Pats skaniausias zuikis, kepiau jau daug kartų, vaišinau daug žmonių, nebuvo nė vieno kuriam nepatiktų (arba visi buvo labai mandagūs )
Netikras zuikis, receptas IŠ ČIA
500 gr. kalakutienos faršo
100 ml. kefyro
100 ml. džiūvėsėlių (pusė didelio arbatos puodelio)
1 svogūnas
kelios česnako skiltelės
1 morka
1 kiaušinis
2 a.š. kalakutienos ar kt. prieskonių
1/4 a.š. maltų pipirų
150 gr. fermentinio sūrio
2-3 v.š. pomidorų padažo
Dubenyje sumaišome kalakutieną, kefyrą, džiūvėsėlius, kiaušinius. Svogūnus apkepinti aliejuje (įberti po žiupsnelį druskos, cukraus ir pipirų), kol gražiai pagels, tuomet sudėti smulkiai tarkuotas morkas ir smulkintus česnakus, pakepinti viską dar 2-3 min. Sudėti į faršą, suberti likusius pipirus ir prieskonius, įmaišyti kubeliais pjaustytą sūrį. Viską išmaišyti, sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą, aptepti viršų pomidorų padažu ir kepti 190 C orkaitėje apie 50 min. Skanaus!
P.S. Super skanus zuikis, ypač pastovėjęs (kitą dieną)! O su karštomis bulvėmis išvis pasaka
Aguoninis obuolių pyragas, receptasIŠ ČIA
4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
80 g maltų lazdyno riešutų
4 valg. š. (60 g) sviesto
100 g miltų
4 dideli (500 g) obuoliai
150 g aguonų
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmaišyti maltus lazdyno riešutus, ištirpintą sviestą ir miltus.
3. Įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius ir aguonas.
4. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
5. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 70 75 minutes.
p.s. riešutų niekad nedėjau..
aguonas visada prieš tai užpilu vedančiu vandeniu, jos tada yra minkštesnės
QUOTE(Pamelo @ 2011 02 08, 09:31)
Skanus ir paprastas tinginys
2 pakeliai Selga baltu sausainiu
2 pakeliai Selga sokoladiniu sausainiu
1 pakelis sviesto
1 indelis sutirstinto pieno su kakava (arba su kava)
gera sauja megstamu riesutu
gera sauja razinu
Sviesta istirpinti puode tada ipilti sutirstinta piena ir maisyti iki lengvo virimo. Tada sudeti i 4 dalis lauzytus sausainius, riesutus ir razinas. Viska gerai ismaisyti ir deti ant sviestinio popieriaus ir suformuoti. Atvesus i saldytuva.
Skanaus
2 pakeliai Selga baltu sausainiu
2 pakeliai Selga sokoladiniu sausainiu
1 pakelis sviesto
1 indelis sutirstinto pieno su kakava (arba su kava)
gera sauja megstamu riesutu
gera sauja razinu
Sviesta istirpinti puode tada ipilti sutirstinta piena ir maisyti iki lengvo virimo. Tada sudeti i 4 dalis lauzytus sausainius, riesutus ir razinas. Viska gerai ismaisyti ir deti ant sviestinio popieriaus ir suformuoti. Atvesus i saldytuva.
Skanaus
Ar tikrai 2 sokoladiniu sausainiu ir 2 paprastu? Dariau siandien, dejau 1 pakeli sokoladiniu ir 1 baltu, pakankamai man ten sausainiu pasirode
Pikantiška užkandėlė su tigrinėmis krevetėmis
Reikės:
pakelio šaldytų tigrinių krevečių (jau "nurengtų"),
labai plonai pjaustytos karšto rūkymo šoninės (tiek gabalėlių kiek bus krevečių),
poros šaukštų majonezo (itin skanu su "Hellmans'u),
šviežiai grūstų juodųjų pipirų,
česnako,
trupučio citrinos sulčių
dantų krapštukų/medinių smeigtukų,
sviestinio popieriaus kepimui.
