QUOTE(Dorotti @ 2011 02 20, 21:59)
Labai labai ačiū už patarimus
šiandien nusipirkau batoną, dabar sendinsiu jį ir artimiausiomis dienomis jau kepsiu šitą gėrį 


nebutina sendint,is sviezio irgi puikiai gausis


Papildyta:
QUOTE(Inga__ @ 2011 02 21, 01:34)
Rasau tikslu Beatos recepto ingredientu sarasa, nors as ji koregavausi pagal save:
8 valgytojams:
400 g panetone (jei jo nera, galima imti balta duona ar pyraga, senstelejusia balta duona )
50-70 g sviesto
500 ml pieno
5 kiausiniai
2-3 saukstai cukraus
Pyraga supjaustyti storokomis apie 1,5 cm storio riekemis, abi puses aptepti plonu sviesto sluoksniu. Deti riekes viena ant kitos i inda kuriame kepsim pudinga (inda pataria naudoti gilesni, nes turi likti kokie 3-4 cm nuo virsaus laisvos vietos). I piena imusti kiausinius ir imaisyti cukru. Lengvai viska paplakti,kad kiausiniai susimaisytu su pienu ir istirptu cukrus. Si plakini pilti ant pyrago riekiu. Pradzioje visas plakinys gali netilpti, tad tenka truputi palaukti kol susigers ir palaipsniui supilti visa. Kepti 180 laipsniu orkaiteje 30-40 min. Pudingas pakyla, paruduoja. Kabinti saukstu ir deti i dubeneli, uzpilti grietinele ar jogurtu.
Jei balta duona nera saldi deti daugiau cukraus i plakini, tarp sluoksniu pribarstyti razinu, cinamono, netgi galima vietoj sviesto aptepti riekes is abieju pusiu "Nutella", pudingas, pasak Beatos, iseis pusiau sokoladinis.
P.S. as dariau is pienisko batono kepto duonkepej , kiekviena rieke pjoviau dar per puse, kad graziai suguldyciau i stikline apvalia forma. Aptepiau riekes ghee sviestu, barsciau razinom ir cinamonu sluoksniuodama batono riekes. Batono buvo tik 280 g, tai pyliau maziau pieno, apie 380 ml, dejau 4 kiausinius ir 4 su nedideliu kaupu valgomuosius saukstus cukraus. Zodziu proporciju idealiai neskaiciavau, bet gavosi tai

Ir dar.... as visada 'paaukleju' tuos kurie batona vadina balta duona

