Skanus ir paprastas tinginys
2 pakeliai Selga baltu sausainiu
2 pakeliai Selga sokoladiniu sausainiu
1 pakelis sviesto
1 indelis sutirstinto pieno su kakava (arba su kava)
gera sauja megstamu riesutu
gera sauja razinu
Sviesta istirpinti puode tada ipilti sutirstinta piena ir maisyti iki lengvo virimo. Tada sudeti i 4 dalis lauzytus sausainius, riesutus ir razinas. Viska gerai ismaisyti ir deti ant sviestinio popieriaus ir suformuoti. Atvesus i saldytuva.
Skanaus
Vienai draugei begalo patiko mano apelsininis keksiukas. Taigi kas megsta keksus labai paprastas ir ypatingo skonio
APELSININIS KEKSAS
Tešlai:
4 kiausiniai
250g cukraus (1 stikline 250ml ir 2 saukstai)
200g apelsinu sulciu
200g aliejaus (180ml)
2 apelsinu nutarkuota zievele
300g miltu (2 stiklines (sulyg krastu 250ml) )
1 pokelis kepimo milteliu(dejau 1,5 saukstelio)
Glajui:
100g cukraus pudros
truputis apelsinu sulciu
Kiausinius isplakti su cukrumi iki putu, supilti alieju, sultis, sudeti apelsino zievele ir miltus sumaisytus su kepimo milteliais.
Ir kepti 180temp 30min. Kai truputi praves aptepti glajumi,cukraus pudra istrinti su apelsinu sultimis.
Skanaus
APELSININIS KEKSAS
Tešlai:
4 kiausiniai
250g cukraus (1 stikline 250ml ir 2 saukstai)
200g apelsinu sulciu
200g aliejaus (180ml)
2 apelsinu nutarkuota zievele
300g miltu (2 stiklines (sulyg krastu 250ml) )
1 pokelis kepimo milteliu(dejau 1,5 saukstelio)
Glajui:
100g cukraus pudros
truputis apelsinu sulciu
Kiausinius isplakti su cukrumi iki putu, supilti alieju, sultis, sudeti apelsino zievele ir miltus sumaisytus su kepimo milteliais.
Ir kepti 180temp 30min. Kai truputi praves aptepti glajumi,cukraus pudra istrinti su apelsinu sultimis.
Skanaus
ČEBURĖKAI
Visų pirma, užviriname 1,3 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir dirbame šluotele, kad gerai išsimaišytų.
Miltai momentaliai prisigeria vandens ir virsta kažkuo panašiu į "varškės drebučius". Palaukiam, kol praauš, tuomet įmušam kiaušinį, šaukštą degtinės ir po truputį įminkome dar tris stiklines miltų. Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valanda pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga, o viduje nesijaučia jokių "gurulukų".
Tuo tarpu paruošiame įdarą tinka paprasčiausias "šeimininkės faršas.Tuomet sumaišome su kapotu svogūnu. Būtinas faršo ingredientas - nuo pusės iki visos stiklinės kefyro ar paprasto jogurto. Jis turi tokią savybę faršą surišti, o po to, kepimo metu, nuo jo mėsa tampa minkštesnė. Na ir ką, ir viskas, pasūdom/papipirinam/įbarstom dar prieskonių.
Tuomet tešlą suvyniojame į tokią dešrą, ir nuo jos atgnybiame maždaug vištos kiaušinio dydžio gabalėlį. Iškočiojame jį į blyną, tuomet ant viršaus uždedam lėkštelę, ir peiliu aplink apvedam, o kraštus nuimam ir dedam prie tos pačios tešlos.
Čeburėką būtina užsandarinti, antraip kepant sultinys iš vidaus pateks į aliejų, ir bus nekas. Tai galima padaryti paprasta šakute. Svarbu tai daryti atsargiai, neperspaudžiant, ir nepraduriant skūros, taip, kad šakutė siektų nuo čeburėko krašto iki 2/3 užspaudimo pirštais.