Eiga:
Atšildome krevetes. Jas pamarinuojame su juodųjų pipirų, smulkinto česnako ir šlakelio švž. citrinų sulčių, marinate. Po gerų 20 min. imame gabalėlį šoninės (jei platus galima perpjauti išilgai) ir jį plonai patepame majonezu. Ant tos pusės kur tepėme majonezą, uždedame krevetę. Suvyniojame, persmeigiame smeigtuku. Suktinuką dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, kepame 5-10 min. Siūlau patiekti su česnakinėmis, šviežiai keptomis Mantingos bagetėmis
Skanaus
Reikės:
pakelio šaldytų tigrinių krevečių (jau "nurengtų"),
labai plonai pjaustytos karšto rūkymo šoninės (tiek gabalėlių kiek bus krevečių),
poros šaukštų majonezo (itin skanu su "Hellmans'u),
šviežiai grūstų juodųjų pipirų,
česnako,
trupučio citrinos sulčių
dantų krapštukų/medinių smeigtukų,
sviestinio popieriaus kepimui.
Eiga:
Atšildome krevetes. Jas pamarinuojame su juodųjų pipirų, smulkinto česnako ir šlakelio švž. citrinų sulčių, marinate. Po gerų 20 min. imame gabalėlį šoninės (jei platus galima perpjauti išilgai) ir jį plonai patepame majonezu. Ant tos pusės kur tepėme majonezą, uždedame krevetę. Suvyniojame, persmeigiame smeigtuku. Suktinuką dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, kepame 5-10 min. Siūlau patiekti su česnakinėmis, šviežiai keptomis Mantingos bagetėmis
Skanaus
QUOTE(marina861 @ 2011 02 28, 12:30)
Ar tikrai 2 sokoladiniu sausainiu ir 2 paprastu? Dariau siandien, dejau 1 pakeli sokoladiniu ir 1 baltu, pakankamai man ten sausainiu pasirode
As visada po 2 dedu. Galima ir po 1 tik gal daugiau riesutu ir razinu idejai?
QUOTE(Pamelo @ 2011 02 28, 15:42)
As visada po 2 dedu. Galima ir po 1 tik gal daugiau riesutu ir razinu idejai?
Razinu nedejau visai, nes MB nevalgo, riesutu saujele...Gavosi skaniai
noriu pasidalinti vytintos mesos receptu:
1.naudoju ispjova arba kumpi kiaules/jautienos
2.padalinu i mazesnius gabaliukus
3.druska,pipirai,ciobreliai,paprika-ant mesytes ir 3 parom palieku saldytuve
4.isemus is saldytuvo kabinu prie gartraukio ir po savaites valgom(reiktu gal 1,5 savaites,bet dazniausiai neiskenciam )
1.naudoju ispjova arba kumpi kiaules/jautienos
2.padalinu i mazesnius gabaliukus
3.druska,pipirai,ciobreliai,paprika-ant mesytes ir 3 parom palieku saldytuve
4.isemus is saldytuvo kabinu prie gartraukio ir po savaites valgom(reiktu gal 1,5 savaites,bet dazniausiai neiskenciam )
VIŠTA SU MIELINIU STOGU
pg Beatą
4 vištos šlaunelės
1 svogūnas
1 saliero stiebas
2-3 morkos
grybai arba žali žirneliai arba cukinija arba viskas kartu
1 kupinas šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 pieno stiklinė
2 kupini šaukšteliai dijono garstyčių
čiobrelis (jei yra), pipirai, pora vištienos sultinio (aš knor naudoju)
300g puff pastry (sluoksniuota bemielė)
kmynų
Nuo vištos šlaunelių nulupam odą, išimam kaulus, supjaustom gabalėliais. Į keptuvę ar puodą pilam truputį aliejaus, apkepinam vištos gabalėlius. tada dedam svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ar cukiniją, ar žirnelius, jei dedat, patroškinam su dangčiu apie dešimt - penkiolika minučių.
ištirpinam šaukštą sviesto ir jį sumaišom su miltais. pasidaro tokia tiršta košė - vadinamasis roux.
Į vištieną su daržovėmis dedam prieskonius (pipirai, čiobrelis), sultinio kubelius ir garstyčias. taip pat įpilam apie stiklinę pieno, pamaišant leidžiam dar keletą minučių pasitroškinti, kol užvirs pienas. tada viskas turėtų būt tokiam skystokam padaže, tam padažui sutirštinti dedam miltų - sviesto košę ir maišom. Kol vištienos troškinys sutirštėja.
