Labai skanios ir socios vistienos salotos
Viska dedu "is akies":
Rukytas vistienos ketvirtis
Svogunas
Pievargybiai kokie 200 g
Fermentinio surio apie 200 g
3-4 kiausiniai
Saujele graikisku riesutu
Saujele dziovintu slyvu
Krapai
Majonezas
Vistiena supjaustom mazais gabaliukais, suri tarkuojam burokine tarka, virtus kiausinius supjaustom, riesutus ir slyvas susmulkinam. Pievagrybius supjaustom ir pakepinam su svogunais. Viska sumaisom, siek tiek krapu, druskos, pipiru, uzpilam majonezo ir skanaus!
Kadangi pastaruoju metu namuose atsirado daug kalakutienos... sumeistravau pora seimai patinkanciu troskintos kalakutienos variantu.
KALAKUTIENA GRIETINES IR SURIO PADAZE
Kalakutienos file 600g
majonezas 3 arbat. saukstas
garstycios 1-2 arbat saukstai
grietine 1 stikline
tarkuotas Dziugo suris 2-3 valg.saukstai
aliejus, gruzti pipirai, druska
Kalakutiena supjaustome mazdaug 1,5 cm riekemis, pasudome ir bent pora valandu palaikome marinate, t.y. sumaisytame su garstyciomis majoneze.
Tada apkepiname is abieju pusiu aliejuje kad graziai paskrustu.
Perdedame i kita keptuve (bent jau as taip darau, kad neliktu to aliejaus kuriame kepu).
Idedame grietine (galima siek tiek praskiesti vandeniu jei grietine labai tirsta. Dar man patinkantis variantas, kas megsta krapus - sumaisyti grietine su smulkintais krapais). Kai uzvirs, patroskinti mazdaug 5 min ant silpnos ugnies.
Tada papipirinam ir pabarstom suriu, paliekam po dangciu kol suris issilydis.
KALAKUTIENA GRYBU PADAZE
Kalakutienos file 600 g
dziovinti grybai 2 valg saukstai (sausos mases) grybai ne sampinjonai:)
grietine 2-3 valg.saukstai
grietinele 3-4 valg. saukstai
kvapnieji ir baltieji pipirai, druska
sviestas
Paruosiam grybu nuovira: uzvirus, pirma vandeni ispilame. Antrame vandenyje verdame apie 30-40 min, galima ilgiau.
Kalakutiena apkepiname svieste kol apskrus ir sudedame i puoda (kartu su sviestu kuriame kepe). Padruskiname, idedame kvapniuosius ir baltuosius pipirus, grietine, susmulkintus isvirusius grybus ir apie 100 g grybu nuoviro. Ipilame vandens ir troskiname apie pusvalandi. Likus 5 minutem idedame grietineles.
KALAKUTIENA GRIETINES IR SURIO PADAZE
Kalakutienos file 600g
majonezas 3 arbat. saukstas
garstycios 1-2 arbat saukstai
grietine 1 stikline
tarkuotas Dziugo suris 2-3 valg.saukstai
aliejus, gruzti pipirai, druska
Kalakutiena supjaustome mazdaug 1,5 cm riekemis, pasudome ir bent pora valandu palaikome marinate, t.y. sumaisytame su garstyciomis majoneze.
Tada apkepiname is abieju pusiu aliejuje kad graziai paskrustu.
Perdedame i kita keptuve (bent jau as taip darau, kad neliktu to aliejaus kuriame kepu).
Idedame grietine (galima siek tiek praskiesti vandeniu jei grietine labai tirsta. Dar man patinkantis variantas, kas megsta krapus - sumaisyti grietine su smulkintais krapais). Kai uzvirs, patroskinti mazdaug 5 min ant silpnos ugnies.
Tada papipirinam ir pabarstom suriu, paliekam po dangciu kol suris issilydis.
KALAKUTIENA GRYBU PADAZE
Kalakutienos file 600 g
dziovinti grybai 2 valg saukstai (sausos mases) grybai ne sampinjonai:)
grietine 2-3 valg.saukstai
grietinele 3-4 valg. saukstai
kvapnieji ir baltieji pipirai, druska
sviestas
Paruosiam grybu nuovira: uzvirus, pirma vandeni ispilame. Antrame vandenyje verdame apie 30-40 min, galima ilgiau.
