Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(aves @ 2011 02 23, 22:19)
***** mano panai sukilo tempa 39.2  doh.gif Pasimeciau visai , daviau 5 z belladona, po poros valandu vel bandysiu suduot  unsure.gif

Nelauk taip ilgai. Arba kas 30 min., arba tiesiog istirpint, ir duot ta sugurksnot po kelis gursnius kas 5-10 min..
Atsakyti
QUOTE(aves @ 2011 02 23, 21:19)
***** mano panai sukilo tempa 39.2  doh.gif Pasimeciau visai , daviau 5 z belladona, po poros valandu vel bandysiu suduot  unsure.gif

Nepasimesk. Šalia homeopatinių uždėk drėgnus rankšluostukus ant blauzdų ir apvyniok sausais rankšluoščiais - labai gerai muša temperatūrą. Na ne taip kaip paracetamolis, bet sumažina gerokai. Ir duok kuo daugiau gerti vandens - kaip davė patarimą, ištirpink žirniukus ir duok gerti. Ir skysčių gaus, ir vaistų vienu metu.
Atsakyti
Labai aciu jums 4u.gif
Atsakyti
Su jusu pagalba visti patvarkem auksta temperatura. Jau vakar buvo pradejus net kliedet blink.gif Dabar temperatura 37.0 thumbup.gif Galvoju siandien dar duoti belladona 5 z ir alium cepa 3 z penkis kart dienoi ir kas 2 valandas stodali, kad neisikosetu. Kaip jus galvojat ar teisingai g.gif

Beje labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Aves, žinai kartais paracetamolį reikia duot ir nereik to bijot. Jei žinai kokią temparatūrą tavo vaikas atlaiko be kliedesių ir traukulių, tuomet galima jos nemušt.
Bet jei temperatūra tokia, kad nežinai kaip reguos, paracetamolį suduoti verta (mūsų gyd. (tas pats kaip ir jūsų) rekomenduoja pusė įprastinės dozės, kuomet duodama ir homeopatinių žirniukų). Ta pusė dozės turi dvi prasmes: prilaiko tolesnį kilimą, ir visiškai jos nenumuša. Kaip žinom temperatūra yra naturalus organizmo priešinimąsis ligai ir kai ji proto ribose tai jos nemušam.
Bet kai artėja ties 39.5 (pgal vaiko amžių, kaip toleruoja ir t.t.) verta duoti paracetamolį visada, nes dar šiek tiek užtrunka kol jis pradeda veikt...
Aš savo vaikams nemušu iki 39.6, nes žinau, kad tokią jos atlaiko neblogai.
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinukas @ 2011 02 23, 19:19)
Mamytės, kas lankotės pas M, gal žinote, ar gydytojas išrašo pažymas? Mano vaikas šiandien į darželį nusinešė homeopatinių, nes jam alerginė sloga prasidėjo (paūmejimas). Tai vieną auklėtoją įspėjau, o nuo kitos gavo velnių.
Pažymą nuo pediatro mes esam nunešę, bet gydymas tada buvo antihistamininiai, o cheminių mes jau 8 mėn, kaip nevartojame...

Sūnaus darželyje irgi nenori, kad būtų vaistų. Auklėtojas aš suprantu. Jei patikrins kokia tikrintojų įstaiga vaikų spinteles, auklėtojos ir direktorė gaus velnių ar net įspėjimą.
Variantą, ką daryti jau pasakė. Aš tai dar darau taip: suduodu žirniukus vaikui prabudus, tada darželyje (nes jau būna apie 1,5 val praėję) ir tą patį pakartoju vakare.
Beje dėl pažymos, jei vaikas serga alergine sloga, pristatai tą pažymą rugsėjo mėnesį ar tada kai ją išrašo ir pažyma galioja visus metus. [B]Taip mums paaiškino ir alergologė, ir šeimos gydytoja.
Atsakyti
Gal as cia ne visai pagal tema, bet paaiskinkit , kaip yra su tais homeopatiniais vaistais - vieni homeopatai zirniukus ikrauna tam tikrais dazniais , kiti israso recepta is kokiu 7 komponentu ir siuncia gaminti i homeopatine vaistine. Ar vaistineje lygiai taip pat juos ikraudineja ? Gal kvailas mano postas, bet nebesisugaudau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 24, 10:53)
Aves, žinai kartais paracetamolį reikia duot ir nereik to bijot. Jei žinai kokią temparatūrą tavo vaikas atlaiko be kliedesių ir traukulių, tuomet galima jos nemušt.
Bet jei temperatūra tokia, kad nežinai kaip reguos, paracetamolį suduoti verta (mūsų gyd. (tas pats kaip ir jūsų) rekomenduoja pusė įprastinės dozės, kuomet duodama ir homeopatinių žirniukų). Ta pusė dozės turi dvi prasmes: prilaiko tolesnį kilimą, ir visiškai jos nenumuša. Kaip žinom temperatūra yra naturalus organizmo priešinimąsis ligai ir kai ji proto ribose tai jos nemušam.
Bet kai artėja ties 39.5 (pgal vaiko amžių, kaip toleruoja ir t.t.) verta duoti paracetamolį visada, nes dar šiek tiek užtrunka kol jis pradeda veikt...
Aš savo vaikams nemušu iki 39.6, nes žinau, kad tokią jos atlaiko neblogai.

