Rutulux, as irgi nepyliau daugiau vandens, viskas gavos gerai
Kazkuri lyg norejo
Baltojo sokolado ir avieciu torto recepto:
Biskvitui:
150g lazdyno riesutu
150g sviesto
3 kiausiniai
150g cukraus
150g miltu
1 kupinas a.s. kepimo m.
50ml pieno
Baltojo sokolado kremui:
15g zelatinos
50ml vandens
400g baltojo sokolado
500ml grietineles 35%
3 iausiniu baltymai
400g avieciu
4 saukstai avieciu likerio
Pakepint siek tiek riesutus, sumalt juos iki rupiu miltu.
Istirpint sviesta. Trynius isplakt su cukrum, supilt sviesta, ismaisyt. Miltus sumaisyt su kepimo m. - persijot, imaisyt maltus riesutus supilt i tryniu mase, dar ipilt piena ir ismaisyt.
Isplakt baltymus iki standziu putu ir po truputi imaisyt i tesla. Supilt i torto forma istepta sviestu ir isklota sv. popieriumi.
Ikaitint orkaite iki 180 ir kept apie 45 min.
Zelatina uzpilt vandeniu ir leist isbrinkt. Sulauzyta sokolada det i dubeni ir istirpint virs ugnies.
Isplakt grietinele iki standziu putu, supilt istirpinta zelatina (pravesusia siek tiek) ir imaisyt pravesusi sokolada. Mase turi but tirstoka.
Isplakt baltymus iki standziu bet ne per kietu putu ir po truputi imaisyt i bendra mase, kokius 4 saukstus atidet torto papuosimui ir avieciu atidet papuosimui. Kitas avietes subert i mase ir ismaisyt.
Iskepusi biskvita perpjaut, viena dali nuimt, kita palikt formoje. Sulaistyt pagrinda likeriu, sudet visa krema, ant virsaus det antra laksta biskvito ir aptept atidetu kremu. Det i saldytuva bent 4 val, geriausia per nakti palaikyt.
P.S. as nenaudojau likerio bei dejau saldytas avietes