GREITPYRAGIS
1 stiklinė cukraus
1 indelis grietinės (250)
3 kiaušiniai
1 arb. šaukštelis sodos
1 šaukštas kakavos
6 šaukštai miltų
Viską išplakti, skradą patepti aliejumi, 30 min. kepti.
GREITPYRAGIS NR 2.
1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno arba kefyro
1 stiklinė uogienės
1/2 arb. šaukštelis sodos
2 kiaušiniai
100gr cukraus
Uogienę sumaišyti su soda ir palikti 5 min. Po to į ją supilti pieną, miltus, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Tešlą sudėti į skardą ištepta aliejumi arba riebalais. Išlyginti paviršių ir kepti apie 30 min. kol paruduos.
Skanaus!!!
Tinginio makaronai
1-2 morkos
1 cukinija
4-5 saulėje džiovinti pomidorai (sausi arba užpilti aliejumi)
sauja sėklų mišinio salotoms
1 valgomas šaukštas medaus
Kario prieskoniai, druska
Pakelis makaronų
Užkaičiame puodą makaronams. Tuo metu nuskutame morkas, supjaustome nedideliais gabaliukais, cukiniją (nenuluptą) irgi susmulkiname, tą patį padarome su džiovintais pomidorais. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų (jei dėsite džiovintus pomidorus iš stiklainiuko - kepimui panaudokite aliejų, kuriame buvo pomidorai). Suberiame į keptuvę morkas, šiek tiek apkepame, tada beriame cukiniją, pomidorus, sėklų mišinį, viską maišant pakepiname kelias minutes. Barstome kariu ir druska. Galiausiai įdedame šaukštą medaus ir dar truputį pakepame. Išvirtus ir nukoštus makaronus supilame į keptuvę prie daržvių ir gerai išmaišome.
Valgant skanu užsibarstyti tarkuoto Džiugo sūrio.
1-2 morkos
1 cukinija
4-5 saulėje džiovinti pomidorai (sausi arba užpilti aliejumi)
sauja sėklų mišinio salotoms
1 valgomas šaukštas medaus
Kario prieskoniai, druska
Pakelis makaronų
Užkaičiame puodą makaronams. Tuo metu nuskutame morkas, supjaustome nedideliais gabaliukais, cukiniją (nenuluptą) irgi susmulkiname, tą patį padarome su džiovintais pomidorais. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų (jei dėsite džiovintus pomidorus iš stiklainiuko - kepimui panaudokite aliejų, kuriame buvo pomidorai). Suberiame į keptuvę morkas, šiek tiek apkepame, tada beriame cukiniją, pomidorus, sėklų mišinį, viską maišant pakepiname kelias minutes. Barstome kariu ir druska. Galiausiai įdedame šaukštą medaus ir dar truputį pakepame. Išvirtus ir nukoštus makaronus supilame į keptuvę prie daržvių ir gerai išmaišome.
Valgant skanu užsibarstyti tarkuoto Džiugo sūrio.
SASLYKU RECEPTELIS, isbandytas man pats paciausias.
Nerasysiu prociju ir svorio, nes viska darau is akies.
Sprandine, daug svogunu, sumaisome su dizono garstyciomis. Paliekame nakciai. Jei mesos maziau druskos nededam nes uztenka nuo garstyciu skonio, jei daugiau mesos, galime siek tiek pasudyti. Ir pries kepant ipilame Vytauto mineralinio vandens. Skanaus
Nerasysiu prociju ir svorio, nes viska darau is akies.
