Aš kategoriškai prieš auskarų vėrimą kūdikiams ir mažiems vaikams
Manau, dėl tokių visam gyvenimui liekančių pasekmių kiekvienas žmogus turi apsispręsti pats.
O darkyti vaiko kūną vien dėl savo asmeninio grožio supratimo - mažų mažiausiai nesąžininga...
Gerai, jei auskarų įvėrimas ir nešiojimas praeina be pasekmių iki kol vaikas užauga iki tiek, kol pats gali nuspręsti būti su auskarais ar be jų... O jei ne, kaip tada kompensuosite vaikui už savo darbelius?...
Manau, dėl tokių dalykų vaikas gali nuspręsti pats būdamas jau kokių 7-10m, iš tikro tik tada tų auskarų jam/jai ir prireiks - kai mokykloj matys drauges/draugus su auskarais... nes tik mokyklinio amžiaus vaikas pradeda lygiuotis į bendraamžius ir pritapti prie jų jam darosi svarbu...
O prie ko mama nori pritapti verdama savo kūdikiui auskarus čia jau kitas klausimas...
Taigi, manau, priimant visus sprendimus susijusius su savo vaikais pirmiausiai reikia pagalvoti kieno interesais vadovaujatės - savo ar vaiko...
As esu uz. Musu pirmoji dukryte budama 3 metuku paprase isdurti ausytes. Is pradziu atkalbinejome, sakeme, kad skaudes, bet ji pasake kad noriu ir viskas. Taigi viena dienele nuvedeme pas pazistama kosmetologe ji ir isdure. Dabar jai jau sesi metukai ir labai dziaugiasi, vos ne kasdien keiciasi auskariukus.
Aš prieš Manau, kad viskam yra savas laikas O auskarams vaikystė tikrai ne laikas...
Paauglei-taip, mazytei- Kad tevams butu graziau, vaikas turi atkenteti skausminga procedura, ausu prieziura kol uzgis..... kosmaras Ausyse pilna visokiu tasku, kuriuos pazeidus gali likti visokiu liudnu pasekmiu, be to vaikiuko ausyte auga, keiciasi, tai ir auskaras gali ,,nuvaziuoti,, is centro. Gal ir tatoo vaikam tinka?
o man labai grazu, jeigu tureciau mergyte tai tikrai pradurciau anksti .
Kai gime dukryte jau zinojau, kad kai sueis metukai, tai versim auskariukus. Nes labai jau graziai man tos maziukes su auskariukais atrodo Draugai jau ir pridovanoje tu auskariuku yra Bet dukriukui jau 2.2 m. o aukariuku dar vis neturi, kazkaip vis atidejineju ju iverima Labai nenoriu kad jai skaudetu, pagalvoju, kad dar per maza kad suprastu kad grazu, o skausma tai jaus ir nesupras uz ka jis.
QUOTE(burbuliuxbum @ 2011 04 01, 09:43)
Kai gime dukryte jau zinojau, kad kai sueis metukai, tai versim auskariukus. Nes labai jau graziai man tos maziukes su auskariukais atrodo Draugai jau ir pridovanoje tu auskariuku yra Bet dukriukui jau 2.2 m. o aukariuku dar vis neturi, kazkaip vis atidejineju ju iverima Labai nenoriu kad jai skaudetu, pagalvoju, kad dar per maza kad suprastu kad grazu, o skausma tai jaus ir nesupras uz ka jis.
man taip pat, labainorejau puses metu durt, nukeliau pirmam gimtadieniui, neiveriau nukeliau dabar antrajam kuris po nepilnai dvieju savaiciu bet bijau, neversiu,,,
Mūsų mažoji su auskariukais nuo 8 mėn. Dėl skausmo pradūrimo metu - net nesuverkė, o ir vėliau valant tas ausytes nebuvo jokių problemų.
Dukrytei pradurem kai jai buvo 1.8men., nei jokiu problemu su uzgijimu nei skausmo duriant nepatyrem lb dziaugiasi ji jais, nors dar nuo pradurimo praejo metukai.
QUOTE(Darfe @ 2011 03 26, 17:17)
Paauglei-taip, mazytei- Kad tevams butu graziau, vaikas turi atkenteti skausminga procedura, ausu prieziura kol uzgis..... kosmaras Ausyse pilna visokiu tasku, kuriuos pazeidus gali likti visokiu liudnu pasekmiu, be to vaikiuko ausyte auga, keiciasi, tai ir auskaras gali ,,nuvaziuoti,, is centro. Gal ir tatoo vaikam tinka?
Man irgi grazu mergytes su auskariukais, bet as susilaikau del tu paciu prizasciu, kaip rase Darfe, ausytese pilna tasku, o jei pazeista kas bus? Manau dar spes tos damutes auskariukais pasipuosti
Man kūdikiai su auskarais kažkoks nesusipratimas Kūdikėlis pats savaime toks gležnas ir švelnus, o čia metalo svetimkūnis ausytėj... nu niekaip nesižiūri...
Na, ne pasaulio pabaiga tie auskariukai... Manau, nereikia taip kategoriškai kankorėžiais apmėtyti tų mamų, kurios taip puošia savo mažyles.
Man asmeniškai visai gražu ir smalsu yra pažiūrėti į mažą mergytę su auskariukais, nors visada sukirba mintis, kad mažoms mergytėms labiau tinka dailus segtukas, lankelis ar kaspinėlis. Vyresnioji dukra būdama 10 panoro įsiverti auskarus - neatkalbinėjau, prašom. Sūnus irgi būdamas maždaug 10 pradėjo prašyti vieną ausį pradurti - prašom, pradūrėm (dabar nespėju auskarų pirkti - pameta po vieną per savaitę). Matyt, prasidedant paauglystei auskarų buvimas arba nebuvimas tampa asmenybės saviraiškos forma. Dabar žiūriu į mūsų pagrandukę (1m. 4 mėn.) - įverčiau tuos auskariukus, na kaip ne tas vaikas būtų Dabar tokia maža padraika, o su auskarais lyg ir surimtėt turėtų... Žodžiu, tikrai palauksiu, kol pati paprašys, žinau, kad nėra kur skubėti, viskam ateis savas laikas O jei kuri mama mano kitaip ir įveria auskarus mažylei, tai tikrai neįžvelgiu čia labai didelio žmogaus teisių pažeidimo...
Man asmeniškai visai gražu ir smalsu yra pažiūrėti į mažą mergytę su auskariukais, nors visada sukirba mintis, kad mažoms mergytėms labiau tinka dailus segtukas, lankelis ar kaspinėlis. Vyresnioji dukra būdama 10 panoro įsiverti auskarus - neatkalbinėjau, prašom. Sūnus irgi būdamas maždaug 10 pradėjo prašyti vieną ausį pradurti - prašom, pradūrėm (dabar nespėju auskarų pirkti - pameta po vieną per savaitę). Matyt, prasidedant paauglystei auskarų buvimas arba nebuvimas tampa asmenybės saviraiškos forma. Dabar žiūriu į mūsų pagrandukę (1m. 4 mėn.) - įverčiau tuos auskariukus, na kaip ne tas vaikas būtų Dabar tokia maža padraika, o su auskarais lyg ir surimtėt turėtų... Žodžiu, tikrai palauksiu, kol pati paprašys, žinau, kad nėra kur skubėti, viskam ateis savas laikas O jei kuri mama mano kitaip ir įveria auskarus mažylei, tai tikrai neįžvelgiu čia labai didelio žmogaus teisių pažeidimo...