QUOTE(hazelnut @ 2011 03 18, 18:39)
Rizotas TURI, net ne turi, o PRIVALO būti sulipęs. Na, ne sulipęs, o kreminis, tirštas. Paties patiekalo konsistencija turėtų būti panaši į labai tirštą sriubą, nes išsiskyręs ryžių krakmolas sutirština sultinį, o ryžiai tarytum plaukioja padaže.
Risotto ryžiai dažnai net nebūna užvadinti kaip risotto ryžiai. Šiam patiekalui reikia pirkti Arborio, Carnaroli ar Vialone Nano ryžius. Vialone Nano pas mus niekad nemačiau, bet Arborio ir Carneroli tai tikria yra beveik kiekvienam PC.
Tai, ką jūs išvirėte, buvo tikrai ne risotto, o ryžių košė.
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.
P.S. Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone
Risotto ryžiai dažnai net nebūna užvadinti kaip risotto ryžiai. Šiam patiekalui reikia pirkti Arborio, Carnaroli ar Vialone Nano ryžius. Vialone Nano pas mus niekad nemačiau, bet Arborio ir Carneroli tai tikria yra beveik kiekvienam PC.
Tai, ką jūs išvirėte, buvo tikrai ne risotto, o ryžių košė.
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.
P.S. Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone
Aš šiaip tikrai nesu Beatos gerbėja. Šauni moteriškė, tik tiek, jokių meilių jos receptams. Bet panettones recepte juk ir nurodyta, kad naudoti panettone, iš esmės, paprasta bulkelė su razinkom, tai nelabai didelis skirtumas ar batonas ar panettone.