Keptuvėje storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo pilti kažkur per pirštą, kaitinti ant vidutinės ugnies.
Skanaus!!!
Visų pirma, užviriname 1,3 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir dirbame šluotele, kad gerai išsimaišytų.
Miltai momentaliai prisigeria vandens ir virsta kažkuo panašiu į "varškės drebučius". Palaukiam, kol praauš, tuomet įmušam kiaušinį, šaukštą degtinės ir po truputį įminkome dar tris stiklines miltų. Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valanda pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga, o viduje nesijaučia jokių "gurulukų".
Tuo tarpu paruošiame įdarą tinka paprasčiausias "šeimininkės faršas.Tuomet sumaišome su kapotu svogūnu. Būtinas faršo ingredientas - nuo pusės iki visos stiklinės kefyro ar paprasto jogurto. Jis turi tokią savybę faršą surišti, o po to, kepimo metu, nuo jo mėsa tampa minkštesnė. Na ir ką, ir viskas, pasūdom/papipirinam/įbarstom dar prieskonių.
Tuomet tešlą suvyniojame į tokią dešrą, ir nuo jos atgnybiame maždaug vištos kiaušinio dydžio gabalėlį. Iškočiojame jį į blyną, tuomet ant viršaus uždedam lėkštelę, ir peiliu aplink apvedam, o kraštus nuimam ir dedam prie tos pačios tešlos.
Čeburėką būtina užsandarinti, antraip kepant sultinys iš vidaus pateks į aliejų, ir bus nekas. Tai galima padaryti paprasta šakute. Svarbu tai daryti atsargiai, neperspaudžiant, ir nepraduriant skūros, taip, kad šakutė siektų nuo čeburėko krašto iki 2/3 užspaudimo pirštais.
Keptuvėje storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo pilti kažkur per pirštą, kaitinti ant vidutinės ugnies.
Skanaus!!!
Perliniu kruopu kose
Darau viska is akies. Uzmerkiame is vakaro perlines kruopas. I verdanti pasudyta vandeni sudedame kruopas ir paliekame virti. Keptuveje pakepiname rukyte sonine, morka, svoguna. Kai kruopos suminksteja, apkeptas darzoves su sonine sudedame i puoda, verdame kokia 15min. Tada per burokine tarka sutarkuojame pora bulviu ir sudedame i puoda su kruopomis ir paliekame troskintis. Idekite savo megstamu prieskoniu. Vis pamaisykite ir dapilkite vandens. Virkite tol kol kruopos bus minkstos. Skanaus, man si kose viena is megstamiausiu.
Darau viska is akies. Uzmerkiame is vakaro perlines kruopas. I verdanti pasudyta vandeni sudedame kruopas ir paliekame virti. Keptuveje pakepiname rukyte sonine, morka, svoguna. Kai kruopos suminksteja, apkeptas darzoves su sonine sudedame i puoda, verdame kokia 15min. Tada per burokine tarka sutarkuojame pora bulviu ir sudedame i puoda su kruopomis ir paliekame troskintis. Idekite savo megstamu prieskoniu. Vis pamaisykite ir dapilkite vandens. Virkite tol kol kruopos bus minkstos. Skanaus, man si kose viena is megstamiausiu.
QUOTE(Soffyyy @ 2011 02 04, 13:52)
Sūrio pyragas
Reikės:
1 pakelis Selgos sausainių (galima ir 1.5)
120 gr sviesto
20 gr miltų
90 gr cukraus (aš dedu daugiau)
5 kiaušiniai
2 pakeliai sūrio (tinka rama cream bonjure be jokiu priedu - melsvas. Taip pat galima ir Philadelphia)
cukraus pudra papuošimui.
Eiga:
1. Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti (sutrinti) su sviestu. Kad būtų vientisa masė. Šią masę dėti į sviestu pateptą skardą. Išdengti dugną ir truputį kraštus. Galima kepti apvalioj formoj kur kraštai nusiima.
