Savaitgalio blynai (pagal Beata)
4 zmonems
4 dideli kiausiniai
4 saukstai cukraus
75gr lydyto sviesto
250gr miltu
1,5 saukstelio kepimo milteliu
1ziupsnis druskos
250ml lieso naturalaus jogurto
1 saukstelis cinamono
aliejaus kepti
1) Kiausiniu trynius atskiriame nuo baltymu ir su cukrumi isplakame.
2) I isplaktus trynius pilame pravesusi lydyta sviesta ir plakame keleta minuciu. Miltus sumaisome su kepimo milteliais ir druska, pora kartu issijojame.
3) I kiausinius ir sviesta supilame jogurta. Jei nera jogurto, galima ir kefyra. Tada supilame, o dar geriau isijojame miltus. Imaisome cinamona. Tesla turi buti tirstoka, net per tirsta blynams.Jei gaunasi skystoka, idedam dar miltu.
4) Baltymus isplakame iki standziu putu ir atsargiai imaisome i tesla. Juos imaisome pamazu, per kokius tris kartus. Baltymai tesla praskies, netgi matysis ju ir ora akys.
5)Aliejaus keptuveje nedaug.Galima ipilt laseli ir popieriniu ranksluosciu isvalyt keptuve. Kabint saukstu tesla i det i keptuve.
Blynai kepdami ispamsta ir labai skanus.
EKLERAI
75g sviesto
1 stikline miltu
1 stikline vandens
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos
Saldziam idarui naudoju virta kondensuota piena, o, kad butu graziau apslakstau sokoladu, bet nebutina.
EIGA: vandeni su sviestu kaitinti ant virykles, kai prades virt staigiai isjungti ugni ir subert miltus, gerai ismaisyti. Kai praves tesla imusti po viena kiausini ir issukti, kol tesla taps vientisa.
Jei neturit kepimo popieriaus, tai skardele reikia pabarstyti miltais, tada arba su svirkstu arba tiesiog su sauksteliu formuoti pyragelius. Palikti nemazus tarpelius tarp pyragaiciu, nes padideja daugiau nei dvigubai.
Ikaitinti orkaite apie 180 laipsniu ir ideti eklerus. Jokiu budu NEATIDARINETI orkaites kol neiskeps, kad nesukristu. Keps ape 20minuciu.
SKANAUS!
Galite i vidu deti ir nesaldzius idarus. Darau su rukyta zuvim, pikantiska misrainyte ir t.t.
75g sviesto
1 stikline miltu
1 stikline vandens
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos
Saldziam idarui naudoju virta kondensuota piena, o, kad butu graziau apslakstau sokoladu, bet nebutina.
EIGA: vandeni su sviestu kaitinti ant virykles, kai prades virt staigiai isjungti ugni ir subert miltus, gerai ismaisyti. Kai praves tesla imusti po viena kiausini ir issukti, kol tesla taps vientisa.
Jei neturit kepimo popieriaus, tai skardele reikia pabarstyti miltais, tada arba su svirkstu arba tiesiog su sauksteliu formuoti pyragelius. Palikti nemazus tarpelius tarp pyragaiciu, nes padideja daugiau nei dvigubai.
Ikaitinti orkaite apie 180 laipsniu ir ideti eklerus. Jokiu budu NEATIDARINETI orkaites kol neiskeps, kad nesukristu. Keps ape 20minuciu.
SKANAUS!
Galite i vidu deti ir nesaldzius idarus. Darau su rukyta zuvim, pikantiska misrainyte ir t.t.
GAIVUS CITRININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Reikia:
1,5 pakelio sausainių a le gaidelis
400 g varškės
200 g sviesto
3 kiaušinių baltymų
Indelio kondensuoto pieno
Citrinos
Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su puse pakelio ištirpinto sviesto. Masę suslėgti į apvalios sviestu pateptos formos dugną. Mikseriu sumaišyti varškę ir kondensuotą pieną, įtarkuoti vienos citrinos žievelę ir įspaust maždaug trečdalio citrinos sultis. Išplakti baltymus ir įmaišyti į varškės masę. Masę supilti į formą ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių orkaitėj. Iškepus atvėsinti ir palaikyti šaldytuve, geriausia per naktį.
