Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Dorotti @ 2011 02 20, 21:59)
Labai labai ačiū už patarimus  4u.gif šiandien nusipirkau batoną, dabar sendinsiu jį ir artimiausiomis dienomis jau kepsiu šitą gėrį  smile.gif


nebutina sendint,is sviezio irgi puikiai gausis mirksiukas.gif Kepiau jau 3 karta ax.gif negalim atsivalgyt.
Papildyta:


QUOTE(Inga__ @ 2011 02 21, 01:34)
O gal galėtumėte įdėti receptą tos Panetone?  ax.gif


Rasau tikslu Beatos recepto ingredientu sarasa, nors as ji koregavausi pagal save:

8 valgytojams:

400 g panetone (jei jo nera, galima imti balta duona ar pyraga, senstelejusia balta duona )
50-70 g sviesto
500 ml pieno
5 kiausiniai
2-3 saukstai cukraus

Pyraga supjaustyti storokomis apie 1,5 cm storio riekemis, abi puses aptepti plonu sviesto sluoksniu. Deti riekes viena ant kitos i inda kuriame kepsim pudinga (inda pataria naudoti gilesni, nes turi likti kokie 3-4 cm nuo virsaus laisvos vietos). I piena imusti kiausinius ir imaisyti cukru. Lengvai viska paplakti,kad kiausiniai susimaisytu su pienu ir istirptu cukrus. Si plakini pilti ant pyrago riekiu. Pradzioje visas plakinys gali netilpti, tad tenka truputi palaukti kol susigers ir palaipsniui supilti visa. Kepti 180 laipsniu orkaiteje 30-40 min. Pudingas pakyla, paruduoja. Kabinti saukstu ir deti i dubeneli, uzpilti grietinele ar jogurtu.

Jei balta duona nera saldi deti daugiau cukraus i plakini, tarp sluoksniu pribarstyti razinu, cinamono, netgi galima vietoj sviesto aptepti riekes is abieju pusiu "Nutella", pudingas, pasak Beatos, iseis pusiau sokoladinis.

P.S. as dariau is pienisko batono kepto duonkepej , kiekviena rieke pjoviau dar per puse, kad graziai suguldyciau i stikline apvalia forma. Aptepiau riekes ghee sviestu, barsciau razinom ir cinamonu sluoksniuodama batono riekes. Batono buvo tik 280 g, tai pyliau maziau pieno, apie 380 ml, dejau 4 kiausinius ir 4 su nedideliu kaupu valgomuosius saukstus cukraus. Zodziu proporciju idealiai neskaiciavau, bet gavosi tai thumbup.gif Su grietinele mum buvo per riebu, o su naturaliu jogurtu labai patiko. Beje, labai sotu.

Ir dar.... as visada 'paaukleju' tuos kurie batona vadina balta duona biggrin.gif Balta duona man tai pvz. plikyta Palangos. Juoda- tai pvz. Bociu. O batonas yra batonas. Nors gal ir pati neesu visai teisi taip skirstydama duonas pagal pavadinimus, bet manau sitam recepte tiktu viskas kas nera juoda ir plikyta, ir kas nera tikra duona biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 21 vasario 2011 - 14:04
kepiau vakarienei savaitgalio blynus. Skanu, tik man lyg ir sausoki gavosi, bet valgėm su persikų jogurtų, tai thumbup.gif
Atsakyti
Laba vakara smile.gif as siandien vakarienei gaminau Kalakutienos guliasa is antros knygos. Man labai patiko, tik as obuolius netarkavau kaip pataria, o pjausciau gabaliukais , tai labai man tie obuoliai skonio pridave. Tikrai skanus , sveikas ir toks naminis guliasas essen.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(Krisla @ 2011 02 20, 22:11)
Iš pusės normos dariau ir viskas pavyko. O kas konkrečiau tau nepasisekė? Gal galėsime padėti, nes mačiau kelios jau išbandė tą receptą mirksiukas.gif

