Laba diena
Labai reiketu Jusu pagalbos.
Parejo mano mergaite is darzelio visa salta (rankos ir kojos) kaip ledinukas, bet nieko bloga nepagalvojau. O dabar atsikele po pietu miego visa skaisciai raudona ir deganti. Temp 38,3, zandai dega, visas kunas irgi karstas, geria salta vandeni ir nori but ant ranku. Kiek as suprantu cia Aconitum pozymiai? sudaviau ka tik 2 zirniukus (mergytei nepilni 2 metukai), kada reiktu vel duoti?
Taip pat bega skaidri sloga, o traukiant traukiasi balta gleivinga, taip pat siek tiek pakoscioja - ar tinka Arsenicum alb? o gal geriau Kalium muriatikum? Jau susimaisiau ir nebezinau ka duot dabar beje slogavo jau savaite ir sloga jau buvo besibaigianti, o dabar kaip vel is naujo...
Ar gali nuo maisto šokinėti temperatūra? Jau kelios dienos kaip nešokinėjo temperatūra, o šiandien buvo 37,3, o už 30 min - 36,7
prieš tai kaip išklausinėjau paskui valgė keptą duoną su druska, bulkutę.
Argus, tu tik nesupyk ar ne per dažnai tu savo vaikui temperatūrą matuoji Jei vaikas gerai jaučiasi, yra linksmas, žvalus, ko tą tempą matuoji ir stresujit? paskui galvot ar nuo duonos su bulkute ar ne Atsipalaiduok
Gal šiaip sušilo ir tiek....
Saulytez, gal Aconitum užteks jei pradės kokie kiti požymiai lįsti, tuomet tikrliau žinosi ką duoti Acinutum turėtų ir prie slogos pagelbėt, paskaityk kelis psl. atgal
Saulytez, gal Aconitum užteks jei pradės kokie kiti požymiai lįsti, tuomet tikrliau žinosi ką duoti Acinutum turėtų ir prie slogos pagelbėt, paskaityk kelis psl. atgal
QUOTE(Renna @ 2011 03 04, 19:37)
Argus, tu tik nesupyk ar ne per dažnai tu savo vaikui temperatūrą matuoji Jei vaikas gerai jaučiasi, yra linksmas, žvalus, ko tą tempą matuoji ir stresujit? paskui galvot ar nuo duonos su bulkute ar ne Atsipalaiduok
Aciu as vis dar stebiuosi homeopatijos galia, dar tik 2 kart kas valanda sudaviau Aconitum, o temp jau nukrito iki 37,6 ziuresim kas toliau prades lyst
QUOTE(Renna @ 2011 03 04, 19:37)
Nepykstu Ne per dažnai, tik kokius 4 kartus per dieną, kai kelia įtarimą - tai kokiais dviem kartais daugiau.
Matai Renna, man svarbu suprasti ir išsiaiškinti priežastis, dėl ko jam šokinėja temperatūra. Tada galėsiu tai pašalinti. Juk ir pačiam organizmui (ir širdžiai taip pat) nėr gerai, kai taip šokinėja temperatūra.
QUOTE(Saulytez @ 2011 03 04, 19:44)
Aciu as vis dar stebiuosi homeopatijos galia, dar tik 2 kart kas valanda sudaviau Aconitum, o temp jau nukrito iki 37,6 ziuresim kas toliau prades lyst
Mano vaikas buvo peršalęs, sukarščiavęs iki 39, tai telefonu homeopatas paskyrė (labai smarkiai nesigilindamas ) - Pyrogran (jo sudėty Aconitum, Belladonna ir Bryonia) bei Lycopodium keturis kart dienoj; Po ketvirtos dozės vaikas tarsi atgimė - temepratūra nebeužkilo, pradėjo žaist, pasidarė linksmas Dabar tik kosuliuką reiks nugalėt
QUOTE(argus @ 2011 03 04, 19:47)
Nepykstu Ne per dažnai, tik kokius 4 kartus per dieną, kai kelia įtarimą - tai kokiais dviem kartais daugiau.
Matai Renna, man svarbu suprasti ir išsiaiškinti priežastis, dėl ko jam šokinėja temperatūra. Tada galėsiu tai pašalinti. Juk ir pačiam organizmui (ir širdžiai taip pat) nėr gerai, kai taip šokinėja temperatūra.
Su tais vaikai taip jau yra, kad temperatūra pakyla pasiutus, iškart iš miego atsikėlus, šiaip suprakaitavus ir kt. 37.3 - tai nėra tokia temperatūra dėl kurios reikia stresuot... tikrai dėl tokios širdis neturėtų streikuot.... gal organizmas pats apsisaugo nuo kokių puolančių virusų. Beto, temperatūra iki 38.5 - nėra liga...
Vat mano sesei dažnai būna temperatūra 37.2 (ir taip laikosi savaite-dvi), ji jau sau įsikalbėjo milijoną ligų, apsilankė pas begales daktarų - niekas jokių ligų neranda Aš jai aiškinu, kad po ovuliacijos pakyla temperatūra ir laikosi tokia iki "raudondvario puseserių" ji vis tiek manim netiki....
Aišku tavo vaiko atveju tai netinka bet tikiu, kat tikrai nieko rimto
QUOTE(Renna @ 2011 03 04, 20:04)
Su tais vaikai taip jau yra, kad temperatūra pakyla pasiutus, iškart iš miego atsikėlus, šiaip suprakaitavus ir kt. 37.3 - tai nėra tokia temperatūra dėl kurios reikia stresuot... tikrai dėl tokios širdis neturėtų streikuot.... gal organizmas pats apsisaugo nuo kokių puolančių virusų. Beto, temperatūra iki 38.5 - nėra liga...