Kalakutiena apkepiname svieste kol apskrus ir sudedame i puoda (kartu su sviestu kuriame kepe). Padruskiname, idedame kvapniuosius ir baltuosius pipirus, grietine, susmulkintus isvirusius grybus ir apie 100 g grybu nuoviro. Ipilame vandens ir troskiname apie pusvalandi. Likus 5 minutem idedame grietineles.
Tobulas TIRAMISU
Reikės :
*3 kiaušinių
*100g. cukraus
*1 pok. vanilinio cukraus
*200g mascarpone sūrio
*24 sausainių "damų pirštelių"
1/2 litro stiprios kavos be cukraus
kakavos miltelių pabarstymui
Eiga:
Taigi, suberiu 3-4 valg. š. tirpios kavos, imu 1/2 litro vandens ir jį supilu į didelį indą ir viską išmaišau- palieku šaldytuve.
Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplaku iki purios masės kartu su cukrumi ir vaniniliu cukrumi.
Tada į šią trynių+cukraus masę sudedu mascarpone sūrį ir gerai išmaišau šluotele iki vientisos masės. Reikia, kad neliktų atskirų mascarpone sūrio gabaliukų, tad šiam reikalui tokia šluotelė pats tas.
Atskirame inde su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų išplaku kiaušinių baltymus ir juos delikačiai įmaišau į trynių-mascarpone masę -kremas tiramisu jau paruoštas !
Dabar belieka pasrinkti indą, kuriame bus "sluoksnuojamas" tiramisu:
pailgas stačiakamio formos indas šiam kartui - super.
Šakutės pagalba prilaikant pirštais greitu judesiu panardinu vieną damos pirštelį į kavos tirpalą ir greitai ištraukiu- sausainiai turi vos sudrėkti ir "neprisisiurbti" perdaug kavos, nes vėliau tiramisu tiesiog "plaukios" kavoje. Geriausia įmerkti tik vieną iššilgąją sausainio pusę.
Ir taip sumirkau po vieną damos pirštelį ir sudedu juos į indo dugną - pirmas sluoksnis. Tada ant viršaus kraunu kremą, kad padengti damų pirštelius ir vėl kitas sluoksnis pamirkytų kavoje damų pirštelių - kremas - damų piršteliai - kremas ir pabaigoje
Paviršių sietelio pagalba pabarstau paprasta kakava.
Ir pastatau į šaldytuvą nemažiau nei 4 valandoms.
O į temą dar priduriu, jog Maximoje damų piršteliams šią savaitę akcija Taip pat ir maskarponės sūriui
Reikės :
*3 kiaušinių
*100g. cukraus
*1 pok. vanilinio cukraus
*200g mascarpone sūrio
*24 sausainių "damų pirštelių"
1/2 litro stiprios kavos be cukraus
kakavos miltelių pabarstymui
Eiga:
Taigi, suberiu 3-4 valg. š. tirpios kavos, imu 1/2 litro vandens ir jį supilu į didelį indą ir viską išmaišau- palieku šaldytuve.
Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplaku iki purios masės kartu su cukrumi ir vaniniliu cukrumi.
Tada į šią trynių+cukraus masę sudedu mascarpone sūrį ir gerai išmaišau šluotele iki vientisos masės. Reikia, kad neliktų atskirų mascarpone sūrio gabaliukų, tad šiam reikalui tokia šluotelė pats tas.
Atskirame inde su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų išplaku kiaušinių baltymus ir juos delikačiai įmaišau į trynių-mascarpone masę -kremas tiramisu jau paruoštas !
Dabar belieka pasrinkti indą, kuriame bus "sluoksnuojamas" tiramisu:
pailgas stačiakamio formos indas šiam kartui - super.
