Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

Skirmantuk, pritariu dėl tų super-duper košių. Ten viena chemija, kad ir kaip gražiai aprašytų ax.gif Saviškius abu užauginau su elementariom Millyn Paras ir Nordic košėm. Tiesiog iš pradžių su blenderiu išvirtas pervarydavau.
Nemanau, kad labai didelis blogis kelios pačios užšaldytos uogos su cukrum. Tik reikia žiūrėt, kaip reaguos į pačią uogą.
O reakcija galėjo būt ir į bananą (mažesnėlis iki kokių 3 metų jų nevalgė, ir dabar labai nesiveržia). Būdavo irgi tiek nevirškinimas, tiek alergija nuo jų.
Atsakyti
Bananai šiaip yra sunkus maistas ir sunkiai virškinamas.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 02 15, 17:35)
Tos užpilamos kruopos - viena chemija.

na, nereikia taip kategoriškai... yra tikrai sudėtim kur nespasipuikuosi, bet yra tikrai ekologiškų ir bejokių saldiklių, ir be chemijos. aš jų nenaudojų šįiaip, bet kai ligoninėj kelionėj ir pan., kur nepasigaminsi, tikria praverčia.
šiaip jei galvojat, gal dėl greito užpilimo tai yra chemija - tai ne, tai dėl to, kad tai virti miltai.
o kad daugiau vitaminų ir vertingų medžiagų lieka mūsų virtose košėse, tai aš smarkiai abejoju. jas reikai iš pradžių išmokti nepervirti....

QUOTE(argus @ 2011 02 15, 22:06)
Bananai šiaip yra sunkus maistas ir sunkiai virškinamas.

na, nežinau, pas mane tai yra badaujančių vaikų maistas smile.gif po visokių viduriavimų ir etc. tai žalią neapdorotą maistą būtent patys vaikai nori pradėt nuo bananų valgyt.
ir vyresnėliui ilgai nesitvarkė fermentinė sistema, daug ko nevirškindavo, aišku dėl to ir apetito neturėjo. bet bananas visad nr 1 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 02 15, 23:19)
na, nereikia taip kategoriškai... yra tikrai sudėtim kur nespasipuikuosi, bet yra tikrai ekologiškų ir bejokių saldiklių, ir be chemijos. aš jų nenaudojų šįiaip, bet kai ligoninėj kelionėj ir pan., kur nepasigaminsi, tikria praverčia.
šiaip jei galvojat, gal dėl greito užpilimo tai yra chemija - tai ne, tai dėl to, kad tai virti miltai.
o kad daugiau vitaminų ir vertingų medžiagų lieka mūsų virtose košėse, tai aš smarkiai abejoju. jas reikai iš pradžių išmokti nepervirti....
na, nežinau, pas mane tai yra badaujančių vaikų maistas smile.gif po visokių viduriavimų ir etc. tai žalią neapdorotą maistą būtent patys vaikai nori pradėt nuo bananų valgyt.
ir vyresnėliui ilgai nesitvarkė fermentinė sistema, daug ko nevirškindavo, aišku dėl to ir apetito neturėjo. bet bananas visad nr 1  biggrin.gif

Kiek pačiai tekdavo apsinuodyti, kiek vaikas sirgdavo žarnyno ligomis, gydytojai yra ne kartą pasakę, kad tai sunkiai virškinamas maistas.

O kas dėl košių - apsirikusi neimu tų užplikomų. Sudėta ko reikia ir ko nereikia.
O kas dėl pervirimo - grikių net nebeverdu - tiesiog užpilu šaltu vandeniu ir palaikau apie 8 val. Viskas - galima valgyti. Kruopas ir - į verdantį vandenį įdėkite, truputį pavirkite ir uždengę palaikykite.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 02 15, 22:23)
Kiek pačiai tekdavo apsinuodyti, kiek vaikas sirgdavo žarnyno ligomis, gydytojai yra ne kartą pasakę, kad tai sunkiai virškinamas maistas.

O kas dėl košių - apsirikusi neimu tų užplikomų. Sudėta ko reikia ir ko nereikia.
O kas dėl pervirimo - grikių net nebeverdu - tiesiog užpilu šaltu vandeniu ir palaikau apie 8 val. Viskas - galima valgyti. Kruopas ir - į verdantį vandenį įdėkite, truputį pavirkite ir uždengę palaikykite.

daug kas deja, tokių dalykų nežino wink.gif

bet dėl bananų tai tikrai pirmą kartą tai girdžu, turėjau vaiką badaujantį ir su žarnyno aeergijomis, disbakterioze, du metus kovojom, bananai visad buvo mūsų rekomenudojamo meniu sąraše, ir dabar iternete kiek ieškojau, visur tik kaip lengvai virškinamas maistas vardijamas.
taip, tai ne vietinis, bet turinis daug naudigų medžiagų, vartojamas neapdirbtas ir mažina rūgštingumą, gerin žarnyno veiklą. dėl kaloringumo ir diedlio cukraus kiekio nerekomenduojama valgyti daug. bet saikingai vartojant mums tirkai buvo išsigelbėjimas dažnai. neradom nė vieno lietuviško vaisiaus - daržovės, pakeičiančio bananus.
vienintelis jo minusas ir pagrindinis alergj šaltinis gali būti kaip ir kitų vaisių / daržovių -nupurkštas chemikalais. bet ir tai jo stora luoba manau savotiškas pliusas tuo atžvilgiu.

o susirgus, pasinuodijus pradžioj apskritai tik termiškai apdirbtą maistą galima.

