Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai IV

Niekas žiniomis nenori pasidalinti, o gal visos atostogaujate? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Noreciau ir as prie jusu prisijungti smile.gif
Aciu labai artemidei23, pagal tavo isdetas pamokas mokinuosi dabar pirma lygi thumbup.gif
laukiu nesulaukiu kai pereisiuu prie 2 lygio smile.gif
Bet viskam savas laikas smile.gif Sedziu namie tai manau greit tureciau jus pasivyt mirksiukas.gif
Einu grauzti 5 pamokos smile.gif Hva er klokka? smile.gif
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellein @ 2011 07 02, 21:55)
papasakokite kaip Jūs mokotės? mokotės Lietuvoje, ar jau išvykusios į Norvegiją?

Norvegų kalba nelengva karsta.gif , bet nieko nėra neįmanomo irnesakyk.gif biggrin.gif

Mokomės iš På vei. Kiekvienoje pamokoje yra tekstai + gramatikos taisyklės, tada pratybose užduotis atliekam. Daug užduočių yra CD, ten pat ir daugumos žodžių tarimas, dialogai, klausymo užduotys. Du kartus per savaitę rinkdavomės ir tikrindavomės, aiškindavomės pamokos medžiagą bei pratimus per skaipą.

Yra LT tupinčių ir mokslus kremtančių (aš didis.gif ), bet dauguma NO. Nors tų mokslininkių iš poros grupių (vasario pradžioje mokytis pradėjom) nelabai daug beliko... unsure.gif Kadangi mūsų vadas dabar gastroliuoja - raižo skersai ir išilgai po Europą wub.gif , tai oficialiai atostogaujam vacation4.gif, o kas nori mokosi savarankiškai smartass.gif , tiesiog konferencijos skaipe šiuo metu nebevyksta assa.gif 4u.gif

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kiek naujokiu atsirado drinks_cheers.gif

Man dar atostogos tongue.gif Kolkas del pamoku nieko nesakysiu, nes dar nezinau kaip ten bus smile.gif Tiesiog jeigu susirinks naujokiu grupe, tada man dar dasides 2 konferencijos per savaite, iseis kad kiekviena diena konferencijos turetu buti, gal net ne po viena, nezinau ar atlaikysiu biggrin.gif doh.gif

Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2011 07 17, 16:59)
Sveikos  4u.gif
Kiek naujokiu atsirado   drinks_cheers.gif

Man dar atostogos  tongue.gif Kolkas del pamoku nieko nesakysiu, nes dar nezinau kaip ten bus smile.gif Tiesiog jeigu susirinks naujokiu grupe, tada man dar dasides 2 konferencijos per savaite, iseis kad kiekviena diena konferencijos turetu buti, gal net ne po viena, nezinau ar atlaikysiu  biggrin.gif  doh.gif

Laba, laba,

laukiau kada grisi blush2.gif nes noreciau prie naujokiu prisidet t.y. nuo paciu pradmenu ax.gif

Gal gali papasakoti, kas per konferencijas vyksta? Ka aptariat? Su laiku nezinau kaip suderinsiu, nes esu "prirista" prie maziuko rolleyes.gif na bet gal kaip nors istaikysiu proga. Blogiausia, kad vakare jis uzmiega, apie 22 val, bet tada jau garsiai kalbeti negalima blush2.gif o diena, nebent kai MB grizta is darbo g.gif

Na jeigu man nepavyks prisijungt prie pradedanciuju, tai manau MB tikrai prisijungs, nes ir nori mokytis, be to ir reikia blush2.gif nes darbe pazadejo per pusmeti pramokti, o dirba jau 3-as menuo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazhulyte: 17 liepos 2011 - 17:34
QUOTE(Mazhulyte @ 2011 07 17, 18:14)
Laba, laba,

laukiau kada grisi  blush2.gif nes noreciau prie naujokiu prisidet t.y. nuo paciu pradmenu  ax.gif

Gal gali papasakoti, kas per konferencijas vyksta? Ka aptariat? Su laiku nezinau kaip suderinsiu, nes esu "prirista" prie maziuko  rolleyes.gif na bet gal kaip nors istaikysiu proga. Blogiausia, kad vakare jis uzmiega, apie 22 val, bet tada jau garsiai kalbeti negalima  blush2.gif o diena, nebent kai MB grizta is darbo  g.gif

Na jeigu man nepavyks prisijungt prie pradedanciuju, tai manau MB tikrai prisijungs, nes ir nori mokytis, be to ir reikia  blush2.gif nes darbe pazadejo per pusmeti pramokti, o dirba jau 3-as menuo  blush2.gif

kalbėt nereikia, raštu per skypę aptariama, kad paskui ir tos kas neegalėjo prisijungt galėtų pasižiūrėt ir pasitikrint.
Atsakyti
QUOTE(Bronnoygirl @ 2011 07 12, 17:29)
Sveikutes smile.gif
Noreciau ir as prie jusu prisijungti smile.gif
Aciu labai artemidei23, pagal tavo isdetas pamokas mokinuosi dabar pirma lygi  thumbup.gif
laukiu nesulaukiu kai pereisiuu prie 2 lygio
Bet viskam savas laikas smile.gif Sedziu namie tai manau greit tureciau jus pasivyt  mirksiukas.gif
Einu grauzti 5 pamokos smile.gif Hva er klokka?
ax.gif

4u.gif

QUOTE(Mazhulyte @ 2011 07 17, 17:14)
Laba, laba,

laukiau kada grisi  blush2.gif nes noreciau prie naujokiu prisidet t.y. nuo paciu pradmenu  ax.gif

