Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms

Apklausa: Is kur dazniausiai semiates "Beatisku" ideju pilvo lepinimui? (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(vija @ 2011 02 05, 21:34)
Vėl kepiau keksiukus su rikota, tik kai ką keičiau:
miltų dėjau mažiau - 150g (vietoj 200g), o
persikus supjausčiau gabaliukais ir įmašiau į tešlą (sudėjau beveik visą didelę persikų skardinę). Ir ką  -10 balų! Fantastika! Minkštučiai, purūs, sultingi... Gal tik dėl persikų mažiau iškilo, bet skonis - puikus. Kam patinka persikai - apsivalgymas.


thumbup.gif Aš šiandien pirmą kartą kepiau ir visko dėjau kaip recepte, tai man išėjo irgi purūs, minkšti, sultingi, žodžiu, seniai tokių nuostabių keksiukų nevalgiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2011 02 05, 21:35)
bet vistiek vidus ne toks biskvitis kaip nuorodos nuotraukoj, o toks nu toooks kreminis  biggrin.gif nebe skystas (pastovejes siltai minksteja), bet...

Na aš kaip suprantu, jis toks ir turi būti: vidus dar lipnokas, kuris atšalus sutirštėja, bet nepavirsta į biskvitą. Čia gi visa tų brownie'ų esmė.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 02 05, 22:34)
Vėl kepiau keksiukus su rikota, tik kai ką keičiau:
miltų dėjau mažiau - 150g (vietoj 200g), o
persikus supjausčiau gabaliukais ir įmašiau į tešlą (sudėjau beveik visą didelę persikų skardinę). Ir ką  -10 balų! Fantastika! Minkštučiai, purūs, sultingi... Gal tik dėl persikų mažiau iškilo, bet skonis - puikus. Kam patinka persikai - apsivalgymas.

reikes bandyti, pati galvojau apie receptuko pakoregavima, o cia jau isbandyta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 02 05, 22:10)
Na aš kaip suprantu, jis toks ir turi būti: vidus dar lipnokas, kuris atšalus sutirštėja, bet nepavirsta į biskvitą. Čia gi visa tų brownie'ų esmė.

aa.... nu tai tada viskas pas mus liuks ax.gif
Atsakyti
O man Tiramisu kremas nesigavo, jaučiu, kad su baltymais kažką ne taip padariau verysad.gif. Išmest nereiks-suvalgysim, bet norėjosi, kad viskas būtų ok. Dar kepiau Aušros morkų pyragą-liko tik kremą užtept ir ragaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulux: 06 vasario 2011 - 08:02
QUOTE(rutulux @ 2011 02 06, 07:47)
O man Tiramisu kremas nesigavo, jaučiu, kad su baltymais kažką ne taip padariau  verysad.gif. Išmest nereiks-suvalgysim, bet norėjosi, kad viskas būtų ok. Dar kepiau Aušros morkų pyragą-liko tik kremą užtept ir ragaut.

Maniskis tiramisu patiko kavamegiams, o likuosiems rafaelo svajone (ne is beatos). Itariu, kad tiraminu, nors ir labai skanus, daugiau negaminsiu. Bijau as tu zaliu kiausiniu. doh.gif
Ausros pyragelis numatytas kitam savaitgaliui. smile.gif
Atsakyti
Tiramisu nebedarysiu ir aš, jaučiu. Pasiėmiau produktus kremui sukt morkų pyragui-ogi Philadelphią sūrį pasiėmus su žolelėm doh.gif. Pravalas kažkoks. Dar prasukau bananų duoną-labai skani, kepsiu dar ne kartą. Pietums-žirnių sriuba su morkom, vištiena su medum+soja ir bulvės-armonikos. Nu jei toms laiko neužteks iškept, darysiu jaučiu tokį pyragą, ne Beatos, bet jei nervai nebelaikys:
PYRAGAS SU KONJAKU (receptas be jokių konservantų ir skatinantis protinę ir intelektualią veiklą)

1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės dž. vaisių,
1 stiklinė vandens,
sauja riešutų,
4 kiaušiniai,
250g sviesto,
1 citina,
2 maži litrai konjako!