2. Atskirti kiaušinių baltymus. Išplakti standžiai. Dėti visą cukrų, išplakti ir palikti stovėti.
3. Išplakti trynius. Sudėti miltus ir abu pakelius sūrio. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Tada atsargiai suversti jau paruoštus saldžius baltymus. Atsargiai išmaišyti, kad liktų standumas. Ir tuomet dėti į skardą ant sausainių pagrindo.
Kepti iki 160-180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj maždaug 1 val. 30 min.
Orientuotis, taip jog iš pradžių pyragas iškyla, būna baltas. Tada paruduoja, šiek tiek, ir suklenka (neišsigąsti). Va tada jau ir iškepęs. Atvėsusį dėti i šaldytuvą.
Geriausia valgyti kitą dieną, nors pas mus nelieka ir pirmąją.
Reikės:
1 pakelis Selgos sausainių (galima ir 1.5)
120 gr sviesto
20 gr miltų
90 gr cukraus (aš dedu daugiau)
5 kiaušiniai
2 pakeliai sūrio (tinka rama cream bonjure be jokiu priedu - melsvas. Taip pat galima ir Philadelphia)
cukraus pudra papuošimui.
Eiga:
1. Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti (sutrinti) su sviestu. Kad būtų vientisa masė. Šią masę dėti į sviestu pateptą skardą. Išdengti dugną ir truputį kraštus. Galima kepti apvalioj formoj kur kraštai nusiima.
2. Atskirti kiaušinių baltymus. Išplakti standžiai. Dėti visą cukrų, išplakti ir palikti stovėti.
3. Išplakti trynius. Sudėti miltus ir abu pakelius sūrio. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Tada atsargiai suversti jau paruoštus saldžius baltymus. Atsargiai išmaišyti, kad liktų standumas. Ir tuomet dėti į skardą ant sausainių pagrindo.
Kepti iki 160-180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj maždaug 1 val. 30 min.
Orientuotis, taip jog iš pradžių pyragas iškyla, būna baltas. Tada paruduoja, šiek tiek, ir suklenka (neišsigąsti). Va tada jau ir iškepęs. Atvėsusį dėti i šaldytuvą.
Geriausia valgyti kitą dieną, nors pas mus nelieka ir pirmąją.
Labai skanus pyragas ikelsiu foto parodyt Jau kelis kartus kepiau ir tikrai kitai dienai jo nelieka
Labai skani voveraičių sriuba
Išdorotas, nuplautas voveraites supjaustome. Tik stambias. Labai nesmulkiname.
Kiekis? Daug.
Smulkiai supjaustome ir apkepame nedidelį svogūną.
Verčiame voveraites į tą pačią keptuvę, pas svogūnus. Troškiname uždengę.
Sriubai pasiruošiame 0,5+ puoduko ryžių. Užvirus vandeniui, įdedame šaukštuką/kubelį sultinio. Suberiame ryžius.
Supjaustome trejetą nedidelių bulvyčių. Jas dėsime į sriubą po ~10 minučių nuo ryžių virimo pradžios. Ne vėliau. Kartu su bulvėmis į puodą keliauja ir apkeptos voveraitės.
Šiek tiek pavirę, įdedame druskos, šaukštelį kmynų bei porą trejetą šaukštų pomidorų padažo. Verdame dar keletą minučių.
Galiausiai suberiame smulkintus krapus. Valgome
Išdorotas, nuplautas voveraites supjaustome. Tik stambias. Labai nesmulkiname.
Kiekis? Daug.
Smulkiai supjaustome ir apkepame nedidelį svogūną.
Verčiame voveraites į tą pačią keptuvę, pas svogūnus. Troškiname uždengę.
Sriubai pasiruošiame 0,5+ puoduko ryžių. Užvirus vandeniui, įdedame šaukštuką/kubelį sultinio. Suberiame ryžius.
