PIENISKAS PUDINGAS
0.5 ltr pieno
200 g. moliugo
25 g. krakmolo
25 g. miltu
50 g. cukraus
Jei norit + vanilinas, druskyte
Moliuga smulkiai sutarkuojame, isverdame ir nusunkiame;
1/3 pieno sumaisome su miltais ir krakmolu;
2/3 pieno sumaisome su cukrumu ir uzverdame;
i verdanti piena idedame moliuga (isvirta ir nusunkta) ir supilame salta piena;
viska maisant paviriname 5 minutes ir ispilstome i norimus indelius.
QUOTE(edre @ 2011 04 28, 11:42)
Norejau paklaust del grietines kokio riebumo dedasi. Nes as suplakiau 40 proc, tai man ne kaip tepesi ant trupiniu nors skonis patiko, tikrai dar karta darysiu
aš darau su liesa 15 proc riebumo ir dar kartais ipilu naturalaus jogurto šiaip skystas gaunasi kremas bet labai gerai ji sutirština tie meduoliai
tai del to man ir sunkiai tepesi nes dariau su 40 proc.Aciu
QUOTE(Butė @ 2011 05 06, 11:21)
Žuvis prancūziškai (mano mėgstamiausia)
Imam žuvies (aš dažniausiai su menke darau) file atšildytą (apie 1 kg), padruskinam, papipirinam, uždedam kitų mėgiamų prieskonių (kokia 15 min prieš kepimą).
Skardą išklojam folija, visą ją dailiai padengiame žuvies gabaliukais (patariu didesniais), tada dedam žiedais pjaustytus svogūnus (užklojam žuvį), tada dedam žiedais plaustytus pomidorus (užklojam svogūnus), tada ant viršaus pomidorus užklojam majonezo ir tarkuoto olandiškosūrio mišraine (sutarkuojam sūrį per burokinę tarką ir sumaišom su majonezu).
Dedam į orkaitę ir kepam apie 30 min, kol viršuje esantis sūris šiek tiek paruduoja.
Skanaus :
Imam žuvies (aš dažniausiai su menke darau) file atšildytą (apie 1 kg), padruskinam, papipirinam, uždedam kitų mėgiamų prieskonių (kokia 15 min prieš kepimą).
Skardą išklojam folija, visą ją dailiai padengiame žuvies gabaliukais (patariu didesniais), tada dedam žiedais pjaustytus svogūnus (užklojam žuvį), tada dedam žiedais plaustytus pomidorus (užklojam svogūnus), tada ant viršaus pomidorus užklojam majonezo ir tarkuoto olandiškosūrio mišraine (sutarkuojam sūrį per burokinę tarką ir sumaišom su majonezu).
Dedam į orkaitę ir kepam apie 30 min, kol viršuje esantis sūris šiek tiek paruduoja.
Skanaus :
QUOTE(Sutema @ 2011 04 08, 16:50)
Varškės namelis
[attachmentid=212844]
2 pakeliai sausainių
500 g varškės
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
pieno, cinamono
Sausainius suvilgyti piene ir dėti ant maišelio ištiesto 3x3. Gaunasi toks kvadratas 3 sausainiai horizontaliai, 3 vertikaliai. Turi gautis 2 kvadratai. Sviestą (50 g) sutrinti su cukrumi ir sudėti į sutrintą varškę. Į varškę įdėti cinamono. Galima pagal skonį dėti citrinos sulčių, aguonų, riešutų, razinų ar pan. Varškę padalinti į 4 dalis. 1/4 varškės dedame ant vieno kvadrato. Kitą 1/4 ant kito kvadrato. Tada vėl dedame sausainius ir vėl varškę. Padarome namelius (suglausti ir padaryti stogelį). Apipilti glajumi.
Glajus:
3 šaukštus kakavos sumaišyti su cukrumi pagal skonį, įpilti vandens, kad gautųsi košelė. Virti ant silpnos ugnies kol ištirps cukrus. Po to dedame 50 g sviesto ir dar paverdame.