Man nesigavo tešla. Kažkokia ji man ne tokia buvo, nemoku paaiškinti ax.gif Kepant neiškilo. Ir sakyčiau buvo pusiaužalė, nors kepiau ilgiau nei nurodyta recepte g.gif
Dabar kai prisimenu, tai gal patalpoje per šalta buvo... g.gif
Papildyta:
QUOTE(egluciukas @ 2011 02 21, 20:42)
Laba vakara smile.gif as siandien vakarienei gaminau Kalakutienos guliasa is antros knygos. Man labai patiko, tik as obuolius netarkavau kaip pataria, o pjausciau gabaliukais , tai labai man tie obuoliai skonio pridave. Tikrai skanus , sveikas ir toks naminis guliasas  essen.gif

Šitas guliašas ir mane gundo biggrin.gif Bet keista man tie obuoliai. Kažkaip mes nepratę maišyti mėsą su vaisiais. Egluciuk, o kokius obuolius naudojai?
Atsakyti
QUOTE(miau @ 2011 02 21, 21:47)

Šitas guliašas ir mane gundo  biggrin.gif  Bet keista man tie obuoliai. Kažkaip mes nepratę maišyti mėsą su vaisiais. Egluciuk, o kokius obuolius naudojai?


Tikrai nebijok deti obuoliu wink.gif as dar gerokai vandenuko ipyliau, tai jie apvire tie obuoliai kartu su mesyte ir tokie minksti minksti gavosi , net nesijaute , kad ten obuoliai , bet skonio pridave. Mano brangiausias irgi nemegsta vaisiu su mesa, bet obuoliai sake tinka labai biggrin.gif o dejau kokius turejau dabar net nepamenu pavadinimo obuoliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 21, 15:03)

Rasau tikslu Beatos recepto ingredientu sarasa, nors as ji koregavausi pagal save:

8 valgytojams:

400 g panetone  (jei jo nera, galima imti balta duona ar pyraga, senstelejusia balta duona )
50-70 g sviesto
500 ml pieno
5 kiausiniai
2-3 saukstai cukraus

Pyraga supjaustyti  storokomis apie 1,5 cm storio riekemis, abi puses aptepti plonu sviesto sluoksniu. Deti riekes viena ant kitos i inda kuriame kepsim pudinga (inda pataria naudoti gilesni, nes turi likti kokie 3-4 cm nuo virsaus laisvos vietos). I piena imusti kiausinius ir imaisyti cukru. Lengvai viska paplakti,kad kiausiniai susimaisytu su pienu ir istirptu cukrus. Si plakini pilti ant pyrago riekiu. Pradzioje visas plakinys gali netilpti, tad tenka truputi palaukti kol susigers ir palaipsniui supilti visa. Kepti 180 laipsniu orkaiteje 30-40 min. Pudingas pakyla, paruduoja. Kabinti saukstu ir deti i dubeneli, uzpilti grietinele ar jogurtu.

Jei balta duona nera saldi deti daugiau cukraus i plakini, tarp sluoksniu pribarstyti razinu, cinamono, netgi galima vietoj sviesto aptepti riekes is abieju pusiu "Nutella", pudingas, pasak Beatos, iseis pusiau sokoladinis.

P.S. as dariau is  pienisko batono kepto duonkepej , kiekviena rieke pjoviau dar per puse, kad graziai suguldyciau i stikline apvalia forma. Aptepiau riekes ghee sviestu, barsciau razinom ir cinamonu sluoksniuodama batono riekes. Batono buvo tik 280 g, tai pyliau maziau pieno, apie 380 ml, dejau 4 kiausinius ir 4 su nedideliu kaupu valgomuosius saukstus cukraus. Zodziu proporciju idealiai neskaiciavau, bet gavosi tai  thumbup.gif  Su grietinele mum buvo per riebu, o su naturaliu jogurtu labai patiko. Beje, labai sotu.