ir dar, dėl gydytojų... doveriaj, no proveriaj. šita taisykle jau kurį laiką vadovaujuos. nes ne kartą mačiau jų skirtingas nuomones ir dar klaidingus rekomendacijas.
kad ir paskutinis toks pastebėjimas buvo - mano mažajai kyla temperatūra 41, gali prasidėti truakuliai. tai supuolęs med personalas man imperatyviai liepia ją išklot nuogą ir drėkint kūną. o vaikas visa tirta, šąla, pati neleidžia jos nuklot ir prašo dar daugiau apmūturiuot. tokiu atveju aš labiau pasitikiu vaiko prigimtiniu protu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 15 vasario 2011 - 23:09
QUOTE(Fedes @ 2011 02 15, 23:54)

kad ir paskutinis toks pastebėjimas buvo - mano mažajai kyla temperatūra 41, gali prasidėti truakuliai. tai supuolęs med personalas man imperatyviai liepia ją išklot nuogą ir drėkint kūną. o vaikas visa tirta, šąla, pati neleidžia jos nuklot ir prašo dar daugiau apmūturiuot. tokiu atveju aš labiau pasitikiu vaiko prigimtiniu protu.

Na del isrengimo plikai kai didele temperatura, tai sita dalyka esu ir as girdejusi kad taip reikia musti karsti maziems vaikams..
Atsakyti
Nepamirškite, kad atvežtiniai vaisiai ne tik nupurkšti, bet dar nitratų juose sočiai. Be to bananai kietina vidurius. Na gi neduokite tų svetimų kraštų vaisių bent jau mažiems vaikams. Kažkada buvau klasiokų susitikime. Viena iš jų pasakojo kaip besiruošdama susitikimui užsitepė kaukę iš bananų. Ir paliko visa raudonu veidu, po to kažkaip gaivino, balino( nebeprisimenu jau ). lotuliukas.gif Na pavariau bananų adresu, nors pati juos labai mėgstu. Jei ne ta nelemta chemija, valgyčiau ir valgyčiau. Manau šiaip ,jei būtų ekologiškas , tai visai tiktų ir mažiems vaikiukams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 15 vasario 2011 - 23:37
QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 02 16, 00:18)
Na del isrengimo plikai kai didele temperatura, tai sita dalyka esu ir as girdejusi kad taip reikia musti karsti maziems vaikams..

Geriau jau kišti pirštų galus į šaltą vandenį , būnant užsiklojus. ax.gif
Atsakyti
labas rytas, kas skiriama,susirgus vėjaraupiais?
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 02 15, 23:28)
Nepamirškite, kad atvežtiniai vaisiai ne tik nupurkšti, bet dar nitratų juose sočiai. Be to bananai kietina vidurius. Na gi neduokite tų svetimų kraštų vaisių bent jau mažiems vaikams. Kažkada buvau klasiokų susitikime. Viena iš jų pasakojo kaip besiruošdama susitikimui užsitepė kaukę iš bananų. Ir paliko visa raudonu veidu, po to kažkaip gaivino, balino( nebeprisimenu jau ).  lotuliukas.gif Na pavariau bananų adresu, nors pati juos labai mėgstu. Jei ne ta nelemta chemija, valgyčiau ir valgyčiau. Manau šiaip ,jei būtų ekologiškas , tai visai tiktų ir mažiems vaikiukams.

nitratų ir vietiniuose, ir natūraliai iš dirvos pilna.
o bananų atveža ir ekologiškų wink.gif

QUOTE(nikofija @ 2011 02 15, 23:46)
Geriau jau kišti pirštų galus į šaltą vandenį , būnant užsiklojus.  ax.gif

QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 02 15, 23:18)

išį tikro kol kyla temperatūra - šildyt, kai krenta - išrengt ir vėsint.
jau kadangi apturėjom temeratūrinius traukulius tai aš tuo pasidomėjau, ir pasirodo ne temperatūra juos iššaukia, o temeratūrų kontrastas. kai šaldom, tai tik dar labiau provokuojam.
o mano mažoji yra tikras stebukliukas, ji iš prigimties, net nemokėdama pasakyti, daug ką daro - reguliuoja taip kaip yra tikrai gerai. kažką išį prigimties teisingo ji savyje turi, o gal mes jau geriau mokam įšsiklausyt, nei su pirmuoju. todėl visad pasitikiu jos norais tuo atžvilgiu, daug ko manęs išmokė.
Atsakyti
QUOTE(Juoglė @ 2011 02 16, 09:23)
labas rytas, kas skiriama,susirgus vėjaraupiais?

Sulphur, jei labai niežti jau džiūstančias pūsleles,Belladonna, jei kartu ir aukšta temperatūra, Magnesiua Phosphorica padės sustiprėti kai nukris temperatūra. Čia tik ką greitai radau, reik paieškot repertoriumuose.
Atsakyti
Bananų maximose yra eko. Ir kaina įkandama, skonis jų visai kitoks, ir genda jie visai kitaip. Manyčiau, kad su tais eko bananais viskas gerai.
O dėl tempos kylant, mano dičkė vemdavo per kilimą, tai prasianalizavus gerokai buvau. Kyla - šildom, ypač galūnes (geriausiai masažas), medikai aiškina, kad tuomet užspazmuoja kraujagyslės, ir kol jos neatsipalaiduoja (neatšyla), temperatūrai nukrist sudėtinga. Kai atšyla galūnės, galim dėt šaltus kompresus. Geriausiai ant kaktos (kad smegeninė neperkaistų smile.gif ) ir blauzdos. Viso kūno šaldyt tikrai nėra reikalo.
Atsakyti