Sprandine, daug svogunu, sumaisome su dizono garstyciomis. Paliekame nakciai. Jei mesos maziau druskos nededam nes uztenka nuo garstyciu skonio, jei daugiau mesos, galime siek tiek pasudyti. Ir pries kepant ipilame Vytauto mineralinio vandens. Skanaus
Bulvės ale prancūziškai
Bulvių
Česnako
Grietinėlės
Pipirų
Druskos
Bulvęs supjaustom griežinėliais ir dedam į kepimo puodą, apibarstom pipirais, druska ir nepagailim česnako. Viską išmaišyti. Tada užpilti grietinėlės su lyg bulvėm, uždengt ir min 1h į orkaitę Dar siūlyčiau po 30-40 min, atidegus bulves atsargiai pamaišyti ir kept toliau
Bulvių
Česnako
Grietinėlės
Pipirų
Druskos
Bulvęs supjaustom griežinėliais ir dedam į kepimo puodą, apibarstom pipirais, druska ir nepagailim česnako. Viską išmaišyti. Tada užpilti grietinėlės su lyg bulvėm, uždengt ir min 1h į orkaitę Dar siūlyčiau po 30-40 min, atidegus bulves atsargiai pamaišyti ir kept toliau
Tuno pyragas
Dar pastebėsiu, kad viršutinę duonelę patepus majonezu atskirai - ji minkštesnė ir skanesnė
QUOTE(A14 @ 2011 03 26, 10:14)
Nu žinok superinis
Maximoj nusiperki arabiškos duonelės. Bent jau Lietuvoj yra Tokia apvali kaip lavašo storesni paplotėliai. Tada pasidarai marmalą iš: tuno 2 indelių (pagal receptą aliejuje, bet aš dėjau savose sultyse, aišku skysčius nupyliau), kukurūzų, žirnelių, svogūno ir 5-6 kiaušinių. Sumaišai su majonezu. Ir sluoksniuoji - paplotis, marmalas, paplotis, marmalas... Nu žiauriai skanu ir gerai atrodo Aišku aš visur dar tradiciškai grūstų pipirų privariau
Skanaus dietininkės
Maximoj nusiperki arabiškos duonelės. Bent jau Lietuvoj yra Tokia apvali kaip lavašo storesni paplotėliai. Tada pasidarai marmalą iš: tuno 2 indelių (pagal receptą aliejuje, bet aš dėjau savose sultyse, aišku skysčius nupyliau), kukurūzų, žirnelių, svogūno ir 5-6 kiaušinių. Sumaišai su majonezu. Ir sluoksniuoji - paplotis, marmalas, paplotis, marmalas... Nu žiauriai skanu ir gerai atrodo Aišku aš visur dar tradiciškai grūstų pipirų privariau
Skanaus dietininkės
Dar pastebėsiu, kad viršutinę duonelę patepus majonezu atskirai - ji minkštesnė ir skanesnė
Bananinis šokoladinis tortas su mascarpone
Biskvitams:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.
Lakštų sulaistymui:
moteriškas likeriukas plius virintas vanduo - aš suliejau 220 ml paruošto skysčio, kuriame buvo 50 ml kavos tiršto likerio
Pertepimas 1:
4 bananai,
250 g mascarponės,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.
Pertepimas 2:
50 g. juodojo šokolado,
30 ml. grietinėlės.
Padengimas:
200 ml. grietinėlės,
5-6 šaukštai cukraus,
2 šaukštai citrinos sulčių,
50 g. juodojo šokolado,
3 pakučiai šokoladinių sausainių "Fingers",
braškių,
juostelės.
Gamyba:
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. 175° C temperatūroje. Biskvitą supjaustyti į 4 lakštus.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, tuomet sudėti mascarponę. Šokoladą sublenderiuoti arba sutarkuoti ir įmaišyti į gautą masę.
Grietinėlę su šokoladu ištirpdyti.
Torto konstravimas:
Biskvitą suliejame, dedame bananų griežinėlius ir aptepame mascarpone. Dedame kitą biskvito lakštą ir jį vėl suliejame, pilame šokoladinį pertepimą. Tuomet klojame bananus ir mascarpone. Trečias pertepimas toks pat kaip ir pirmasis.
Pauošyba:
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Padalinti gautą masę į dvi dalis. Į vieną iš jų supilti ištirpdytą, bet atvėsintą šokoladą. Jei masė per šviesi - įdėti šaukštą kakavos. Šonus tepti šokoladine grietinėle, o viršų - balta.