o kaip jūs tiksliai pamatuojat tą temperatūrą? nes mes po traukulių nusipirkot tik su infraraduonųjų spindulių termomentrų tikrai gali įsitikint, kad tokia,o ne aukštesnė.

šiaip apturėjom mes dabar daug tos temperatūros iki 41, daug pasidomėjau ir išgirdau iš gyd, tai iš esmės ne temperatūros numušimas apsaugo nuo traukulių,o temperatūrų kontrasto mažinimas - kol kyla reikia kuo šilčiau vaiką laikyt įvyniojus ir aprengus. vėsinti tik krintant. o mušimas bent jau sako minimaliai tik veikia. aišku, virš 40 yra kenksminga organizmui, tai jau faktas reikia efektyviai greitai mušt.

nežinau tiesa kaip su kliedesiais, gal kaip nors kitaip, nes domėjaus būtent tik dėl to, su kuo patys susidūrėm.
Atsakyti
kažin, ar kuris Antigripinas tinka skaidriai skystai slogai? nei temperatūros, , nei ką skauda, bet teka kriokliais. Ne sau, tai sudėtingiau kitam žmogui ką parinkt. Kol kas Alium cepa D3 duodu ( žmogus senyvas, manau, kad gal pradžiai tiktų žemesnėspotencijos... mastau.gif
Atsakyti
As ir paklausiu del temperaturos smile.gif kazkur skaiciau, kad va, geriant homeopatinius, na pvz kad ir belladona nuo temperaturos, traukuliai mazai tiketini g.gif na sako, dazniausiai ju visai nebuna, tai kaip is tiesu kazin, gal kas pasisakys, na del idomumo man cia g.gif nes as kazkaip drasiai vaika laikau ir su virs 39 temperatura jei jis palyginus normaliai jauciasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 02 24, 16:57)
o kaip jūs tiksliai pamatuojat tą temperatūrą? nes mes po traukulių nusipirkot tik su infraraduonųjų spindulių termomentrų tikrai gali įsitikint, kad tokia,o ne aukštesnė.

šiaip apturėjom mes dabar daug tos temperatūros iki 41, daug pasidomėjau ir išgirdau iš gyd, tai iš esmės ne temperatūros numušimas apsaugo nuo traukulių,o temperatūrų kontrasto mažinimas - kol kyla reikia kuo šilčiau vaiką laikyt įvyniojus ir aprengus. vėsinti tik krintant. o mušimas bent jau sako minimaliai tik veikia. aišku, virš 40 yra kenksminga organizmui, tai jau faktas reikia efektyviai greitai mušt.

nežinau tiesa kaip su kliedesiais, gal kaip nors kitaip, nes domėjaus būtent tik dėl to, su kuo patys susidūrėm.

Na mes ir ta termometra nusipirkom tai vis eksperimentuoja, labai svarbus teisingas atstumas matuojant, kad tikslia temperatura parodytu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sonatute @ 2011 02 24, 18:37)
As ir paklausiu del temperaturos  smile.gif kazkur skaiciau, kad va, geriant homeopatinius, na pvz kad ir belladona nuo temperaturos, traukuliai mazai tiketini  g.gif na sako, dazniausiai ju visai nebuna, tai kaip is tiesu kazin, gal kas pasisakys, na del idomumo man cia  g.gif nes as kazkaip drasiai vaika laikau ir su virs 39 temperatura jei jis palyginus normaliai jauciasi  unsure.gif

Ta prasme neduodat nieko, nei belladona g.gif
Atsakyti