Labai labai gaivus, švelnaus skonio pyragas
Skanaus
Reikia:
1,5 pakelio sausainių a le gaidelis
400 g varškės
200 g sviesto
3 kiaušinių baltymų
Indelio kondensuoto pieno
Citrinos
Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su puse pakelio ištirpinto sviesto. Masę suslėgti į apvalios sviestu pateptos formos dugną. Mikseriu sumaišyti varškę ir kondensuotą pieną, įtarkuoti vienos citrinos žievelę ir įspaust maždaug trečdalio citrinos sultis. Išplakti baltymus ir įmaišyti į varškės masę. Masę supilti į formą ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių orkaitėj. Iškepus atvėsinti ir palaikyti šaldytuve, geriausia per naktį.
Labai labai gaivus, švelnaus skonio pyragas
Skanaus
MIELINES SPURGYTES SU BULVEM
70 gr. virtos bulves (1 nemaza bulve)
15 gr. slapiu mieliu, jeigu sausos - 7 gr.
125 gr. sviesto arba margarino
0.5 stiklines giretines
4 kiausiniai
Apie 800 gr miltu
4 saukstai cukraus
Slakelis degtines
Cukraus pudros pabarstymui
Isplakti gerai kiausinius su cukrumi. Baltymus ir trynius atskirai. Sudeti mieles, , lydyta sviesta, grietine, virta sutrinta bulve. Gerai ismaisyti. Tada po truputi berti miltus ir minkyti tesla. Miltu deti tiek, kad butu ne per kieta tesla. Tada tesla deti siltai ir pakildinti. Pakildinus kocioti ir formuoti spugytes. Virti aliejuje. Isvirtas dedu ant popieriaus, kad nusivarvetu aliejus. Pabarstau cukraus pudra.
Nuotraukoje kiekis darytas is puses normos. (nu 3 suvalgiau kepdama ) Skanaus!!!
70 gr. virtos bulves (1 nemaza bulve)
15 gr. slapiu mieliu, jeigu sausos - 7 gr.
125 gr. sviesto arba margarino
0.5 stiklines giretines
4 kiausiniai
Apie 800 gr miltu
4 saukstai cukraus
Slakelis degtines
Cukraus pudros pabarstymui
Isplakti gerai kiausinius su cukrumi. Baltymus ir trynius atskirai. Sudeti mieles, , lydyta sviesta, grietine, virta sutrinta bulve. Gerai ismaisyti. Tada po truputi berti miltus ir minkyti tesla. Miltu deti tiek, kad butu ne per kieta tesla. Tada tesla deti siltai ir pakildinti. Pakildinus kocioti ir formuoti spugytes. Virti aliejuje. Isvirtas dedu ant popieriaus, kad nusivarvetu aliejus. Pabarstau cukraus pudra.
Nuotraukoje kiekis darytas is puses normos. (nu 3 suvalgiau kepdama ) Skanaus!!!
Liezuvio uzpiltine
Reikes: Liezuvio
Morku
Zirneliu
Raugintu agurku
Zelatinos
Zelatina uzpyliau 5 saukstais salto vandens ir palikau brinkt.. Per ta laika susipjausciau viska ka turiu ir ismaisiau.. Ant zelatinos uzpyliau karsto vandens ir ismaisiau gerai, supyliau i inda kur supjaustyti produktai, palaukiau kol atves ir i saldytuva.. po keliu valandu istraukiau ir galima valgyt su krienais ir majonezu
Reikes: Liezuvio
Morku
Zirneliu
Raugintu agurku
Zelatinos
Zelatina uzpyliau 5 saukstais salto vandens ir palikau brinkt.. Per ta laika susipjausciau viska ka turiu ir ismaisiau.. Ant zelatinos uzpyliau karsto vandens ir ismaisiau gerai, supyliau i inda kur supjaustyti produktai, palaukiau kol atves ir i saldytuva.. po keliu valandu istraukiau ir galima valgyt su krienais ir majonezu
NUOSTABAUS SKONIO KIAULIENOS - OBUOLIU KEPSNIAI
Reikes:
Mazu obuoliuku
Kiaulienos karbonadu
Surio
Dziovintu slyvu
Cinamono
Prieskoniu
Plonai ismusti kiaulienos karbonadus. Juos iprieskoniuoti druska, pipirais, mesos prieskoniais. Mazu obuoliuku iskabtuoti viduriukus, pati obuoliuka paliekant ciela. Tada i obuoliuko viduriuka deti gabaleli lydyto surio, is kitos puses deti dziovinta slyva, pabarstyta cinamonu.
