Beje, mano dičkė kai buvo kūdikis, teko 5 paras karščiuot ir ta proga Kauno klinikose gulėt. Paskutinę dieną buvo skirtas penicilinas (tempos niekaip nėjo numušt, tyrimai buvo ribiniai), kadangi tą pat dieną tempa tiesiog nukrito (anot gydytojų tikrai ne nuo antibų, nes jų poveikis tik antroj vartojimo paroj galimas) ir daugiau nebepakilo, sekančią dieną išrašė namo. Penicilinas 3 dienom buvo skirtas, su nurodymu jei tikrai ir namie dar parą jausis gerai - tuomet tik parą (t.y. viso 2 paras) vartot. Gydė mus priešpensijinio amžiaus tradicinė pediatrė - pulmonologė ir paaiškinimas buvo, kad žala ilgo vartojimo kai šitaip jaučiamąsi bus daug didesnė, nei nepilnas kursas.
Negaliu neįsiterpt
Vartojant antibiotikus gaunasi uždaras ratas - susirgai - antibiotikai (5 ar 7, kai kam net 10 dienų), pasveikai, tada, žiūrėk, po kokių 3 sav. vėl sergi.... Antibai tiek nusilpnina organizmą, kad imunitetas paskui pasigauna kiekvieną virusą, o kur dar jų žala kepenims, inkstams
Pateiksiu realią situaciją. Prieš metus susirgo brolio berniukas, LOR pasakė - bakterinės kilmės liga, vaistai - Ospamoxas. Po savaitės vaikas kaip snargliavosi, kaip kosėjo, taip ir tebekosėjo. Pediatrė skyrė Zinat - 10 dienų. Pasveikti pasveiko, bet po 2 savaičių vėl liga atsikartojo. Tada jau pati gydytoja išsigando, liepė gerti daug sulčių, arbatų, skyrė masažus ir inhaliacijas. Ir ką gi - vaikas pasveiko be antibiotikų. Ir daugiau nesirgo keletą mėnesių. Šiemet jų situacija buvo labai panaši - kai gydėsi antibais, po 3 sav. vaikas vėl susirgo, o antrą kartą gydėsi be antibiotikų, ir štai, jau 2-as menuo kaip neserga.
Mano pačios vaikui antibai nei kiek nepadėjo prieš metus, toks jausmas, kad vandenį būtų gėręs, paskui paaiškėjo, kad jam astma, kuri antibais negydoma...
Aš nesu kategoriška, man pačiai dažnu atveju dar vis prireikia padrąsinimo neduoti antibų, bet tos situacijos aplinkui tik parodo, jog mūsų gydytojai (ir dažnu atveju mamos - iš nežinojimo) nueina lengviausiu keliu, o paskui būna skaudžios pasekmės.
Vartojant antibiotikus gaunasi uždaras ratas - susirgai - antibiotikai (5 ar 7, kai kam net 10 dienų), pasveikai, tada, žiūrėk, po kokių 3 sav. vėl sergi.... Antibai tiek nusilpnina organizmą, kad imunitetas paskui pasigauna kiekvieną virusą, o kur dar jų žala kepenims, inkstams
Pateiksiu realią situaciją. Prieš metus susirgo brolio berniukas, LOR pasakė - bakterinės kilmės liga, vaistai - Ospamoxas. Po savaitės vaikas kaip snargliavosi, kaip kosėjo, taip ir tebekosėjo. Pediatrė skyrė Zinat - 10 dienų. Pasveikti pasveiko, bet po 2 savaičių vėl liga atsikartojo. Tada jau pati gydytoja išsigando, liepė gerti daug sulčių, arbatų, skyrė masažus ir inhaliacijas. Ir ką gi - vaikas pasveiko be antibiotikų. Ir daugiau nesirgo keletą mėnesių. Šiemet jų situacija buvo labai panaši - kai gydėsi antibais, po 3 sav. vaikas vėl susirgo, o antrą kartą gydėsi be antibiotikų, ir štai, jau 2-as menuo kaip neserga.
Mano pačios vaikui antibai nei kiek nepadėjo prieš metus, toks jausmas, kad vandenį būtų gėręs, paskui paaiškėjo, kad jam astma, kuri antibais negydoma...