Supjaustome trejetą nedidelių bulvyčių. Jas dėsime į sriubą po ~10 minučių nuo ryžių virimo pradžios. Ne vėliau. Kartu su bulvėmis į puodą keliauja ir apkeptos voveraitės.
Šiek tiek pavirę, įdedame druskos, šaukštelį kmynų bei porą trejetą šaukštų pomidorų padažo. Verdame dar keletą minučių.
Galiausiai suberiame smulkintus krapus. Valgome
Gal kas noresit ismeginti lengva receptuka, ka tik iskepiau,
Sūrūs sausainiai prie alaus
Reikės:
500g miltų
3 kiaušinio tryniai
250g margarino
1 šaukštas grietinės
1 kiaušinio baltymas
žiupsnis kmynų
druskos
Margariną sukapoti su miltais. Pasūdyti su miltais sukapotą margariną, sudėti trynius, supilti grietinę. Suminkyti tešlą ir atšaldyti. Iškočioti tešlą (apie 1cm storio) ir formelėmis išpjaustyti sausainius. Prieš kepant plonai patepti išplaktu kiaušinio baltymu ir pabarstyti kmynais. Kepti labai karštoje orkaitėje kol pagels.
Tik nuotraukos ikelt nemuoku
-----------------------
As nenaudojau formeles, supjausciau siaudeliu forma.
Skanaus!
Sūrūs sausainiai prie alaus
Reikės:
500g miltų
3 kiaušinio tryniai
250g margarino
1 šaukštas grietinės
1 kiaušinio baltymas
žiupsnis kmynų
druskos
Margariną sukapoti su miltais. Pasūdyti su miltais sukapotą margariną, sudėti trynius, supilti grietinę. Suminkyti tešlą ir atšaldyti. Iškočioti tešlą (apie 1cm storio) ir formelėmis išpjaustyti sausainius. Prieš kepant plonai patepti išplaktu kiaušinio baltymu ir pabarstyti kmynais. Kepti labai karštoje orkaitėje kol pagels.
Tik nuotraukos ikelt nemuoku
-----------------------
As nenaudojau formeles, supjausciau siaudeliu forma.
Skanaus!
Sugalvojau priminti Saldžiąją ryžių košę
Reikės:
ryžių (jei pokeliais po 100-125 gr. tuomet 2 vnt.)
geros saujos razinų;
2-3 valgomųjų šaukštų kondensuoto pieno.
Razinas pamirkome vandenyje kokias 20 min. Nusunkiame, sudedame į puodą, kuriame virsim košę, užpilam vandeni ir užverdam. Sudedam ryžius. Kai ryžiai išverda, nusunkiame vandenį ir įdėję kodensuoto pieno, viską gerai išmaišome. Tiekiame į stalą :
Skanaus
P.S. Labai skani vasarą verdama ant laužo Taip pat tinka valgyti ir pašildytą.
Reikės:
ryžių (jei pokeliais po 100-125 gr. tuomet 2 vnt.)
geros saujos razinų;
2-3 valgomųjų šaukštų kondensuoto pieno.
Razinas pamirkome vandenyje kokias 20 min. Nusunkiame, sudedame į puodą, kuriame virsim košę, užpilam vandeni ir užverdam. Sudedam ryžius. Kai ryžiai išverda, nusunkiame vandenį ir įdėję kodensuoto pieno, viską gerai išmaišome. Tiekiame į stalą :
Skanaus
P.S. Labai skani vasarą verdama ant laužo Taip pat tinka valgyti ir pašildytą.
O as parasysiu Beatos recepta ryziu pudingas. Super vakarienei, labai labai skanu. Rasau 2 porcijoms.
6-7 valgomi saukstai apvaliuju ryziu.
1 saukstas cukraus.
1 l pieno.
Geriausia pasiruosti is ryto ir vakare virti. Uzvirti piena ir uzpilti ryzius. Na ir vakare ant mazos ugnies verdame apie geras 40min, kol ryziai isbrinksta. Vis pamaisome. Gaunasi toks lipnus ryziu pudingas ir dar su kokiom sladytom uogom, super.