Tada toki paruosta obuoliuka abgaubti kiaulienos karbonadu, kad krasciukai mesos liktu virsuje. Visa si karbonada ivynioti i folija ir kepti beveik valanda orkaiteje.
Super skanu
KOKOSINIAI TRASKUCIAI -FLORENTINAI
Reikes:
Nesaldziu sausu pusryciu
1 indelio kendensuoto pieno
Sezamu seklu
Kokoso drozliu
Viska dubenyje sumaisyti, mase turi buti tokia, kad butu tarpusavy lipimas. Tada deti ant kepimo popieriaus ir kepti orkaiteje kelias minutes, nes greitai svyla, reikia labai ziureti. Nuostabus skonis. Isimineti nuo popieriaus reikia tik atsalusius, nes kitaip luzines.
CUKINIJU BLYNAI
Reikes:
1 nedideles cukinijos
1 morkos
1 svoguno
2 kiausiniu
Miltu
Druskos, pipiru
Kiausinius isplakti su druska ir pipirais. Tada itarkuoti burokine tarka cukinija, morka. Ideti smulkiai pjaustyta svoguna. Keli saukstai miltu. Kepti keptuveje.
Reikes:
Mazu obuoliuku
Kiaulienos karbonadu
Surio
Dziovintu slyvu
Cinamono
Prieskoniu
Plonai ismusti kiaulienos karbonadus. Juos iprieskoniuoti druska, pipirais, mesos prieskoniais. Mazu obuoliuku iskabtuoti viduriukus, pati obuoliuka paliekant ciela. Tada i obuoliuko viduriuka deti gabaleli lydyto surio, is kitos puses deti dziovinta slyva, pabarstyta cinamonu.
Tada toki paruosta obuoliuka abgaubti kiaulienos karbonadu, kad krasciukai mesos liktu virsuje. Visa si karbonada ivynioti i folija ir kepti beveik valanda orkaiteje.
Super skanu
KOKOSINIAI TRASKUCIAI -FLORENTINAI
Reikes:
Nesaldziu sausu pusryciu
1 indelio kendensuoto pieno
Sezamu seklu
Kokoso drozliu
Viska dubenyje sumaisyti, mase turi buti tokia, kad butu tarpusavy lipimas. Tada deti ant kepimo popieriaus ir kepti orkaiteje kelias minutes, nes greitai svyla, reikia labai ziureti. Nuostabus skonis. Isimineti nuo popieriaus reikia tik atsalusius, nes kitaip luzines.
CUKINIJU BLYNAI
Reikes:
1 nedideles cukinijos
1 morkos
1 svoguno
2 kiausiniu
Miltu
Druskos, pipiru
Kiausinius isplakti su druska ir pipirais. Tada itarkuoti burokine tarka cukinija, morka. Ideti smulkiai pjaustyta svoguna. Keli saukstai miltu. Kepti keptuveje.
Syu čirviniai blynai
1 pakelis varškės (tas paprastas, 200 g.)
2 kiaušiniai
šlakelis pieno (bet tikrai nedaug, kokių 50-100 ml)
šaukštas cukraus
50-70 g sviesto
1-2 vidutinio dydžio smulkiai tarkuotos morkos
viską sublenderiuojam, dedam miltų tiek, kad tešla būtų vidutinio tirštumo ir kepam. smile.gif
ypatingai skanu su šviežiom trintom uogom, nors puikiai vaikai kerta ir be nieko, nes blynukai patys iš savęs labai skanūs smile.gif
rekomenduoju iškeptus dėti ne ant lėkštės, o pvz ant iš orkaitės ištrauktų grotelių. tada jie nesudrėks ir bus traškesni.
1 pakelis varškės (tas paprastas, 200 g.)
2 kiaušiniai
šlakelis pieno (bet tikrai nedaug, kokių 50-100 ml)
šaukštas cukraus
50-70 g sviesto
1-2 vidutinio dydžio smulkiai tarkuotos morkos
viską sublenderiuojam, dedam miltų tiek, kad tešla būtų vidutinio tirštumo ir kepam. smile.gif
ypatingai skanu su šviežiom trintom uogom, nors puikiai vaikai kerta ir be nieko, nes blynukai patys iš savęs labai skanūs smile.gif
rekomenduoju iškeptus dėti ne ant lėkštės, o pvz ant iš orkaitės ištrauktų grotelių. tada jie nesudrėks ir bus traškesni.