Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(vija @ 2011 03 14, 00:02)
Vat tai gal dėl to ir patiko, kad visko nesukrovėt, nes man ten pasirodė tiek visko daug, kad turbūt dėl to ir gavosi tokie neskanūs...


Nors turiu pripažint, kiek kepiau visokių keksiukų Beatos - neatradau dar labai skanių. Tačiau visai patiko keksiukai su bananais iš pirmos knygos, bet vietoj bananų razinos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 03 13, 22:21)
Šitie kovo keksiukai tai labiausiai netikę iš iš visų 7 mano išbandytų iš kalendoriaus.

todel as ju ir neplanuoju kepti... man jie nuotraukoje nelabai skaniai atrodo, o iskepus reikes kazkaip suvalgyti biggrin.gif

QUOTE(Tanika @ 2011 03 13, 22:47)
Aš kaip ir tikriausiai daugelis savaitgalį dariau Tiramisu,Skanu, bet... na nepasakyčiau, kad man kažkas tokio būtų  blush2.gif  Jei kada turėsiu mascarpone šaldytuve, be abejonės darysiu ne tiramisu, o desertą iš Beatos antros knygos  thumbup.gif Jis man labai labai, gaivus, gardus ir žalių kiaušinių jame nėra...  rolleyes.gif

Dar pirmą kartą dariau Sparnelius su medumi ir sojų padažu, na šitas dalykas - tai skanumėlis. Daugiau už vyrą šįkart suvalgiau, vis negalėjau sustot  blush2.gif Darysiu, darysiu ir dar kartą darysiu  thumbup.gif

drinks_cheers.gif sutinku, man irgi tas desertas su mascarpone, braskemis ir sausainukais laaaabai skanus. Daug skaniau uz tiramisu, nors tiramisu irgi patiko mirksiukas.gif
Del sparneliu irgi drinks_cheers.gif pirma karta kai gaminau, tai suvalgiau daugiau uz vyra, klause ar vel ne nestuke.gif lotuliukas.gif doh.gif

QUOTE(picea @ 2011 03 13, 23:44)
Nu va, noriu paprieštaraut - man jie visai patiko, nors neturėjau visų iki galo produktų.  tongue.gif

kaip ir vija manau - patiko, nes visko nesudejot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2011 03 14, 09:54)
kaip ir vija manau - patiko, nes visko nesudejot ax.gif


Šiaip, merginos, manau, kad čia skonio reikalas. Nes neįdėjau tik džiovintų spanguolių, o jos įtariu tik pagerina skonį, o visas tas sėklas dėjau ir man jos patiko. Man patiko, kad jie tokie gražūs, dideli ir purūs gavosi. O sūnui jie visai nepatiko, net nevalgė.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 03 12, 18:01)
Žemaičių blynai - mano vaikystės mylimiausias valgis  wub.gif  Kadangi labai juos mėgau, tai dar būdama mokinė išmokau juos pasigaminti. Tai, kaip dabar pamenu, pirmieji bandymai buvo visiškas fiasko: bulvių masė iro, kibo prie rankų, mėsa lindo lauk, vis prilipdydavau daugiau bulvių masės, tai finale blynai gavosi gigantiški... Ir aišku kepant ir vartant subiro.  Vėliau įgudau ir gaudavosi puikiai. Bet matyt tada aš jų atsivalgiau ir jau daug daug metų nesu gaminusi... Nes darbo prie jų daug ir į rezervą neprisigaminsi, nes pastovėjusios virtos bulvės tampa labai neskanios.

Sėkmės! Svarbiausia per ilgai neminkyti bulvių, nes išsiskirs daug krakmolo ir tada baisiai lips prie rankų. Viskas kitkas - praktikos reikalas smile.gif


Gavosi skanus, bet terliones... doh.gif Labai skubejau, tai gavosi minkyt siltas dar bulves, dejau daugiau miltu ir krakmolo, bet vistiek labai kibo. Na, bet skonis geras ir iskepe normaliai, MB sake, kad "neprisvilles" sis mano bandymas biggrin.gif
Atsakyti
Gal galit įdėt tą sparnelių su medum ir soja receptą? Beatos puslapyje randu tik panašų, kaip ji sako.
Atsakyti
QUOTE(Miranda80 @ 2011 03 14, 10:18)
Gavosi skanus, bet terliones... doh.gif  Labai skubejau, tai gavosi minkyt siltas dar bulves, dejau daugiau miltu ir krakmolo, bet vistiek labai kibo. Na, bet skonis geras ir iskepe normaliai, MB sake, kad "neprisvilles" sis mano bandymas biggrin.gif

Joooo, yra ką veikti su jais...
Savaitgalį darsyk perverčiau II knygą, tai ten dauguma receptų su ilgom terlionėm. Net neįsivaziduoju, kaip rasti tiek laiko tokiems pietums/vakarienėms su dviem vaikais... Tie patys žemaičių blynai, kukorai, dar kažkas ten mane šokiravo... Ir išvis - atverti puslapį, o ten receptas smulkiai surašytas per visą lapą ir tęsinys kitame lape. Tai iškart ranka savaime verčia kitą puslapį - nu man tai gaila šitiek laiko sugaišt prie vieno patiekalo... O jei dar jis gaunasi toks... vidutinis...

Aš vakar viriau ryžių pudingą iš I knygos (bo pieno netyčiom per daug prisipirkom). Nieko naujo, aišku, buvau jau ne kartą jį anksčiau dar prieš Beatą pagal internetinius receptus gaminus. Bet kas man patiko pas ją - patarimas pamerkti ryžius į karštą pieną nakčiai. Puiki idėja. Paskui tvarkingai greit išverda, nesvyla (taiklios proporcijos), gavosi puikus pudingas (nu košė lietuviškai biggrin.gif) Nes anksčiau, pamenu, tai vargdavau maišydama, svildavo, tikra velniava.

Nors pieno išbėgimo vistiek nepavyko išvengt ax.gif
Atsakyti
Laba vakara,

gal kas galit parasyti kalakutienos guliaso receptuka, kur zmoniu zurnale buvo bigsmile.gif internete nerandu blush2.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 02 27, 22:40)
Skanaus smile.gif Aš darau iš vištienos file ir pilu liesą grietinėlę vietoj grietinės.
user posted image

Atsakyti
Kalakutienos guliašas išties vertas dėmesio. Labai skanu wub.gif
Atsakyti
Merginos, pasidalinkit ryžių pudingo receptu 4u.gif
Ačiū iš anksto 4u.gif

Radau ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivulyte: 14 kovo 2011 - 22:15
QUOTE(vija @ 2011 03 14, 20:33)

thumbup.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Aš šeštadienį vakare kepiau "Arvydo močiutės sausainius" iš I knygos. Viskas pavyko, dvi skardos sausainių buvo. Bet sekmadienį pietums svečiams nebeliko (o buvo taip suplanuota) blink.gif Formelę gėlytę panaudojau iš mažosios plastelino rinkinio ax.gif , skylutes padariau tokiu įrankiu, kuriuo išstumiami obuolių viduriukai. Patarimas: ant skardos dėjau gėlytes ir tik tada išiminėjau kas antram sausainiui viduriukus, nes tuščiavidurius nuimant nuo kočiojimo padėkliuko formą praranda. Pertepiau mėlynių uogiene, kai ta pasibaigė - likusius slyviene. Norėjau jums nufotografuoti, bet iš karto nespėjau, vėliau nebuvo ką lotuliukas.gif Užskaitau, kartosiu.
Atsakyti