Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

QUOTE(Etama @ 2011 02 05, 20:30)
Tą pačią proporciją ir aš turėjau galvoj smile.gif nėra ko nesuprasti, pasibandys kartą ant lapelio ir pagaus sistemą biggrin.gif

ja,cia nera ko nesuprasti smile.gif

o zinot,as siandien neapsikenciau ir isdaviau savos gamybos kremukus..baisiai nusausejo mano odele..net uztepus kremu baisiai persti...tai buvau Megoj,pagriebiau Ekologiska duso zele,kuri man labai patiko,nes nereikejo jokio kremo tepti po to,oda svelni paliko ir nesausa smile.gif o veidui pagriebiau Rasos drekinamaji krema su elastinu,hialuronu ir kalogenu.Vien del to,kad drekinamasis,o as dar nezinau,kaip paciai toki pasigaminti.kokie dar ingredientai drekintu oda?reikes pasinagrineti,is kur parsisiusti...pasitepus tuo kremu,nebuvo tokio perstejimo..galvoju,jei idejus tuos ingredientus i savus kremus irgi susitvarkytu siek tiek mano bedos?nu tas sintetinis kvapas Rasos kremo baigia mane i kapus nuvaryti biggrin.gif ipratau prie savo kvepianciu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 02 05, 21:25)
jei skaiciuoji,kad visas kremas  turi gautis 50ml,tai jis sudaro 100%.o x ml- 5%,apskaiciuoji pagal tokia formule:
50ml-100%,tai
  x ml-  5%,      x= 50*5:100=2,5ml.
Tikiuos supratai ka parasiau biggrin.gif

Aciu, tai as jau supratau ir apskaiciavau, bet koks kiekis alieju ir hidrolatu turi buti kreme su biciu vasku ? Pabandziau eksperemento budu , tai biciu vaskas beveik visa hidrolata "atmete" , nors buvau su termometru pamatavusi temperatura . Man kazkaip kitaip gaunasi nei su emulsiniu vasku......
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2011 02 05, 17:27)
Na ka, radau pirmaji pelesi  gun_rifle.gif grizau po 2 savaiciu ir mano, kremukas buvo "pasipuoses". Tai va kiek naudos is GSE, arba gal dejau per mazai jo g.gif  tik db idomu, mama ta pati krema naudoja,  pasigaminau sau ir jai atidejau i  kita  indeli, pas ja pelesio nematyt, kvapas geras, tik ar nematomo blogio ten nera? nes naudojamas kasdien, tai gal nespeja matomas pelesis susidaryt? g.gif

4u.gif o as siandien atvirksciai
per daug GSEi ranku krema privariau,tai irgi pergyvenu del poveikio odai g.gif
4u.gif sakykit,o kada reikia glicerina i krema det pradzioje,maisant su hidroliatu, ar panaigoje,pries GSE lasinant?ir koki kieki jo galima deti i 30 ml kremuka?

Papildyta:
QUOTE(darvina @ 2011 02 05, 18:07)
Niekur siandien Kaune neradau emulsinio vasko  blush2.gif Pardaveja sake, kad isperka staigiai. Tada nusipirkau biciu vasko ploksteles. Sakykit,  kremo gamyboj  biciu  vasko kiekis atitinka emulsinio vasko kieki    ? Gal kokia kita proporcija  jam  reikalinga ? g.gif

Ekolinijos yra mirksiukas.gif
http://www.ekolinija...nis-vaskas.html
Atsakyti
Mergaites, gal galit pasakyt, kur yra receptuku lupu blizgesiams pagaminti. Tik kad lietuviskai butu. Labai noriu pasigamint.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 02 05, 21:12)
Aciu, tai as jau supratau ir apskaiciavau, bet koks kiekis alieju ir hidrolatu turi buti kreme su biciu vasku ? Pabandziau eksperemento budu , tai biciu vaskas  beveik visa hidrolata "atmete" , nors buvau su termometru pamatavusi temperatura . Man kazkaip kitaip gaunasi nei su emulsiniu vasku......