24 cm skersmens skardai reikės 3 pakelių "Fingers", 200 g braškių ir 1,5 m. juostelės surišti kaspinui.
Beje, šiaip bananus reiktų saulaistyti citrinos sultimis, kad jie nejuoduotų, bet aš tai pamiršau padaryti
Receptas iš čia
Pjūvio fotkė:
Biskvitams:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.
Lakštų sulaistymui:
moteriškas likeriukas plius virintas vanduo - aš suliejau 220 ml paruošto skysčio, kuriame buvo 50 ml kavos tiršto likerio
Pertepimas 1:
4 bananai,
250 g mascarponės,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.
Pertepimas 2:
50 g. juodojo šokolado,
30 ml. grietinėlės.
Padengimas:
200 ml. grietinėlės,
5-6 šaukštai cukraus,
2 šaukštai citrinos sulčių,
50 g. juodojo šokolado,
3 pakučiai šokoladinių sausainių "Fingers",
braškių,
juostelės.
Gamyba:
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. 175° C temperatūroje. Biskvitą supjaustyti į 4 lakštus.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, tuomet sudėti mascarponę. Šokoladą sublenderiuoti arba sutarkuoti ir įmaišyti į gautą masę.
Grietinėlę su šokoladu ištirpdyti.
Torto konstravimas:
Biskvitą suliejame, dedame bananų griežinėlius ir aptepame mascarpone. Dedame kitą biskvito lakštą ir jį vėl suliejame, pilame šokoladinį pertepimą. Tuomet klojame bananus ir mascarpone. Trečias pertepimas toks pat kaip ir pirmasis.
Pauošyba:
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Padalinti gautą masę į dvi dalis. Į vieną iš jų supilti ištirpdytą, bet atvėsintą šokoladą. Jei masė per šviesi - įdėti šaukštą kakavos. Šonus tepti šokoladine grietinėle, o viršų - balta.
24 cm skersmens skardai reikės 3 pakelių "Fingers", 200 g braškių ir 1,5 m. juostelės surišti kaspinui.
Beje, šiaip bananus reiktų saulaistyti citrinos sultimis, kad jie nejuoduotų, bet aš tai pamiršau padaryti
Receptas iš čia
Pjūvio fotkė:
QUOTE(edre @ 2011 02 20, 15:06)
O as parasysiu Beatos recepta ryziu pudingas. Super vakarienei, labai labai skanu. Rasau 2 porcijoms.
6-7 valgomi saukstai apvaliuju ryziu.
1 saukstas cukraus.
1 l pieno.
Geriausia pasiruosti is ryto ir vakare virti. Uzvirti piena ir uzpilti ryzius. Na ir vakare ant mazos ugnies verdame apie geras 40min, kol ryziai isbrinksta. Vis pamaisome. Gaunasi toks lipnus ryziu pudingas ir dar su kokiom sladytom uogom, super.
6-7 valgomi saukstai apvaliuju ryziu.
1 saukstas cukraus.
1 l pieno.
Geriausia pasiruosti is ryto ir vakare virti. Uzvirti piena ir uzpilti ryzius. Na ir vakare ant mazos ugnies verdame apie geras 40min, kol ryziai isbrinksta. Vis pamaisome. Gaunasi toks lipnus ryziu pudingas ir dar su kokiom sladytom uogom, super.
Mano nusižiūrėta modifikacija, kuri šį patiekalą paverčia desertu, vertu svečių stalo (tradicinis daniškas kalėdinis patiekalas)
Kalėdinis daniškas ryžių pudingas (Ris-a-la-mande)
Į atvėsusį pudingą imaišome plaktą grietinėlę ir dedame blanširuotus migdolus (migdolus nuplikau verdančiu vandeniu ir nulupu skūrelę). Migdolai turi būti skaldyti, bet bent vienas - nesuskaldytas (pagal tradiciją - kas suras savo porcijoje, tam tie metai bus itin sėkmingi). Valgoma būtinai su vyšnių uogiene.