Nuotrauką įkels Agneti
[attachmentid=212844]
2 pakeliai sausainių
500 g varškės
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
pieno, cinamono
Sausainius suvilgyti piene ir dėti ant maišelio ištiesto 3x3. Gaunasi toks kvadratas 3 sausainiai horizontaliai, 3 vertikaliai. Turi gautis 2 kvadratai. Sviestą (50 g) sutrinti su cukrumi ir sudėti į sutrintą varškę. Į varškę įdėti cinamono. Galima pagal skonį dėti citrinos sulčių, aguonų, riešutų, razinų ar pan. Varškę padalinti į 4 dalis. 1/4 varškės dedame ant vieno kvadrato. Kitą 1/4 ant kito kvadrato. Tada vėl dedame sausainius ir vėl varškę. Padarome namelius (suglausti ir padaryti stogelį). Apipilti glajumi.
Glajus:
3 šaukštus kakavos sumaišyti su cukrumi pagal skonį, įpilti vandens, kad gautųsi košelė. Virti ant silpnos ugnies kol ištirps cukrus. Po to dedame 50 g sviesto ir dar paverdame.
Nuotrauką įkels Agneti
VARŠKĖS KEKSAS
Ingredientai:
300 g cukraus
4 kiaušiniai
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
300 g varškės (aš imu visad 2 pak.)
Gaminimas:
Sviestą pašildykite ir išsukite su cukrumi.
Sumuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Sudėkite pertrinta varškę, miltus ir kepimo miltelius.
Viską gerai išmaišome. Supilame i formą ir kepame orkaitėje (180 C) apie 30 minučių.
gaunasi labai purus ir skanus ir svarbiausia greit padaromas
receptas iš čia
Ingredientai:
300 g cukraus
4 kiaušiniai
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
300 g varškės (aš imu visad 2 pak.)
Gaminimas:
Sviestą pašildykite ir išsukite su cukrumi.
Sumuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Sudėkite pertrinta varškę, miltus ir kepimo miltelius.
Viską gerai išmaišome. Supilame i formą ir kepame orkaitėje (180 C) apie 30 minučių.
gaunasi labai purus ir skanus ir svarbiausia greit padaromas
receptas iš čia
Sveikos, rugsėjinukų mamytės Jungiuosi prie jūsų
Žinoma, kad 40%! Visi mažiau % turintys yra kažkokie neaiškūs mišiniai, ne grietinė...
Beje, kas jums sakė, kad ją reikia plakti - reikia tiesiog pertepti grietine Juk šio pertepimo esmė yra tokia, kad įsigertų ir "sulipdytų" meduolius
O čia manieji kažkada daryti:
Čia vaizdinė gaminimo medžiaga
QUOTE(edre @ 2011 04 28, 12:42)
Norejau paklaust del grietines kokio riebumo dedasi. Nes as suplakiau 40 proc, tai man ne kaip tepesi ant trupiniu nors skonis patiko, tikrai dar karta darysiu
Žinoma, kad 40%! Visi mažiau % turintys yra kažkokie neaiškūs mišiniai, ne grietinė...
Beje, kas jums sakė, kad ją reikia plakti - reikia tiesiog pertepti grietine Juk šio pertepimo esmė yra tokia, kad įsigertų ir "sulipdytų" meduolius
O čia manieji kažkada daryti:
Čia vaizdinė gaminimo medžiaga
Tuno salotos
3 virtos bulvės
2 virtos morkos
1 indelis konservuoto tuno gabaliukais aliejuje
Mažas indelis konservuotų kukurūzų
1 skiltelė česnako
0,5 svogūno
0,5 obuolio
majonezas
Virtas bulves sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su susmulkintu česnaku. Bulvių sluoksnį sudėti į dubenį. Užberti smulkiai supjaustytą svogūną, užtepti ploną sluoksnį majonezo. Tuomet dėti šakute pasmulkintą tuną. Morkas ir obuolį sutarkuoti burokine tarka, išmaišyti ir dėti ant tuno. Viršų sutepti majonezu. Ant viršaus sudėti konservuotus kukurūzus.