Tešlą iškočiojam, jei reikia, aš perku paprastai jau iškočiotą.
Troškinį į indą, ant indo dedam tešlos dangtį, gražiai pritvirtinam prie kraštų, ir viduryje padarom kelių cm įpjovimą garam išeiti, truputį subadom šakute viršų, pabarstom kmynais ir šaunam į karštą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol iškeps pyrago stogas
P.S. Aš iš daržovių, ką turiu - tą dedu
pg Beatą
4 vištos šlaunelės
1 svogūnas
1 saliero stiebas
2-3 morkos
grybai arba žali žirneliai arba cukinija arba viskas kartu
1 kupinas šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 pieno stiklinė
2 kupini šaukšteliai dijono garstyčių
čiobrelis (jei yra), pipirai, pora vištienos sultinio (aš knor naudoju)
300g puff pastry (sluoksniuota bemielė)
kmynų
Nuo vištos šlaunelių nulupam odą, išimam kaulus, supjaustom gabalėliais. Į keptuvę ar puodą pilam truputį aliejaus, apkepinam vištos gabalėlius. tada dedam svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ar cukiniją, ar žirnelius, jei dedat, patroškinam su dangčiu apie dešimt - penkiolika minučių.
ištirpinam šaukštą sviesto ir jį sumaišom su miltais. pasidaro tokia tiršta košė - vadinamasis roux.
Į vištieną su daržovėmis dedam prieskonius (pipirai, čiobrelis), sultinio kubelius ir garstyčias. taip pat įpilam apie stiklinę pieno, pamaišant leidžiam dar keletą minučių pasitroškinti, kol užvirs pienas. tada viskas turėtų būt tokiam skystokam padaže, tam padažui sutirštinti dedam miltų - sviesto košę ir maišom. Kol vištienos troškinys sutirštėja.
Tešlą iškočiojam, jei reikia, aš perku paprastai jau iškočiotą.
Troškinį į indą, ant indo dedam tešlos dangtį, gražiai pritvirtinam prie kraštų, ir viduryje padarom kelių cm įpjovimą garam išeiti, truputį subadom šakute viršų, pabarstom kmynais ir šaunam į karštą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol iškeps pyrago stogas
P.S. Aš iš daržovių, ką turiu - tą dedu
SŪRIO TORTAS
Išbandytas daug kartų, man tai superinis atradimas čia, nes pasidaro per max 15 min.
http://www.mamyciukl...ai/surio-tortas
2 pakelių Selga sausainių
1 indelio kondensuoto pieno
2-3 pakelių ricotta sūrio (po 220 g 3 vnt., didesnių 2vnt.)
1 pakelio sviesto
3 kiaušinių.
Paruošimas
Smulkiai sutrinti sausainius (geriausiai sutarkuoti tarka arba sudėti į maišelį, uždengti rankšluosčiu ir daužyti su mėsos plaktuku). Sviestą ištirpinti puode.
Skardoje sudėlioti susmukintus sausainius, su ranka paspausti, išlyginti. Ant sausainių užpilti išlydytą sviestą. Sumaišyti kondensuotą pieną, sūrį ir kiaušinius.
Užpilti užpilą ant sausainių. Kepti 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. (kad tortas būtų ne skystas, iškepęs).
P.S. Aš tai kepu 180 laipsnių orkaitėj, kažkada bandžiau ir 150, tai net per valandą neiškepė, žalias viršus buvo, tai dabar ant normalios t kepu.
SKANAUS!!!
Išbandytas daug kartų, man tai superinis atradimas čia, nes pasidaro per max 15 min.
http://www.mamyciukl...ai/surio-tortas
2 pakelių Selga sausainių
1 indelio kondensuoto pieno
2-3 pakelių ricotta sūrio (po 220 g 3 vnt., didesnių 2vnt.)
1 pakelio sviesto
3 kiaušinių.
Paruošimas
Smulkiai sutrinti sausainius (geriausiai sutarkuoti tarka arba sudėti į maišelį, uždengti rankšluosčiu ir daužyti su mėsos plaktuku). Sviestą ištirpinti puode.