Skanaus
p.s. originaliame recepte verdant ryžius būtinai reikia įdėti vanilės ankštį, kurią po to išimti, bet aš kartais ją keičiu vaniliniu cukrumi. Be to, originale - migdolai tik blanširuoti, tačiau aš juos dar paskrudinu orkaitėje - man taip daug skaniau.
"Sagutės"
Pirmiausia noriu pabrėžti, kad tai net ne receptas, o tiesiog gera mintis užkandžiams
Reikia:
Sluoksniuotos bemielės tešlos
Dešrelių
Kiaušinio plakinio
Gamyba:
Suvyniojame dešrelę į sluoksniuotos tešlos lakštelį, galą prilipiname sudrėkindami vandenuku. Pjaustome ir dedame į skardą padoriu atstumu vienas nuo kito, nes gabaliukai virsdami į sagutes gerokai plečiais Patepame kiaušinio plakiniu
Suvalgo akimirksniu ir vaikai ir suaugę
Pirmiausia noriu pabrėžti, kad tai net ne receptas, o tiesiog gera mintis užkandžiams
Reikia:
Sluoksniuotos bemielės tešlos
Dešrelių
Kiaušinio plakinio
Gamyba:
Suvyniojame dešrelę į sluoksniuotos tešlos lakštelį, galą prilipiname sudrėkindami vandenuku. Pjaustome ir dedame į skardą padoriu atstumu vienas nuo kito, nes gabaliukai virsdami į sagutes gerokai plečiais Patepame kiaušinio plakiniu
Suvalgo akimirksniu ir vaikai ir suaugę
QUOTE(perfa$ @ 2011 03 02, 11:37)
noriu pasidalinti vytintos mesos receptu:
1.naudoju ispjova arba kumpi kiaules/jautienos
2.padalinu i mazesnius gabaliukus
3.druska,pipirai,ciobreliai,paprika-ant mesytes ir 3 parom palieku saldytuve4.isemus is saldytuvo kabinu prie gartraukio ir po savaites valgom(reiktu gal 1,5 savaites,bet dazniausiai neiskenciam )
1.naudoju ispjova arba kumpi kiaules/jautienos
2.padalinu i mazesnius gabaliukus
3.druska,pipirai,ciobreliai,paprika-ant mesytes ir 3 parom palieku saldytuve4.isemus is saldytuvo kabinu prie gartraukio ir po savaites valgom(reiktu gal 1,5 savaites,bet dazniausiai neiskenciam )
Mesa atrodo nuostabiai Ar galit konkreciau parasyti kokiu pavidalu jus ja saldytuve laikot - paslegiat ar siaip tik i inda idedat. Ir paskui dziovinate suvyniota i medziaga ar ne?
TRINTA POMIDORŲ SRIUBA
Reikės:
1kg 500g gerai sunokusių pomidorų,
2 skilt. česnako,
1 didelio svogūno,
1/2l daržovių sultinio,
2 v.š. kapotų šviežių petražolių,
2 v.š. tyro alyvų aliejaus,
1 a.š. kmynų,
1 a.š. džiovintų raudonėlių,
1/2 a.š. maltos kalendros miltelių,
juodųjų pipirų,
druskos.
Paruošimas: Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnaką, kmynus, kalendrą, juoduosius pipirus, raudonėlius ir aliejų sumaišykite ir gerai sutrinkite grustuvėje (ar tiesiog sumaišykite maltus prieskonius su aliejumi). Šį mišinį sudėkite į gilų puodą ir pakepinkite ant mažos ugnies apie 2min., sudėkite smulkintą svogūną ir pakepkite kol suminkštės, sudėkite smulkintus pomidorus ir petražoles, kepkite ant stiprios ugnies, kol pomidorai paleis savo sultis (apie 15min.), supilkite sultinį, dar pavirkite apie 10min., jei reikia padruskinkite. Sriubą supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir gerai sutrinkite, vėl supilkite į puodą ir dar kartą užvirinkite. Patiekite karštą su tarkuotu lydytu sūriu, grietine, liesiu jogurtu, ar vieną. Valgykite su patinkančia duona. Skanaus!
