Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Gijūnė @ 2011 02 12, 21:05)
Beje, jau man maišant tešlą į šlapią pyragą nebuvo panašu.. tiek daug sausų produktų, o šlapių tik šokoladas. Tai gal kitą kartą ir miltų mažiau dėsiu.

tai kad man kaip tik atrodo, kad sausi tik miltai, ir kiaušinis su cukrum šlapia, ir šokoladas su sviestu šlapia, tešla gavosi superinė, manau ka mano atveju, tai tiesiog buvo per didelė skard, per plonas sluoksnis tešlos, todėl ir sausai iškepė smile.gif
Atsakyti
O aš pagiriamąjį žodį tarsiu paštetui iš pirmosios knygos thumbup.gif Liežuvį praryti galim iš to skanumo bigsmile.gif Dar kepiau šiandien trupininį obuolių pyragą taip pat iš pirmos knygos. Irgi labai skanus, tik aš tokį pyragą pati esu kepusi nekartą, tai skonis jau žinomas buvo.
Atsakyti
QUOTE(Zuzanėlė @ 2011 02 01, 14:55)
Merginos, noriu paklausti kas darėt "Medaus" tortą ax.gif . Aš kai plakiau grietinę kremui, supyliau citrinų sultis, ji man visai skysta gavosi, todėl pabijojusi, kad gausis š... įdėjau želatinos. Rezultate gavosi- skonis geras, bet blynai nelabai išbrinko (jie pas mane iškepti gavosi ploni ir kietoki), o kremukas kietokas.
Pasidalinkit patirtim, kaip turi būti iš tikrųjų??? Skonis tai labai geras buvo smile.gif


laba diena, kalbejot apie medaus torta, tai man blynai tvarkoj, o padazas nepatiko, gal per daug citrinos dejau, nes toks rugstokas gavosi.

O vat aguonu pyragas tai man niam naim, tik as darau ta virsu tirstesni ir gausnasi, kad i torta tas virsus beveik neisigeria, o didesne dalis virsuje, tai gaunasi toks dviaukstis ir labai skanu, nors siaip tortu nemiegeja. beje cukraus dedu tiek kiek recepte nieko nemazinu.

ar ragavot morkas su medumi ir kmynais, super garnyriukas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bangine: 12 vasario 2011 - 23:04
QUOTE(Krisla @ 2011 02 12, 23:00)
O aš pagiriamąjį žodį tarsiu paštetui iš pirmosios knygos thumbup.gif Liežuvį praryti galim iš to skanumo bigsmile.gif


Jau kuris laikas geru atsiliepimu deka noriu pasigaminti pasteto. Kepeneles jau laukia rytojaus, tai puoliau ieskot recepto. Pasirodo, kad jis yra ir pirmoj, ir antroj knygoj (sventinis su spanguolem). O abu receptai (is pirmos knygos kiek kitoks, bet labai panasus) yra ir bloge: pirmas ir antros knygos sventinis. Tik kaip dabar issirinkt, kuris skanesnis. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2011 02 12, 23:26)
Ir aš šiandien gaminau vištienos plovą ir kepiau šokoladainį  biggrin.gif
Plovas man patiko, bet dėčiau šiek tiek mažiau prieskonių, mano skoniui vis tik jie neįprasti.
Šokoladainį kepiau antrą kartą. Pirmą kart labai bijojau perkept, tai ryškiai nedakepiau  lotuliukas.gif . Šiandien mano požiūriu labai neblogai gavos, nes kepiau karščiau ir ilgiau. Sakyčiau viskas priklauso nuo skardos dydžio, jei didesnė - sluoksnis plonesnis, kept reikia mažiau. Manau kraštai ir viršus turi būt iškepę, tik viduriukas drėgnas. Taip pat priklauso nuo orkaitės, maniškę, pvz, reik kokį 10 laipsnių karščiau nustatyt, nei rašo recepte.
Bet pyragas tikrai vertas grieko, neeilinis toks  smile.gif

Klausimas dėl riešutų sviesto -[COLOR=red] jis visada būna sūrus? Dėl to sūrumo kitą kart dėčiau mažiau.


Va kas del surumo, tai as kai pirkau pirma karta , eh gaila pavadinimo neprisimenu, tai bovo netgi toks saldokas, traskus, na niam niam tobulas riesutu sviestas, o dabar turiu visai kitos firmos , tai sis neskanus ir tikrai labai surus. Manau , kad ir kaina daug reiskia, nes sikart pirkau pigesni g.gif
As sokoladaini kepu torto formoj , gaunasi super smile.gif kai truputi atvesta krastus nuimu tortines ir supjaustau visa , tada i saldytuva ir ant kitos dienos tik valgau, man jis tada buna pats sakniausias smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2011 02 13, 00:36)
Va kas del surumo, tai as kai pirkau pirma karta , eh gaila pavadinimo neprisimenu, tai bovo netgi toks saldokas, traskus, na niam niam tobulas riesutu sviestas, o dabar turiu visai kitos firmos , tai sis neskanus ir tikrai labai surus. Manau , kad ir kaina daug reiskia, nes sikart pirkau pigesni  g.gif 
As sokoladaini kepu torto formoj , gaunasi super smile.gif kai truputi atvesta krastus nuimu tortines ir supjaustau visa , tada i saldytuva ir ant kitos dienos tik valgau, man jis tada buna pats sakniausias smile.gif  wub.gif