Aš nesu kategoriška, man pačiai dažnu atveju dar vis prireikia padrąsinimo neduoti antibų, bet tos situacijos aplinkui tik parodo, jog mūsų gydytojai (ir dažnu atveju mamos - iš nežinojimo) nueina lengviausiu keliu, o paskui būna skaudžios pasekmės.
QUOTE(Kristinukas @ 2011 02 12, 17:02)
Negaliu neįsiterpt
mes db gerem antibus, bet jokio pagerejimo nebuvo, kosejo, snargliavos ir po anibu, bet agere homeopat israsyta kompleksiuka ir per tris dienas viskas apmazejo..o po antibu ir geriant juos lygiai taip pat kosejom kaip iki ju
QUOTE(Kristinukas @ 2011 02 12, 17:02)
Negaliu neįsiterpt
...
...
Mano vaikas gėrė 10 dienų antibiotikus, kurie skirti 12 metų vaikams ir vyresniems (mano vaikui tik 8,5 m). Pasveiko, tačiau temperatūra šokinėja, ir jau antrą kartą serga sloga. To pas jį nėra buvę. Na susirgdavo sloga kartą per mėnesį ar du.
Nesu prieš antibiotikus, bet kai jų nauda didesnė už daromą žalą. Šiuo atveju mums padėjo, bet manau, kad būtų užtekę ir jo amžiui skirtos dozės. Kai jis antrą kartą tik pradėjus kosėti vėl paskyrė antibiotikus, paklausiau - gal padaryti kraujo tyrimus, jo atsakymas - galim padaryti, bet gydymas nuo to nesikeis. Mane tai šokiravo, ypač po to, kai jis išgijo ir be antibiotikų.
Mano draugės mergaitė vasarą susirgo salmonelioze. Gydėsi nuo pirmos dienos ligoninėj, gavo antibų pgl įprastą šiai ligai režimą. Pasveiko, po mėnesio grįžo ligos požymiai, padarė tyrimus, bakterija vėl išaugo, vėl antibai. Vėl po mėnesio bakterija išaugo, antibų jau nebėra kokių skirt, nes vaikui jau buvo skirti paskutinįjį kart patys stipriausi.
Reziume, pusė lūpų gydytojai mamai sako, kad vaikas būtų puikiausiai pasveikęs be antibų arba su kelių dienų jų kursu... Mama, be abejo, apšalus ir be žodžių...
Reziume, pusė lūpų gydytojai mamai sako, kad vaikas būtų puikiausiai pasveikęs be antibų arba su kelių dienų jų kursu... Mama, be abejo, apšalus ir be žodžių...
Musiskis turejo salmonele pries tris metus. Lanke privatu darziuka ir ten visus pavakariams pavaisino blynais su varske, kuri nebuvo termiskai apdorota ir turejo salmoneliu. Visi vaikai susirgo, iskaitant aukletojas. Po to, visi vaikai, kurie negavo antibu, pasveiko zenkliai greiciau, nei tie, kurie gavo. O cia dar idomiau apie salmoneles http://www.delfi.lt/...s.d?id=41762949 . Aisku cia ne apie homeopatija, bet parodo, kad tradicine medicina labai daznai 'pjauna gryba' ir viskam gydyti taiko formules. Jeigu jau bakterija, tai reikia antibu, o pasirodo, kad ne visada ir ne kiekvienam.
QUOTE(Hortonas @ 2011 02 12, 21:22)
Musiskis turejo salmonele pries tris metus. Lanke privatu darziuka ir ten visus pavakariams pavaisino blynais su varske, kuri nebuvo termiskai apdorota ir turejo salmoneliu. Visi vaikai susirgo, iskaitant aukletojas. Po to, visi vaikai, kurie negavo antibu, pasveiko zenkliai greiciau, nei tie, kurie gavo. O cia dar idomiau apie salmoneles http://www.delfi.lt/...s.d?id=41762949 . Aisku cia ne apie homeopatija, bet parodo, kad tradicine medicina labai daznai 'pjauna gryba' ir viskam gydyti taiko formules. Jeigu jau bakterija, tai reikia antibu, o pasirodo, kad ne visada ir ne kiekvienam.
mes neseniai šitą bėdą turėjom, tik mums komplikavos, todėl jau antibiotikų neišvengėm...
