Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(lydekaite @ 2011 02 28, 21:50)
Čia ne žirniukai, bet man, kai sustoja skrandis nuo kokio nors per sunkaus maisto, labai greit sutvarko pelynų (dar vadinamas vaistinis kietis, peletrūnas) arbata. Ji bjauraus skonio, bet prisivertus išgert bent pusę puodelio labai greit užveda skrandį ir reikalai pajuda į gerąją pusę.

Ačiū Lydekaite, Ačiū Argus, bet bijau pelyno gerti, mano vaikis dar žindomas lotuliukas.gif
Įkaliau Arsenicum, tik nežinau ar padėjo, ar praėjo savaime lotuliukas.gif
Atsakyti
Puplaiškis irgi yra nuo žarnyno negalavimų. Šiaip pelynas daugiau skirtas melancholikams, o puplaiškis - aktyviems žmonėms, nes pelynas aktyvina nervųs, o puplaiškis - raminantį poveikį turi.
Atsakyti
Sveikos,

mes po 2 mėn pertraukos irgi grįžtam ax.gif

Sloga... Taigi mano pastebėjimai - jei sloga bespalvė, labai gerai tinka Pulsatilla (dukrai kaip tik prasidėjo vakar, tai prakvėpuoja laisvai, tempos nėra, iš pažiūros - sveikas vaikas). Jei pradeda geltonuot, žaliuot - tada imu Silicea arba Hepar Sulfuris. Bet tikiuos, neprireiks šį kartą tfu tfu tfu.

Merginos, kieno vaikiukai turi alergiją namų dulkių erkėms, ar jau prasidėjo paūmėjimas? Mano sūnui praeitą savaitę buvo, tik nežinau kas - ar paūmėjimas, ar tokia slogos forma persirgo. Nu jei čia sloga buvo, tai aš labai džiaugiuos tada, pasveiko vien nuo M lašiukų, dar vieną dieną daviau Pulsatillos. Ir į daržą visą laiką ėjo. (Bet tai kaip žinot kitą kartą, ar ne sloga - kad kitų vaikų neapkrėst g.gif )
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 03 01, 16:24)
Puplaiškis irgi yra nuo žarnyno negalavimų. Šiaip pelynas daugiau skirtas melancholikams, o puplaiškis - aktyviems žmonėms, nes pelynas aktyvina nervųs, o puplaiškis - raminantį poveikį turi.

argus, o tu pasirodo tikra žolininkė. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristinukas: 01 kovo 2011 - 15:32
QUOTE(Kristinukas @ 2011 03 01, 16:34)
Papildyta:
argus, o tu pasirodo tikra žolininkė.  mirksiukas.gif

Oj ne, man dar toli iki žolininkės smile.gif bet vis tiek ačiū smile.gif
Atsakyti
Kaip dziaugiuosi atradusi sita temele. Tiek daug ziniu gavau, bet gal ir man galetumet atsiusti lina.saparauskiene@gmail.com ta temu santraukele, buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
O gal galite parašyti, kodėl nuo žalios tirštos slogos vienos mamytės mini Silicea arba Hepar Sulfuris, o kitos Mercurius solubilis. Mums gydytoja Mercurius siūlė naudoti, bet įdomu kuom jis skiriasi nuo Silicea ir Hepar Sulfuris blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2011 03 01, 17:04)
O gal galite parašyti, kodėl nuo žalios tirštos slogos vienos mamytės mini Silicea arba Hepar Sulfuris, o kitos Mercurius solubilis. Mums gydytoja Mercurius siūlė naudoti, bet įdomu kuom jis skiriasi nuo Silicea ir Hepar Sulfuris blush2.gif .

O todėl, kad mūsų dauguma čia žirniukus yra išsibandę "ant savo kailio" taip sakant... biggrin.gif
Vieniems labiau padeda nuo tirštos slogos Silicea, kitiem Hepar Sulfuris, tretiems - Mercurius Solubilis ar Kalium Bichromicum...
Mums, pvz nuo skystos slogos visiškai netinka Alium Cepa (nei man, nei vaikams), o štai Pulsatilla - puikiausiai.

Beje, puikioji mamyte, turinti konspektėlius, gal juos vis tik verta pasitalpint pradinėj informacijoj? Visos galėtumėm ką nors papildyti, (jei tik būtų ką). Manau, būtų šaunu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristinukas: 01 kovo 2011 - 16:22
QUOTE(Kristinukas @ 2011 03 01, 16:19)
Beje, puikioji mamyte, turinti konspektėlius, gal juos vis tik verta pasitalpint pradinėj informacijoj? Visos galėtumėm ką nors papildyti, (jei tik būtų ką). Manau, būtų šaunu  wub.gif

Butu saunu, as jau 4 kartus rasiau savo pasta, bet deja verysad.gif verysad.gif , na bet negaliu pykti, nes vistik kazkas daug darbo idejo, todel gal ir nelabai nori duoti taip lengvai 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinukas @ 2011 03 01, 16:19)
Mums, pvz nuo skystos slogos visiškai netinka Alium Cepa (nei man, nei vaikams), o štai Pulsatilla - puikiausiai.

Kristinuk, gal galėtumėt pasufleruoti, po kelių dienų vartojimo darot išvadą, kad vienas ar kitas vaistukas netinka? ax.gif
Jei saviškei nuo gelsvos tirštokos slogos su retkarčiais pasikemšančia nosim dvi dienas daviau Silicea+Pulsatilla+KaliumBichromicum, bet sloga nė kiek nesumažėjo, o net sustiprėjo, plius pradėjo skųstis, kad skauda gerklytę, ar jau galima teigti, kad šita vaistukų trijulė nesuveikė ir keisti kitais? [Anksčiau porą kartų esu davusi šitą derinuką, tai antrąją dieną sloga žymiai apmažėdadvo arba visai dingdavo].
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lydekaite: 01 kovo 2011 - 17:18
mergaitės, kurios manęs prašė, aš prei kompo pribėgom, viską matau viską žinau. jau gal greitai ir galėsiu persiųsti. nors nežinau, gal "senbūvių" homeopatijoj atsiklausti reikia g.gif ax.gif

va mano dukriukui jau gerai. nebereikai šalia sedėti prei logonio. bet dabar reikia šalia sedėti nes piešiam, einam, žaidžiam lotuliukas.gif
Atsakyti
Kiek kartu maitinanciai galima gerti tu zirniuku per dien, nes man prasidejo sloga g.gif
Atsakyti
QUOTE(lydekaite @ 2011 03 01, 18:13)
Kristinuk, gal galėtumėt pasufleruoti, po kelių dienų vartojimo darot išvadą, kad vienas ar kitas vaistukas netinka?  ax.gif
Jei saviškei nuo gelsvos tirštokos slogos su retkarčiais pasikemšančia nosim dvi dienas daviau Silicea+Pulsatilla+KaliumBichromicum, bet sloga nė kiek nesumažėjo, o net sustiprėjo, plius pradėjo skųstis, kad skauda gerklytę, ar jau galima teigti, kad šita vaistukų trijulė nesuveikė ir keisti kitais? [Anksčiau porą kartų esu davusi šitą derinuką, tai antrąją dieną sloga žymiai apmažėdadvo arba visai dingdavo].

Po 2-3 dienų ir pasidarau išvadas. Manau, jei šiuo atveju po 2-jų dienų jums nepagelbėjo, o simptomai lenda nauji, pasiskambinkit homeopatui. Kartais jie žino, koks virusas yra išlindęs, ir kuo geriausia jį "damušt". 4u.gif
Atsakyti