Įkraunama...
Įkraunama...

2010 m. Rugsėjinukų mamyčių skanumynai

QUOTE(rabelkyte @ 2011 04 10, 13:14)
su sezamais gera ideja  thumbup.gif

Jo jo, labai skanu, trasku drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(perfa$ @ 2011 04 11, 09:29)
bigsmile.gif pasidalink savo kepto orkaitej ometo receptu skanumynu temukej,labai skaniai skamba biggrin.gif


Nieko cia ypatingo tas omletas biggrin.gif biggrin.gif

Sudetis 2 asmenims:

kokie 5-6 kiausiniai
Pieno apie puse stiklines (nematuoju niekad biggrin.gif, bet nereikia labai daug, nes sunkiai keps)
druskos
pipiru
tarkuoto surio irgi is akies biggrin.gif (naudoju dziuga dazniausiai)
rukytos desrytes nedaug tik del skonio
pomidoro
sviesto
picos prieskoniu

Toliau viskas elementaru: ispalu kiausus, ipilu pieno, druskos, pipiru. Dar karta viska isplaku gerai. Tada dedu surio ir vel ismaisau. Du nedidelius molinius indelius istepu sviestu ir supilu plakini po lygiai. Pomidora supjaustai grezineliais ir suguldau i plakini, ant virsaus pabarstau desrytes smulkintos ir picu prieskoniu biggrin.gif ir viskas ant kokiu 180 laipsniu i orkaite kokia 20-30 min. dazniausiai paziuriu kai jau neliuliuoja visa mase ir graziai apskrunda traukiu lauk ir valgom biggrin.gif skaniausia katik iskepta, nes pastovejus nebe tas tikrai schmoll.gif SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
Ryt kepsiu omleta 4u.gif
Jautiena su voveraitemis 4asm:
1kg jautienos sprandines
300-400gr saldytu voveraiciu
0,5l kefyro
3 saukstai dizono garstyciu
3 skilteles cesnako
is vakaro suprieskoniuoju visa gabala mesos,bet kokiais mesos prieskoniais be druskos.ryte supjaustau juostelem,jas uzpilu kefyru,idedu garstyciu,smulkinta cesnaka ir italisku zoleliu misinio-visa tai palieku kambario temperaturoje iki vakaro.vakare sudedu i troskinimo inda,suberiu voveraites,ipilu siek tiek vandens.tada troskinu 20min ant kaitlentes,po to dedu i jau ikaitinta 160-180 laipsniu orkaite valandai laiko.prie viso sito tinka lengvos salotos+sviestiniai ryziai 4u.gif
Atsakyti
MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS

* 500 g meduolių (aš dedu ir daugiau, +/- apie 600 g);
* 500 g grietinės (dedu 700-800 g, man skaniau, kai daugiau to kremo gaunas, o ir ant viršaus dar lieka užtepti):
* 2-3 v. š. cukraus (kas nemėgsta, galima ir mažiau);
* 2-3 dideli bananai (dedu daugiau – skaniau man taip).

Meduolius susmulkinu (aš smulkinu virtuviniu kombainu, bet galima sutrupinti rankomis, peiliu ar tarka), grietinę mikseriu sumaišau su cukrumi (kas nori mandriau, galima įdėti kakavos dėl spalvos).
Torto skardos pagrindą (tortui naudoju tokią formą, kur nusiima jo kraštas) iškloju kepimo popieriumi, kad nepriliptų. Tada į formą dedu storoką sluoksnį smulkintų meduolių, užlieju sluoksnį grietinės kremo, ant jo išdėlioju riekelėm supjaustytus bananus, tada vėl grietinės kremo ir meduolių – taip sluoksniuoju, kol viršuj gaunas meduoliai. Užpilu likusį grietinės kremą, paskirstau gražiai ir kaip nors papuošiu. Tada į šaldytuvą geram pusdieniui ir daugiau.
Prieš išimant iš formos patarčiau torto kraštus prasieiti su peiliu, nes tortas prilimpa prie formos kraštų ir, nuiminėjant šoną, gali šiek tiek išsikraipyti. Skanaus!
Galima įdėti ir kitų ingredientų – riešutų, džiovintų vaisių, aguonų ir t.t. Juos dedu sluoksniuojant į tarpus tarp grietinės kremo ir meduolių.

P. S. Nereikia kepti, greitai pasidaro ir tinkamas daryti NEkulinarėms biggrin.gif


Atsakyti
čia buitinė MEDUOLIŲ-BANANŲ TORTO nuotrauka 4u.gif

user posted image
Atsakyti
GLAJUS GRYBUKAMS BALTAS
viska dedu iš akies, vieno kiaušinio baltymas, citrinos sultys, cukraus pudra

i baltyma išspaust šiek tiek citrinos sulčiu pamaišyt ir dėti cukraus pudros pamaišyt vėl pudros pridėt vėl maišyt dėti cukraus pudros tiek kad masė butu tiršta jei gausis per tiršta ir pradeda greitai džiuti galima ispausti dar sulčiu tepti ant grybuku koteliu su kietu šepetėliu man labai tinka šeptėliai nuo depiliatoriaus kur deda plaukeliams pašalinti iš jo biggrin.gif 4u.gif

galima daryt ir tirštesni glaju ka dbutu galima mirkyt bet ilgiau užtruks ir reikės kelis kartus kartot mirkima 4u.gif

rudajam glajui aš naudoju VP pieniška šokolada Sonata,
ištirpinti mikrobangėj arba dubenėlyje su karštu vandeniu ir i ji mirkyt grybuku galvas.
Atsakyti
QUOTE(Agneti @ 2011 03 28, 13:51)
Bulvės ale prancūziškai



Labai skanu
QUOTE(A14 @ 2011 03 28, 16:30)
Tuno pyragas 4u.gif

Kaip tik nusipirkau ingridientus, gaminsim.
Atsakyti
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su česnakine varške
[attachmentid=212368]

Sluoksniuotos tešlos
Varškės
Kiaušinių
česnakų
Prieskonių
Ištrinti varškę, sudėti į ją česnakus (aš dedu daaaaug), druską, prieskonius, kuriuos mėgstate. Man patinka čiobreliai. Įmaišyti kiaušinius.

Tešlą išlankstom taip kaip foto parodyta, jeigu tik įžiūrit
[attachmentid=212367]

Iš pradžių pyragėlius apkepti tuščius šiek tiek. Po to įkrauti daug varškės įdaro ir į orkaitę 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agneti: 19 balandžio 2011 - 16:50
Nerealus tuno pyragas, super visa diena ir valgau as ji drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dariau ir aš tuno pyragą.Visiems labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

velykiniai visciukai smile.gif

Reikes:
kiausiniu virtu
tarkuoto fermentinio
majonezo
paprikos (arba virtu morku)
juoduju pipiru
vyro su meniniais igudziais biggrin.gif

darbo eiga smile.gif
Pjaunam kiausini skersai ir isimam tryni. Tryni sumaisom su suriu ir majonezu.
Statom tada vyra prie darbo pjaustyt snapuku ir skiauteryciu, o pacios i baltyma formuojam visciuko galva , dedam akytes ir snapa su skiautere mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nimfa_9 @ 2011 04 15, 17:08)
čia buitinė MEDUOLIŲ-BANANŲ TORTO nuotrauka  4u.gif

Norejau paklaust del grietines kokio riebumo dedasi. Nes as suplakiau 40 proc, tai man ne kaip tepesi ant trupiniu g.gif nors skonis patiko, tikrai dar karta darysiu
Atsakyti