Paprasta ir skanu
3 virtos bulvės
2 virtos morkos
1 indelis konservuoto tuno gabaliukais aliejuje
Mažas indelis konservuotų kukurūzų
1 skiltelė česnako
0,5 svogūno
0,5 obuolio
majonezas
Virtas bulves sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su susmulkintu česnaku. Bulvių sluoksnį sudėti į dubenį. Užberti smulkiai supjaustytą svogūną, užtepti ploną sluoksnį majonezo. Tuomet dėti šakute pasmulkintą tuną. Morkas ir obuolį sutarkuoti burokine tarka, išmaišyti ir dėti ant tuno. Viršų sutepti majonezu. Ant viršaus sudėti konservuotus kukurūzus.
Paprasta ir skanu
RUGINĖ DUONA SU RUGINIU RAUGU
Pradžia:
200 g. ruginių miltų
200 g. cukraus
50 g. druskos
1-2 šaukštai kmynų
Viską gerai sumaišome ir užpilame 1,7 litro verdančio vandens.
Kai masė atvėsta iki 37C, tada įmaišome raugą.
Masę paliekame 8 valandoms (galima per naktį) išrūgti.
RUGINĖ DUONA
1. Į išrūgusią masę sudedame likusius 1,8 kg miltų ir išmynkome.
2. Atsidedame raugo kitam kartui.
3. Galima pridėti džiovintų vaisių, sėklų, riešutų.
4. Šlapiomis rankomis formuojame duoną į kepimo popieriumi išklotą formą ir paliekame kilti apie 3-4 valandas (priklausomai nuo temperaturos, kurioje kils duona).
5. Kepame 200C temperaturoje apie 1 val.
KVIETINĖ-RUGINĖ DUONA
1. Į išrūgusią masę sudedame TIK ruginius miltus (pvz. 0,9 kg).
2. Atsidedame raugo kitam kartui.
3. Į tešlą dedame kvietinius miltus (pvz. 0,9 kg).
4. Galima pridėti džiovintų vaisių, sėklų, riešutų.
5. Šlapiomis rankomis formuojame duoną į kepimo popieriumi išklotą formą ir paliekame kilti apie 3-4 valandas (priklausomai nuo temperaturos, kurioje kils duona).
6. Kepame 200C temperaturoje apie 1 val.
Šiuo atveju kitam kartui paliekamas raugas turi būti tištos grietinės konsistencijos. Jei raugas perskystas, tai reikia dadeti truputį ruginių miltų.
ŠIMATALPIS
500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)
Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir padedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto aliejumi ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1-1.5 valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Pradžia:
200 g. ruginių miltų
200 g. cukraus
50 g. druskos
1-2 šaukštai kmynų
Viską gerai sumaišome ir užpilame 1,7 litro verdančio vandens.
Kai masė atvėsta iki 37C, tada įmaišome raugą.
Masę paliekame 8 valandoms (galima per naktį) išrūgti.
RUGINĖ DUONA
1. Į išrūgusią masę sudedame likusius 1,8 kg miltų ir išmynkome.
2. Atsidedame raugo kitam kartui.
3. Galima pridėti džiovintų vaisių, sėklų, riešutų.
4. Šlapiomis rankomis formuojame duoną į kepimo popieriumi išklotą formą ir paliekame kilti apie 3-4 valandas (priklausomai nuo temperaturos, kurioje kils duona).
5. Kepame 200C temperaturoje apie 1 val.
KVIETINĖ-RUGINĖ DUONA
1. Į išrūgusią masę sudedame TIK ruginius miltus (pvz. 0,9 kg).
2. Atsidedame raugo kitam kartui.
3. Į tešlą dedame kvietinius miltus (pvz. 0,9 kg).
