Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Šiandien viriau bulvių košę su salieru (II knyga). Nesu didelė saliero mėgėja, man tiek jo šaknis, tiek stiebai skanu kaip prieskonis, kai jo nedaug. O su bulvėm visai skaniai susigrojo. Kadangi garnyrui dažniausiai verdu bulvių košę (paskui skanu ją pašildyti keptuvėje ant sviestuko), tai norėjosi kažko naujo. Kartais man saliero šaknis suvysdavo šaldytuve, tai dabar bus kur sunaudoti.

O dar šiam savaitgaliui esu numačius:
Varškės ir mėlynių pyragą (II knyga)
Cinamono ir kalendros bandutės ryt pusryčiams (blog'as)
Gegužės mėn. piknikinius keksiukus sekmadienio pusryčiams

Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2011 02 25, 17:04)
Ruošiuosi duonos pudingo kepimui - nupirkau padžiuvusio prancūziško batono (visus du tik už 99 ct, vat kaip gerai prasisukau )

Jau suvalgėm thumbup.gif Tepiau su Nutella, o ne su sviestu, tai mano pastebėjimas būtų toks - kitą kartą viršutinį sluoksnį Nutella netepčiau, nes vietomis kremas pradėjo degti, nors pudingo vidus dar nebuvo iškepęs.

Tiesa, dar šaldytuve marinuojasi silkutė su morkom ir svogūnais pagal Beatą, jau nesulaukiu kaip rytoj ją valgysiu su karštom bulvytėm essen.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanika: 25 vasario 2011 - 22:34
QUOTE(Tanika @ 2011 02 25, 22:24)
Tiesa, dar šaldytuve marinuojasi silkutė su morkom ir svogūnais pagal Beatą, jau nesulaukiu kaip rytoj ją valgysiu su karštom bulvytėm  essen.gif  biggrin.gif

O man ta silkė su morkom nepatiko, atrodo, net likučiai po kūčių iškeliavo šiukšlių dėžėn...
Matyt tiesiog ne 'mano' receptas, nesu didelė silkės mėgėja.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 02 26, 00:14)
O man ta silkė su morkom nepatiko, atrodo, net likučiai po kūčių iškeliavo šiukšlių dėžėn...

Be abejo, juk čia skonio reikalas mirksiukas.gif Man labai patiko, tik ši kartą mažiau acto įpyliau, nes namiškiams buvo tąkart per rūgštu (nors man pats tas, bet teko prisiderinti smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2011 02 25, 23:24)
Tiesa, dar šaldytuve marinuojasi silkutė su morkom ir svogūnais pagal Beatą, jau nesulaukiu kaip rytoj ją valgysiu su karštom bulvytėm  essen.gif  biggrin.gif

QUOTE(vija @ 2011 02 26, 00:14)

drinks_cheers.gif tikrai skonio reikalas mirksiukas.gif man taip paruosta silke labai patiko, pas mus atvirksciai nei pas vija ji dingo greitai nuo Kuciu stalo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2011 02 26, 08:39)
drinks_cheers.gif  tikrai skonio reikalas mirksiukas.gif  man taip paruosta silke labai patiko, pas mus atvirksciai nei pas vija ji dingo greitai nuo Kuciu stalo biggrin.gif

Aaaa, čia jūs apie marinuotą silkę... Šitos dar nebandžiau, vis ruošiuosi. Šita turėtų būt skani smile.gif
Aš kūčioms gaminau su morkom ir razinom, va šita man nepatiko.
Atsakyti

Man kažkodėl silkė su razinom, tai schmoll.gif, tai net nedarysiu. Reik eit knygas pavartyt, reiktų prasukt ką kors. Galvoju, kad reiktų sunaudot kondensuotą pieną, tai turbūt keksiukus kokius nors kepsiu.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 02 26, 11:46)
Galvoju, kad reiktų sunaudot kondensuotą pieną, tai turbūt keksiukus kokius nors kepsiu.

Su kondensuotu pienu man pats skaniausias yra šis varškės pyragas:
http://www.mamosrece...es-pyragas.html
Galima apsivalgyti wub.gif
Atsakyti
Vakar dariau silkę su razinom. kažkaip niekas nepuolė, bet dauguma svečių tokio sūraus/saldaus skonio derinio nevertina...o man skanu smile.gif
Tik kitą kartą kai darysiu dėsiu per pus mažiau razinų, kad būtų tiesiog kaip prieskonis.

Desertui buvo Medaus tortas ir žėle apelsinų žievelėse. Želė buvo topų topas, visiems labai patiko idėja, tortas irgi vykęs thumbup.gif
Turiu tik antrą knygą, tai iš jos ir eksperimentuoju.
Atsakyti

Vija, dėkui 4u.gif , einu pirkt varškės
Atsakyti
aš dariau šventinę granolą, nu super skanu, valgiau su jogurtu, ir dar obuoliuko pasipjausčiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 02 26, 13:32)
Vija, dėkui  4u.gif , einu pirkt varškės

Skanaus! Tikrai labai skanus pyragas, gal kiek saldokas nuo kondensuoto pieno, tad gali varškės ir daugiau būti.

O mes su dukra minkom mielinę tešlą cinamoninėms bandelėms
http://www.beatosvir...al-tessa-kiros/
O jau tešlos malonumas minkyti... Tikiuosi ir bandelės pavyks, nes niekad nieko nekepu iš mielinės tešlos, nelabai mėgstu mielinius gaminius ir vis bijau, kad nepavyks...
Atsakyti