šiaip sakė jei nėra masinio užsikrėtimo ir nesiaiškina tos salmonelės dėl eilinio viduriavimo, tai taip daug kas ir nežino, kad persirgo, ne tokiai ji jau ir reta. ir gyd irgi sakė, kad tikrai jei ji praeina kaip eilinis "apsinuodijimas", tai ir gydyt jos nereikia, tik higienos laikytis.
girdėjau tą atvejį apie varškę, tik man keista, kad varškė, tai greičiau turėtų būti kiaušiniai, nes užsikrečiama nuo gyvūnų išmatų (t.y. nuo kiaušinių lukštų patenka užkratas į blogai termiškai apdorotą maistą ar nuo nenuplautų rankų į burną) arba nuo žmogaus nešiotojo, taip pat nuo neplautų rankų.
bet jau kai susidūrėm su šita zaraza ne geriausiomis aplinkybėmis, tai parsisiunčių bakteriofago iš Rusijos... nes dar ilgai žmogus lieka nešiotojas tų salmonelių, kad turėtume organizmui draugiškų vaistų, jei vis dėlto neiššvengtume kitų šeimos narių susirgimo.
Papildyta:
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 12, 17:37)
Mano draugės mergaitė vasarą susirgo salmonelioze. Gydėsi nuo pirmos dienos ligoninėj, gavo antibų pgl įprastą šiai ligai režimą. Pasveiko, po mėnesio grįžo ligos požymiai, padarė tyrimus, bakterija vėl išaugo, vėl antibai. Vėl po mėnesio bakterija išaugo, antibų jau nebėra kokių skirt, nes vaikui jau buvo skirti paskutinįjį kart patys stipriausi.
šiaip labai keistai jiems skyrė tų antibų antrą kartą... nes šiaip jau gydytis reikia gerosiomis bakterijomis ir kitom priemonėm; ir kaip mums sakė, salmonelė dar rodo aktyvią formą pasėlyje nuo 2 iki 9 mėnesių po susirgimo, tai faktas kad jiems užaugo, nes dar tik mėnuo buvo praėjęs... kodėl tik tai traktavo kaip susirgimą gyd ir iš naujo nuodijo antibais
mums taip pat skyrė pakankamai neilgą antibiotikų kursą, bet mes labai sunkiai sirgom, aš pati bijojau ar tikrai to užteks, ir gyd užtikrino, kad tikrai. beje, dar užsikrėtėm ligoninėj Rotu, tai sakė mums tai tik į naudą, nes išplaus salmoneles greičiau. ir beje, man rodos gyd buvo teisi, nes kai tik pradėjo taisytis nuo Roto, tai labai sparčiai pradėjo sveikt ir taisytis, tiesiog valandom.
Papildyta:
QUOTE(Lotynė @ 2011 02 11, 18:25)
Šitoj vietoj tai, mano nuomone, homeopatas pasielgė neatsakingai. Antibiotikus jei jau pradėjai gert, vartok visą kursą, nes kitaip išsivysto atsparumas bakterijai. Paskui ir atsiranda vis daugiau bakterijų atsparių antibiotikams būtent ir po tokių vartojimų. Tiesa, tai priklauso kokiai antibiotikų grupei priskirtas vartojamasis, bet bet kokiu atveju taip teigti...
iš tikro jūs teisi, jei jau pradedama vartot, vartojamas minimalus kursas, nes kitaip dauginam anitibiotikams atsparių bacilų, net jei vartojom be reikalo. kartais būna, akd nutraukia, jei vaikui gali būti žala didesnė, nei rūpestis dėl atsparumo antibams plitimo.
bet yra dar vienas aspektas - dabar egzituoja antibiotikia, kurių minimalus kursas yra labai trumpas, tikrai ne penkios dienos, aš susidūrus esu su 3 dienom. taigi, visad reikai pasiskaityti anotacijoj, koks tas laikotrpis, jei nepasitikit gydytoju.