Šakutės pagalba prilaikant pirštais greitu judesiu panardinu vieną damos pirštelį į kavos tirpalą ir greitai ištraukiu- sausainiai turi vos sudrėkti ir "neprisisiurbti" perdaug kavos, nes vėliau tiramisu tiesiog "plaukios" kavoje. Geriausia įmerkti tik vieną iššilgąją sausainio pusę.
Ir taip sumirkau po vieną damos pirštelį ir sudedu juos į indo dugną - pirmas sluoksnis. Tada ant viršaus kraunu kremą, kad padengti damų pirštelius ir vėl kitas sluoksnis pamirkytų kavoje damų pirštelių - kremas - damų piršteliai - kremas ir pabaigoje
Paviršių sietelio pagalba pabarstau paprasta kakava.
Ir pastatau į šaldytuvą nemažiau nei 4 valandoms.
O į temą dar priduriu, jog Maximoje damų piršteliams šią savaitę akcija Taip pat ir maskarponės sūriui
Prieš vyro gimtadienį klausiau, kokio torto jis norėtų. O jis atsakė: "Nustebink mane" Taip ir atsirado šis tortas Gimtadienį šventėme savaitgalį. Sakau ką į darbą iškepti? Sako žinai, tą patį, nes labai labai skanu buvo Ir ne vienas taip sakė
Vykinto gimtadienio tortas Nustebink mane
Biskvitai:
3 kiaušiniai
130 gr. cukraus
130 gr. miltų
35 gr. aliejaus (naudojau rafinuotą )
vanilinio cukraus
10 gr. kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrum, kol masė pabals, tuomet supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai sudedam kakavą.
Kepiau 24 cm formoj. Jis labai pūrus, gaunasi lygus be jokio kalnelio. Idealus kiekis trims vidutinio plonumo biskvitams. Kas nelabai moka pjaustyti galima tešlą padalinti į tris dalis ir kepti tris atskirus, bet man skaniau pjaustyti geriau sugeria sulaistymą.
Ne biskvitams reikės:
Šaldytų vyšnių (arba paprastų, bet ne iš kompoto, nes jos per saldžios). Vyšnias užpilti 3 šaukštais cukraus (geriau iš vakaro) ir kas mėgsta alkoholį degtinės. Gerai pamaišyti, galiausiai nuvarvinti (naudoju sietelį). Nuvarvintą skystį praskiedžiam su vandeniu maždaug 1:1 ir jis bus skirtas sulaistymui.
50 g. šokolado ir šlakelis pieno (grietinėlės). Ištirpinam, kad būtų skysta ir lengvai teptųsi biskvitas.
450 g. išplaktos grietinėlės su 5 šaukštais cukraus ir citrinos rūgštele.
Plombyro skonio varškės
Virto kondensuoto pieno (atšaldyto). Verdam apie 1,5 val.
Darymas:
Sulaistome gerai biskvitą, tepam plonai plonai šokolado sluoksniuką, tuomet dedame plaktą grietinėlę ir į ją įsodiname vyšnias. Vėl biskvitas, laistom, tepam likusiu šokoladu, išskirstom plombyro skonio varškę (tiesiog pirščiukais), sudedam apie 1/3 virto kondensuoto pieno gabaliukais. Tiesiog šaukšteliu kabini ir po visą plotą pamėtai pusės šaukštelio gabaliukų. Įsodiname likusias vyšnias. Truputuką galime patepti grietinėlės, nes varškės ten mažokai gaunasi. Ant viršaus vėl biskvitas ir jį sulaistom.
Dengiau likusia grietinėlė, sumaišyta su 50 g. tirpinto šokolado (atvėsinto) ir 1/3 virtos kondensofkės.
Barsčiau kakava, prieš tai su švirkštu bišk papuošiau torto kraštelius.
Kai žinau, kad kompanija bus didesnė, tuomet kepu 4 biskvitus (atitinkamai 4 kaiušiniai, 175 g cukraus, 175 miltų, 45 g. aliejaus, 15 g. kepimo miltelių, 3 šaukštai kakavos). Kepu du biskvitus ir pjaunu per pusę. Tada pirmą pertepimą darau iš grietinėlės ir vyšnių, antrame tik varškė ir sutirštintas pienas, o trečiam pertepime vėl vyšnios.
