Įkraunama...
Įkraunama...

2010 m. Rugsėjinukų mamyčių skanumynai

QUOTE(noriu zinoti @ 2011 04 02, 14:57)
Mesa atrodo nuostabiai 4u.gif Ar galit konkreciau parasyti kokiu pavidalu jus ja saldytuve laikot - paslegiat ar siaip tik i inda idedat. Ir paskui dziovinate suvyniota i medziaga ar ne?

Aciu 4u.gif mesa idedu suprieskoniuota i inda su dangciu ir i saldytuva,o po to tiesiog sniuriuku pririsu prie gartraukio,i nieka neivynioju.jei pasidarot daug-jau suvytinta sukisat i saldymo kamera,o atejus sveciam-isimat ir vaisinat thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(angeliukas44 @ 2011 04 02, 17:53)
VARSKES PYRAGAS

400 gr. varskes
200 gr. sviesto
4 kiausiniai
2 stiklines miltu
2 stiklines cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu
1 saukstelis vanilinio cukraus
Obuoliu, braskiu arba persiku

Varske sumaisyti su islydytu sviestu, kiausiniais ir cukrumi. Tada po truputi imaisyti miltus sumaisytus su vaniliniu cukrumi ir su kepimo milteliais. Skarda istepti sviestu, supilti mase, tada ant virsaus uzpjaustyti obuoliu, persiku arba braskiu. As pamiksuoju smile.gif Skanaus!

user posted image


o kiek minuciu ir kokioj temperaturoj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(perfa$ @ 2011 04 03, 20:55)
Aciu 4u.gif mesa idedu suprieskoniuota i inda su dangciu ir i saldytuva,o po to tiesiog sniuriuku pririsu prie gartraukio,i nieka neivynioju.jei pasidarot daug-jau suvytinta sukisat i saldymo kamera,o atejus sveciam-isimat ir vaisinat  thumbup.gif


Dekui uz paaiskinima smile.gif Kai taip skaniai atrodo, negaliu nepabandyti :4u
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noriu zinoti: 04 balandžio 2011 - 16:55
angeliukas44, zinok cukraus tik puse kiekio det i varskes pyraga, nes jau toks saldus gavosi.. blush2.gif
Atsakyti
Pūkučiai
user posted image
Reikės:
200 g sviesto
300 g irisiukų
150 g stambių kukurūzų

Išlydome sviestą su irisiukais iki vientisos masės, sumetame kukurūzus ir gerai išmaišome. Paimama maišelį ant rankos ir prisimindami žiemą tvarkingai darom kukurūzų gniūžtes.

Niam niam 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A14: 05 balandžio 2011 - 22:37
Varškės namelis

2 pakeliai sausainių
500 g varškės
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
pieno, cinamono

Sausainius suvilgyti piene ir dėti ant maišelio ištiesto 3x3. Gaunasi toks kvadratas 3 sausainiai horizontaliai, 3 vertikaliai. Turi gautis 2 kvadratai. Sviestą (50 g) sutrinti su cukrumi ir sudėti į sutrintą varškę. Į varškę įdėti cinamono. Galima pagal skonį dėti citrinos sulčių, aguonų, riešutų, razinų ar pan. Varškę padalinti į 4 dalis. 1/4 varškės dedame ant vieno kvadrato. Kitą 1/4 ant kito kvadrato. Tada vėl dedame sausainius ir vėl varškę. Padarome namelius (suglausti ir padaryti stogelį). Apipilti glajumi.

Glajus:

3 šaukštus kakavos sumaišyti su cukrumi pagal skonį, įpilti vandens, kad gautųsi košelė. Virti ant silpnos ugnies kol ištirps cukrus. Po to dedame 50 g sviesto ir dar paverdame.


