O man sparnelių recepto gaila?
QUOTE(AkvileZ @ 2011 03 18, 14:27)
Ačiū, tu pati geriausia
Nu baik, jeigu reikia - tai reikia
Darysiu šiandien guliašą, tik ne su kalakutiena, o su stirniena
Gal kas bandėt lauko kepsnius iš pirmos knygos?
Šiandien pas mus pietums - rizotas su daržovėmis ir kepta žuvimi (iš 2 knygos). Pirmą kartą gaminau rizotą, nieko sudėtingo pasirodo, tik nelabai gali nueiti kur, reikia stebėti ir maišyti Šiaip daug ką ne pagal receptą dariau, naudojau kitokias daržoves: šaldytus žirnelius, šaldytus šparagus, cukiniją ir pomidorą (ne vyšninį, o paprastą, tik išėmiau sėklytes ir naudojau tik minkštiumą). Dar taip ir nesusigaudžiau iki šiol kokie tie rizoto ryžiai Parduotuvėse kiek žiūrėjau neradau, kad būtent toks būtų pavadinimas, tai dariau su plikytais ilgagrūdžiais, nesulipo, žodžiu, puikiai išėjo Man patiko šis receptas, aš tą rizotą ir taip valgyčiau be visokių žuvų ar vištienos (Beatą ir tokį variantą siūlo)
Dar kokią čia dieną vėl troškinau raugintus kopūstus pagal receptą iš pirmos knygos, tik per pusę maišiau su šviežiomis, mano skoniui labiau priimtinas variantas, daug skaniau išėjo
Noriu irgi keksiukus su rikota daryti, persikus konservuotus turiu, bet tos akcijinės rikotos jau antroje maximoje neradau Deficitas Na gal pasiseks man dar surasti
Dar kokią čia dieną vėl troškinau raugintus kopūstus pagal receptą iš pirmos knygos, tik per pusę maišiau su šviežiomis, mano skoniui labiau priimtinas variantas, daug skaniau išėjo
Noriu irgi keksiukus su rikota daryti, persikus konservuotus turiu, bet tos akcijinės rikotos jau antroje maximoje neradau Deficitas Na gal pasiseks man dar surasti
Noriu paklausti tu, kurios gamino sventini kepeneliu pasteta is II knygos - ar butina naudoti brendi ar roma? Neturiu jokio atidaryto butelio, tai galvoju kuo galeciau pakeisti? dariau pasteta is I knygos, tai tikrai labai patiko o dabar noriu ta kita receptuka pabandyti
[quote=Tanika,2011 03 18, 16:14]
Šiandien pas mus pietums - rizotas su daržovėmis ir kepta žuvimi (iš 2 knygos). Pirmą kartą gaminau rizotą, nieko sudėtingo pasirodo, tik nelabai gali nueiti kur, reikia stebėti ir maišyti Šiaip daug ką ne pagal receptą dariau, naudojau kitokias daržoves: šaldytus žirnelius, šaldytus šparagus, cukiniją ir pomidorą (ne vyšninį, o paprastą, tik išėmiau sėklytes ir naudojau tik minkštiumą). Dar taip ir nesusigaudžiau iki šiol kokie tie rizoto ryžiai Parduotuvėse kiek žiūrėjau neradau, kad būtent toks būtų pavadinimas, tai dariau su plikytais ilgagrūdžiais, nesulipo, žodžiu, puikiai išėjo Man patiko šis receptas, aš tą rizotą ir taip valgyčiau be visokių žuvų ar vištienos (Beatą ir tokį variantą siūlo)
Pamačiau kai rizotą gamino Oliveris, ir taip užsimaniau pasigaminti šį patiekalą...
Ir pradėjau "Rizoto" ryžių paiešką. Radau tik "Hyper Maximoj", bet labai jau brangūs - 10 Lt nedidelis pokelis. Tai vis laukiau kieno nors nuomonės, ar išeina šis patiekalas skanus iš kitokių ryžių, nes visuose receptuose rašo, kad būtent tie "Rizoto" ryžiai reikalingi.