Ir dar.... as visada 'paaukleju' tuos  kurie batona vadina balta duona biggrin.gif  Balta duona man tai pvz. plikyta Palangos. Juoda- tai pvz. Bociu. O batonas yra batonas.  Nors gal ir pati neesu visai teisi taip skirstydama duonas pagal pavadinimus, bet manau sitam recepte tiktu viskas kas nera juoda ir plikyta, ir kas nera  tikra duona biggrin.gif


Labai ačiū už receptuką, būtinai reikės pabandyti smile.gif
o šiandien dariau vištienos pyragą iš pirmos knygos. Labai skanus gavosi, pietums valgėm ir dabar paskutinį gabaliuką pribaigiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(miau @ 2011 02 21, 20:47)
Man nesigavo tešla. Kažkokia ji man ne tokia buvo, nemoku paaiškinti  ax.gif  Kepant neiškilo. Ir sakyčiau buvo pusiaužalė, nors kepiau ilgiau nei nurodyta recepte  g.gif
Dabar kai prisimenu, tai gal patalpoje per šalta buvo...  g.gif


Aš tešlą maišiau duonkepėje, tai man dėl kilimo problemų nebuvo. Mielinę tešlą reikia kildinti gan šiltoje patalpoje ir išminkyti reikia gerai.
Atsakyti
labas, gal galit ideti morku su medum ir kmynais garnyra wink.gif ( receptuka) smile.gif
buciau labai dekinga,
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2011 02 21, 22:00)
Tikrai nebijok deti obuoliu wink.gif as dar gerokai vandenuko ipyliau, tai jie apvire tie obuoliai kartu su mesyte ir tokie minksti minksti gavosi , net nesijaute , kad ten obuoliai , bet skonio pridave. Mano brangiausias irgi nemegsta vaisiu su mesa, bet obuoliai sake tinka labai  biggrin.gif o dejau kokius turejau dabar net nepamenu pavadinimo obuoliu smile.gif


o aš dėjau, bet man, sakyčiau, nelabai jie ten tiko unsure.gif
Atsakyti
[quote=Tanika,2011 02 19, 13:58]
4 vidutinio dydžio picų papločių tešlai:
500g miltų
7 g sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1,5 šaukštelio druskos
350 ml vandens
4šaukštai alyvuogių aliejaus

1. Miltus išmaišome su sausomis mielėmis, įberiame cukraus ir druskos.
2. Vandenį sumaišome su alyvuogių aliejumi ir užpilame ant miltų. Viską maišome, kol susidaro vientisas tešlos gumulas. Paliekame jį ramybėje - arba per naktį šaldytuve, arba bent kelioms valandoms nuošaliame, bet ne šaltame virtuvės kamputyje uždengtą drobiniu rankšluosčiu. Kai tešla pakyla,sujudiname, kad nusileistų, ir leidžiame dar truputį pakilti, tuo tarpu paruošiame reikalingus ingredientus. Iš dar sykį pakilusios tešlos formuojame picos blynus.

noreciau paklausti ar picos paplocius reikia isikepti atskirai ar jau sudejus ingredientus virsuje ir kartu kepti? o kiek laiko reikia paplocius kepti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spinsa: 22 vasario 2011 - 14:52
QUOTE(auksia @ 2011 02 22, 14:29)
labas, gal galit ideti morku su medum ir kmynais garnyra wink.gif ( receptuka) smile.gif
buciau labai dekinga,

4-6 porcijoms:
6 morkos
25 g sviesto
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis kmynų
druskos
Morkas nuskutam, supjaustom, kaip norim.
Imame puodą su geru dangčiu, dedame sviestą, morkas, medų, kmynus. Pamaišome, kad morkos apsiveltų sviestu, medumi ir kmynais. uždengiame dangtį ir statome ant nedidelės ugnies 15-20 min, kad išsitroškintų. Įberiame druskos. Valgome karštas.
Tinka prie kepto kalakuto ar keptos vištos.
Svarbu yra puodas su sandariu dangčiu ir morkų nepertroškinti, kad nevirstų koše.
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2011 02 21, 21:42)
Laba vakara smile.gif as siandien vakarienei gaminau Kalakutienos guliasa is antros knygos. Man labai patiko, tik as obuolius netarkavau kaip pataria, o pjausciau gabaliukais , tai labai man tie obuoliai skonio pridave. Tikrai skanus , sveikas ir toks naminis guliasas  essen.gif

Čia turbūt tas pats kur Žmonėse buvo receptukas. Na man fantastiškas guliašas, o obuolius su mėsa esu jau atradusi Sonatinos dėka, man labai skanu smile.gif
Atsakyti