Kepsnelis gurmanams Dziovintas slyvas uzpilti vandeniu ir palikti per nakti, jei norit greiciau apipilkit verdanciu vandeniu. Receptas reikalauja mirkyti konjake.

I slyvos vidu galima ideti banano, graikisko ar migdolinio riesuto arba kriause, as nedejau nieko. Kiekviena slyva suvynioti i plonai pjaustyta sonine ir persmeigti mediniu smeigtuku. Apkepti orkaiteje kol apskrus. Tikrai paprastas greitai pasidarantis, vyrams ypatingai patiko.
Kumpio suktinukai virtas arba karštai rūkytas kumpis
juoda duona
fermentinis sūris
virti kiaušiniai
majonezas
česnakas
aliejus kepimui
Kumpį supjaustyti plonais griežinėliais.
Juodą duona supjaustyti maždaug 1 cm storio juostelėmis, kurias trumpai apkepti įkaitintame aliejuje. Apkepintą duoną sudėti ant servetėles, kad susigertų aliejus.
Smulkiai sutarkuotą sūrį sumaišyti su susmulkintu česnaku ir majonezu.
Virtus kiaušinius perpjauti per pusę, atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuoti smulkia tarka, trynius susmulkinti šakute.
Ant kumpio griežinėlio užtepti sūrio masės, uždėti apkeptos duonos juostelę. Kumpį susukti, abu kumpio galiukus pamirkyti majoneze, tuomet vieną galiuką apvolioti kiaušinio trynyje, kitą - kiaušinio baltyme. Paruoštą suktinuką persmeigti smeigtuku.
Sūrio rutuliukai Reikės:vynuogių( geriau besėklių),
varškės sūrelio( prezidento, beladeta, creme bonjour),
100 g pelėsinio sūrio su mėlynu pelėsiu,
100-120 g sūdytų pistacijų
Varškės sūrelį ir pelėsinį sūrį ištrinti, jei trūksta druskos ar pipirų, įdedame. Jei vynuogės su sėklytėm, atsargiai ją įpjauname, bet neperpjauname per pusę, iškrapštome sėklytę, imame sūrio masės, ja apdedame vynuogę, pavoliojame į smulkintas pistacijas ir dedame 30 min. į šaldytuvą, kad pastovėtų.
Pikantiski rutuliukai Reikes:konservuotu alyvuogiu be kauliuku, 100g. dziugo surio, 100g saldytu krabu lazdeliu, skilteles cesnako, 2 saukstai majonezo.
Tarkuota suri sumaisyti su majonezu ir cesnaku kol gausis vienalyte mase. Is jos formuoti rutuliukus ir suploti. Ant paploteliu uzdeti po alyvuoge ir vel suformuoti rutuliuka. Saldytas krabu lazdeles sutarkuoti ir jose apvolioti suformuota rutuliuka. Valandai padeti i saldytuva.
Tortas su lasisa 1kepalas baltos formines duonos (nezinau ar bera tokios parduotuvese nepjaustytos, nes batona ir duonyte kepu namie)
Lasisos pertepimui: 200g sudytos lasisos, 200g sviesto, truputis citrinos sulciu.
Zaliajam pertepimui: 200g krapu, 50g. sviesto, truputis citrinos sulciu.
Geltonajam pertepimui: 3 kietai virtu kiausiniu, 50 g. sviesto, druskos pipiru.
Pertepimus ruosti su kambario temperaturos sviestu. As tiesiog sumesdavau i kombaina ir issukdavau, manau puikiai tam reikalui tiktu ir blenderis.Duona supjaustome i 5 lakstus. Pirma laksta aptepti su puse lasisos pertepimo, uzdedam duonos ja aptepam geltonuoju pertepimu, ant trecio duonos sluoksnio dedame zaliaji pertepima, ant ketvirtojo uztepam likusia lasisos mase, uzdengiam penktuoju lakstu. Suvyniojam i maistine plevele ir paslegiame. Per nakti laikome paslege, po to 1 val saltai. Isvyniojus, sonus aptepiau su nuo pertepimu likusiu sviestu, puosiau citrinomis, petrazolemis ir lasisa.
Dar skaiciau kad galima pertepti napaleono torto lakstus su panasiais pertepimais, sviesta keiciant lydytu sureliu arba kremine varske. Kai dariau galvojau kad bus beprotiskai riebu, bet riebumo nesijaute tik manau sekmingai nutupe ant pilvo sonu
Suriu idarytos paprikos 300g fermentinio surio, 200g sviesto, rysulelis svieziu krapu, 3skilteles cesnako, 2 paprikos. Suri sutarkuoti ir istrinti su smulkintais krapais cesnaku ir sviestu. Papriku virsuneles nupjauti tik tiek kad butu lengva sudeti idara ir isimti seklytes. I paruostas paprikas sudeti surio mase vis paspaudziant kad neliktu tarpeliu. Idarytas paprikas palaikyti bent pora valandu. As laikiau per nakti. Pries patiekiant supjaustyti griezineliais. Skanu su skrudintu batonu ar pakepta aliejuje duonyte.
Surio vyniotini dariau is
ciaViska dariau su mazuoju taip kad man atrodo cia darbo tikrai nedaug. Jei ka isbandysit lauksiu komentaru.

Beje receptukai is SM uzkandziu temeles arba is kvieciu prie stalo zurnaliuko.