Nuotrauką įkels Agneti ax.gif
Atsakyti
user posted image

Vistienos kepeneliu pastetas:
500gr vistienos kepeneliu
100-200gr vistienos blauzdeliu mesos
2 svogunai
4-5 skilteles cesnako
5 shampinjonai
150gr sviesto
2-4 saukstu aliejaus
1-2a.s. dziovintu ciobreliu
1a.s. druskos
pipirai bei kiti prieskoniai pagal skoni
zalios petrazoles/svogunu laiskai

Eiga: i keptuve sudedame svogunus/cesnakus ir pakepame aliejuje,tada sudedam shampinjonus+kepeneles+blauzdeliu mesa.Visa tai kepame apie 10min.,tada supilame i gilesni inda ir gerai sutriname su blenderiu.Tik sutryne sudedame visus prieskonius+istirpiname 100gr.sviesto ir supilame i mesos mase.Dar karta sulenderiuojame.Visa sutrinta mase sudedame i indeli,ant virsaus uzpilame apie 50gr tirpinto sviesto(ilgiau stovi ir nepajuoduoja pastetas) ir pabarstome petrazolemis 4u.gif
Atsakyti
GRYBUKAI bigsmile.gif

REIKĖS

500 gr. miltu
stikline medaus
100 gr. sviesto
200 gr. cukraus
2 kiaušiniai
šaukstelis sodos
šaukstelis gvazdikeliu maltu
šaukstelis cinamono. arba spec prieskoniu meduoliams

Medu cukru sviesta kiaušus gerai išsukti, tada sudeti prieskonius gerai išmaišyti, dėti nugesinta soda ir visus miltus. Užminkyti tešla, ji gaunasi pakankamai kieta. Iš tešlos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami,; dedami skarda išklota kepimo popieriumi (čia bus kepurėlės), toliau iš tešlos daromi koteliai ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atšala suklijuojam baltu glajum kotelius leidžiam jiems gerai išdžiuti toliau priklijuojam kepurėles vėlgi leidžiam gerai nudžiut teptuku tepam ant koteliu balta glaju galiuka pamerkiam i aguonas leidžiam glajui sustingti ir galiausiai mirkom galvytes i ištirpinta šokolada 4u.gif
aš darau iš pusės produktu normos gaunasi tikrai nemažai grybuku 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image


Atsakyti
QUOTE(Gabe @ 2011 04 04, 16:14)
o kiek minuciu ir kokioj temperaturoj?  g.gif

As kepiau beveik valanda 170 laipsniu, ziurejau kol graziai apskrus 4u.gif

QUOTE(Gabe @ 2011 04 04, 18:22)
angeliukas44, zinok cukraus tik puse kiekio det i varskes pyraga, nes jau toks saldus gavosi..  blush2.gif

Nu ir man saldokas biski, bet labai skaniai suvalgiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Uzkandziu tortas

receptas turbut is SM, bet as ji gavau is kitos moteriskes ir siek tiek savaip pakoreagavau smile.gif Taigi reikes:
apvaliu vafliu
2 k.r. skumbres
krabu lazdeliu
5kietai virtu kiausiniu
majonezo
eiga
is vieno kiausinio isimty tryni ir pasideti papuosimui, visa kitus sutrinti sakute ir sumaisyti su majonezu. Skumbre nurinkti nuo kaulu.
ant vaflio lakstelio tepti majoneza, deti isvyniotas krabu lazdales, vel laksta aptepta majonezu, tada skumbe , vel laksta su majonezu ir kiausiniu mase apdeti, ir vel nuo pradziu. Virsutini vafli aptepti majonezu ir papuosti kiausinio tryniais ir krabu lazdelem, arba pagal fantazija smile.gif
user posted image
Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 02 04, 18:21)
o pavadinimą sukūrėm patys, nes nežinom lietuviško atitikmens  blush2.gif  biggrin.gif  biggrin.gif


Lietuviskas pavadinimas - paprasciausi vistieno kepsenliai lotuliukas.gif
Tik kad verdami, o ne kepami aliejuje lotuliukas.gif

Dar skaniau, kai i dziuveselius idedama tarkuoto surio arba sezamo seklyciu ir apvoliojama verdama aliejuje, tada dar skaniau, traskiau gaunasi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeliukas44: 10 balandžio 2011 - 11:34
QUOTE(angeliukas44 @ 2011 04 10, 12:32)
Lietuviskas pavadinimas - paprasciausi vistieno kepsenliai  lotuliukas.gif 
Tik kad verdami, o ne kepami aliejuje  lotuliukas.gif

Dar skaniau, kai i dziuveselius idedama tarkuoto surio arba sezamo seklyciu ir apvoliojama verdama aliejuje, tada dar skaniau, traskiau gaunasi  drinks_cheers.gif

su sezamais gera ideja thumbup.gif
Atsakyti