Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(hazelnut @ 2011 03 18, 18:39)
Rizotas TURI, net ne turi, o PRIVALO būti sulipęs. Na, ne sulipęs, o kreminis, tirštas. Paties patiekalo konsistencija turėtų būti panaši į labai tirštą sriubą, nes išsiskyręs ryžių krakmolas sutirština sultinį, o ryžiai tarytum plaukioja padaže.

user posted image

Risotto ryžiai dažnai net nebūna užvadinti kaip risotto ryžiai. Šiam patiekalui reikia pirkti Arborio, Carnaroli ar Vialone Nano ryžius. Vialone Nano pas mus niekad nemačiau, bet Arborio ir Carneroli tai tikria yra beveik kiekvienam PC.

Tai, ką jūs išvirėte, buvo tikrai ne risotto, o ryžių košė.
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.

P.S. Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone wink.gif

user posted image

Aš šiaip tikrai nesu Beatos gerbėja. Šauni moteriškė, tik tiek, jokių meilių jos receptams. Bet panettones recepte juk ir nurodyta, kad naudoti panettone, iš esmės, paprasta bulkelė su razinkom, tai nelabai didelis skirtumas ar batonas ar panettone. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2011 03 18, 19:35)
Aš šiaip tikrai nesu Beatos gerbėja. Šauni moteriškė, tik tiek, jokių meilių jos receptams. Bet panettones recepte juk ir nurodyta, kad naudoti panettone, iš esmės, paprasta bulkelė su razinkom, tai nelabai didelis skirtumas ar batonas ar panettone. ax.gif


smile.gif) nenoriu leistis į gilesnes diskusijas ir breikalingus pykčius. Vistiek bus bevertės.
Svarbiausia gi, kad kažkam skanu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2011 03 18, 19:35)
Aš šiaip tikrai nesu Beatos gerbėja. Šauni moteriškė, tik tiek, jokių meilių jos receptams. Bet panettones recepte juk ir nurodyta, kad naudoti panettone, iš esmės, paprasta bulkelė su razinkom, tai nelabai didelis skirtumas ar batonas ar panettone. ax.gif
Čia nelabai jus supratau...Knygoj yra parašyta - Panetone (arba duonos) apkepas. Ten (UK, Italijoje, etc) dažniausiai jį kepa iš užsistovėjusio Panettone. LT tas Panettone nepopuliaraus ir daugeliui nežinomas, tad siūloma kepti iš paprasto batono ar baltos duonos. Rezultatas gaunasi labai panašus. O kad vadina čia visos tą apkepą Panettone, tai todėl, kad paprasta įsiminti ir iškart aišku apie kurį receptą kalba eina.

O rizotui (beje lietuviškai būtų daugiaryžis), naudokit paprastus apvaliuosius ryžius.

Na negali būti visiems tie patys valgiai skanūs. Beata ir neapeliuoja į virtuvės guru, tiesiog pasidalino savo virtuvės receptais, kas dabar yra labai "ant bangos".
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 03 18, 22:59)
Na negali būti visiems tie patys valgiai skanūs. Beata ir neapeliuoja į virtuvės guru, tiesiog pasidalino savo virtuvės receptais, kas dabar yra labai "ant  bangos".


vija, tiksliau tikriausiai ir neįmanoma pasakyt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pirkciau beatos knyga 1dali, gali buti naudota, bet geros bukles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chansse @ 2011 03 19, 11:30)
Pirkciau beatos knyga 1dali, gali buti naudota, bet geros bukles  4u.gif

Dabar Pegaso knygynuose 30 lt:
http://www.pegasas.l...os-virtuve/8381
Atsakyti
Ką tik pasidariau silkės su morkom, obuoliais ir razinom... Oj kaip man ji patinka thumbup.gif tik kadangi čia pas mane nėra beveik pirkti silkės filė, eilinį sykį teko išdarinėti visą silkutę.. Šiaip net geriau, girdėjau, kad filė dėžutėse buna pilna visokių E, tad nors teko pavargti, bet manau, kad buvo naudinga.. O skonis tai labai labai cool.gif
Atsakyti
Išbandžiau marinuotą silkę su svogūnais ir morkomis. Super dalykėlis thumbup.gif (tik man kietos morkos gavosi - matyt per stambiai supjausčiau ir jos nespėjo išvirti). Bet vis tiek labai skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2011 03 19, 21:12)
Išbandžiau marinuotą silkę su svogūnais ir morkomis. Super dalykėlis  thumbup.gif (tik man kietos morkos gavosi - matyt per stambiai supjausčiau ir jos nespėjo išvirti). Bet vis tiek labai skanu  drinks_cheers.gif

Jos tokios ir turi buti. Cia ir yra visas cinkelis mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien dariau uztepeles su skumbrija,su lasisa ir su alyvuogemis labai patiko.Rekomenduoju visoms isbandyti,kas megsta tokius dalykus.
Atsakyti
As kazkada dariau salotas keptu varskes suriu ir kuskusu (nepamenu tikslaus pavadinimo), tai nepatiko nei man, nei seimynai. Gal kruopos buvo prastos, nes jautes praktiskai tik jos... mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miranda80: 19 kovo 2011 - 23:15
QUOTE(Inga__ @ 2011 03 19, 19:12)
Ką tik pasidariau silkės su morkom, obuoliais ir razinom... Oj kaip man ji patinka  thumbup.gif  tik kadangi čia pas mane nėra beveik pirkti silkės filė, eilinį sykį teko išdarinėti visą silkutę.. Šiaip net geriau, girdėjau, kad filė dėžutėse buna pilna visokių E, tad nors teko pavargti, bet manau, kad buvo naudinga.. O skonis tai labai labai  cool.gif



QUOTE(astute_k @ 2011 03 19, 23:12)
Išbandžiau marinuotą silkę su svogūnais ir morkomis. Super dalykėlis  thumbup.gif (tik man kietos morkos gavosi - matyt per stambiai supjausčiau ir jos nespėjo išvirti). Bet vis tiek labai skanu  drinks_cheers.gif


Gal būtų galima įkelti šiuos receptus. ax.gif Ir mascarponės, braškių ir sausainių deserto. smile.gif
Atsakyti