Kažkodėl ir aš pagalvojau apie plikytus.
Tai jau dabar tikrai bandysiu
Šiandien pas mus pietums - rizotas su daržovėmis ir kepta žuvimi (iš 2 knygos). Pirmą kartą gaminau rizotą, nieko sudėtingo pasirodo, tik nelabai gali nueiti kur, reikia stebėti ir maišyti Šiaip daug ką ne pagal receptą dariau, naudojau kitokias daržoves: šaldytus žirnelius, šaldytus šparagus, cukiniją ir pomidorą (ne vyšninį, o paprastą, tik išėmiau sėklytes ir naudojau tik minkštiumą). Dar taip ir nesusigaudžiau iki šiol kokie tie rizoto ryžiai Parduotuvėse kiek žiūrėjau neradau, kad būtent toks būtų pavadinimas, tai dariau su plikytais ilgagrūdžiais, nesulipo, žodžiu, puikiai išėjo Man patiko šis receptas, aš tą rizotą ir taip valgyčiau be visokių žuvų ar vištienos (Beatą ir tokį variantą siūlo)
Pamačiau kai rizotą gamino Oliveris, ir taip užsimaniau pasigaminti šį patiekalą...
Ir pradėjau "Rizoto" ryžių paiešką. Radau tik "Hyper Maximoj", bet labai jau brangūs - 10 Lt nedidelis pokelis. Tai vis laukiau kieno nors nuomonės, ar išeina šis patiekalas skanus iš kitokių ryžių, nes visuose receptuose rašo, kad būtent tie "Rizoto" ryžiai reikalingi.
Kažkodėl ir aš pagalvojau apie plikytus.
Tai jau dabar tikrai bandysiu
QUOTE(DaivaVe @ 2011 03 18, 16:37)
Noriu paklausti tu, kurios gamino sventini kepeneliu pasteta is II knygos - ar butina naudoti brendi ar roma? Neturiu jokio atidaryto butelio, tai galvoju kuo galeciau pakeisti? dariau pasteta is I knygos, tai tikrai labai patiko o dabar noriu ta kita receptuka pabandyti
Na aš dariau porą kartų, tai pyliau "Malibu" aišku laaaabai gaila buvo, bet ... tai net nežinau, kaip būtų be jokio alk.
QUOTE(Tanika @ 2011 03 18, 16:14)
Parduotuvėse kiek žiūrėjau neradau, kad būtent toks būtų pavadinimas, tai dariau su plikytais ilgagrūdžiais, nesulipo, žodžiu, puikiai išėjo Man patiko šis receptas, aš tą rizotą ir taip valgyčiau be visokių žuvų ar vištienos (Beatą ir tokį variantą siūlo)
Rizotas TURI, net ne turi, o PRIVALO būti sulipęs. Na, ne sulipęs, o kreminis, tirštas. Paties patiekalo konsistencija turėtų būti panaši į labai tirštą sriubą, nes išsiskyręs ryžių krakmolas sutirština sultinį, o ryžiai tarytum plaukioja padaže.
Risotto ryžiai dažnai net nebūna užvadinti kaip risotto ryžiai. Šiam patiekalui reikia pirkti Arborio, Carnaroli ar Vialone Nano ryžius. Vialone Nano pas mus niekad nemačiau, bet Arborio ir Carneroli tai tikria yra beveik kiekvienam PC.
Tai, ką jūs išvirėte, buvo tikrai ne risotto, o ryžių košė.
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.
P.S. Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone
QUOTE(hazelnut @ 2011 03 18, 18:39)
*Tai, ką jūs išvirėte, buvo tikrai ne risotto, o ryžių košė.
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.
P.S. **Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.
P.S. **Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone
*Na tikrai ne ryžių košę išviriau ir tikrai NEVIRIAU Dabar žinosiu, kas yra tikri risotto ryžiai, ačiū
**O man truputį juokinga, kad ateinat į Beatos mylėtojų temą, jei esate jos NEmylėtoja. Nepiktai aš čia