4. Galima pridėti džiovintų vaisių, sėklų, riešutų.
5. Šlapiomis rankomis formuojame duoną į kepimo popieriumi išklotą formą ir paliekame kilti apie 3-4 valandas (priklausomai nuo temperaturos, kurioje kils duona).
6. Kepame 200C temperaturoje apie 1 val.
Šiuo atveju kitam kartui paliekamas raugas turi būti tištos grietinės konsistencijos. Jei raugas perskystas, tai reikia dadeti truputį ruginių miltų.
ŠIMATALPIS
500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)
Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir padedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto aliejumi ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1-1.5 valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Papildoma info po Simtalapio pamokos:
1. deti tik trynius be baltymu, nes baltymai tesla kietina
2. i bliuda sudeti paruostas mieles, piena, trynius, truputi cukraus (geriau kyla tesla) ir nevisus miltus, nepilnai ismaisius palikti 15 min pakilti
3. bent 10 min rankomis minkyti pakankamai skysta tesla, tik i pabaiga dadeti truksama kieki miltu - kuo ilgiau mynkai - tuo tesla darosi puresne ir maziau lipni.
4. padalinti tesla i dalis ir palikti pakilti
5. pakilusias dalis trupuciaka iskocioti ir palikti truputi pakilti
6. ta truputi pakociota paploteli kelti i virsu ir bandyti tampyti rankomis, pabaigti tampyti ant aliejumi patepto stalo, o sekancius ant virsaus kito pagrindo
1. deti tik trynius be baltymu, nes baltymai tesla kietina
2. i bliuda sudeti paruostas mieles, piena, trynius, truputi cukraus (geriau kyla tesla) ir nevisus miltus, nepilnai ismaisius palikti 15 min pakilti
3. bent 10 min rankomis minkyti pakankamai skysta tesla, tik i pabaiga dadeti truksama kieki miltu - kuo ilgiau mynkai - tuo tesla darosi puresne ir maziau lipni.
4. padalinti tesla i dalis ir palikti pakilti
5. pakilusias dalis trupuciaka iskocioti ir palikti truputi pakilti
6. ta truputi pakociota paploteli kelti i virsu ir bandyti tampyti rankomis, pabaigti tampyti ant aliejumi patepto stalo, o sekancius ant virsaus kito pagrindo
MAŽOS PICIUKĖS arba VIENO KĄSNIO SUMUŠTINUKAI
Reikia bemielės sluoksniuotos tešlos, dešrytes (galima rūkytos, galima šlapiankos), sūrio, paprikos (aš neturėjau, tai nedėjau), kečupo, majonezo, picos prieskonių.
Atsišildot tešlos, truputį pakočiojat, po to ištepat kečupo-majonezo-picos prieskonių mišiniu, barstot smulkintą dešrytę, smulkintą papriką, tarkuotą sūrį. Suvyniojat į roletuką ir supjaustot maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dedat į skardą ir kepat 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 15 min.
Reik šiek tiek fantazijos ir šitų užkandėlių n rūšių pasigamint galima (su svogūnais, grybais, faršu, vien daržovinius....). Vienu žodžiu, vis tiek bus skanu
Reikia bemielės sluoksniuotos tešlos, dešrytes (galima rūkytos, galima šlapiankos), sūrio, paprikos (aš neturėjau, tai nedėjau), kečupo, majonezo, picos prieskonių.
Atsišildot tešlos, truputį pakočiojat, po to ištepat kečupo-majonezo-picos prieskonių mišiniu, barstot smulkintą dešrytę, smulkintą papriką, tarkuotą sūrį. Suvyniojat į roletuką ir supjaustot maždaug 1 cm storio griežinėliais. Dedat į skardą ir kepat 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 15 min.
Reik šiek tiek fantazijos ir šitų užkandėlių n rūšių pasigamint galima (su svogūnais, grybais, faršu, vien daržovinius....). Vienu žodžiu, vis tiek bus skanu