MORKŲ PYRAGAS
Stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų
2 šaukštai aliejaus
1,5 stiklinės miltų
Šaukštelis kepimo miltelių
Cukrų išsukt su kiaušiniais iki baltumo. Maišant po šaukštą dėti morkas sumaišytas su aliejumi. Tada suberti miltus su kepimo milteliais. Skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
CITRININIS KEKSAS
300 g cukraus
350 g margarino
6 kiaušiniai
2 citrinos
50 g krakmolo
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
3 šaukštai konjako arba kavos likerio
3 šaukštai vandens
Glajui: 2 stiklinės miltinio cukraus
6-8 šaukštai citrinų sulčių
konditerinių karoliukų papuošimui
Margariną išsukame su cukrumi. Įmaišome kiaušinius, nutarkuotas citrinų žieveles ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais. Kepimo formą patepame sviestu ir apibarstome miltais. Sukrečiame tešlą. Kepame 175-200°C temperatūros orkaitėje apie valandą. Iškeptą keksą iškrečiame iš kepimo formos, ją išvalome ir vėl įdedame keksą. Išspaudžiame vienos citrinos sultis ir sumaišome su konjaku, vandeniu ir miltiniu cukrumi (1 šaukštas). Šiuo mišiniu sulaistome karštą keksą. Glajui miltinį cukrų sumaišome su antrosios citrinos sultimis. Šiuo glajumi papuošiame atvėsusį keksą ir apibarstome konditeriniais karoliukais.
OBUOLIŲ PYRAGAS
700 G obuolių Šaukštelis cinamono
Stiklinė cukraus 250g sviesto
8 kiaušiniai 2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių Žiupsnelis druskos
Obuolius nulupti ir supjaustyti kuo plonesnėmis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant riebalais pateptos kepimo formos. Įpilti 100ml vandens. Šaukštą cukraus sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti obuolių skilteles.Likusį cukrų ištrinti su sviestu. Kai masė pasidarys puri, sukant po vieną įmišti kiaušinius. Maišant užsijoti miltus, sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Tešlą sukrėsti ant paruoštų obuolių. Pyragą 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepti apie 40-50 min. Dar karštą apibarstyti cukraus pudra.
ČILI SRIUBA
500 gr pomidorų
2 čili pipirai
500gr pomidorų padažo aštraus
Indelis marinuotų pupelių čili padaže
500gr maltos jautienos
2 svogūnai
Druska
Pipirai
Paruošimas: aliejuje iškepti faršą su svogūnu, pomidorus nuplikyti ir supjaustyti kuo smulkiau, ir viską sudėti į puodą, vandens pilti nedaug. Virti apie 10 15 min.
Reikės:
1kg 500g gerai sunokusių pomidorų,
2 skilt. česnako,
1 didelio svogūno,
1/2l daržovių sultinio,
2 v.š. kapotų šviežių petražolių,
2 v.š. tyro alyvų aliejaus,
1 a.š. kmynų,
1 a.š. džiovintų raudonėlių,
1/2 a.š. maltos kalendros miltelių,
juodųjų pipirų,
druskos.
Paruošimas: Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnaką, kmynus, kalendrą, juoduosius pipirus, raudonėlius ir aliejų sumaišykite ir gerai sutrinkite grustuvėje (ar tiesiog sumaišykite maltus prieskonius su aliejumi). Šį mišinį sudėkite į gilų puodą ir pakepinkite ant mažos ugnies apie 2min., sudėkite smulkintą svogūną ir pakepkite kol suminkštės, sudėkite smulkintus pomidorus ir petražoles, kepkite ant stiprios ugnies, kol pomidorai paleis savo sultis (apie 15min.), supilkite sultinį, dar pavirkite apie 10min., jei reikia padruskinkite. Sriubą supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir gerai sutrinkite, vėl supilkite į puodą ir dar kartą užvirinkite. Patiekite karštą su tarkuotu lydytu sūriu, grietine, liesiu jogurtu, ar vieną. Valgykite su patinkančia duona. Skanaus!
