Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(rutulux @ 2011 03 05, 21:20)
Sakykit, kas kepėt biskotti, ar lengvai išsimakalavo tešla? Aš pyliau dar vandens, nes tie 2 kiaušiniai tiesiog išnyko. Rezultato  negaliu pasakyt-dar kepa.



Patikekit vandens tikrai nereikia, pradzioj bus toks vaizdas kad tesla neissimaisys, ta prasme neissikocios, bet kuo labiau minkysit tarp pirstu tuo labiau sulips. O jus tik 2 kiausinius dejot ? reikia dar ir trynio.
As va ka tik vel kepiau juos, koki jau 6 ar 7 karta , gavosi nerealus wub.gif
Beje pastebejau, kad negalima perkepti , nuo to bent jau man labai skonis skiriasi. Tas bandutes kepu 13 min mazdaug ir iskart isemus supjaustau, o tada dar 10 min kisu i orkaite. Parasykit kaip jums gavosi smile.gif
Atsakyti


Dėjau tik 2 kiaušinius, be trynio. Reiks bandyt dar sykį, tada manau gausis.
Papildyta:

Tiesa, kepiau su rupiais kvietiniais miltais.
Atsakyti
Rutulux, as irgi nepyliau daugiau vandens, viskas gavos gerai 4u.gif

Kazkuri lyg norejo Baltojo sokolado ir avieciu torto recepto:

Biskvitui:
150g lazdyno riesutu
150g sviesto
3 kiausiniai
150g cukraus
150g miltu
1 kupinas a.s. kepimo m.
50ml pieno

Baltojo sokolado kremui:
15g zelatinos
50ml vandens
400g baltojo sokolado
500ml grietineles 35%
3 iausiniu baltymai
400g avieciu
4 saukstai avieciu likerio

Pakepint siek tiek riesutus, sumalt juos iki rupiu miltu.
Istirpint sviesta. Trynius isplakt su cukrum, supilt sviesta, ismaisyt. Miltus sumaisyt su kepimo m. - persijot, imaisyt maltus riesutus supilt i tryniu mase, dar ipilt piena ir ismaisyt.
Isplakt baltymus iki standziu putu ir po truputi imaisyt i tesla. Supilt i torto forma istepta sviestu ir isklota sv. popieriumi.
Ikaitint orkaite iki 180 ir kept apie 45 min.
Zelatina uzpilt vandeniu ir leist isbrinkt. Sulauzyta sokolada det i dubeni ir istirpint virs ugnies.
Isplakt grietinele iki standziu putu, supilt istirpinta zelatina (pravesusia siek tiek) ir imaisyt pravesusi sokolada. Mase turi but tirstoka.
Isplakt baltymus iki standziu bet ne per kietu putu ir po truputi imaisyt i bendra mase, kokius 4 saukstus atidet torto papuosimui ir avieciu atidet papuosimui. Kitas avietes subert i mase ir ismaisyt.
Iskepusi biskvita perpjaut, viena dali nuimt, kita palikt formoje. Sulaistyt pagrinda likeriu, sudet visa krema, ant virsaus det antra laksta biskvito ir aptept atidetu kremu. Det i saldytuva bent 4 val, geriausia per nakti palaikyt.

P.S. as nenaudojau likerio bei dejau saldytas avietes 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau šį savaitgalį skanaujam Vištų kepenėlių paštetą iš pirmos knygos thumbup.gif Skanumėlis. Aš tik nedėjau grybų, nes savi džiovinti pasirodo baigėsi, su jais jaučiu dar skaniau būtų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2011 03 05, 21:51)
Patikekit vandens tikrai nereikia, pradzioj bus toks vaizdas kad tesla neissimaisys, ta prasme neissikocios, bet kuo labiau minkysit tarp pirstu tuo labiau sulips. O jus tik 2 kiausinius dejot ? reikia dar ir trynio.
As va ka tik vel kepiau juos, koki jau 6 ar 7 karta , gavosi nerealus  wub.gif
Beje pastebejau, kad negalima perkepti , nuo to bent jau man labai skonis skiriasi. Tas bandutes kepu 13 min mazdaug ir iskart isemus supjaustau, o tada dar 10 min kisu i orkaite. Parasykit kaip jums gavosi smile.gif





Man irgi ilgiau pamakalavus viskas puikiai susilipdė (gerai, kad Beata komentarą buvo knygoj pridėjusi, kitaip ir aš būčiau dar vandens pylus..). O skonis man nepatiko, gal perkepiau?? Kažkaip nemaniau, kad juos galima perkepti, nes kieti turi būti. Užsieny esu ragavusi kelis variantus - su migdolais, kitus sūrius su saulėje džiovintais pamidorais, tai kepti pagal Beatos knygą man nepaliko jokio įspūdžio. Stovi ir niekas nevalgo..
bet kiekvienam savo 4u.gif
Papildyta:

