Įkraunama...
Įkraunama...

2010 m. Rugsėjinukų mamyčių skanumynai

QUOTE(jurginux @ 2011 09 07, 09:27)
O ta plombyro skonio varške,čia kaip sureliai buna ar kaip? blush2.gif


na, jos pakelis tokio dydzio, kaip standartine varske, ne toks maziukas kaip sureliai. ten gal 200 g.
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2011 09 08, 12:51)
na, jos pakelis tokio dydzio, kaip standartine varske, ne toks maziukas kaip sureliai. ten gal 200 g.

aišku,reiks pasidairyti pardėj g.gif
Papildyta:
Skaičiau skaičiau, bet vistiek nesupratau doh.gif

"Dengiau likusia grietinėlė, sumaišyta su 50 g. tirpinto šokolado (atvėsinto) ir 1/3 virtos kondensofkės."
Čia kaip suprast?grietinėle sumaišiai su šokoladu ir kondensofke?

"50 g. šokolado ir šlakelis pieno (grietinėlės). Ištirpinam, kad būtų skysta ir lengvai teptųsi biskvitas."
Tai šitam tortui sunaudojai du šokoladus? blush2.gif vienas pertepimams o kita kur naudojai viršutiniam sluoksniuj? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2011 09 07, 09:27)
O ta plombyro skonio varške,čia kaip sureliai buna ar kaip? blush2.gif


Kaip varškė wink.gif

QUOTE(jurginux @ 2011 09 13, 10:42)
aišku,reiks pasidairyti pardėj g.gif
Papildyta:
Skaičiau skaičiau, bet vistiek nesupratau doh.gif

"Dengiau likusia grietinėlė, sumaišyta su 50 g. tirpinto šokolado (atvėsinto) ir 1/3 virtos kondensofkės."
Čia kaip suprast?grietinėle sumaišiai su šokoladu ir kondensofke?

"50 g. šokolado ir šlakelis pieno (grietinėlės). Ištirpinam, kad būtų skysta ir lengvai teptųsi biskvitas."
Tai šitam tortui sunaudojai du šokoladus? blush2.gif  vienas pertepimams o kita kur naudojai viršutiniam sluoksniuj? blush2.gif


Sunaudojau vieną šokoladą, nes šokolade yra 100 g. Tai pusę pertepimams sunaudojau, o kitą pusę dangai wink.gif
Atsakyti
MEDAUS TORTAS

labai tingiu perrasineti, tai imetu foto blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
O medu tirpinti ant ugnies, ne garuose, kaip kituose receptuose. Matau, kad sitas receptas skiriasi nuo to kur SM idetas ir jauciu, kad bus zymiai skanesnis bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(starke @ 2011 09 15, 10:49)
O medu tirpinti ant ugnies, ne garuose, kaip kituose receptuose. Matau, kad sitas receptas skiriasi nuo to kur SM idetas ir jauciu, kad bus zymiai skanesnis  bigsmile.gif  thumbup.gif

Medu, cukru ir sviesta i koki nors puoda/inda ir ant kaitlentes wink.gif
p.s. sis receptas MB bobutes - gaunasi 100 proc. visada gerai thumbup.gif
Atsakyti
PICOS TESLA

Man bent pati paciausia ax.gif

2 normalios arba 1 didele biggrin.gif :

2 stiklines miltu
0,5 stiklines aliejaus
0,5 stiklines pieno
mazdaug 1,5 arb. saukstelio sausu mieliu
ziupsnelis drukos

P.s. manos tikline 200 ml biggrin.gif

Viska isminkom ir padedam siltai kokiai 1 val. Paskui iskociojam ir i skarda biggrin.gif dedam ant virsaus kas patinka it kepam apie 20 min. mazdaug ax.gif

Skanaus bigsmile.gif
Atsakyti
OBUOLIŲ PYRAGAS (mano anytos receptas)
Kaip ir žadejau rašau man skaniausio obuolių pyrago receptą.
Tešla:
3 stiklinės miltų
3 kiaušinių tryniai
250g sviesto arba margarino
4-5 šaukštai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Įdaras:
1 kg obuolių
3 kiaušinių baltymai
0,5 stiklinės cukraus
cinamono
Gaminimas:
Iš visų produktų rankomis užminkome tešla (geriau, kad sviestas butu kambario temperaturos ir supjaustytas kubeliais - lengviau minkosi). Kokį 1/4 tešlos dedam į maišelį ir kišam į šaldiklį - vėliau tarkuosim ant viršaus. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame stambesne (vadinamąja burokine) tarka. Baltymus (geriau atšaldytus) išplakame su cukrumi. Likusius 3/4 tešlos pirštais paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos, suformuojame kraštelius. Dedame obuolius, pabarstome cinamonu (jei obuoliai rugstus, o norisi saldžiau, galima pabarstyti ir cukrumi) ir uzpilame su cukrumi išplaktais baltymais. Ant viršaus tolygia užtarkuojame tešlos iš šaldiklio. Kepame apie 35 min. 180 laipsnių orkaitėje (pyragas neturi paruduot, būna toks greičiau šviesiai geltonas).
Atsakyti
http://www.supermama...howtopic=695471
vakar dariau kibinus tuos zin3.tai labai skanus seimynai patiko :)aciu uz skonu recepta 4u.gif
Atsakyti
http://www.nezinau.l...tisku-sijoneliu


Aš kepu pagal šį receptą. Tik avižinių drybsnių dedu trigubai daugiau. Taip pat dedu saulėgrąžų, lino semenų ir sezamo sėklų.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamelo: 26 spalio 2011 - 16:04
Dedu receptuka,pagal kuri dariau kukukiukus ir kurie laaaabai patiko visai šeimai ir gan greitai pasigamina thumbup.gif

kukuliukai
Atsakyti
NapAleonas, GAPoleonas arba KALOReonas

Kaip pavadinsi, nepagadinsi...

Produktai:
bemielė sluoksniuota tešla lapeliais - 2 pakeliai
Kremui:
virtas kondensuotas pienas (verdam apie 1,5-2 val)
250 g. sviesto
100 ml cukraus
100 ml pieno
vanilės nemažai
0,5 litro pieno (aš dedu netgi šiek tiek daugiau)

Iškočiojame lakštus. Jie turi būti didesni nei A4 formato dydžio. Iškočioti bus paprasčiau, jei gausiai barstysime miltais. Gale lakštą subadome šakute, kad būtų mažiau pūslelinės.

Kremas:
Sviestą kaitiname su cukrumi, vanile, sudedame kondensuotą pieną, gerai maišome (taip gražęs jūsų dešinė ranka, o jei kairiarankė - kairė), gale įpilame apie pusę pieno kiekio. Kai kremas jau labai karštas likusį pieną gerai išmaišome su miltais ir supilame į masę. Maiįome, maišome, maišome... Kol užverda.

O tuomet tepame lakštus kremu. Paprasčiau tepsis, jei lakštą apversite - jis tada bus lygesnis. Kremo pasiliekame aptepimui.

Ant 11 lakšto kremo netepam, o paslegiame visą tortą. 12 lakštą (patį lieviausią) sutrupiname. Ir ištepus suslėgtą ir apipjaustytą tortą apibarstome.

Vuolia - skanaus 4u.gif

Visas tortas turi 7507kcal (per mytą buvo dviguba porcija).

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A14: 04 lapkričio 2011 - 09:22