[quote=Besijuokianti,2011 02 10, 08:26]
Hortonai, kažkada gana seniai mes apie metus laiko kosėjom būtent šitaip. Ir gale kosulio dar ir gleivių išvemdavom gan nemažai. Ir būtent rytais/vakarais ir labai stipriai tik atsigulus arba tik pradėjus miegot (laike valandos). Mano nuomone tiesiog užsigleivinus kažkur nosis arba gerklė (aš net matydavau tirštų gleivių ant galinės gerklės sienelės, ir išvemdavo labai tąsių skaidrių/gelsvų gleivių), nors kvėpuodavo vaikas per nosį visai laisvai, o ir krenkštimas nuolat būdavo.
Galiu tik surašyt ką mums M. buvo skyręs. Sepia, Na mur, galiausiai Arsenicum, po to ilgesniam naudojimui gavom Pulsatilą (viskas 30C). Viską naudojom paeiliui po 3-5 dienas. Po Arsenicumo ilgalaikis kosulys liovėsi. Pulsatila buvo skirta keliems mėnesiams, kaip suprantu proceso "užbaigimui".
Bet čia tik simptomatinės priemonės, galutinį ir ilgalaikį rezultatą mums turėjo tik konstitucinis žirnis, kurio po ūmių situacijų apvaldymo gan ilgai ieškojom.
O mažoji mano sirgdavo su panašiais požymiais, bet sekretas visiškai skystas (atsigulus ir užmigus atrodo vos spėja ryt - lyg gertų vandenį, nors iki atsigulimo apie tai, kad yra kažkokių gleivių net įtart neidavo), kosulys panašus į laringitinį, tai mums su M pagalba labai puikiai veikdavo Hepar sulphur 6 + lycopodium 6. Konstitucinio jai taip ir neatradom, bet ilgėlesnį laiką naudojom Hepar sulphur 6 ir rezultatas lyiai toks pat kaip ir sesės .
Aciu labai uz atsakyma. Man cia panasu labiau i jusu vyresniosios situacija. Diena net neina itarti, kad yra tu gleiviu kur nors. Nevedame i darzeli paskutines tris dienas, tai aukle sako, kad svaika vaika namie laikome. Apie Nar Mur irgi lyg ir buvau pagalvojusi, bet Arsenicum, tai nebuciau sugalvojusi. Bandysime ir tikiuosi, kad mums nesites beveik metus . Aciu.
QUOTE(singa @ 2011 02 07, 12:07)
Mergaitės, sakykit, ar Nux vomica tinka, kai skrandis "sustoja", nevirškina, o liežuvis baltas
Pakartoju dar kartelį šį klausimą, gal kas žinote, atsakykite
laba,
man idomu, ar vaistai, Nux Vomica isvalo organizma, ar tik suaktyvina virskinimo trakto veikla?
man idomu, ar vaistai, Nux Vomica isvalo organizma, ar tik suaktyvina virskinimo trakto veikla?
QUOTE(margreta @ 2011 02 10, 20:58)
Patarkit mamytes kaip sloga issigydyt sloguoja jau nuo sestadienio geriam pulstatila hepar suflur bet nemazeja pradejo koset pries tris dienas ypac stiprus naktinis sloga bega ir per nosi truputi bet ir viduj lyg ten bega jai labai lauksiu pasisakymu
Čia gal reiktų konkretesnių pasakymų - kokia sloga, koks kosulys ir pan. Tada bus galima ir patarti kažką.
QUOTE(margreta @ 2011 02 10, 20:58)
Patarkit mamytes kaip sloga issigydyt sloguoja jau nuo sestadienio geriam pulstatila hepar suflur bet nemazeja pradejo koset pries tris dienas ypac stiprus naktinis sloga bega ir per nosi truputi bet ir viduj lyg ten bega jai labai lauksiu pasisakymu
Sloga bespalve bega bet kai patrauki is nosies tai lyg balta is giliau o kosulys tai mano nuomone nuo slogos daugiau jinai atrodo miega ir ryja net nemoku paaiskint ir tas kosulys kai prasideda toks jis spazminis
Hortonai,
kai skaitau jūsų situaciją, tai tikrai ji panaši į mūsų vyresnėlę. Mes darėm Strielnikovos kvėpavimo makštą (tiesą sakant taip įpratom, kad dar ir dabar darom) ir mano manymu mums ji prisidėjo prie pasveikimo. Jei norit ir turit pasiryžimo daryt, galim perrašyt ir atsiųst. Šešiametis jau turėtų sugebėt ją oadaryt. Tuomet į až pasibelskit .
