As si vakara ruosiuos daryt zemaicius, irgi kaip Barbaryta nesu niekad gaminus ju, matysiu kaip gausis
QUOTE(Miranda80 @ 2011 03 12, 17:32)
As si vakara ruosiuos daryt zemaicius, irgi kaip Barbaryta nesu niekad gaminus ju, matysiu kaip gausis
Žemaičių blynai - mano vaikystės mylimiausias valgis Kadangi labai juos mėgau, tai dar būdama mokinė išmokau juos pasigaminti. Tai, kaip dabar pamenu, pirmieji bandymai buvo visiškas fiasko: bulvių masė iro, kibo prie rankų, mėsa lindo lauk, vis prilipdydavau daugiau bulvių masės, tai finale blynai gavosi gigantiški... Ir aišku kepant ir vartant subiro. Vėliau įgudau ir gaudavosi puikiai. Bet matyt tada aš jų atsivalgiau ir jau daug daug metų nesu gaminusi... Nes darbo prie jų daug ir į rezervą neprisigaminsi, nes pastovėjusios virtos bulvės tampa labai neskanios.
Sėkmės! Svarbiausia per ilgai neminkyti bulvių, nes išsiskirs daug krakmolo ir tada baisiai lips prie rankų. Viskas kitkas - praktikos reikalas
As kadangi niekad ju negaminusi, tai Beatos man visai patiko. O kas liko uzsaldziau. Todel galiu sakyti drasiai, kad juos galima saldyti
QUOTE(Dorotti @ 2011 03 12, 16:39)
Mes ką tik po tiramisu Na, labai jis man skanus Šį kartą vietoj romo ar brendžio pyliau amaretą, man skaniau pasirodė, nesijaučia alkoholio skonio.
Šventiniu paštetu aš irgi vis gundausi.. reiks kepenėlių nusipirkti ir bandyti ruošti
Šiandien vakare pas mus planuojamas patatas bravas ir alyvuogių tapenadas
Šventiniu paštetu aš irgi vis gundausi.. reiks kepenėlių nusipirkti ir bandyti ruošti
Šiandien vakare pas mus planuojamas patatas bravas ir alyvuogių tapenadas
Gal galit tiramisu recepta įmesti?
QUOTE(AkvileZ @ 2011 03 12, 18:58)
Gal galit tiramisu recepta įmesti?
AkvileZ, galit rasti čia Tiramisu
Tiesa, aš dariau pagal receptą knygoje, visi ingridientai vienodi, tik knygos recepte reikia sunaudoti visus 4 baltymus. Viską daryt lygiai taip pat: išsukti trynius su cukrumi, įdėti maskarponės sūrį, dar paplakti apie 3 minutes. Baltymus (visus 4) išplakti iki standžių putų ir po vieną šaukštą įmaišyti į trynių ir maskarponės masę
QUOTE(vija @ 2011 03 12, 12:41)
O mes vėl mėgaujamės šventiniu paštetu.
Šeštadienį ir aš šventinį paštetą gaminau. N E R E A L U Džiovintos spanguolės taip į temą, kad turbūt geresnio derinio ir neįmanoma sugalvoti. Patiko paštetas ir iš pirmosios knygos. Iki pat šio ryto mąsčiau, kuris man skanesnis, bet kai šįryt dar kartą šventinio paragavau, tai vienareikšmiškai šis yra skanesnis
QUOTE(Barbaryta @ 2011 03 12, 16:11)
siaip kiek isbandziau, tai dauguma Beatos keksiuku nera dregni...
Aš lygiai tą patį pastebėjau. Ir dėl to man Beatos keksiukai nelabai. Kovo mėnesio keksiukus kepiau aną savaitę, tai man jie ir sausi, ir be galo perkrauti. Kitą kartą tikrai jų nekepsiu arba savaip perdarysiu - tikrai nedėčiau kokoso drožlių, o vietoj abrikosų dėčiau pvz. džiovintas vyšnias. Moliūgų sėklos irgi man visai ne į temą pasirodė. Žodžiu, skonio reikalas čia turbūt.
