NapAleonas, GAPoleonas arba KALOReonasKaip pavadinsi, nepagadinsi...
Produktai:bemielė sluoksniuota tešla lapeliais - 2 pakeliai
Kremui:
virtas kondensuotas pienas (verdam apie 1,5-2 val)
250 g. sviesto
100 ml cukraus
100 ml pieno
vanilės nemažai
0,5 litro pieno (aš dedu netgi šiek tiek daugiau)
Iškočiojame lakštus. Jie turi būti didesni nei A4 formato dydžio. Iškočioti bus paprasčiau, jei gausiai barstysime miltais. Gale lakštą subadome šakute, kad būtų mažiau pūslelinės.
Kremas:
Sviestą kaitiname su cukrumi, vanile, sudedame kondensuotą pieną, gerai maišome (taip gražęs jūsų dešinė ranka, o jei kairiarankė - kairė), gale įpilame apie pusę pieno kiekio. Kai kremas jau labai karštas likusį pieną gerai išmaišome su miltais ir supilame į masę. Maiįome, maišome, maišome... Kol užverda.
O tuomet tepame lakštus kremu. Paprasčiau tepsis, jei lakštą apversite - jis tada bus lygesnis. Kremo pasiliekame aptepimui.
Ant 11 lakšto kremo netepam, o paslegiame visą tortą. 12 lakštą (patį lieviausią) sutrupiname. Ir ištepus suslėgtą ir apipjaustytą tortą apibarstome.
Vuolia - skanaus
Visas tortas turi 7507kcal (per mytą buvo dviguba porcija).