kai skaitau jūsų situaciją, tai tikrai ji panaši į mūsų vyresnėlę. Mes darėm Strielnikovos kvėpavimo makštą (tiesą sakant taip įpratom, kad dar ir dabar darom) ir mano manymu mums ji prisidėjo prie pasveikimo. Jei norit ir turit pasiryžimo daryt, galim perrašyt ir atsiųst. Šešiametis jau turėtų sugebėt ją oadaryt. Tuomet į až pasibelskit .
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 10, 21:17)
Hortonai,
Ar cia sita Strielnikovos kvepavimo gimnastika http://www.patogupir...n=9789986573531 ? Aciu.
Šita, bet knygoj nieko gero nėra. Kompaktas gal 3 valandų trukmės, su mankšta gyvai, bendrom "pasakom" apie mankštą ir mokymu kiekvieną pratimą atlikt teisingai. Realiai mankštelė trunka apie 7 minutes, bet mums tikrai ji padėjo nuolatinei slogai ir kosuliui susitvarkyt. Tiesa rusų klb. ten.
O šiaip, kad nebūt ne į temą , tai mūsų homeopatas mus visaip skaitina tokį vaiką kaip mūsų (alergiukas - astminukas) visaip kaip grūdint. Anot jo tokios ligos linkusios atsinaujint paauglystėj, o negydomos homeopatiškai ir slopinamos tradicinės medicinos būdu ateity pereina į nervų sistemą arba širdį . Tad bent jau mes bandom eit tuo keliu toliau...
Apie nux vom kažkas klausė, tai ji kaip ir visi hom. žirniukai pati nieko nedrenuoja, nedezinfekuoja ir t.t. (nors realiai žemos potencijos gali turėti ir tokį, bet labai silpną poveikį), tik suaktyvina tam tikrus organus ir tą funkciją atlieka pats organizmas. Tinka prie virškinimo sutrikimų kai jaučiami skrandžio spazmai, taip pat padeda per kepenis pasišalint visokiom chemijom, todėl dažnai skiriama antibų/narkozių ir kt chem. vaistų pašaliniam poveikiui išvengti.
O šiaip, kad nebūt ne į temą , tai mūsų homeopatas mus visaip skaitina tokį vaiką kaip mūsų (alergiukas - astminukas) visaip kaip grūdint. Anot jo tokios ligos linkusios atsinaujint paauglystėj, o negydomos homeopatiškai ir slopinamos tradicinės medicinos būdu ateity pereina į nervų sistemą arba širdį . Tad bent jau mes bandom eit tuo keliu toliau...
Apie nux vom kažkas klausė, tai ji kaip ir visi hom. žirniukai pati nieko nedrenuoja, nedezinfekuoja ir t.t. (nors realiai žemos potencijos gali turėti ir tokį, bet labai silpną poveikį), tik suaktyvina tam tikrus organus ir tą funkciją atlieka pats organizmas. Tinka prie virškinimo sutrikimų kai jaučiami skrandžio spazmai, taip pat padeda per kepenis pasišalint visokiom chemijom, todėl dažnai skiriama antibų/narkozių ir kt chem. vaistų pašaliniam poveikiui išvengti.
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 11, 09:15)
Šita, bet knygoj nieko gero nėra. Kompaktas gal 3 valandų trukmės, su mankšta gyvai, bendrom "pasakom" apie mankštą ir mokymu kiekvieną pratimą atlikt teisingai. Realiai mankštelė trunka apie 7 minutes, bet mums tikrai ji padėjo nuolatinei slogai ir kosuliui susitvarkyt. Tiesa rusų klb. ten.
O kompaktas prie tos knygos? O gal būtų galima kaip nors gauti tuos filmus per skaipą?
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 11, 10:04)
Ten žiauriai didelė apimtis, neina per skypą. Knygoj nėra. Prašykis Kristinuko, aš jai buvau išsiuntus Klaipėdon. Jei neduos (kuo netikiu ) rašyk man, išsiusiu...
Ačiū, susisieksiu su ja