Vykinto gimtadienio tortas Nustebink mane
Biskvitai:
3 kiaušiniai
130 gr. cukraus
130 gr. miltų
35 gr. aliejaus (naudojau rafinuotą )
vanilinio cukraus
10 gr. kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrum, kol masė pabals, tuomet supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai sudedam kakavą.
Kepiau 24 cm formoj. Jis labai pūrus, gaunasi lygus be jokio kalnelio. Idealus kiekis trims vidutinio plonumo biskvitams. Kas nelabai moka pjaustyti galima tešlą padalinti į tris dalis ir kepti tris atskirus, bet man skaniau pjaustyti geriau sugeria sulaistymą.
Ne biskvitams reikės:
Šaldytų vyšnių (arba paprastų, bet ne iš kompoto, nes jos per saldžios). Vyšnias užpilti 3 šaukštais cukraus (geriau iš vakaro) ir kas mėgsta alkoholį degtinės. Gerai pamaišyti, galiausiai nuvarvinti (naudoju sietelį). Nuvarvintą skystį praskiedžiam su vandeniu maždaug 1:1 ir jis bus skirtas sulaistymui.
50 g. šokolado ir šlakelis pieno (grietinėlės). Ištirpinam, kad būtų skysta ir lengvai teptųsi biskvitas.
450 g. išplaktos grietinėlės su 5 šaukštais cukraus ir citrinos rūgštele.
Plombyro skonio varškės
Virto kondensuoto pieno (atšaldyto). Verdam apie 1,5 val.
Darymas:
Sulaistome gerai biskvitą, tepam plonai plonai šokolado sluoksniuką, tuomet dedame plaktą grietinėlę ir į ją įsodiname vyšnias. Vėl biskvitas, laistom, tepam likusiu šokoladu, išskirstom plombyro skonio varškę (tiesiog pirščiukais), sudedam apie 1/3 virto kondensuoto pieno gabaliukais. Tiesiog šaukšteliu kabini ir po visą plotą pamėtai pusės šaukštelio gabaliukų. Įsodiname likusias vyšnias. Truputuką galime patepti grietinėlės, nes varškės ten mažokai gaunasi. Ant viršaus vėl biskvitas ir jį sulaistom.
Dengiau likusia grietinėlė, sumaišyta su 50 g. tirpinto šokolado (atvėsinto) ir 1/3 virtos kondensofkės.
Barsčiau kakava, prieš tai su švirkštu bišk papuošiau torto kraštelius.
Kai žinau, kad kompanija bus didesnė, tuomet kepu 4 biskvitus (atitinkamai 4 kaiušiniai, 175 g cukraus, 175 miltų, 45 g. aliejaus, 15 g. kepimo miltelių, 3 šaukštai kakavos). Kepu du biskvitus ir pjaunu per pusę. Tada pirmą pertepimą darau iš grietinėlės ir vyšnių, antrame tik varškė ir sutirštintas pienas, o trečiam pertepime vėl vyšnios.
A 14- o kondensofke po virimo i gabaliukus turi susokti?
QUOTE(perfa$ @ 2011 08 23, 18:50)
A 14- o kondensofke po virimo i gabaliukus turi susokti?
Ji yra tiršta išvirusi. Ypatingai, kai atvėsta
(genetiskai) modifikuotas A14 Vykinto gimtadienio tortas "nustebink mane"
biskvita kepiau pagal A14 instrukcija, tik nedejau kakavos. visa kita - taip pat.
iskepam, supjaustom i tris lakstus.
toliau: pirma sluoksni sulaisciau vandeniu skiestu vana talin (1:1), uztepiau trintom spanguolem (jos buvo saldytos, tai atsildziau analogiskai kaip A14 vysnias, nuvarvinau sunka, dar truputi nuspaudziau, kad butu daugiau sunkos. dali uog atidejau, o likusias sublenderiavau ir ta kosyte tapiau laksta. beje, spanguoles naudojau pirktines, jos ne tokios rugscios, kaip laukines). tada uztepiau plakta grietinele (tokia pat kaip A14), uzdejau cielu spanguoliu ir dejau antra laksta.
