QUOTE(egluciukas @ 2011 02 22, 22:55)
laba vakara visoms
Siandien planavau kepti
Pavlova , bet deja nepavyko
nusiminiau labai. o nepavyko del to, kad neissiplake baltymai , noriu paklausti gal kuri zinote del kokiu priezasciu jie galetu neissiplakti ? indas buvo svarus, trynio tikrai nepateko , o plakiau nepameluosiu apie 30 min, jau net blenderis uzkaito.
Na va pati paklausiau ir pati atsakysiu
ka tik radau atsakyma . pas mane greiciausiai pateko vandens.
Gal kuriai pravers :
Kad pavyktų paruošti bezė, reikia įsidėmėti šiuos patarimus:
Svarbiausia bezė paruošimo taisyklė skamba taip: 1 baltymui imama 50g cukraus.
Kad baltymus pavyktų išplakti iki standžių putų, reikia naudoti tik labai šviežius kiaušinius. Be to, labai kruopščiai atskirti trynius.
Visi naudojami indai ir įrankiai turi būti labai švarūs ir neriebaluoti.
Baltymus plakti kuo didesniame dubenyje.
Baltymų masė būna standesnė, jei plakant įberiamas žiupsnelis druskos arba krakmolo.
Jei plakama mikseriu, plakti reikia pradėti mažiausiu greičiu ir jį padidinti tik tada, kai iš baltymų susidarys putos.
Kai iš baltymų susidaro putos, berti cukrų ir didžiausiu greičiu plakti, kol masė ims blizgėti ir bus standi (ją bus galima pjauti peiliu ir laikysis bokšteliai).
Rekomenduojama berti kuo smulkesnį cukrų, ypač tinka cukraus pudra.
Cukrų berti palaipsniui, po kelis šaukštus kiekvieną kartą kruopščiai išplakant.
Kepti skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, pyragaičius formuoti konditeriniu švirkštu. Galima ir šaukštu. Galima nusipiešti reikiamo dydžio apskritimus ant popieriaus, bus lengviau suformuoti vienodus kepinius.
Orkaitė iš anksto įkaitinama iki 100laipsnių. Bezė pyragėliai džiovinami 80-100 laipsnių temperatūroje 3-4h. Orkaitės durelių negalima uždaryti iki galo. Jas pravėrus įkišamas medinio šaukšto kotas, kad per susidariusį plyšį iš orkaitės išeitų drėgmė.
Iškepti bezė turi būti balti.
Bezė kepiniai įdaromi plakta grietinėle, kremais, vaisiais ar ledais.