Prieš pradedant maišyti tešlą, paragauk konjaką, ar geras!
Suplak sviestą iki purumo su plakikliu.
Dar kartą paragauk konjaką - ar tikrai jis aukščiausios kokybės? Tam tikslui pripilk jo pilną stiklinę ir išgerk iki dugno (kartojama 2 kartus).
Įdėk į išplaktą sviestą 2 šaukštus cukraus ir dar kartą paragauk konjaką tuo pačiu metodu.
Įmušk į dubenį 2 kiaušinius ir suberk tuos keistus susiraukšlėjusius vaisius.
Dabar paragauk konjaką nustatydamas jo konsistenciją.
Išjunk plakiklį.
Užstrigusius tarp plakiklio stipinų vaisius iškrapštyk su žirklėmis.
Įmesk citriną į dubenį ir ten pat išspausk riešutus.
Papildomai įberk cukraus ir apskritai visko, ko tau norisi.
Ištepk orkaitę riebalais ir pasuk ją 360 laipsnių.
Išmesk dubenį su tešla pro langą ir pabaik gerti konjaką, nusispjauk į tą pyragą ir eik miegoti!
hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulux: 06 vasario 2011 - 12:27
Siandien pabaigem si torta http://www.beatosvir...-birthday-cake/ Labai skanus gavosi, dariau is puses normos, tik pieno per daug ipyliau doh.gif Bet skonis buvo thumbup.gif
Atsakyti
vakar vistik aguonini gaminau, visai jis lengvai ir greitai pasigamino, valgem dar toki drungna tai labai skanus buvo,po du gabalus sukapojom blush2.gif ,o siandienai buvau pasislepus gabaliuka ir kai visas persigeres tai saldumas dantis semia nors ir maziau cukraus dejau nei nurodyta doh.gif
siandien sokoladini bandysiu, nes rududu metosi jau senokai spintelej bus rytdienos kavos pertraukelei ax.gif
Atsakyti
Jei tiramisu su selgos šokoladiniais sausainiais, tai mano vaikai kerta kaip išprotėję - turbūt pats skaniausias jų pyragas.

Pietums gaminau kalakutienos guliašą iš II knygos (tik dariau su vištienos file). Iš pradžių šis receptas visai neužkliuvo, pasirodė elementari paukštiena su padažu, bet vėliau atkreipiau dėmesį į priedus - kmynai, rūkyta paprika, obuoliai. Visai skanu. Viskas puikiai dera. Tik naudojau liesą Dvaro grietinėlę vietoj grietinės (kažkaip pabijojau to grietinės rūgštumo).
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 06 vasario 2011 - 14:25
QUOTE(vija @ 2011 02 06, 16:21)
Jei tiramisu su selgos šokoladiniais sausainiais, tai mano vaikai kerta kaip išprotėję - turbūt pats skaniausias jų pyragas.

Pietums gaminau kalakutienos guliašą iš II knygos (tik dariau su vištienos file). Iš pradžių šis receptas visai neužkliuvo, pasirodė elementari paukštiena su padažu, bet vėliau atkreipiau dėmesį į priedus - kmynai, rūkyta paprika, obuoliai. Visai skanu. Viskas puikiai dera. Tik naudojau liesą Dvaro grietinėlę vietoj grietinės (kažkaip pabijojau to grietinės rūgštumo).

as irgi sita dariau tik su kiauliena thumbup.gif
pas mus prilipe kopustu ir perline sriubos
Atsakyti
Sveikutes.
As ta guliasa esu dariusi su vistiena,patiko thumbup.gif
Va mane domina kaip angliskai butu ta rukyta paprika g.gif Nusiziurejau riesutus is antros knygos ir va tos paprikos reikia ax.gif
Atsakyti