6-7 valgomi saukstai apvaliuju ryziu.
1 saukstas cukraus.
1 l pieno.
Geriausia pasiruosti is ryto ir vakare virti. Uzvirti piena ir uzpilti ryzius. Na ir vakare ant mazos ugnies verdame apie geras 40min, kol ryziai isbrinksta. Vis pamaisome. Gaunasi toks lipnus ryziu pudingas ir dar su kokiom sladytom uogom, super.
Nerealaus skonio varškės pyragas, kas nemėgsta šokolado, tai puikiai gaunasi ir be kakavos, tik tada reikia šaukštu daugiau miltų dėt.
ŠOKOLADINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Tešlai:
125 g margarino
2 v.š. kakavos
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
0,5 a.š. sodos
Įdarui:
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis (dejau 2)
500 g varškės (dejau 3 pakelius)
2 v.š. krakmolo
Tešlą gaminame taip:
Margariną ištirpiname, supilame kakavą, cukrų, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti. Į pravėsusią masę įmušame kiaušinį ir išsukame.
Miltus sumaišome su soda ir įmaišome juos į tešlą.
Tešlą palaikome 2-3 val. šaldytuve arba pusvalandį šaldiklyje.
Įdarą gaminame taip:
Sviestą išsukame iki purumo. Paeiliui dedame cukrų, kiaušinį, varškę ir viską gerai išsukame. maišome krakmolą.
Paskutiniai žingsneliai:
Sviestu patepame kepimo formą.
Imame maždaug 2/3 tešlos ir stambia tarka sutarkuojame ją į pateptą formą. Šakute išlyginame tešlos sluoksnį.
Dedame ant jo varškės masę, taip pat išlyginame.
Užtarkuojame likusią tešlą.
Dedame pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C ir kepame 40 min.
Palaukiame kol pyragas atauš ir ragaujame
P.S. Pyragas dar skanesnis kita diena
ŠOKOLADINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Tešlai:
125 g margarino
2 v.š. kakavos
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
0,5 a.š. sodos
Įdarui:
100 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis (dejau 2)
500 g varškės (dejau 3 pakelius)
2 v.š. krakmolo
Tešlą gaminame taip:
Margariną ištirpiname, supilame kakavą, cukrų, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti. Į pravėsusią masę įmušame kiaušinį ir išsukame.
Miltus sumaišome su soda ir įmaišome juos į tešlą.
Tešlą palaikome 2-3 val. šaldytuve arba pusvalandį šaldiklyje.
Įdarą gaminame taip:
Sviestą išsukame iki purumo. Paeiliui dedame cukrų, kiaušinį, varškę ir viską gerai išsukame. maišome krakmolą.
Paskutiniai žingsneliai:
Sviestu patepame kepimo formą.
Imame maždaug 2/3 tešlos ir stambia tarka sutarkuojame ją į pateptą formą. Šakute išlyginame tešlos sluoksnį.
Dedame ant jo varškės masę, taip pat išlyginame.
Užtarkuojame likusią tešlą.
Dedame pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C ir kepame 40 min.
Palaukiame kol pyragas atauš ir ragaujame
P.S. Pyragas dar skanesnis kita diena
imetu aviziniu sausainiu receptuka
receptas is Beatos knygos:
i dubeni supilam 2 stiklines aviziniu dribsniu (as pilu kaip buna tie musli su dziovintais vaisiais, razinom - tinka), 2 stiklines kokoso drozliu ir 1 stikline miltu.