Vat mano sesei dažnai būna temperatūra 37.2 (ir taip laikosi savaite-dvi), ji jau sau įsikalbėjo milijoną ligų, apsilankė pas begales daktarų - niekas jokių ligų neranda Aš jai aiškinu, kad po ovuliacijos pakyla temperatūra ir laikosi tokia iki "raudondvario puseserių" ji vis tiek manim netiki....
Matai Renna, tas ir yra, kad jam taip nėra buvę. Pas jį kiek esu matavusi - temperatūra būna 36,4-36,9. Ir tas šokinėjimas - vadinas organizme kažkas yra. Taigi mano galvos skausmas dabar - kas skatina tokį šokinėjimą.
QUOTE(argus @ 2011 03 04, 20:10)
Matai Renna, tas ir yra, kad jam taip nėra buvę. Pas jį kiek esu matavusi - temperatūra būna 36,4-36,9. Ir tas šokinėjimas - vadinas organizme kažkas yra. Taigi mano galvos skausmas dabar - kas skatina tokį šokinėjimą.
argus, kiek pamenu, taip temperatūra pas jį šokinėja jau antras mėnuo, jei ne daugiau? Šiaip man irgi būtų įdomu sužinoti, kodėl, jei anksčiau būdavo kitaip, kas pasikeitė, čia po tų nelemtųjų Klacidų jums prasidėjo?
Taip, Kristinuk, temperatūra šokinėja jau antras mėnuo. Padarė kraujo, šlapimo, Mantu tyrimus - viskas norma. Kol kas nieko nedarau, nes nesijaučia blogai, apetitas geras, nėra silpna, neprakaituoja ir pan. O viskas prasidėjo būtent po Klacido. Todėl mano nuomone yra du variantai - arba sutriko termoreguliacinis centras, arba kažkas su žarnynu. Štai šiandien - temperatūra po pietų - 37.0, paskui 37,3. Po valandos jam jau rodė 36,6. Viena, ką jis tokio valgė, tai valgė bulkutę ir duonos keptos su druska ir česnakais. Dabar geria Tuberculinum ir Phosphorus, ir lyg mačiau, kad temperatūra kelias dienas nešokinėjo, o buvo tokia stabili (. O šiandien va vėl. Tik tiek, kad tas dienas nevalgė jokių bulkučių. Pradedu daryti išvadas, kad čia būtent nuo to. Dėl to jau sutariau su vaiku, kad dabar griežtai ribosim maistą ir laikysis dietos, ir nevalgys bulkučių. Nors ir taip jau jis turi apribojimų su maistu Gaila vaiko.
Su pediatru aptarėm, kad jeigu atsiras kokių nors simptomų, tada guldysim į ligoninę. Tavo rekomenduota pulmonologė sako tą patį.
Su pediatru aptarėm, kad jeigu atsiras kokių nors simptomų, tada guldysim į ligoninę. Tavo rekomenduota pulmonologė sako tą patį.
QUOTE(argus @ 2011 03 04, 18:27)
Ar gali nuo maisto šokinėti temperatūra? Jau kelios dienos kaip nešokinėjo temperatūra, o šiandien buvo 37,3, o už 30 min - 36,7
iš termomentro anotacijos:
negalima matuoti valgant, geriant, judant ir dar daugiau veiksnių išvardinta, nebepamenu. matuoti praėjus ne mažiau 15 min po valgio ar gėrimo, ar pabėgiojimo.
plius, jei vaikas šilčiau aprengtas, jau vien nuo to gali pakilt šiek tiek temperatūra.
o normali vaikų kūno temperatūra yra iki 37.4, jei nėra jokių l;igos požymių, tai ligos ir nėra. tiesiog gimsta vaikai su nesubrendusia termoreguliacija, todėl ir yra tie svyravimai, kurių absoliučiai nereik net imt dėmėn tiesiog mažiau aprengt, jei per šiltai buvo. ir pvz kai būnat prekybos centre ar pan., ir nenurengiat visų kombinezonų, būtinai nuimkit bent kepurytę, per galvytę geriausiai šilumos perteklius pasišalina.
Sveikutės
Norėjau sužinot kuom skiriasi "Calcium carbonicum" C200 nuo "Calcium carbonicum" 1M
Norėjau sužinot kuom skiriasi "Calcium carbonicum" C200 nuo "Calcium carbonicum" 1M
QUOTE(Fedes @ 2011 03 05, 00:33)
iš termomentro anotacijos:
negalima matuoti valgant, geriant, judant ir dar daugiau veiksnių išvardinta, nebepamenu. matuoti praėjus ne mažiau 15 min po valgio ar gėrimo, ar pabėgiojimo.
plius, jei vaikas šilčiau aprengtas, jau vien nuo to gali pakilt šiek tiek temperatūra.
o normali vaikų kūno temperatūra yra iki 37.4, jei nėra jokių l;igos požymių, tai ligos ir nėra. tiesiog gimsta vaikai su nesubrendusia termoreguliacija, todėl ir yra tie svyravimai, kurių absoliučiai nereik net imt dėmėn tiesiog mažiau aprengt, jei per šiltai buvo. ir pvz kai būnat prekybos centre ar pan., ir nenurengiat visų kombinezonų, būtinai nuimkit bent kepurytę, per galvytę geriausiai šilumos perteklius pasišalina.
Klausykit mergaitės, va čia aš tuoj supyksiu - aš gi sakau, jam net vaikystėj nebūdavo tokių svyravimų. Ir apsirengęs normaliai, ir neišsidūkęs ir pan. Ir jaučiasi gerai. O vat situacija yra tokia, kokią aprašiau.