Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
O man sparnelių recepto gaila? lotuliukas.gif
Atsakyti
Sparneliai 4u.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(picea @ 2011 03 18, 12:42)

Ačiū, tu pati geriausia 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 18 kovo 2011 - 13:29
QUOTE(AkvileZ @ 2011 03 18, 14:27)
Ačiū, tu pati geriausia  4u.gif  drinks_cheers.gif


Nu baik, jeigu reikia - tai reikia biggrin.gif
Atsakyti
Darysiu šiandien guliašą, tik ne su kalakutiena, o su stirniena ax.gif
Atsakyti
Gal kas bandėt lauko kepsnius iš pirmos knygos?
Atsakyti
Šiandien pas mus pietums - rizotas su daržovėmis ir kepta žuvimi (iš 2 knygos). Pirmą kartą gaminau rizotą, nieko sudėtingo pasirodo, tik nelabai gali nueiti kur, reikia stebėti ir maišyti smile.gif Šiaip daug ką ne pagal receptą dariau, naudojau kitokias daržoves: šaldytus žirnelius, šaldytus šparagus, cukiniją ir pomidorą (ne vyšninį, o paprastą, tik išėmiau sėklytes ir naudojau tik minkštiumą). Dar taip ir nesusigaudžiau iki šiol kokie tie rizoto ryžiai g.gif Parduotuvėse kiek žiūrėjau neradau, kad būtent toks būtų pavadinimas, tai dariau su plikytais ilgagrūdžiais, nesulipo, žodžiu, puikiai išėjo thumbup.gif Man patiko šis receptas, aš tą rizotą ir taip valgyčiau be visokių žuvų ar vištienos (Beatą ir tokį variantą siūlo) thumbup.gif

Dar kokią čia dieną vėl troškinau raugintus kopūstus pagal receptą iš pirmos knygos, tik per pusę maišiau su šviežiomis, mano skoniui labiau priimtinas variantas, daug skaniau išėjo smile.gif

Noriu irgi keksiukus su rikota daryti, persikus konservuotus turiu, bet tos akcijinės rikotos jau antroje maximoje neradau doh.gif Deficitas biggrin.gif Na gal pasiseks man dar surasti smile.gif
Atsakyti
Noriu paklausti tu, kurios gamino sventini kepeneliu pasteta is II knygos - ar butina naudoti brendi ar roma? Neturiu jokio atidaryto butelio, tai galvoju kuo galeciau pakeisti? 4u.gif dariau pasteta is I knygos, tai tikrai labai patiko thumbup.gif o dabar noriu ta kita receptuka pabandyti blush2.gif
Atsakyti
[quote=Tanika,2011 03 18, 16:14]
Šiandien pas mus pietums - rizotas su daržovėmis ir kepta žuvimi (iš 2 knygos). Pirmą kartą gaminau rizotą, nieko sudėtingo pasirodo, tik nelabai gali nueiti kur, reikia stebėti ir maišyti smile.gif Šiaip daug ką ne pagal receptą dariau, naudojau kitokias daržoves: šaldytus žirnelius, šaldytus šparagus, cukiniją ir pomidorą (ne vyšninį, o paprastą, tik išėmiau sėklytes ir naudojau tik minkštiumą). Dar taip ir nesusigaudžiau iki šiol kokie tie rizoto ryžiai g.gif Parduotuvėse kiek žiūrėjau neradau, kad būtent toks būtų pavadinimas, tai dariau su plikytais ilgagrūdžiais, nesulipo, žodžiu, puikiai išėjo thumbup.gif Man patiko šis receptas, aš tą rizotą ir taip valgyčiau be visokių žuvų ar vištienos (Beatą ir tokį variantą siūlo) thumbup.gif

Pamačiau kai rizotą gamino Oliveris, ir taip užsimaniau pasigaminti šį patiekalą... doh.gif doh.gif doh.gif
Ir pradėjau "Rizoto" ryžių paiešką. Radau tik "Hyper Maximoj", bet labai jau brangūs - 10 Lt nedidelis pokelis. Tai vis laukiau kieno nors nuomonės, ar išeina šis patiekalas skanus iš kitokių ryžių, nes visuose receptuose rašo, kad būtent tie "Rizoto" ryžiai reikalingi.
Kažkodėl ir aš pagalvojau apie plikytus.
Tai jau dabar tikrai bandysiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2011 03 18, 16:37)
Noriu paklausti tu, kurios gamino sventini kepeneliu pasteta is II knygos - ar butina naudoti brendi ar roma? Neturiu jokio atidaryto butelio, tai galvoju kuo galeciau pakeisti?  4u.gif  dariau pasteta is I knygos, tai tikrai labai patiko  thumbup.gif  o dabar noriu ta kita receptuka pabandyti  blush2.gif


Na aš dariau porą kartų, tai pyliau "Malibu" wub.gif aišku laaaabai gaila buvo, bet ... biggrin.gif tai net nežinau, kaip būtų be jokio alk. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2011 03 18, 16:14)
Parduotuvėse kiek žiūrėjau neradau, kad būtent toks būtų pavadinimas, tai dariau su plikytais ilgagrūdžiais, nesulipo, žodžiu, puikiai išėjo  thumbup.gif Man patiko šis receptas, aš tą rizotą ir taip valgyčiau be visokių žuvų ar vištienos (Beatą ir tokį variantą siūlo)  thumbup.gif


Rizotas TURI, net ne turi, o PRIVALO būti sulipęs. Na, ne sulipęs, o kreminis, tirštas. Paties patiekalo konsistencija turėtų būti panaši į labai tirštą sriubą, nes išsiskyręs ryžių krakmolas sutirština sultinį, o ryžiai tarytum plaukioja padaže.

user posted image

Risotto ryžiai dažnai net nebūna užvadinti kaip risotto ryžiai. Šiam patiekalui reikia pirkti Arborio, Carnaroli ar Vialone Nano ryžius. Vialone Nano pas mus niekad nemačiau, bet Arborio ir Carneroli tai tikria yra beveik kiekvienam PC.

Tai, ką jūs išvirėte, buvo tikrai ne risotto, o ryžių košė.
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.

P.S. Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone wink.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 18 kovo 2011 - 17:40
QUOTE(hazelnut @ 2011 03 18, 18:39)
*Tai, ką jūs išvirėte, buvo tikrai ne risotto, o ryžių košė.
Na, bet svarbiausia, kad būtų skanu.

P.S. **Tuo man Beatos knygos ir juokingos, kad nepaaiškina patiekalo esmės (kurios jaučiu ir pati dažnai nežino. Na bet mokosi gi dabar, tikėkimės sužinos). ne piktai aš čia, tiesiog kam klaidinti žmones? Kaip ir su tuo panetone, kur čia visos kepa. Panettone yra itališkas pyragas, o ne patiekalo pavadinimas. Ir tai ką jūs čia kepat reikėtų vadinti Panettone pudingu. Ir tai vargu, nes jaučiu nė viena taip jo ir nekepė su tikru panettone wink.gif


*Na tikrai ne ryžių košę išviriau ir tikrai NEVIRIAU biggrin.gif Dabar žinosiu, kas yra tikri risotto ryžiai, ačiū smile.gif
**O man truputį juokinga, kad ateinat į Beatos mylėtojų temą, jei esate jos NEmylėtoja. Nepiktai aš čia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanika: 18 kovo 2011 - 18:50