kita nedideli puoda statom ant plyteles, ir lydom 150gr sviesto (bandziau ir su margarinu - tinka biggrin.gif ), idedam 2 saukstus medaus, kad istirptu, ipilam nepilna stikline cukraus ir imusam 2 kiausinius.ismaisom ir viska uzpilam ant dribsniu. ismaisom.gausis tirsta mase. ir saukstu kabindami dedam ant isteptos blekos (arba sviest.popier.) ir formuojam blynus. kokio jau pageidaujat didumo. kepam 180laipsniu orkaitej iki 20min. stebekit, nes kepa labai greit
receptas is Beatos knygos:
i dubeni supilam 2 stiklines aviziniu dribsniu (as pilu kaip buna tie musli su dziovintais vaisiais, razinom - tinka), 2 stiklines kokoso drozliu ir 1 stikline miltu.
kita nedideli puoda statom ant plyteles, ir lydom 150gr sviesto (bandziau ir su margarinu - tinka biggrin.gif ), idedam 2 saukstus medaus, kad istirptu, ipilam nepilna stikline cukraus ir imusam 2 kiausinius.ismaisom ir viska uzpilam ant dribsniu. ismaisom.gausis tirsta mase. ir saukstu kabindami dedam ant isteptos blekos (arba sviest.popier.) ir formuojam blynus. kokio jau pageidaujat didumo. kepam 180laipsniu orkaitej iki 20min. stebekit, nes kepa labai greit
Kepsnelis gurmanams
Dziovintas slyvas uzpilti vandeniu ir palikti per nakti, jei norit greiciau apipilkit verdanciu vandeniu. Receptas reikalauja mirkyti konjake. I slyvos vidu galima ideti banano, graikisko ar migdolinio riesuto arba kriause, as nedejau nieko. Kiekviena slyva suvynioti i plonai pjaustyta sonine ir persmeigti mediniu smeigtuku. Apkepti orkaiteje kol apskrus. Tikrai paprastas greitai pasidarantis, vyrams ypatingai patiko.
Kumpio suktinukai
virtas arba karštai rūkytas kumpis
juoda duona
fermentinis sūris
virti kiaušiniai
majonezas
česnakas
aliejus kepimui
Kumpį supjaustyti plonais griežinėliais.
Juodą duona supjaustyti maždaug 1 cm storio juostelėmis, kurias trumpai apkepti įkaitintame aliejuje. Apkepintą duoną sudėti ant servetėles, kad susigertų aliejus.
Smulkiai sutarkuotą sūrį sumaišyti su susmulkintu česnaku ir majonezu.
Virtus kiaušinius perpjauti per pusę, atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuoti smulkia tarka, trynius susmulkinti šakute.
Ant kumpio griežinėlio užtepti sūrio masės, uždėti apkeptos duonos juostelę. Kumpį susukti, abu kumpio galiukus pamirkyti majoneze, tuomet vieną galiuką apvolioti kiaušinio trynyje, kitą - kiaušinio baltyme. Paruoštą suktinuką persmeigti smeigtuku.
Sūrio rutuliukai
Reikės:vynuogių( geriau besėklių),
varškės sūrelio( prezidento, beladeta, creme bonjour),
100 g pelėsinio sūrio su mėlynu pelėsiu,
100-120 g sūdytų pistacijų
Varškės sūrelį ir pelėsinį sūrį ištrinti, jei trūksta druskos ar pipirų, įdedame. Jei vynuogės su sėklytėm, atsargiai ją įpjauname, bet neperpjauname per pusę, iškrapštome sėklytę, imame sūrio masės, ja apdedame vynuogę, pavoliojame į smulkintas pistacijas ir dedame 30 min. į šaldytuvą, kad pastovėtų.
Pikantiski rutuliukai
Reikes:konservuotu alyvuogiu be kauliuku, 100g. dziugo surio, 100g saldytu krabu lazdeliu, skilteles cesnako, 2 saukstai majonezo.
Tarkuota suri sumaisyti su majonezu ir cesnaku kol gausis vienalyte mase. Is jos formuoti rutuliukus ir suploti. Ant paploteliu uzdeti po alyvuoge ir vel suformuoti rutuliuka. Saldytas krabu lazdeles sutarkuoti ir jose apvolioti suformuota rutuliuka. Valandai padeti i saldytuva.