antra sluoksni sulaisciau tom nuvarvejusiom spanguoliu sultim. jas dar praskiedziau vandeniu ir siek tiek pasaldinau, nes buvo rugstokos. laisciau saikingai, vel gi, kad nebutu per rugstu. tada tepiau krema, kuri pagaminau is tu paciu ingridientu kaip A14 antras sluoksnis, t.y. plombyro skonio varskes (pakelis) ir virto kondensuoto pieno (dideli 2 saukstai). tiesiog issukau juos iki vientisos mases ir tepiau. ant virsaus vel padeliojau cielu spanguoliu. tada vel uzdejau laksta, ji sulaisciau likusiom spanguoliu sultim ir truputi suslegusi padejau i saldytuva, kad pastovetu per nakti.
sekancia diena torta gana gausiai aptepiau plata grietinele (tokia pacia, kaip naudojau pertepimui - su cukrum ir citrina). papuosimui naudojau cukrines sirdeles (pirkau rimi, bet maciau ir prizmoj) ir gyvas gelytes. virsu tiesiog apibarsciau, o sonus jau teko po viena sirdele pirstukais delioti beje, sirdeliu sunaudojau beveik 2 indelius.
stai ir viskas. tortas paruostas.
xxx
noriu pasakyti DIDELI ACIU A14 uz torto gamybos pamokele, kuri padejo pagrindus ir padrasino eksperimentuoti
biskvita kepiau pagal A14 instrukcija, tik nedejau kakavos. visa kita - taip pat.
iskepam, supjaustom i tris lakstus.
toliau: pirma sluoksni sulaisciau vandeniu skiestu vana talin (1:1), uztepiau trintom spanguolem (jos buvo saldytos, tai atsildziau analogiskai kaip A14 vysnias, nuvarvinau sunka, dar truputi nuspaudziau, kad butu daugiau sunkos. dali uog atidejau, o likusias sublenderiavau ir ta kosyte tapiau laksta. beje, spanguoles naudojau pirktines, jos ne tokios rugscios, kaip laukines). tada uztepiau plakta grietinele (tokia pat kaip A14), uzdejau cielu spanguoliu ir dejau antra laksta.
antra sluoksni sulaisciau tom nuvarvejusiom spanguoliu sultim. jas dar praskiedziau vandeniu ir siek tiek pasaldinau, nes buvo rugstokos. laisciau saikingai, vel gi, kad nebutu per rugstu. tada tepiau krema, kuri pagaminau is tu paciu ingridientu kaip A14 antras sluoksnis, t.y. plombyro skonio varskes (pakelis) ir virto kondensuoto pieno (dideli 2 saukstai). tiesiog issukau juos iki vientisos mases ir tepiau. ant virsaus vel padeliojau cielu spanguoliu. tada vel uzdejau laksta, ji sulaisciau likusiom spanguoliu sultim ir truputi suslegusi padejau i saldytuva, kad pastovetu per nakti.
sekancia diena torta gana gausiai aptepiau plata grietinele (tokia pacia, kaip naudojau pertepimui - su cukrum ir citrina). papuosimui naudojau cukrines sirdeles (pirkau rimi, bet maciau ir prizmoj) ir gyvas gelytes. virsu tiesiog apibarsciau, o sonus jau teko po viena sirdele pirstukais delioti beje, sirdeliu sunaudojau beveik 2 indelius.
stai ir viskas. tortas paruostas.
xxx
noriu pasakyti DIDELI ACIU A14 uz torto gamybos pamokele, kuri padejo pagrindus ir padrasino eksperimentuoti
QUOTE(syu @ 2011 08 30, 10:08)
(genetiskai) modifikuotas A14 Vykinto gimtadienio tortas "nustebink mane"
Atleiskit uz kvailus klausimus:
Kiek laiko kepti biskvita (jei viena stora, o po to pjaustyti)? Geda, bet niekada nesu kepusi biskvito. Kazkada naudodavau gatavus is parduotuves
Kaip virti kondensuota piena: supilti i puoda ir virti (prisvils) ar nepradaryta indeli kaitinti vandenyje?