Skardoje sudėlioti susmukintus sausainius, su ranka paspausti, išlyginti. Ant sausainių užpilti išlydytą sviestą. Sumaišyti kondensuotą pieną, sūrį ir kiaušinius.
Užpilti užpilą ant sausainių. Kepti 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. (kad tortas būtų ne skystas, iškepęs).
P.S. Aš tai kepu 180 laipsnių orkaitėj, kažkada bandžiau ir 150, tai net per valandą neiškepė, žalias viršus buvo, tai dabar ant normalios t kepu.
SKANAUS!!!
PYRAGAS SU KONJAKU
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės dž. vaisių,
1 stiklinė vandens,
sauja riešutų,
4 kiaušiniai,
250g sviesto,
1 citina,
2 maži litrai konjako!
Prieš pradedant maišyti tešlą, paragauk konjaką, ar geras!
Suplak sviestą iki purumo su plakikliu.
Dar kartą paragauk konjaką - ar tikrai jis aukščiausios kokybės? Tam tikslui pripilk jo pilną stiklinę ir išgerk iki dugno (kartojama 2 kartus).
Įdėk į išplaktą sviestą 2 šaukštus cukraus ir dar kartą paragauk konjaką tuo pačiu metodu.
Įmušk į dubenį 2 kiaušinius ir suberk tuos keistus susiraukšlėjusius vaisius.
Dabar paragauk konjaką nustatydamas jo konsistenciją.
Išjunk plakiklį.
Užstrigusius tarp plakiklio stipinų vaisius iškrapštyk su žirklėmis.
Įmesk citriną į dubenį ir ten pat išspausk riešutus.
Papildomai įberk cukraus ir apskritai visko, ko tau norisi.
Ištepk orkaitę riebalais ir pasuk ją 360 laipsnių.
Išmesk dubenį su tešla pro langą ir pabaik gerti konjaką, nusispjauk į tą pyragą ir eik miegoti!
--
Geros dienos
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės dž. vaisių,
1 stiklinė vandens,
sauja riešutų,
4 kiaušiniai,
250g sviesto,
1 citina,
2 maži litrai konjako!
Prieš pradedant maišyti tešlą, paragauk konjaką, ar geras!
Suplak sviestą iki purumo su plakikliu.
Dar kartą paragauk konjaką - ar tikrai jis aukščiausios kokybės? Tam tikslui pripilk jo pilną stiklinę ir išgerk iki dugno (kartojama 2 kartus).
Įdėk į išplaktą sviestą 2 šaukštus cukraus ir dar kartą paragauk konjaką tuo pačiu metodu.
Įmušk į dubenį 2 kiaušinius ir suberk tuos keistus susiraukšlėjusius vaisius.
Dabar paragauk konjaką nustatydamas jo konsistenciją.
Išjunk plakiklį.
Užstrigusius tarp plakiklio stipinų vaisius iškrapštyk su žirklėmis.
Įmesk citriną į dubenį ir ten pat išspausk riešutus.
Papildomai įberk cukraus ir apskritai visko, ko tau norisi.
Ištepk orkaitę riebalais ir pasuk ją 360 laipsnių.
Išmesk dubenį su tešla pro langą ir pabaik gerti konjaką, nusispjauk į tą pyragą ir eik miegoti!
--
Geros dienos
Greitas uzkandis su baklazanu
Reikes:
Keliu riekeliu paskrudinto duonos (patostinto toste sumustinu duonos)
Baklazano
Keliu pomidoru
Krapu papuosimui
Padazui:
Keliu saukstu majonezo
Sauksto grietines
Keliu skilteliu cesnako
Gaminam:
Baklazana supjaustom griezineiais, padruskinam papipirinam ir paliekam keliom min.
Pomidorus susipjaustom griezineliais
Pasidarom padaza : isspaudzam kelias skilteles cesnako I dubeneli, tuomet idedama kelis saukstus majonezo, sauksta grietines ir viska gerai issukame.