Tortas su lasisa
1kepalas baltos formines duonos (nezinau ar bera tokios parduotuvese nepjaustytos, nes batona ir duonyte kepu namie)
Lasisos pertepimui: 200g sudytos lasisos, 200g sviesto, truputis citrinos sulciu.
Zaliajam pertepimui: 200g krapu, 50g. sviesto, truputis citrinos sulciu.
Geltonajam pertepimui: 3 kietai virtu kiausiniu, 50 g. sviesto, druskos pipiru.
Pertepimus ruosti su kambario temperaturos sviestu. As tiesiog sumesdavau i kombaina ir issukdavau, manau puikiai tam reikalui tiktu ir blenderis.Duona supjaustome i 5 lakstus. Pirma laksta aptepti su puse lasisos pertepimo, uzdedam duonos ja aptepam geltonuoju pertepimu, ant trecio duonos sluoksnio dedame zaliaji pertepima, ant ketvirtojo uztepam likusia lasisos mase, uzdengiam penktuoju lakstu. Suvyniojam i maistine plevele ir paslegiame. Per nakti laikome paslege, po to 1 val saltai. Isvyniojus, sonus aptepiau su nuo pertepimu likusiu sviestu, puosiau citrinomis, petrazolemis ir lasisa.
Dar skaiciau kad galima pertepti napaleono torto lakstus su panasiais pertepimais, sviesta keiciant lydytu sureliu arba kremine varske. Kai dariau galvojau kad bus beprotiskai riebu, bet riebumo nesijaute tik manau sekmingai nutupe ant pilvo sonu
Suriu idarytos paprikos
300g fermentinio surio, 200g sviesto, rysulelis svieziu krapu, 3skilteles cesnako, 2 paprikos. Suri sutarkuoti ir istrinti su smulkintais krapais cesnaku ir sviestu. Papriku virsuneles nupjauti tik tiek kad butu lengva sudeti idara ir isimti seklytes. I paruostas paprikas sudeti surio mase vis paspaudziant kad neliktu tarpeliu. Idarytas paprikas palaikyti bent pora valandu. As laikiau per nakti. Pries patiekiant supjaustyti griezineliais. Skanu su skrudintu batonu ar pakepta aliejuje duonyte.
Surio vyniotini dariau is cia
Viska dariau su mazuoju taip kad man atrodo cia darbo tikrai nedaug. Jei ka isbandysit lauksiu komentaru. Beje receptukai is SM uzkandziu temeles arba is kvieciu prie stalo zurnaliuko.
Dziovintas slyvas uzpilti vandeniu ir palikti per nakti, jei norit greiciau apipilkit verdanciu vandeniu. Receptas reikalauja mirkyti konjake. I slyvos vidu galima ideti banano, graikisko ar migdolinio riesuto arba kriause, as nedejau nieko. Kiekviena slyva suvynioti i plonai pjaustyta sonine ir persmeigti mediniu smeigtuku. Apkepti orkaiteje kol apskrus. Tikrai paprastas greitai pasidarantis, vyrams ypatingai patiko.
Kumpio suktinukai
virtas arba karštai rūkytas kumpis
juoda duona
fermentinis sūris
virti kiaušiniai
majonezas
česnakas
aliejus kepimui
Kumpį supjaustyti plonais griežinėliais.
Juodą duona supjaustyti maždaug 1 cm storio juostelėmis, kurias trumpai apkepti įkaitintame aliejuje. Apkepintą duoną sudėti ant servetėles, kad susigertų aliejus.
Smulkiai sutarkuotą sūrį sumaišyti su susmulkintu česnaku ir majonezu.
Virtus kiaušinius perpjauti per pusę, atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuoti smulkia tarka, trynius susmulkinti šakute.
Ant kumpio griežinėlio užtepti sūrio masės, uždėti apkeptos duonos juostelę. Kumpį susukti, abu kumpio galiukus pamirkyti majoneze, tuomet vieną galiuką apvolioti kiaušinio trynyje, kitą - kiaušinio baltyme. Paruoštą suktinuką persmeigti smeigtuku.