MORKŲ PYRAGAS
Stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų
2 šaukštai aliejaus
1,5 stiklinės miltų
Šaukštelis kepimo miltelių
Cukrų išsukt su kiaušiniais iki baltumo. Maišant po šaukštą dėti morkas sumaišytas su aliejumi. Tada suberti miltus su kepimo milteliais. Skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
CITRININIS KEKSAS
300 g cukraus
350 g margarino
6 kiaušiniai
2 citrinos
50 g krakmolo
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
3 šaukštai konjako arba kavos likerio
3 šaukštai vandens
Glajui: 2 stiklinės miltinio cukraus
6-8 šaukštai citrinų sulčių
konditerinių karoliukų papuošimui
Margariną išsukame su cukrumi. Įmaišome kiaušinius, nutarkuotas citrinų žieveles ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais. Kepimo formą patepame sviestu ir apibarstome miltais. Sukrečiame tešlą. Kepame 175-200°C temperatūros orkaitėje apie valandą. Iškeptą keksą iškrečiame iš kepimo formos, ją išvalome ir vėl įdedame keksą. Išspaudžiame vienos citrinos sultis ir sumaišome su konjaku, vandeniu ir miltiniu cukrumi (1 šaukštas). Šiuo mišiniu sulaistome karštą keksą. Glajui miltinį cukrų sumaišome su antrosios citrinos sultimis. Šiuo glajumi papuošiame atvėsusį keksą ir apibarstome konditeriniais karoliukais.
OBUOLIŲ PYRAGAS
700 G obuolių Šaukštelis cinamono
Stiklinė cukraus 250g sviesto
8 kiaušiniai 2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių Žiupsnelis druskos
Obuolius nulupti ir supjaustyti kuo plonesnėmis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant riebalais pateptos kepimo formos. Įpilti 100ml vandens. Šaukštą cukraus sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti obuolių skilteles.Likusį cukrų ištrinti su sviestu. Kai masė pasidarys puri, sukant po vieną įmišti kiaušinius. Maišant užsijoti miltus, sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Tešlą sukrėsti ant paruoštų obuolių. Pyragą 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepti apie 40-50 min. Dar karštą apibarstyti cukraus pudra.
ČILI SRIUBA
500 gr pomidorų
2 čili pipirai
500gr pomidorų padažo aštraus
Indelis marinuotų pupelių čili padaže
500gr maltos jautienos
2 svogūnai
Druska
Pipirai
Paruošimas: aliejuje iškepti faršą su svogūnu, pomidorus nuplikyti ir supjaustyti kuo smulkiau, ir viską sudėti į puodą, vandens pilti nedaug. Virti apie 10 15 min.
VARSKES PYRAGAS
400 gr. varskes
200 gr. sviesto
4 kiausiniai
2 stiklines miltu
2 stiklines cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu
1 saukstelis vanilinio cukraus
Obuoliu, braskiu arba persiku
Varske sumaisyti su islydytu sviestu, kiausiniais ir cukrumi. Tada po truputi imaisyti miltus sumaisytus su vaniliniu cukrumi ir su kepimo milteliais. Skarda istepti sviestu, supilti mase, tada ant virsaus uzpjaustyti obuoliu, persiku arba braskiu. As pamiksuoju Skanaus!
400 gr. varskes
200 gr. sviesto
4 kiausiniai
2 stiklines miltu
2 stiklines cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu
1 saukstelis vanilinio cukraus
Obuoliu, braskiu arba persiku
Varske sumaisyti su islydytu sviestu, kiausiniais ir cukrumi. Tada po truputi imaisyti miltus sumaisytus su vaniliniu cukrumi ir su kepimo milteliais. Skarda istepti sviestu, supilti mase, tada ant virsaus uzpjaustyti obuoliu, persiku arba braskiu. As pamiksuoju Skanaus!