Ir dar - kazkada pirkau ta kondensuoto pieno skonio varske (Zemaitijos pieno berods) ir ji man visai nepatiko - tokia sintetine, neskani
QUOTE(L.O.L.A @ 2011 09 01, 20:31)
Atleiskit uz kvailus klausimus:
1.Kiek laiko kepti biskvita (jei viena stora, o po to pjaustyti)? Geda, bet niekada nesu kepusi biskvito. Kazkada naudodavau gatavus is parduotuves
2.Kaip virti kondensuota piena: supilti i puoda ir virti (prisvils) ar nepradaryta indeli kaitinti vandenyje?
3.Ir dar - kazkada pirkau ta kondensuoto pieno skonio varske (Zemaitijos pieno berods) ir ji man visai nepatiko - tokia sintetine, neskani
1.Kiek laiko kepti biskvita (jei viena stora, o po to pjaustyti)? Geda, bet niekada nesu kepusi biskvito. Kazkada naudodavau gatavus is parduotuves
2.Kaip virti kondensuota piena: supilti i puoda ir virti (prisvils) ar nepradaryta indeli kaitinti vandenyje?
3.Ir dar - kazkada pirkau ta kondensuoto pieno skonio varske (Zemaitijos pieno berods) ir ji man visai nepatiko - tokia sintetine, neskani
nors as ne torto autore, bet atsakysiu is savo patirties
1. biskvita kepu ~40min, bet pries isjunkdama orkaite patikrinu peiliu
2. virti su visa skarbonke vandeny, taip kad tas indelis butu apsemtas
3. Rinkis varske tau patinkancia
QUOTE(L.O.L.A @ 2011 09 01, 20:31)
Atleiskit uz kvailus klausimus:
Kiek laiko kepti biskvita (jei viena stora, o po to pjaustyti)? Geda, bet niekada nesu kepusi biskvito. Kazkada naudodavau gatavus is parduotuves
Kaip virti kondensuota piena: supilti i puoda ir virti (prisvils) ar nepradaryta indeli kaitinti vandenyje?
Ir dar - kazkada pirkau ta kondensuoto pieno skonio varske (Zemaitijos pieno berods) ir ji man visai nepatiko - tokia sintetine, neskani
Kiek laiko kepti biskvita (jei viena stora, o po to pjaustyti)? Geda, bet niekada nesu kepusi biskvito. Kazkada naudodavau gatavus is parduotuves
Kaip virti kondensuota piena: supilti i puoda ir virti (prisvils) ar nepradaryta indeli kaitinti vandenyje?
Ir dar - kazkada pirkau ta kondensuoto pieno skonio varske (Zemaitijos pieno berods) ir ji man visai nepatiko - tokia sintetine, neskani
1) biskvitą kepu 10-15 minučių. Tikrinu mediniu dantų krapštuku. Jei jį ištraukus yra tešlos gabaliukų - dar kepti. Jei ištraukus jis švarus - traukti iš orkaitės biskvitą.
2) kitą atsakė rabelkytė
3) Man plombyro skonio varškė labai tinka - ji turi daugiau skonio nei įprasta varškė Bet gali jos iš vis nedėt, ar dėl mascarponę
QUOTE(rabelkyte @ 2011 09 01, 21:57)
nors as ne torto autore, bet atsakysiu is savo patirties
1. biskvita kepu ~40min, bet pries isjunkdama orkaite patikrinu peiliu
2. virti su visa skarbonke vandeny, taip kad tas indelis butu apsemtas
3. Rinkis varske tau patinkancia
1. biskvita kepu ~40min, bet pries isjunkdama orkaite patikrinu peiliu
2. virti su visa skarbonke vandeny, taip kad tas indelis butu apsemtas
3. Rinkis varske tau patinkancia
Aciukas uz atsakymus, bandysiu eksperimentuot. Labai noreciau isikept dukrytes gimtadieniui toki torta, tik bijau nespeti. Gal issikepsiu biskvita ir virsiu kodensuota piena viena diena, o pertepsiu kita.
O ta plombyro skonio varške,čia kaip sureliai buna ar kaip?