nei uz nei pries jei tinka ir patinka,kodel gi ne?
Bet taip ir negirdėjau nė vieno tvirto NE su normaliu paaiškinimu, apart to kad " aš nepkalūstu madai".
pasakysiu kaip pareigune kuri kaip tik uzbaigiau viena byla kai nepilnametis uzpuldinejo mazas mergytes ir plesdavo is ju ausu auskariukus, tai kazkas baisaus kai vos keleriais metais uz mazas mergytes vyresnis vaikas uzpuldinedamas taip isplesdavo auskarus is ausu kad net kelioms mergytems net teko siuti ausis speneli kuris buvo gerokai iplestas kai lupo auskara.
mano dukrytei 1,3 men ji is vis nemegsta kad kokios plauku gumeles butu ipintos i plaukus, ka jau kalbet apie auskarus jauciu ji pati isluptu juos, bet aisku atbaido ir sis faktas... kuri papasakojau... baisu... tam vaikui 14 metu
mano dukrytei 1,3 men ji is vis nemegsta kad kokios plauku gumeles butu ipintos i plaukus, ka jau kalbet apie auskarus jauciu ji pati isluptu juos, bet aisku atbaido ir sis faktas... kuri papasakojau... baisu... tam vaikui 14 metu
QUOTE(RytineSaule @ 2012 09 12, 22:59)
Bet taip ir negirdėjau nė vieno tvirto NE su normaliu paaiškinimu, apart to kad " aš nepkalūstu madai".
pirmai dukrytei pradurem ausyte, kai jai buvo du metukai, tai lyg siol sirdi skauda, kai prisimenu jos asaras, po to viskas buvo gerai, nepuliavo, uzgijo greitai, bet ji pati dar ilgai prisimine, kad jai skaudejo ausytes. Kai pradejo eiti i darzeli ir ziema uzdedavau golfyte, nuimt reikedavo atsargiai, kad neuzkabintu auskariuku, nors auskariukai tikrai buvo labai patogus ir neimantrus, o aukletojos darzelyje nurengiant nelabai ziuredavo, ar uzsikabine tie auskarai ar ne, plezdavo ir tiek, tai tik tokie nepatogumai... Antrai dukrytei tikrai nedursiu, manau kai paaugs pati apsispres, be to mazoji nemegsta, kai prie ausu jai kas nors liecia, net ausyciu nemegsta valytis
Ilgai svarsčiau, visus už-prieš ir įvėrėm auskariukus I gimtadienio proga. Sakyčiau, reikėjo anksčiau, kad mažiau reaguotų į kuitimąsi aplink ausis dūrimo metu.
O šiaip nedėstysiu savo visų svarstytų už ir prieš, nes auskarai jau įverti, tik galiu pasakyti ir kitiems, kad aplinkiniai labai reaguoja į tuos auskariukus ir ne visi teigiamai. Bet čia manau normalu, užtenka vien tokias temas, kaip ši paskaityti, kad suprasti, jog nuomonės kardinaliai skirtingos šiuo klausimu. Aš asmeniškai žinau ką padariau, todėl nesiveliu į diskusijas su aplinkiniais "kam, kodėl, tokiai mažai".
O šiaip nedėstysiu savo visų svarstytų už ir prieš, nes auskarai jau įverti, tik galiu pasakyti ir kitiems, kad aplinkiniai labai reaguoja į tuos auskariukus ir ne visi teigiamai. Bet čia manau normalu, užtenka vien tokias temas, kaip ši paskaityti, kad suprasti, jog nuomonės kardinaliai skirtingos šiuo klausimu. Aš asmeniškai žinau ką padariau, todėl nesiveliu į diskusijas su aplinkiniais "kam, kodėl, tokiai mažai".
Kada įverti auskariukus mergytei - tai tėvų pasirinkimas. Mes su vyru esame nutarę, kad dukrytei įversime juos, kai ji jau pati suvoks, kas tai yra, kaip juos reikia prižiūrėti ir suvoks, kas yra puošimasis. Mes turime vyresnį brolį, kuriam viskas įdomu, tai būtų neramu dabar jai įvėrus, kad ji pati ar brolis ko nepadarytų. Nesu nusiteikusi prieš kitus, kurie laikosi kitos nuomonės, man gražu, tačiau savo dukrytei neversiu, nors ir šiemet per krikštynas nuo krikšto mamos gavome žavius mažus auksinius auskariukus. Savo nuostatas išdėsteme ir krikšto mamai, kad ji neįsižeistų, aišku, ji bandė mus įtikinti kitaip, tačiau mūsų nuomonė tvirta
QUOTE(jurguze30 @ 2012 09 12, 17:05)
nei uz nei pries jei tinka ir patinka,kodel gi ne?
QUOTE(DOGEFA @ 2012 07 29, 16:42)
Ateityje nereiks bijoti skausmo .
toks jausmas ,kad tie auskarai privalomi,nes jei nepraverei kudikystei,tai iki pilnametystes vis gyvensi su baimes jausmu
amerikoje meksikonu vaikams tik gimusiems jau veria,nuo metu uzkabina auksines grandineles, iki penkiu metu vaikas apsikartes auksais nuo koju iki galvos
QUOTE(kinrozyte @ 2012 09 24, 11:27)
toks jausmas ,kad tie auskarai privalomi,nes jei nepraverei kudikystei,tai iki pilnametystes vis gyvensi su baimes jausmu
amerikoje meksikonu vaikams tik gimusiems jau veria,nuo metu uzkabina auksines grandineles, iki penkiu metu vaikas apsikartes auksais nuo koju iki galvos
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 09 24, 09:35)
jei galeciau ivesciau istatyma, pagal kuri tokiem tevam butu apribojama tevyste kaip uz smurta pries vaika.
apbusrdas, visai mamos neisaugusios is 12 metu amziaus. tai gal iverkim auskarus i spenelius ir lytines lupas. juk grazu!
apbusrdas, visai mamos neisaugusios is 12 metu amziaus. tai gal iverkim auskarus i spenelius ir lytines lupas. juk grazu!
Musu visuomene kaip visa laika problemos su tolerancija Kas nori verti, tegu veria, kas nenori tegu neveria. Cia kiekvienu tevu asmeninis pasirinkymas. O as tikrai apribociau tevystes teises tiems tevams, kurie nauduoja fizines arba psichologines bausmes pries savo vaikus. O tokiu zinau nemazai. Tai tegu mano dukra buna nuo gimimo su auskariukais ir cia dydziausias jos gyvenime skausmas, negu pastoviai kenteti nuo tevu uzgauliojimu, gasdinimu ir musimu (bet koks musimas, net ir per uzpakaliuka nepagirtinas).