Vakar viriau šitą sriubytę
http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/astri-kopustu-ir-pomidoru-sriuba/.
Tik vietoj visų paminėtų prieskonių dėjau "Santa marijos" prieskonius "Troškiniams ir sriubai", nes paskaičius sudėtį pamačiau, kad būtent tie visi prieskoniai ten ir įeina .
Na gavosi SUPERINĖ sriuba, gan aštroka, galima ir mažiau dėti prieskonių, bet suaugusiems labai tinkanti.
Merginos, datulių pyrago turbūt knygose reik ieškot-bloge neužmačiau. Bandysiu ryt dar kartą Tiramisu daryt, juolab, kad per stebuklą damų pirštelių užejau
aš šiandien kepiau šokoladainį, bet man nesigavo toks šlapias , kaip nuotraukoj . Ir rududu su riešutų sviestu nepaskendo tešloj, gal aš per didelę skardelę paimiau, net nežinau. Skonis tai tikrai superinis, et man norėjosi šlapumo. Net nebuvo man ko ir stigdinti, jis ir taip sausas. Kažin ką ne taip padariau
QUOTE(carnitaster @ 2011 02 12, 19:57)
aš šiandien kepiau šokoladainį, bet man nesigavo toks šlapias , kaip nuotraukoj . Ir rududu su riešutų sviestu nepaskendo tešloj, gal aš per didelę skardelę paimiau, net nežinau. Skonis tai tikrai superinis, et man norėjosi šlapumo. Net nebuvo man ko ir stigdinti, jis ir taip sausas. Kažin ką ne taip padariau
Gal per ilgai kepe
QUOTE(carnitaster @ 2011 02 12, 19:57)
aš šiandien kepiau šokoladainį, bet man nesigavo toks šlapias , kaip nuotraukoj . Ir rududu su riešutų sviestu nepaskendo tešloj, gal aš per didelę skardelę paimiau, net nežinau. Skonis tai tikrai superinis, et man norėjosi šlapumo. Net nebuvo man ko ir stigdinti, jis ir taip sausas. Kažin ką ne taip padariau
Esu jau rašiusi čia, kad man lygiai taip pat išėjo - per sausas ir ne toks skanus. Po visų komentarų nusprendžiau, kad per ilgai kepiau, nors kepiau netgi trumpiau, nei Beata rašė... aš bandysiu dar kartą, kepsiu daug trumpiau
Beje, jau man maišant tešlą į šlapią pyragą nebuvo panašu.. tiek daug sausų produktų, o šlapių tik šokoladas. Tai gal kitą kartą ir miltų mažiau dėsiu.
O aš šiandien gaminau vištienos plovą (iš pirmos knygos). labai labai labai skanu
Bananu duona siandien kepiau. Skanu.
Siuo metu visuose Beatiskuose receptuose mazinu cukraus kieki. Ir niekad nepritruksta.
Siuo metu visuose Beatiskuose receptuose mazinu cukraus kieki. Ir niekad nepritruksta.
Ir aš šiandien gaminau vištienos plovą ir kepiau šokoladainį
Plovas man patiko, bet dėčiau šiek tiek mažiau prieskonių, mano skoniui vis tik jie neįprasti.
Šokoladainį kepiau antrą kartą. Pirmą kart labai bijojau perkept, tai ryškiai nedakepiau . Šiandien mano požiūriu labai neblogai gavos, nes kepiau karščiau ir ilgiau. Sakyčiau viskas priklauso nuo skardos dydžio, jei didesnė - sluoksnis plonesnis, kept reikia mažiau. Manau kraštai ir viršus turi būt iškepę, tik viduriukas drėgnas. Taip pat priklauso nuo orkaitės, maniškę, pvz, reik kokį 10 laipsnių karščiau nustatyt, nei rašo recepte.
Bet pyragas tikrai vertas grieko, neeilinis toks
Klausimas dėl riešutų sviesto - jis visada būna sūrus? Dėl to sūrumo kitą kart dėčiau mažiau.
Plovas man patiko, bet dėčiau šiek tiek mažiau prieskonių, mano skoniui vis tik jie neįprasti.
Šokoladainį kepiau antrą kartą. Pirmą kart labai bijojau perkept, tai ryškiai nedakepiau . Šiandien mano požiūriu labai neblogai gavos, nes kepiau karščiau ir ilgiau. Sakyčiau viskas priklauso nuo skardos dydžio, jei didesnė - sluoksnis plonesnis, kept reikia mažiau. Manau kraštai ir viršus turi būt iškepę, tik viduriukas drėgnas. Taip pat priklauso nuo orkaitės, maniškę, pvz, reik kokį 10 laipsnių karščiau nustatyt, nei rašo recepte.
Bet pyragas tikrai vertas grieko, neeilinis toks
Klausimas dėl riešutų sviesto - jis visada būna sūrus? Dėl to sūrumo kitą kart dėčiau mažiau.
QUOTE(picea @ 2011 02 12, 22:26)
Plovas man patiko, bet dėčiau šiek tiek mažiau prieskonių, mano skoniui vis tik jie neįprasti.
va ir man taip pat pasirode
Tie keksiukai, kuriuos jūs kepat su persikais ir rikota, nepanašūs sudėtimi į šiuos?
http://www.supermama...?...&p=27732341
http://www.supermama...?...&p=27732341