Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Sarmite @ 2011 02 22, 19:20)
Čia turbūt tas pats kur Žmonėse buvo receptukas. Na man fantastiškas guliašas, o obuolius su mėsa esu jau atradusi Sonatinos dėka, man labai skanu smile.gif

Tas pats. Man irgi obuoliai jame visai skanu, aišku, nereikia jų daug dėti.
Atsakyti
Dariau siandien medaus torta dukros gimtadieniui, viska pagal knyga, bet jau grietine kokia skysta, kaip vandenelis. Laukiu nesulaukiu rytojaus, kad paragaut ax.gif

Atsakyti
laba vakara visoms smile.gif Siandien planavau kepti Pavlova , bet deja nepavyko sad.gif nusiminiau labai. o nepavyko del to, kad neissiplake baltymai , noriu paklausti gal kuri zinote del kokiu priezasciu jie galetu neissiplakti ? indas buvo svarus, trynio tikrai nepateko , o plakiau nepameluosiu apie 30 min, jau net blenderis uzkaito.
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2011 02 22, 21:55)
gal kuri zinote del kokiu priezasciu jie galetu neissiplakti ? indas buvo svarus, trynio tikrai nepateko , o plakiau nepameluosiu apie 30 min, jau net blenderis uzkaito.

Gal kiaušiniai nebuvo švieži? Arba perplakei? Jeigu indas ir šluotelės švarūs, neįsivaizduoju, kodėl nepavyko... Sako geriau išsiplaka kambario tempratūros baltymai ir plakti reikia iš pradžių lėtai palaipsniui didinat greitį.
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2011 02 22, 22:55)
laba vakara visoms smile.gif Siandien planavau kepti Pavlova , bet deja nepavyko sad.gif nusiminiau labai. o nepavyko del to, kad neissiplake baltymai , noriu paklausti gal kuri zinote del kokiu priezasciu jie galetu neissiplakti ? indas buvo svarus, trynio tikrai nepateko , o plakiau nepameluosiu apie 30 min, jau net blenderis uzkaito.


Na va pati paklausiau ir pati atsakysiu biggrin.gif ka tik radau atsakyma . pas mane greiciausiai pateko vandens.

Gal kuriai pravers :

Kad pavyktų paruošti bezė, reikia įsidėmėti šiuos patarimus:
• Svarbiausia bezė paruošimo taisyklė skamba taip: 1 baltymui imama 50g cukraus.
• Kad baltymus pavyktų išplakti iki standžių putų, reikia naudoti tik labai šviežius kiaušinius. Be to, labai kruopščiai atskirti trynius.
• Visi naudojami indai ir įrankiai turi būti labai švarūs ir neriebaluoti.
• Baltymus plakti kuo didesniame dubenyje.
• Baltymų masė būna standesnė, jei plakant įberiamas žiupsnelis druskos arba krakmolo.
• Jei plakama mikseriu, plakti reikia pradėti mažiausiu greičiu ir jį padidinti tik tada, kai iš baltymų susidarys putos.
• Kai iš baltymų susidaro putos, berti cukrų ir didžiausiu greičiu plakti, kol masė ims blizgėti ir bus standi (ją bus galima pjauti peiliu ir laikysis „bokšteliai“).
• Rekomenduojama berti kuo smulkesnį cukrų, ypač tinka cukraus pudra.
• Cukrų berti palaipsniui, po kelis šaukštus kiekvieną kartą kruopščiai išplakant.
• Kepti skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, pyragaičius formuoti konditeriniu švirkštu. Galima ir šaukštu. Galima nusipiešti reikiamo dydžio apskritimus ant popieriaus, bus lengviau suformuoti vienodus kepinius.
• Orkaitė iš anksto įkaitinama iki 100laipsnių. Bezė pyragėliai džiovinami 80-100 laipsnių temperatūroje 3-4h. Orkaitės durelių negalima uždaryti iki galo. Jas pravėrus įkišamas medinio šaukšto kotas, kad per susidariusį plyšį iš orkaitės išeitų drėgmė.
• Iškepti bezė turi būti balti.
• Bezė kepiniai įdaromi plakta grietinėle, kremais, vaisiais ar ledais.
Atsakyti
QUOTE(Krisla @ 2011 02 21, 22:04)
Aš tešlą maišiau duonkepėje, tai man dėl kilimo problemų nebuvo. Mielinę tešlą reikia kildinti gan šiltoje patalpoje ir išminkyti reikia gerai.

Neturiu duonkepės. Bet Beatos knygoj parašyta, kad sumakaluoji, pakyla, iškočioji ir kepi biggrin.gif Apie gerą išminkymą nieko neparašyta ax.gif biggrin.gif
p.s. o šiaip duonkepė geras dalykas, ane? g.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(spinsa @ 2011 02 22, 14:52)
noreciau paklausti ar picos paplocius reikia isikepti atskirai ar jau sudejus ingredientus virsuje ir kartu kepti? o kiek laiko reikia paplocius kepti?

Dėti ant žalios tešlos. Kepti, berods, 10 min.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 02 22, 23:01)
Gal kiaušiniai nebuvo švieži? Arba perplakei? Jeigu indas ir šluotelės švarūs, neįsivaizduoju, kodėl nepavyko... Sako geriau išsiplaka kambario tempratūros baltymai ir plakti reikia iš pradžių lėtai palaipsniui didinat greitį.


Aciu Vija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loremi @ 2011 02 22, 22:46)
Dariau siandien medaus torta dukros gimtadieniui, viska pagal knyga, bet jau grietine kokia skysta, kaip vandenelis. Laukiu nesulaukiu rytojaus, kad paragaut  ax.gif


man tai kai kepiau viskas ciki susigere, bet padaziukas man nelabai patiko, jis toks rugstokas gavosi, na valgomas aisku, bet...

siandien bandziau sokoladaini, tai superinis dalykas, visiems labai patiko!
Atsakyti
vakar gaminau "piemenu pyraga", labai skanus. verta pabandyti smile.gif
Atsakyti
Kepiau bananu duona , tikrai skani, tik i duona tikrai nepanasu biggrin.gif bent jau man smile.gif siaip pati tesla labai panasi praktiskai vienoda kaip paprasto obuoliu pyrago is pirmos knygos.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Jungiuosi ir as i Jusu buri ! Beatos knygos, superines, kas karta atrandu vis ka nors naujo wub.gif fantastiskas ,,Piemenu pyragas'', blyneliai su lasisa ir krienu padazu, tiesiog tirpte tirpo burnoje, dziovintu abrikosu uogiene pasakiska, o jau granola tai toks superinis dalykas ir pigus thumbup.gif na jau daug ko teko pabandyti pagaminti is abieju knygu smile.gif tik va tiramisu, keistai man gavos kazkaip g.gif
Atsakyti
O as vis Panetone (duonos ) pudinga kepu biggrin.gif Dar patobulinau recepta, tarp batono riekiu barstau razinu, cinamono ir riebios varskes, nu man tai thumbup.gif essen.gif
Atsakyti