Juk įkėliau nuorodą į bičių v. aprašymą:
Bičių vašką kaip vienintelį emulsiklį siūlyčiau naudoti kremams, į kuriuos įeina ne daugiau kaip 50 proc. skysčių
tai reiškia aliejaus minimum 50% turi būti, nors siūlyčiau tą ribą kelti iki 55%, dėl visiško tikrumo
Papildyta:
QUOTE(liepa27 @ 2011 02 05, 21:18)
4u.gif sakykit,o kada reikia glicerina i krema det pradzioje,maisant su hidroliatu, ar panaigoje,pries GSE lasinant?ir koki kieki jo galima deti i 30 ml kremuka?

Aš bent jau, viską, kas tirpsta vandenyje, dedu kartu su vandenine faze, kas aliejuje-su aliejine, tik EA, konserv. ir kai kuriuos ingredientus (kaip pvz.-silikoną) pagal pardavėjų rekomendacijas dedu gamybos pabaigoje (silikon)
Papildyta:
QUOTE(katee @ 2011 02 05, 21:35)
Mergaites, gal galit pasakyt, kur yra receptuku lupu blizgesiams pagaminti. Tik kad lietuviskai butu. Labai noriu pasigamint.

pirmoje žinutėje nemaža nuorodų, pasižvalgyk mirksiukas.gif o šiaip tai puikiai tarnauja intern. vertėjai-ir pranc. kalbos nemokant, įmanoma suprasti kas ir kaip.
Receptų pilna šiaip AZ, tik su vertėju reiktų darbuotis.
Atsakyti
nesuprantu kas darosi, jau kelinta karta gaminant kremuka, po dienos kokios jame matosi atsiskyres skystis g.gif seniau to niekuomet nebudavo, o stai dabar .... doh.gif tik nesuprantu kame beda, ir pakaitinu iki reikiamu temp abi fazes, viskas susijungia kuo puikiausiai, o stai po dienos ar keliu, matosi atsiskyres skystis.. ir nesuprantu kodel g.gif gal cia kalti tokie aromatiniai ekstraktai is aroma zone g.gif gal ten jie atsiskiria, nes daugiau neisivaziduoju kame esme, jau nervina doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Mergikes, noreciau pasidaryt koki kremuka kunui, labiausiai sauseja mano kojos. Sviestmedziu tepuosi, man labai laikina, sakyciau, kad nepadeda, nes po kiek laiko oda vel sausa. Alieju turiu daug, sviestmedzio sviesto, mangu sviesto, emulsinio vasko, glicerino. Patarkite ka pasidaryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 02 03, 13:53)
Pasisakysiu, kaip man jos patiks, neužilgo darysiuosi balzamą, bet labai norėčiau nenusivilti doh.gif man labai staigiai stingsta jie, kiek darydavau, berods nebūdavo dar labai skystaliuko, kad ir pilant g.gif žodžiu, prasinešiu smile.gif

pasidariau vakar vakare veido kaukę su AHA, gelio pavidalo:
Šlamučių hidr. 8,5ml., Pipirmėčių hidr. 4ml., Alantoino žiupsnis., B5 ir Hialurono r. po 1 lašelį, Aloe ferox vos vos, AHA rūgšt. did. lašas, ksantanas.
Tai normaliai, patiko smile.gif netepiau tik kuperozinių žandų, jautresnė ten oda mano. kaktai, smakrui ir kaklui tai jau reikėjo 'pašveitimo'. nesudirgo oda, panašiai buvo kaip po žaliojo molio man.
kadangi dar liko, užkonservavau, gal po sav. dar užsitepsiu tą kaukytę ar kokia draugė sunaudos biggrin.gif

Gal dejot fitokeratinu? As kai ydejau tai akyse sustingo grynai kai pirktinis plauku balzamas i buteliuka su svirkstu supyliau, bet labai geras palukams svelnus labai buvo po balzamo
Atsakyti
QUOTE(katee @ 2011 02 05, 22:35)

Čia yra porą receptų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(oxidem @ 2011 02 06, 12:43)
Čia yra porą receptų 4u.gif

atsiprašau, sumaišiau, čia lupų balzamo receptas.
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2011 02 06, 11:36)
Gal dejot fitokeratinu? As kai ydejau tai akyse sustingo grynai kai pirktinis plauku balzamas i buteliuka su svirkstu supyliau, bet labai geras palukams svelnus labai buvo po balzamo