Gal gali papasakoti, kas per konferencijas vyksta? Ka aptariat? Su laiku nezinau kaip suderinsiu, nes esu "prirista" prie maziuko  rolleyes.gif na bet gal kaip nors istaikysiu proga. Blogiausia, kad vakare jis uzmiega, apie 22 val, bet tada jau garsiai kalbeti negalima  blush2.gif o diena, nebent kai MB grizta is darbo  g.gif

Na jeigu man nepavyks prisijungt prie pradedanciuju, tai manau MB tikrai prisijungs, nes ir nori mokytis, be to ir reikia  blush2.gif nes darbe pazadejo per pusmeti pramokti, o dirba jau 3-as menuo  blush2.gif

Na, jau rase cia, kad per konferencijas mes viska rastu tikrinames, kad liktu istorijoje istaisytos uzduotys tiems, kas negalejo dalyvauti. smile.gif

Siaip pvz paimam 1 pamoka, panos namie issinagrinedavo tekstus, pasiklausydavo mp3, issinagrinedavo gramatika ir padarydavo uzduotis, o per konferencijas jos rasydavo uzduotis, kitos pasakydavo ar pas jas taip pat, ar kazka padare kitaip ir tada aiskinames kaip turetu buti. Jeigu kazkas nesuprato gramatikos, tada aiskinu kas joms neaisku, na ir t.t. Pazengusios jau buvo gavusios testu, kad galetu pasiziureti kas joms dar neaisku. Na va taip ir dirbom smile.gif

Man reikes jusu skype, jeigu noresite prisijungti prie grupes smile.gif Na bet tai veliau, kai pailsesiu ir su naujom jegom kibsiu i darbus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 18 liepos 2011 - 22:56
Sveikos, na ir as visiskai zalia prisijungiu prie jusu - "skubiai" reikia pramokti bent pacius pradmenis iki spalio biggrin.gif Tad, intensyviai dirbu savarankiskai jau su 4 pamoka smile.gif

Kol kas neisku man tik sie du sakiniai (gal is siek tiek pazengusiuju gali kas atsakyt, kaip taisyklingai su tuo pirmuoju sakiniu? nes kazkaip nebesusigaudau kaip turi buti, itariu nesamone parasiau? g.gif

På skolen spiser hun matpakke. DEN ligger i sekken.
Hun spiser også et eple. DET ligger også i sekken.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dar viena visiškai "žalia" norėtų prisijungti prie jūsų, jei priimsit blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bianca @ 2011 07 19, 10:56)
Sveikos, na ir as visiskai zalia prisijungiu prie jusu - "skubiai" reikia pramokti bent pacius pradmenis iki spalio  biggrin.gif  Tad, intensyviai dirbu savarankiskai jau su 4 pamoka smile.gif

Kol kas neisku man tik sie du sakiniai (gal is siek tiek pazengusiuju gali kas atsakyt, kaip taisyklingai su tuo pirmuoju sakiniu? nes kazkaip nebesusigaudau kaip turi buti, itariu nesamone parasiau?  g.gif

På skolen spiser hun matpakke. DEN ligger i sekken.
Hun spiser også et eple. DET ligger også i sekken.

Laba smile.gif

Den - nurodo vyr. ir mot. gimine, det - niekine. Siuo atveju => På skolen spiser hun matpakke. DEN ligger i sekken. Mokykloje ji valgo laukneseli (matpakke - maisto paketas, laukneselis, pavirzis). Jis guli kuprineje.
Hun spiser også et eple. DET ligger også i sekken. Ji valgo taip pat obuoli. Jis guli taip pat kuprineje.

QUOTE(*Unna* @ 2011 07 19, 17:21)
Sveikos 4u.gif
Dar viena visiškai "žalia" norėtų prisijungti prie jūsų, jei priimsit blush2.gif  ax.gif

Mielai prasom wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 19 liepos 2011 - 18:11
Reikalinga ekspertu pagalba. vel....:
6 pamoka:
Uzduotys
Nr. 2
........................ skal betale? Da. (ka cia reikia irasyt - Hvor?)

Nr. 3
hos-bakeren-Else-ferskt-skal-boller-kjøpe-grovbrød-ferske-og-et
Else skal kjøpe et boller og hos bakeren ferske grovbrød. (turbut ne i temja parasiau )

Atsakyti
QUOTE(Bianca @ 2011 07 20, 13:06)
Reikalinga ekspertu pagalba. vel....:
6 pamoka:
Uzduotys
Nr. 2
........................ skal betale? Da. (ka cia reikia irasyt - Hvor?)

Nr. 3
Else skal kjøpe et boller og hos bakeren ferske  grovbrød. (turbut ne i temja parasiau )

Laba smile.gif

nr. 2 ten turetu buti:
......... skal betale? Du. (As turbut berasydama padariau klaida blush2.gif )

nr. 3

hos bakeren - pas kepeja
ferskt - svezias (niekatroji gimine)
boller - spurgos (dgs.)
skal kjøpe - pirks
grovbrød - kazkokia duona (et brød - duona - niekines gim.)
ferske - sviezi (dgs.)
og - ir
et - artikelis niekatroji gimine
Reikias jungiam zodi "svizias" (niekatrosios gimines) su "duona" kuri yra taip niekatrosios gim. zodi "sviezi" su "spurgom" nes abu nurodo dgs. Laika ir vieta visada rasome gale arba pradzioje. Reiskias "hos bakeren" bus gale.

Else skal kjøpe ferske boller og et ferskt grovbrød hos bakeren.
Else pirks sviezias spurgas ir sviezia duona pas kepeja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 20 liepos 2011 - 13:37