Vadinas, visokių tų sviestų būna... Na kaina apie 8 lt, 350 g - tai čia maža, ar didelė?
Aš irgi kepiau didelioj tortinėj formoj, tikrai neblogai drinks_cheers.gif Tik išlaikyti iki ryto nepraimtą pas mus be šansų lotuliukas.gif
Atsakyti


Radau aš tą apelsinų-datulių pyragą. Skanus, bus kepamas dar ne kartą.
Atsakyti
Kadangi vakar skaniai pagaminau vištienos plovą thumbup.gif tai šiandien nusprendžiau išbandyti visų mėgiamą šokoladainį. Gavosi super drinks_cheers.gif O jau skanumas (nors prisiskaičiusi čia atsiliepimų cukraus dėjau per pusę mažiau nei pagal receptą biggrin.gif ) Iškepė puikiai - ir labai labai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mūsų savaitgalio patiekalai pagal Beatą:
1. Šokoladiniai sausainiai, kepami n-ąjį kartą smile.gif Šįkart su pienišku šokoladu ir lazdynų riešutais. Man jie skaniausi dar vos šilti, tada tas šokoladas nesustingęs, niam niam kaip skanu thumbup.gif Atvėsę irgi puikūs, tik svarbiausia neperkept (vieną kartą keliom minutėm ilgiau palaikiau ir buvo per kieti).
2. Šonkauliukai iš pirmos knygos su bulvytėm "armonikėlėm". Dariau pirmą kartą, marinavau per naktį, išėjo labai skanūs, vyras liko sužavėtas biggrin.gif Tik tos mėsos, viens du ir nėra biggrin.gif
3. Šiandien pirmą kartą gaminau vištienos juosteles. Buvom visi labai alkani, tai mums pasirodė tiesiog dieviško skonio biggrin.gif Vėliau paragavau atvėsusius, tai mėsytė tikrai švelni, tik tas apvalkalas sausokas sakyčiau. Nors gal kitokio ir nereikėtų tikėtis g.gif Būtinas koks padažiukas ir nemažai, tada super thumbup.gif
4. Burokėlių sriuba tokia kaip ir visada... ax.gif

Vieni artimiausių planų - kepenėlių paštetas, tiek daug gerų atsiliepimų bigsmile.gif Paštetą aš labai mėgstu, bet jau nebepamenu kada valgiau, nes tie parduotuviniai, feeee, juose net kepenėlių nerasta schmoll.gif Žodžiu, reikia pirkti produktus ir prie progos (ar be jos) daryt bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanika: 13 vasario 2011 - 17:50
QUOTE(Ievsius @ 2011 02 12, 22:46)
Tie keksiukai, kuriuos jūs kepat su persikais ir rikota, nepanašūs sudėtimi į šiuos?  g.gif
http://www.supermama...?...&p=27732341

Taip, lygiai tokie pat (na gal plius minus keli mg daugiau ar mažiau)
Papildyta:
QUOTE(Tanika @ 2011 02 13, 17:48)
3. Šiandien pirmą kartą gaminau vištienos juosteles. Buvom visi labai alkani, tai mums pasirodė tiesiog dieviško skonio  biggrin.gif Vėliau paragavau atvėsusius, tai mėsytė tikrai švelni, tik tas apvalkalas sausokas sakyčiau. Nors gal kitokio ir nereikėtų tikėtis  g.gif Būtinas koks padažiukas ir nemažai, tada super  thumbup.gif

Aha, vištienos juostelės atšalusios beveik nevalgomos ir pašildyt jų niekaip neina (mikrobangė dar labiau pagadina skonį).
Atsakyti
Dėl riešutų sviesto kalbėjot, tai aš kaip suprantu jų visokių būna. Aš jau apsižioplinau ir nupirkau sūrų doh.gif Nežiauriai jis sūrus, atseit "švelniai sūrus" parašyta, bet tą pamačiau jau nusipirkusi ir užtepusi ant sausainių biggrin.gif Tai vat nežinau ką dabar su juo daryt, stovi jis šaldytuve ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(vija @ 2011 02 13, 18:51)
Aha, vištienos juostelės atšalusios beveik nevalgomos ir pašildyt jų niekaip neina (mikrobangė dar labiau pagadina skonį).


O pas mane dar tieeeeek jų liko doh.gif Gal ant garų bandysiu šildyt g.gif
Atsakyti
o aš ką tik iškepiau žuvies kasneliu, laaaabai saknu, tokie sultingi. Ir kas svarbiausia, aš labai nemėgstu kepti žuvies keptuvėje, nes taip pritaško, kad po to valandą reikia šveisti viską. Siūlau išbandyti, tikrai patiks. Ir aš kepiau ne lašišą, o pangasiją smile.gif
Atsakyti