Tu kalbi apie priemonę plaukams? g.gif aš ten rašiau apie lūpų balzamą ir veido kaukę su AHA smile.gif
Bet gaminausi ir plaukų balzamą, tik nerašiau čia-eksperimentinį tokį, nedidelį kiekį. šiandien kaip tik planuoju bandyti, konsistencija gavosi panašesnė į dantų pastos-maloni tokia, bet atrodo rieboka, sunkoka. kaip balzamą ir panaudosiu, žiūrėsim ką padarys gero smile.gif
Sudėtį parašysiu iš anksto, tik primenu, kad dar neišbandytas, tai nežinau ar bus vertas dėmesio. Dariau praktiškai iš galvos.
Aišku, būtų gerai buvę naudoti hidrolatą vietoj dist. v., bet šiuo metu neturiu tokio tinkamesnio plaukams:

Emulsiklis (Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60) 0,539gr., kamelijų/sezamų al. ~0,9-1ml., dist. vanduo 7ml., guaras ~0,04gr., ryžių prot. 10 lašų, B5 8 lašai, silikonas 0,26gr., šilko proteinai 1 lašas, augalinai keramidai 6 lašai (0,19gr.), EA (Ylang, pelargonijų, levandų (AZ)) 3 lašai, ekokonservantas 3 lašai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Etama: 06 vasario 2011 - 12:52
QUOTE(Deissy @ 2011 02 04, 13:26)
o gal kas turit kokiu receptu/pasiulymu nuo pleiskanu?

vyrui nuo naturaliu sampuna siaubingai atsirado pleiskanu ir reikalauja nupirkt jam Head&Shoulders, kad su juo jam nebuvo jokiu problemu... bet as nenoriu pasiduot  ax.gif

As tepu su ricinu aliejum tai pleiskanos dingo liko tik raudonos demes turetu manau ir jos uzgyti

Papildyta:
QUOTE(Etama @ 2011 02 06, 13:51)
Tu kalbi apie priemonę plaukams? g.gif aš ten rašiau apie lūpų balzamą ir veido kaukę su AHA smile.gif
Bet gaminausi ir plaukų balzamą, tik nerašiau čia-eksperimentinį tokį, nedidelį kiekį. šiandien kaip tik planuoju bandyti, konsistencija gavosi panašesnė į dantų pastos-maloni tokia, bet atrodo rieboka, sunkoka. kaip balzamą ir panaudosiu, žiūrėsim ką padarys gero smile.gif
Sudėtį parašysiu iš anksto, tik primenu, kad dar neišbandytas, tai nežinau ar bus vertas dėmesio. Dariau praktiškai iš galvos.
Aišku, būtų gerai buvę naudoti hidrolatą vietoj dist. v., bet šiuo metu neturiu tokio tinkamesnio plaukams:

Emulsiklis (Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60) 0,539gr., kamelijų/sezamų al. ~0,9-1ml., dist. vanduo 7ml., guaras ~0,04gr., ryžių prot. 10 lašų, B5 8 lašai, silikonas 0,26gr., šilko proteinai 1 lašas, augalinai keramidai 6 lašai (0,19gr.), EA (Ylang, pelargonijų, levandų (AZ)) 3 lašai, ekokonservantas 3 lašai

Taip apie plauku balzama kalbu, gaminau su kokosu al ir BTMS distiliuotu vandeniu dejau fitokeratinu pantenolio ecokoncervanto ir daugiau lyg nieko neturejau. As trupuciu sutepu dregnus plaukus ir nenuplaunu, labai patiko
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Naujoke as cia situose reikaluose, bet labai noriu sveikesniu dalyku savo odai...
Naudoju ekologiska sampuna, kuna ir veida bei plauku galus tepuosi kokosu aliejumi, kartais- avokadu..

Klausimas mano toks- Ar galima tepti gryna alieju ant veido??? kazkas man pasake kad gryna alieju tepti negerai..
Tipo reikalimgi ir hidrolatai..
Bet mano veidui ir kunui sakyciau tinka aliejus, naudoju jau trecias menuo...

Noreciau pasigamint gal koki krema, bet nezinau nei nuo ko pradeti nei ka daryti, matyt dar nelabai pribrendau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semke: 06 vasario 2011 - 13:56