrė ir tepant ant kūno labai malonus, tik va ant veido jaučiasi šiokia tokia plėvelė.
emulsiklis
ekokoncervanto 10 lašų
"Plėvelė" jaučiasi, labiau tikėtina, kad nuo ksantano, ypač, jei kremo užtepta storiau.
O su tuo emulsikiliu iš AZ galima pasigaminti labai lengvus kremus ir susigeria labai gerai.
sakykit AZ-koks ilgas pavadinimas?AN,KN-tai aisku,o kaip cia issisifruoja?
QUOTE(liepa27 @ 2011 02 07, 17:05)
sakykit AZ-koks ilgas pavadinimas?AN,KN-tai aisku,o kaip cia issisifruoja?
Arome-zone
Papildyta:
QUOTE(Lucie @ 2011 02 07, 16:45)
"Plėvelė" jaučiasi, labiau tikėtina, kad nuo ksantano, ypač, jei kremo užtepta storiau.
O su tuo emulsikiliu iš AZ galima pasigaminti labai lengvus kremus ir susigeria labai gerai.
dėkui už mintį, pati ksantano tikrai nebūčiau įtarusi reiks pabandyti susimakaluoti kokį kremuką be jo.
laba diena, norėjau pasiteirauti, kur pirkti kreidą dantų pastos gamybai, aišku juokingai skamba, bet būsiu labai dėkinga už atsakymą! Dar vienas klausimas, parduotuvėje gyvoji kosmetika užtikau pigmentines ochras, ar jos yra saugios naudoti, apie kažkokią teikiamą naudą ten ir nerašoma, tik detalizuota, jog naudomaja dekoratyvinės kosmetikos gamyboje?
Ačiū už atsakymus!
Ačiū už atsakymus!
QUOTE(lapuaite @ 2011 02 07, 20:22)
Merginos, noreciau pasigaminti makiazo valikli. gal kokiu receptu turit? kad gerai valytu makiaza ir tuo paciu oda gal ka su ksantanu butu galima pagaminti, kad toks lyg valomasis gelis gautusi?
kad ir, mano paskutinis:
2,2gr. emuls.v., 3ml. sezamų al., 17ml. distiliuoto vandens, 10ml. juod.serb.hidr., 2 lašai glicerino
kaip nori, taip laviruoji-nors ir: 50% al., 50% vand. ir konservantas. ir valo gerai.
Bet koks bandytas variantas man tiko ir valė
QUOTE(Etama @ 2011 02 07, 20:26)
kad ir, mano paskutinis:
2,2gr. emuls.v., 3ml. sezamų al., 17ml. distiliuoto vandens, 10ml. juod.serb.hidr., 2 lašai glicerino
kaip nori, taip laviruoji-nors ir: 50% al., 50% vand. ir konservantas. ir valo gerai.
tai konsistencija gaunasi tokia pat kaip ir paprasto kremo? idomu ar gerai nuvalo makiaza
aš dariausi kūno kremą iš kokosų aliejaus ir rožių vandens 50/50 proporcijom. bet eksperimentavau daryt ne tik su emulsiniu vašku, bet ir su ksantanu, tai per mažai jų įdėjau ir gavosi skystimėlis, tai naudoju kaip makiažo valiklį ir viską valo tobulai
QUOTE(lapuaite @ 2011 02 07, 21:40)
tai konsistencija gaunasi tokia pat kaip ir paprasto kremo? idomu ar gerai nuvalo makiaza
Man gaminant pagal vieną Etamos receptą gavosi toks labiau pienelio konsistencijos, skystesnis nei kremas
Papildyta:
QUOTE(M_A @ 2011 02 07, 21:49)
aš dariausi kūno kremą iš kokosų aliejaus ir rožių vandens 50/50 proporcijom. bet eksperimentavau daryt ne tik su emulsiniu vašku, bet ir su ksantanu, tai per mažai jų įdėjau ir gavosi skystimėlis, tai naudoju kaip makiažo valiklį ir viską valo tobulai
O gal bandei pudrą nuvalyti ar sintetinį tušą?