Kai vartojama 3d., tie antibai daug daugau žalos padaro nei senesnios kartos. Nes pasirodo, ta viena tabletė skrandy yra 7 d. Tad tik geriama jų mažiau, o skrandyje ji tiek pat ar dar ilgaiu išlieka.
O draugės mergaitei tos ataugusios salmonelės gerokai viršijo nei įprasta, kad po gydymo jų randama. Ir išvada buvo viena, pirmą kart antibų nereikėjo, kilo didelis pašalinis poveikis, ko pasekoj tos salmonelės vėl pradėjo siaust. Bet matyt visi elgėsi pagal teorijas, vietoj to, kad būtų pasižiūrėję į konkretų ligonį...
O draugės mergaitei tos ataugusios salmonelės gerokai viršijo nei įprasta, kad po gydymo jų randama. Ir išvada buvo viena, pirmą kart antibų nereikėjo, kilo didelis pašalinis poveikis, ko pasekoj tos salmonelės vėl pradėjo siaust. Bet matyt visi elgėsi pagal teorijas, vietoj to, kad būtų pasižiūrėję į konkretų ligonį...
Labas. Norėjau žinančių paklausti, ar toks bėrimas gali būti alerginis??? Turim tokį išbėrimą ir pilvukas paskauda. kas tai galėtų būti?
Duodu Rhus tox. Lyg anksčiau buvau skaičius , kad tokiems bėrimams tinka tepti rewma-gel . Ar kazka maisau?
Duodu Rhus tox. Lyg anksčiau buvau skaičius , kad tokiems bėrimams tinka tepti rewma-gel . Ar kazka maisau?
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 13, 19:44)
Kai vartojama 3d., tie antibai daug daugau žalos padaro nei senesnios kartos. Nes pasirodo, ta viena tabletė skrandy yra 7 d. Tad tik geriama jų mažiau, o skrandyje ji tiek pat ar dar ilgaiu išlieka.
Mums sakė, kiek mums dar rodytų tą aktyvią forma ir kiek beviršytų normą, vis tiek antibiotikų nereikės. na, aiškįu, nebent gal jei savijauta bloga vaiko, tai tuomet kita kalba... palikime sręsti gyd., vis dėlto mes čia abstrakčiai diskutuojam ir be med žinių
QUOTE(Loreli @ 2011 02 13, 21:03)
Labas. Norėjau žinančių paklausti, ar toks bėrimas gali būti alerginis??? Turim tokį išbėrimą ir pilvukas paskauda. kas tai galėtų būti?
aš jūsų vietoj rytoj parodyčiau gydytojui...
Loreli,
Mano abi mergaitės tokiu bėrimu yra sirgusios. Ir toks bėrimas man į alerginį nepanašus visai.
O gydytojų nuomonės dėl ligos buvo skirtingos.
Odos gyd. ir pediatrė sakė, kad tai virusinis odos uždegimas. Tuo tarpu po maždaug 3 savaičių mažajai kilo kažkas panašaus į inkstų uždegimą (kurį labai staigiai sutvarkėm su beladona homacord). Tuomet ligoninėj pagal likusias žymes konstatavo, kad prasirgom skarlatina.
M. tada buvo skyręs abiem beladoną.
Mums neniežėjo ir buvo išberti padai ir delnai.
Bet kuriuo atveju, pasirodykit gydytojams.
Mano abi mergaitės tokiu bėrimu yra sirgusios. Ir toks bėrimas man į alerginį nepanašus visai.
O gydytojų nuomonės dėl ligos buvo skirtingos.
Odos gyd. ir pediatrė sakė, kad tai virusinis odos uždegimas. Tuo tarpu po maždaug 3 savaičių mažajai kilo kažkas panašaus į inkstų uždegimą (kurį labai staigiai sutvarkėm su beladona homacord). Tuomet ligoninėj pagal likusias žymes konstatavo, kad prasirgom skarlatina.
M. tada buvo skyręs abiem beladoną.
Mums neniežėjo ir buvo išberti padai ir delnai.
Bet kuriuo atveju, pasirodykit gydytojams.