Sūrio rutuliukai
Reikės:vynuogių( geriau besėklių),
varškės sūrelio( prezidento, beladeta, creme bonjour),
100 g pelėsinio sūrio su mėlynu pelėsiu,
100-120 g sūdytų pistacijų
Varškės sūrelį ir pelėsinį sūrį ištrinti, jei trūksta druskos ar pipirų, įdedame. Jei vynuogės su sėklytėm, atsargiai ją įpjauname, bet neperpjauname per pusę, iškrapštome sėklytę, imame sūrio masės, ja apdedame vynuogę, pavoliojame į smulkintas pistacijas ir dedame 30 min. į šaldytuvą, kad pastovėtų.
Pikantiski rutuliukai
Reikes:konservuotu alyvuogiu be kauliuku, 100g. dziugo surio, 100g saldytu krabu lazdeliu, skilteles cesnako, 2 saukstai majonezo.
Tarkuota suri sumaisyti su majonezu ir cesnaku kol gausis vienalyte mase. Is jos formuoti rutuliukus ir suploti. Ant paploteliu uzdeti po alyvuoge ir vel suformuoti rutuliuka. Saldytas krabu lazdeles sutarkuoti ir jose apvolioti suformuota rutuliuka. Valandai padeti i saldytuva.
Tortas su lasisa
1kepalas baltos formines duonos (nezinau ar bera tokios parduotuvese nepjaustytos, nes batona ir duonyte kepu namie)
Lasisos pertepimui: 200g sudytos lasisos, 200g sviesto, truputis citrinos sulciu.
Zaliajam pertepimui: 200g krapu, 50g. sviesto, truputis citrinos sulciu.
Geltonajam pertepimui: 3 kietai virtu kiausiniu, 50 g. sviesto, druskos pipiru.
Pertepimus ruosti su kambario temperaturos sviestu. As tiesiog sumesdavau i kombaina ir issukdavau, manau puikiai tam reikalui tiktu ir blenderis.Duona supjaustome i 5 lakstus. Pirma laksta aptepti su puse lasisos pertepimo, uzdedam duonos ja aptepam geltonuoju pertepimu, ant trecio duonos sluoksnio dedame zaliaji pertepima, ant ketvirtojo uztepam likusia lasisos mase, uzdengiam penktuoju lakstu. Suvyniojam i maistine plevele ir paslegiame. Per nakti laikome paslege, po to 1 val saltai. Isvyniojus, sonus aptepiau su nuo pertepimu likusiu sviestu, puosiau citrinomis, petrazolemis ir lasisa.
Dar skaiciau kad galima pertepti napaleono torto lakstus su panasiais pertepimais, sviesta keiciant lydytu sureliu arba kremine varske. Kai dariau galvojau kad bus beprotiskai riebu, bet riebumo nesijaute tik manau sekmingai nutupe ant pilvo sonu
Suriu idarytos paprikos
300g fermentinio surio, 200g sviesto, rysulelis svieziu krapu, 3skilteles cesnako, 2 paprikos. Suri sutarkuoti ir istrinti su smulkintais krapais cesnaku ir sviestu. Papriku virsuneles nupjauti tik tiek kad butu lengva sudeti idara ir isimti seklytes. I paruostas paprikas sudeti surio mase vis paspaudziant kad neliktu tarpeliu. Idarytas paprikas palaikyti bent pora valandu. As laikiau per nakti. Pries patiekiant supjaustyti griezineliais. Skanu su skrudintu batonu ar pakepta aliejuje duonyte.
Surio vyniotini dariau is cia
Viska dariau su mazuoju taip kad man atrodo cia darbo tikrai nedaug. Jei ka isbandysit lauksiu komentaru. Beje receptukai is SM uzkandziu temeles arba is kvieciu prie stalo zurnaliuko.