Dar pridėsiu, kad vakar gaminau spagetti su alyvuogėm, citrina ir tunu iš pirmosios knygos. Neskaičiau dar niekieno komentarų apie juos, bet man netiko toks derinys, nors visus igridientus mėgstu.
Tad neskani man buvo vakarykštė diena su biskotti ir makaronais. Bet tikrai nesu neigiamai nusiteikusi smile.gif labai daug visko išbandyta ir labai daug kas skanu smile.gif Kaip tik dabar marinuojasi vištienos sparneliai su soja ir medumi pagal pirmąją knygą, šituos rekomenduoju visiems nebandžiusiems. Man tobulo skonio, jau ne kartą esu kepusi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gijūnė @ 2011 03 06, 16:18)
Dar pridėsiu, kad vakar gaminau spagetti su alyvuogėm, citrina ir tunu iš pirmosios knygos. Neskaičiau dar niekieno komentarų apie juos, bet man netiko toks derinys, nors visus igridientus mėgstu.

Šituos esu numačius artimu metu, kai reiks greitos vakarienės, net esu nusipirkus kaparėlių... Nu gaila bus, jei ir man nepatiks...

Mes šiandien pietums kepėm vištienos pyragą po stogu. Visai nepaliko įspūdžio šis išgirtas receptas. Tokius ir panašius daržovių ir mėsos troškinius dažnai gaminu, o šį sykį tik tešla reikėjo uždengt ir dar vos ne valandą kept. Troškinys kaip troškinys, man jis ir be to 'stogo' skanus būtų.

Vakar vakare kepėm keksiukus su kiaušėm ir Karvutės saldainiais. Kriaušes smulkiai supjausčiau ir įmaišiau į tešlą. Nors cukraus kaip visada mažinau, gavosi labai saldu (nu nieko keisto - kriaušės gi tokie saldūs vaisiai), o jei dar kąsnis su 'karvute' - tai išvis brrrr. Žodžiu, gerausiai būtų arba cukraus dėt minimaliai, arba kriaušes maišyti su obuoliais. O karvutės išvis nepasigesčiau.
user posted image
user posted image
Atsakyti
O mes niekaip neatsivalgom prancuziškų sktebučių su nutella thumbup.gif
Ir kaip vis tik skiriasi visų skonis, nes man vištienos pyragas NEREALIAI skanus, jau kepiau ne vieną kartą ir tikrai dar kepsiu ne kartą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(carnitaster @ 2011 03 06, 21:14)
O mes niekaip neatsivalgom prancuziškų sktebučių su nutella thumbup.gif
Ir kaip vis tik skiriasi visų skonis, nes man vištienos pyragas NEREALIAI skanus, jau kepiau ne vieną kartą ir tikrai dar kepsiu ne kartą thumbup.gif

buna buna, patiks koks patiekalas, tai gamini ir gamini... biggrin.gif pas mus tas pats su ""baklazanai su pomidorais" receptas is pirmos knygos - valgom ir karsta ir salta sita patiekala lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbaryta: 06 kovo 2011 - 20:46
QUOTE(carnitaster @ 2011 03 06, 20:14)
O mes niekaip neatsivalgom prancuziškų sktebučių su nutella thumbup.gif

Aha, šitie skebučiai mano vaikų mėgstamiausi - valgytų kasdien. Nuo tada mūsų namuose nuolat du dideli stiklainiai Nutelos.
Atsakyti
[quote=vija,2011 03 06, 17:23]
Šituos esu numačius artimu metu, kai reiks greitos vakarienės, net esu nusipirkus kaparėlių... Nu gaila bus, jei ir man nepatiks...

Su kaparėliais pabandytkit mišrainę su burokėliais ir kaparėliais iš 2 knygos, žinoma, jeigu burokėlius mėgstat smile.gif man mišrainė visai patiko smile.gif
o šiaip kaparėliai yra labai geras picos draugas smile.gif
Atsakyti
Atrodo, vija darėt kotletukus kaip kiaulienos mėsainiams iš pirmos knygos? Kaip juos kepėt? Orkaitėje ant grotelių ar paprastai keptuvėj? Užmarinavau maltą mėsytę, darysiu smile.gif
Atsakyti
Vakar kepiau Cantuccini sausainiukus, man patiko, o vat MB ne ax.gif Na, bet dėl skonio juk nesiginčyjama wink.gif
Galvoju, kokius čia blynus rytojui iškepus? g.gif Ką jūs, mergaites, planuojat?
Atsakyti