Vakar šaltieną viriau Visada maniau, kad šaltiena tai misija beveik neįmanoma, bet dabar tikrai matau, jog nėrą ką veikti ją išvirti. Be galo skani pavyko
QUOTE(Krisla @ 2011 03 13, 21:12)
Kovo mėnesio keksiukus kepiau aną savaitę, tai man jie ir sausi, ir be galo perkrauti. Kitą kartą tikrai jų nekepsiu arba savaip perdarysiu - tikrai nedėčiau kokoso drožlių, o vietoj abrikosų dėčiau pvz. džiovintas vyšnias. Moliūgų sėklos irgi man visai ne į temą pasirodė. Žodžiu, skonio reikalas čia turbūt.
Šitie kovo keksiukai tai labiausiai netikę iš iš visų 7 mano išbandytų iš kalendoriaus.
QUOTE(Krisla @ 2011 03 13, 21:12)
Vakar šaltieną viriau Visada maniau, kad šaltiena tai misija beveik neįmanoma, bet dabar tikrai matau, jog nėrą ką veikti ją išvirti. Be galo skani pavyko
Nu man irgi ji misija neįmanoma atrodo, nors nuotraukoj labai skaniai atrodo, mažu reiks kada imtis...
Aš kaip ir tikriausiai daugelis savaitgalį dariau Tiramisu, pirmą kartą bandžiau pati gamint (iki tol tik kavinėse esu ragavusi). Skanu, bet... na nepasakyčiau, kad man kažkas tokio būtų Turbūt tiesiog ne mano skonio desertas ir tiek (kaip vienas draugas išsireiškė "per daug kavos" ). Jei kada turėsiu mascarpone šaldytuve, be abejonės darysiu ne tiramisu, o desertą iš Beatos antros knygos Jis man labai labai, gaivus, gardus ir žalių kiaušinių jame nėra...
Dar pirmą kartą dariau Sparnelius su medumi ir sojų padažu, na šitas dalykas - tai skanumėlis. Niekad nebuvau sparnelių mėgėja, laikiausi nuomonės, kad juose nėra ką valgyt Bet šis receptukus pakeitė mano nuomonę visiems laikams Daugiau už vyrą šįkart suvalgiau, vis negalėjau sustot Darysiu, darysiu ir dar kartą darysiu
Dar pirmą kartą dariau Sparnelius su medumi ir sojų padažu, na šitas dalykas - tai skanumėlis. Niekad nebuvau sparnelių mėgėja, laikiausi nuomonės, kad juose nėra ką valgyt Bet šis receptukus pakeitė mano nuomonę visiems laikams Daugiau už vyrą šįkart suvalgiau, vis negalėjau sustot Darysiu, darysiu ir dar kartą darysiu
QUOTE(Tanika @ 2011 03 13, 21:47)
Niekad nebuvau sparnelių mėgėja, laikiausi nuomonės, kad juose nėra ką valgyt
Vat užtat niekad neperku sparnelių... Vis planuoju tą receptą ant kitos vištos vietos išmėgint...
QUOTE(vija @ 2011 03 13, 21:21)
*Šitie kovo keksiukai tai labiausiai netikę iš iš visų 7 mano išbandytų iš kalendoriaus.
**Nu man irgi ji misija neįmanoma atrodo, nors nuotraukoj labai skaniai atrodo, mažu reiks kada imtis...
**Nu man irgi ji misija neįmanoma atrodo, nors nuotraukoj labai skaniai atrodo, mažu reiks kada imtis...
*Visiškai pritariu, ir netgi turbūt labiausiai netikę iš visų keksiukų receptų, kuriuos kažkada esu kepusi.
**Imkis tikrai, negalvojau, kad taip paprasta
QUOTE(vija @ 2011 03 13, 22:21)
Šitie kovo keksiukai tai labiausiai netikę iš iš visų 7 mano išbandytų iš kalendoriaus.
Nu va, noriu paprieštaraut - man jie visai patiko, nors neturėjau visų iki galo produktų.
QUOTE(picea @ 2011 03 13, 22:44)
Nu va, noriu paprieštaraut - man jie visai patiko, nors neturėjau visų iki galo produktų.
Vat tai gal dėl to ir patiko, kad visko nesukrovėt, nes man ten pasirodė tiek visko daug, kad turbūt dėl to ir gavosi tokie neskanūs...