Tuomet ikaitintoj keptuveje apkepiname baklazano grezinelius, iskeptus nuriebalinam servetele. Paruostus (iskeptus ir nuriebalintus) baklazanus dedame ant paskrudintos duonos tuomet dedamae griezineli pomidoro, uztepame padaza ir pabarstome krapais . Skanaus
Labai tinka pavaisinti netketa uzklupusius svecius, svarbu baklazano butu saldytuve
Reikes:
Keliu riekeliu paskrudinto duonos (patostinto toste sumustinu duonos)
Baklazano
Keliu pomidoru
Krapu papuosimui
Padazui:
Keliu saukstu majonezo
Sauksto grietines
Keliu skilteliu cesnako
Gaminam:
Baklazana supjaustom griezineiais, padruskinam papipirinam ir paliekam keliom min.
Pomidorus susipjaustom griezineliais
Pasidarom padaza : isspaudzam kelias skilteles cesnako I dubeneli, tuomet idedama kelis saukstus majonezo, sauksta grietines ir viska gerai issukame.
Tuomet ikaitintoj keptuveje apkepiname baklazano grezinelius, iskeptus nuriebalinam servetele. Paruostus (iskeptus ir nuriebalintus) baklazanus dedame ant paskrudintos duonos tuomet dedamae griezineli pomidoro, uztepame padaza ir pabarstome krapais . Skanaus
Labai tinka pavaisinti netketa uzklupusius svecius, svarbu baklazano butu saldytuve
Makaronai ale "Kirvio košė"
kažkada netikėtai atėjo svečių ir dariau vakarienę iš to, ką turiu. Kitą dieną draugė prašė recepto, nes pas ją atėjo bendradarbiai ir ji irgi juos norėjo taip pat skaniai pavaišinti
Reikia:
morkos
cukinija
džiovinti pomidorai
vištienos vidinė filė
grietinėlė
kaparėliai
džiovinti pomidorai
makaronai
druska
grūsti pipirai
Morkas ir cukiniją supjaustome griežinėliais ir apkepame aliejumi, kuris yra džiovintuose pomidoruose. Supjaustome smulkiai vištieną ir kepame kartu. Kai apkepa vištiena, supilame grietinėlę ir troškiname, kol verda makaronai. Gale sudedame kaparėlius ir džiovintus smulkintus pomidorus.
kažkada netikėtai atėjo svečių ir dariau vakarienę iš to, ką turiu. Kitą dieną draugė prašė recepto, nes pas ją atėjo bendradarbiai ir ji irgi juos norėjo taip pat skaniai pavaišinti
Reikia:
morkos
cukinija
džiovinti pomidorai
vištienos vidinė filė
grietinėlė
kaparėliai
džiovinti pomidorai
makaronai
druska
grūsti pipirai
Morkas ir cukiniją supjaustome griežinėliais ir apkepame aliejumi, kuris yra džiovintuose pomidoruose. Supjaustome smulkiai vištieną ir kepame kartu. Kai apkepa vištiena, supilame grietinėlę ir troškiname, kol verda makaronai. Gale sudedame kaparėlius ir džiovintus smulkintus pomidorus.
Mano pamegtos salotos:
Salotos su rukola
1 variantas
Rukola
Vyšniniai pomidorai
Mėlyni svogunai
Graikų riešutai
Balzamico actas
Šiek tiek druskos
Alyvuogių aliejus
2 variantas
Aisberg salotos
Rukola
Prinokęs avokado
Džiovinti pomidorai
Balzamico actas
Šiek tiek druskos, pipirų
Alyvuogių aliejus
Salotos su suriu feta ir dziovintais pomidorais
Aisberg salotos
Suris feta
Cherry pomidorai
Dziovinti pomidorai
Alyvuoges (juodos)
Padazas (alyvuogiu aliejus, citrinu sultys, pipirai, bazilikas) arba pirktinis paruostas
Skanaus!
Salotos su rukola
1 variantas
Rukola
Vyšniniai pomidorai
Mėlyni svogunai
Graikų riešutai
Balzamico actas
Šiek tiek druskos
Alyvuogių aliejus
2 variantas
Aisberg salotos
Rukola
Prinokęs avokado
Džiovinti pomidorai
Balzamico actas
Šiek tiek druskos, pipirų
Alyvuogių aliejus
Salotos su suriu feta ir dziovintais pomidorais
Aisberg salotos
Suris feta
Cherry pomidorai
Dziovinti pomidorai
Alyvuoges (juodos)
Padazas (alyvuogiu aliejus, citrinu sultys, pipirai, bazilikas) arba pirktinis paruostas
Skanaus!