
Netikras zuikis, receptas IŠ ČIA
500 gr. kalakutienos faršo
100 ml. kefyro
100 ml. džiūvėsėlių (pusė didelio arbatos puodelio)
1 svogūnas
kelios česnako skiltelės
1 morka
1 kiaušinis
2 a.š. kalakutienos ar kt. prieskonių
1/4 a.š. maltų pipirų
150 gr. fermentinio sūrio
2-3 v.š. pomidorų padažo
Dubenyje sumaišome kalakutieną, kefyrą, džiūvėsėlius, kiaušinius. Svogūnus apkepinti aliejuje (įberti po žiupsnelį druskos, cukraus ir pipirų), kol gražiai pagels, tuomet sudėti smulkiai tarkuotas morkas ir smulkintus česnakus, pakepinti viską dar 2-3 min. Sudėti į faršą, suberti likusius pipirus ir prieskonius, įmaišyti kubeliais pjaustytą sūrį. Viską išmaišyti, sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą, aptepti viršų pomidorų padažu ir kepti 190 C orkaitėje apie 50 min. Skanaus!
P.S. Super skanus zuikis, ypač pastovėjęs (kitą dieną)! O su karštomis bulvėmis išvis pasaka

Aguoninis obuolių pyragas, receptasIŠ ČIA
4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
80 g maltų lazdyno riešutų
4 valg. š. (60 g) sviesto
100 g miltų
4 dideli (500 g) obuoliai
150 g aguonų
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmaišyti maltus lazdyno riešutus, ištirpintą sviestą ir miltus.
3. Įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius ir aguonas.
4. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
5. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 70 75 minutes.
p.s. riešutų niekad nedėjau..
aguonas visada prieš tai užpilu vedančiu vandeniu, jos tada yra minkštesnės